Slavia – Třinec 1:4 (kon.) | K. Vary – Kladno 4:1 (kon.) | Liberec – Chomutov 6:0 (kon.)
Sparta Praha – Vítkovice 1:3 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:1 (kon.) | Hradec Králové – Zlín 1:2 (kon.)
Litvínov – Kometa Brno 4:1 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
HC Vítkovice Ridera
cz Nedeľa 05.01.2014, 17:00 • Tipsport Aréna, Praha (CZE) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:46
    Miroslav Forman (SPA) a Milan Hruška (VIT) obdrželi dvě plus dvě minuty za hrubost a k tomu osobní desetiminutový trest.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají dvě minuty a pro Vítkovice budou velmi krušné. Na trestnou lavici totiž zamíří Karol Sloboda (VIT).
     
    52:54
    Slibná příležitost pro Vítkovice. Hlinka bude mít na trestné lavici kolegu, protože za hru vysokou holí míří za katr Tomáš Rachůnek (SPA). Hosté budou mít 38 vteřin dvojnásobnou přesilovku.
     
    47:44
    Síly na ledě se vyrovnají. U střídačky Vítkovic si Lukáš Klimek (SPA) počínal nedovoleně a zamířil na trestnou lavici.
     
    45:49
    Ostravané jsou sice v plném počtu, ale bude se opět vylučovat na jejich straně. Vysokou holí zahrál Peter Húževka (VIT).
     
    43:45
    Netrvalo to příliš dlouho a Vítkovice jdou opět do čtyř. Za podražení míří na trestnou lavici Ondřej Roman (VIT).
     
    38:54
    Publikum se během posledních minut několikrát dožadovalo vyloučení a tentokrát jim bylo vyhověno. Za katr usedne Michal Barinka (VIT). Reprezentační bek dostal dvouminutový trest za sevření puku rukou.
     
    32:49
    Na ledě začíná přituhovat. Za brankou si Lukáš Kovář (VIT) podržel svého soupeře a rozhodčí si toho všiml. Po komerční přestávce zahájí Sparta přesilovou hru.
     
    27:50
    Opravdu je tomu tak. Na trestnou lavici zamířil Jaroslav Hlinka (SPA), který dostal menší trest za sevření puku rukou. To se nelíbilo ani viníkovi a také kapitánovi domácího týmu. Debaty s rozhodčím ovšem nic nezměnily a Vítkovice si zahrají přesilovou hru.
     
    10:25
    Z tlaku domácího týmu vzešlo první vyloučení zápasu. Na trestnou zamířil Lukáš Kovář (VIT) a odpyká si menší trest za hákování.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 33. Krejčík (Pilař) – 20. Stehlík (Burger, Húževka), 54. Svačina (Roman, Svoboda), 59. Húževka (Burger)


    HC Sparta Praha: Pöpperle (Novotný) – Krejčík, Pilař (A), Švrček, Sičák, Kubát, Philipp – Rolinek (C), Hlinka (A), Ton – Buchtele, Pech, Kumstát – Rachůnek I., Přibyl, Klimek – Rachůnek T., Bahenský, Forman.
    HC Vítkovice Ridera: Šindelář (Málek) – Barinka (A), Hruška, Kudělka, Sloboda, Stehlík, Kovář, Bail – Húževka (A), Burger (C), Strapáč – Svačina, Roman, Huna – Szturc, Hlinka, Vandas – Němec, Kolouch, Kucsera.

    Rozhodca: Minář, Horák – Podrazil, Zavřel

    Diváci: 5.861