B. Bystrica – Košice 2:4 (kon.) | Žilina – Skalica 5:7 (kon.) | Trenčín – Poprad 7:4 (kon.)
Martin – Nitra 3:1 (kon.) | Piešťany – Zvolen 1:2 (po pr.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
7:4 (4:0, 1:1,2:3)
HK Poprad
Nedeľa 15.12.2013, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:43
    Poprad dal gól!
    Gól teda napokon platí. TOMÁŠ SÝKORA bol teda presný a puk za bránkovú čiaru poslal.
     
    57:43
    Po druhý raz sa bude dnes telefonovať, Sýkora strieľal z pravého kruhu, následne bol puk i dorážaný. Popradčania sa radovali, ale či bol puk skutočne za Lašákovým chrbtom, nevedno.
     
    55:51
    Poprad dal gól!
    Stals potiahol puk popri mantineli do pásma, krížom prihrával na ADAMA LAPŠANSKÉHO, ktorému z časti pomohol i trenčiansky obranca a tak sa skóre upravovalo na 7:3.
     
    53:39
    Trenčín dal gól!
    ONDREJ MIKULA sa môže pochváliť hetrikom! Mikula sa natlačil pred Sidora a popod jeho betóny opäť skóroval.
     
    51:30
    Trenčín dal gól!
    Dukla poistila vedenie. Prečíslenie dobre vyriešil Šišovský, natiahol na seba obrancu, posunul puk voľnému MIKULOVI a ten prudko zavesil pod hornú žrdku.
     
    48:34
    Poprad dal gól!
    Bagin s Ryzákom si nerozumeli pri bránení brejku hostí. Voľný tak ostal LAPŠANSKÝ, ktorý šikovne rozpohyboval Lašáka a elegantne zakončil.
     
    46:24
    Takáč to skúsil individuálnym prienikom popri pravom mantineli, obišiel dvoch hráčov a nebezpečne vystrelil. Lašák ramenom vyrazil.
     
    44:43
    Lipták, Dukla, 2 min – hákovanie
     
    40:22
    Hneď v úvode veľká šanca Popradu. Bobček prepadol v strednom pásme, Stals mu ušiel po ľavej strane, naservíroval na druhú stranu osamotenému Sýkorovi, ten však Lašáka neprekonal.
     
    39:48
    Gól mohli v závere streliť aj Popradčania, prečíslenie malo šikovný záver, Takáč servíroval puk pred bránu Fabiánovi, jeho dorážku Lašák sklzom vyrazil.
     
    39:36
    Komínek. Kútny a Rusnák rozobrali hosťujúcu obranu, finálna efektná zadovka Rusnáka našla na pravom kruhu voľného Kútneho, jeho strelu z prvej Sidor vyrazil.
     
    28:04
    Poprad dal gól!
    Aj hostia sa radujú z gólu, roztočili kolotoč v pásme Dukly, Paločko prihral krížom popred bránu na ľavý kruh na hokejku KROTÁKA a ten z prvej prestrelil Lašáka.
     
    26:59
    Trenčín dal gól!
    Trenčania teda presilovku využívajú. Gól nakoniec priznaný TOMANOVI, ktorý zrejme tečoval strelu Novajovského od modrej čiary.
     
    26:59
    Až v závere presilovky sa Dukla rozostavila v pásme. Strelu Novajovského od modrej brankár cez cloniacich hráčov nevidel. Puk sa odrazil od konštrukcie von, bol to gól alebo nie? Bude sa telefonovať.
     
    25:15
    Belluš, Poprad, 2 min – faul kolenom
     
    24:12
    Kroták šikovne prestrčil poza obrancov na Takáča, ten mieril sám na Lašáka a trafil žrdku!
     
    18:57
    Tomáš Troliga oslabí svoj tím, inkasuje 2+10min za úder do hlavy.
     
    14:41
    Možnosť zahrať si v početnej výhode pre Duklu, Drábek dostáva 2-minútový trest za hákovanie.
     
    14:09
    Trenčín dal gól!
    Puk sa kĺzal popri mantineli, EMIL BAGIN si k nemu nakorčuľoval, vystrelil od modrej pre možný teč, no ten už nebol potrebný. Puk skončil za Sidorovým chrbtom.
     
    12:37
    Trenčín dal gól!
    Fabianovi prepadol v útočnom pásme puk, dostal sa k nemu ONDREJ MIKULA, ten si to nasmeroval k Sidorovi, a pri zakončení už bol presný.
     
    10:44
    Tento raz presilová hra pre hosťujúci celok, Martin Nemčík inkasuje 2-minútový trest za vyhodenie puku.
     
    07:19
    Fabian – 2 minútry – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    05:57
    Trenčín dal gól!
    Rusnák si nakorčuľoval pred brankára, no jeho strela bola vyrazená. K následnej dorážke sa dostal ešte TOMÁŠ LIPTÁK a puk poslal pomedzi nohy Dušana Sidora rovno do bránky.
     
    05:07
    Trenčín dal gól!
    Toman v útočnom pásme stratil možnosť na strelu, ale priťukol nabiehajúcemu DENISOVI HUDECOVI, ktorý spomedzi kruhov prestrelil Sidora.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 6. Hudec (Toman), 6. Lipták (Rusnák, Pozník), 13. Mikula, 15. Bagin, 27. Toman (Novajovský, Mikula), 52. Mikula (Pardavý), 54. Mikula – 29. Kroták (Paločko, Takáč), 49. Lapšanský (Sýkora), 56. Lapšanský, 58. Sýkora (Stals)


    HK DUKLA Trenčín: Lašák – Nemčík, Pozník, Novajovský, Čerešňák, Bednár, Bobček, Bagin, Ryzák – Kútny, Rusnák, Komínek – Mikula, Troliga, Šišovský – Hudec, Toman, Pardavý – Šimíček, Nemček, Lipták
    HK Poprad: Sidor – Drábek, Gaborčík, Fabian, Jáchym, Šterbák, Makovský – Lapšanský, Stals, Sýkora – Vaic, Mlynarovič, Nagy – Kroták, Takáč, Paločko – Paukovček, Bellus

    Rozhodca: Konc – Junek, Šefčík