Slavia – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Sparta Praha 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 4:3 (kon.)
Třinec – Chomutov 2:1 (kon.) | Kladno – Hradec Králové 1:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Oceláři Třinec
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Piráti Chomutov
cz Nedeľa 15.12.2013, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:24
    Piráti to zkouší bez gólmana a se šesti bruslaři v poli! Třinec je už v plném počtu!
     
    58:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Piráti jsou tvrdě ztrestáni gólem do vlastní sítě! Oceláři se prosazují v oslabení a dost možná rozhodují o výsledku! Orsava vydoloval puk ve středním pásmu, předal jej VÁCLAVU VARAĎOVI a ten se vrhl do gólového úniku! Ve finále zavěsil nechytatelně bekhendem – 2:1! Asistence: Jakub Orsava, Daniel Krejčí.
     
    57:04
    Nic světoborného ovšem nevymyslel a pustil ke slovu Piráty. Divíšek se tlačil do nebezpečného zakončení a vybojoval v této kritické chvíli přesilovku! Byl totiž faulován Janem Peterkem (TRI), který ho hákoval.
     
    55:28
    Přesto mohl přijít třinecký úder! Svižná akce Květoně a Orsavy mohla rozhodnout! Květoň projel po levém křídle a hledal Orsavu před bránou! Také ho nakonec našel, ale mladý útočník Slezanů trefil místo odkryté klece tyč!
     
    51:50
    Roth s Rákosem zcela nepochopitelně překombinovali situaci v útoku a poslali Chomutov do přečíslení! Kubinčák našel skvělou žabkou čepel Bomersbacka, který tlačil kotouč mezi betony Hrubce, ale třinecký gólman teď pořádně podržel své mužstvo! Tahle rána mohla být smrtící!
     
    48:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti po nádherné akci srovnávají! Obránce Pulpán prokličkoval mezi třemi Třineckými, z rohu kluziště předložil puk před branku ŠTĚPÁNU HŘEBEJKOVI, na jehož přesné zakončení neměl Hrubec nárok – 1:1! Asistence: Lukáš Pulpán, Nikola Gajovský.
     
    47:45
    Vyloučen David Roupec (TRI) za vysokou hůl.
     
    47:44
    Další dobrou příležitost měl na holi Hřebejk! K Hřebejkovi se dostal puk po přihrávce Gajovského, ale prvně jmenovaný nedokázal z blízkosti pokořit Hrubce!
     
    46:35
    Květoň se snažil třineckou snahu o druhý gól zbytečně vyšperkovat přihrávkou na Rákose, ale neuspěl a mohlo ho to o pár vteřin později mrzet! Přečíslení Chomutova vyřešil Straka ranou švihem a Hrubec byl nucen zasáhnout efektním zákrokem lapačkou!
     
    43:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři dvojnásobnou přesilovku využívají a jdou do vedení! Jejich další souhru zakončoval bombou od modré čáry VLADIMÍR ROTH a jeho střela se zastavila až v síti – 1:0! Asistence: Martin Růžička, Jiří Polanský.
     
    42:32
    Po střetu s Davidem Hruškou (CHM) zůstal na ledě ležet třinecký Roth. Sudí nejprve nic nesignalizovali, ale nakonec se uchylují k vyloučení útočníka Pirátů. Ten je potrestán dvěma minutami za hru vysokou holí a Slezané stojí před přesilovkou pět na tři.
     
    42:01
    Matuš z ostrého úhlu prověřil smysly Martina Růžičky. Navíc byl při tom faulován a vybojoval přesilovou hru. Vyloučen je Tomáš Divíšek (CHM) za hákování.
     
    31:32
    Právě Krejčí byl ve výtečné střelecké pozici po přihrávce Orsavy! Ani tento hráč ovšem nedokázal svou střelou překonat dobře chytajícího Martina Růžičku!
     
    29:38
    Z letargie probral beky Ocelářů Hruška, který zničehonic střílel z mezikruží! Hrubec musel tasit výborný zásah betony! Z protiútoku střílel zase Matuš, ale i Martin Růžička byl při zákroku úspěšný!
     
    22:43
    Rostislav Marosz (TRI) to s útočnou snahou přehnal a za celkem zbytečný faul si jde odpočinout na dvě minuty. Provinil se vysokou holí.
     
    20:43
    O několik desítek vteřin později už byl Adamský v mnohem větší příležitosti! Martin Růžička udržel s vypětím všech sil útočné pásmo, předal puk Polanskému, který našel své hokejové dvojče Adamského zpoza branky! Adamský však z vynikající pozice trefil jen beton chomutovského Martina Růžičky!
     
    19:45
    První vyloučený hráč je na straně Pirátů. Nikola Gajovský (CHM) oslabil své mužstvo faulem vysokou holí.
     
    19:24
    Další příležitost měla první pětka Ocelářů! Adamský zachytil na obranné modré puk házenkářským způsobem, narazil si s Martinem Růžičkou, ujel Divíškovi a předkládal kotouč Polanskému! Polanskému se však zakončení nepovedlo a netrefil bránu Pirátů!
     
    16:49
    Roupec si u zadního hrazení neporadil v souboji s Kubinčákem, jenž mohl servírovat přesnou nahrávku na hůl Bomersbacka! Kanaďan si sjel před bránu, ale ve velké šanci nepřekonal výborného Hrubce!
     
    16:12
    Úvodní gól byl na spadnutí po nenápadné střele Adamského od modré čáry! Celou halou se rozeznělo cinknutí levé chomutovské tyčky!
     
    11:12
    To na druhé straně měl Hrubec o mnoho práce více! Gajovského útok ujížděl v přečíslení tři na dva, ale ani jeden z aktérů se nedostal ke střele! Puk se však následně odrazil k Hřebejkovi, který ani nadvakrát nepřekonal pružného Hrubce!
     
    09:01
    Hned po buly střílel Adamský po brance Chomutova, puk se odrazil k Polanskému, ten udělal blafák Martinu Růžičkovi, ale v pádu nedokázal puk usměrnit do odkryté brány!
     
    08:28
    Martin Růžička ujížděl po chybě Hřebejka na svého jmenovce, ale byl zezadu obtěžován Ruttou, a zakončil těsně vedle!
     
    04:50
    Obrovské příležitosti domácích! Nejprve pálil Květoň z bezprostřední blízkosti jen do Martina Růžičky! Za chvilku rozehráli Třinečtí nádherný ťukec po ose Krejčí – Orsava – Rákos, ale poslední jmenovaný ve velmi dobré pozici minul!
     
    01:33
    Po chybě třineckých beků postupoval Šagát po levém křídle sám na Hrubce! V první vyložené šanci zápasu ale zasáhl domácí gólman!

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 44. Roth (Martin Růžička, Polanský), 59. Varaďa (Orsava, Krejčí) – 49. Hřebejk (Pulpán, Gajovský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krejčí, Roth, Linhart, Hrabal, Galvas, Roupec, Foltýn – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Orsava, Rákos, Květoň – Marosz, Bonk (C), Peterek – Rufer, Varaďa, Matuš – Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Piráti Chomutov: Martin Růžička (Kostúr) – Pulpán (C), Novák, Krstev, Rutta, Prošek, Mrázek, Trefný – Hřebejk, Gajovský, Hruška – Kubinčák, Straka, Bomersback – Šagát, Divíšek, Račuk – Mainer, Chlouba, Hlava. Trenér: Josef Turek.

    Rozhodca: Homola, Jeřábek – Frodl, Charvát

    Diváci: 2433