NY Rangers – Winnipeg 2:5 (kon.) | Montreal – NJ Devils 3:2 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 2:0 (kon.)
LA Kings – St. Louis 3:2 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
St. Louis Blues
cz Utorok 03.12.2013, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Partner:
     
    59:45
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hostující hokejisté patnáct vteřin před koncem základní hrací doby dávají branku, i když jim už nejspíše k bodům nepomůže. Nastřelný pokus od modré čáry tečoval těsně před Benem Scrivensem VLADIMÍR TARASENKO, který zvedá ruce nad hlavu. Asistence: Kevin Shattenkirk.
     
    59:16
    St. Louis odvolává brankáře a hraje v šesti mužích v poli!
     
    54:06
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přeci jen nakonec hosté využívají výhody přesilové hry. I když ze začátku nevypadlo jejich počínání vůbec dobře, nakonec hostující Tarasenko vyslal napříč mezikružím nádhernou přihrávku na levé straně úplně volného KEVINA SHATTENKIRKA , který trefuje odkrytou část Scrivensovy svatyně. Asistence: Vladimír Tarasenko, Jaden Schwartz.
     
    52:00
    Uvidíme vyloučení, domácí Colin Fraser (LAK) dostává od rozhodčího dvě minuty za sekání.
     
    42:27
    Zdálo se, že rozhodčí budou vylučovat. Nakonec ale po delší diskusi došli k názoru, že se bude pokračovat v pěti lidech na obou stranách barikády.
     
    36:43
    Domácí hráči šli v přečíslení hned tři na jednoho! Jenže ani jeden z hráčů v černém dresu nedokázal v nakonec nepřehledné situaci pře brankou Jaroslava Haláka zakončit.
     
    29:44
    Tyčka zazvonila na brance Jaroslava Haláka po střele zápěstím v podání Jeffa Certera na pravém kruhu!
     
    25:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    V početní výhodě se sice domácí Kings neprosazují, ale o podobný kousek se zasluhují o pár vteřin později už při vyrovnané hře pět na pět. Kotouč nádherně od modré čáry nastřelil domácí obránce Micthell. Před brankou už stál na případnou dorážku připravený TYLER TOFFOLI, který našel volný kotouč před Halákem a svou druhou branku zápasu zavěšuje do horní části svatyně brankáře St. Louis Blues. Asistence: Willie Mitchell.
     
    38:02
    Chystá se vyloučení na straně St. Louis. Dvě minuty za podražení dostává David Backes (STL).
     
    19:10
    Ve stejném čase dostávají tresty hráči na obou stranách barikády. Domácí Mike Richards (LAK) za krosček a Alexander Steen (STL) jde odpykat dvě minuty za stejný prohřešek.
     
    18:53
    Ještě ve vlastním oslabení unikal na branku soupeře Mike Richards, ale nedokázal před Halákem zakončit!
     
    16:52
    Ale hned následovně čeká domácí tým oslabení, Anže Kopitar (LAK) dostává trest za hákování.
     
    16:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po chvíli, kdy jsme nesledovali příliš atraktivní hokej, se Kings nakonec prosazují podruhé. Nejdříve hráči v černobílých trikotech nastřelili tyč hostující svatyně, ale z dorážky už se dokázali prosadit a rozjásat halu. Byl to TYLER TOFFOLI, jenž našel volný odražený touš na pravé straně brankoviště a překonal už bezmocného Jaroslava Haláka. Je to 2:0. Asistence: Drew Doughty, Mike Richards.
     
    10:38
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Máme tu první dnešní gól, je to domácí tým, kdo otevírá na začátku druhé poloviny úvodní části skóre. Krásnou přihrávku od Justina Williamse dostal po kombinaci kolem Halákovy svatyně JARRET STOLL, jehož střela zápěstím proletěla slovenskému brankáři přesně mezi rozevřenými betony. Hosté inkasují ve chvíli, kdy už delší dobu byli nuceni bránit. Asistence: Justin Williams, Robyn Regehr
     
    06:37
    První dnešní trest inkasuje také hráč St. Louis Blues. Dvě minuty za držení jde odsedět Carlo Colaiacovo (STL). Možnost přesilové hry si tedy vyzkouší i domácí výběr.
     
    00:18
    Hned na začátku uvidíme vyloučení, na trestnou lavici odchází hráč Los Angeles. Anže Kopitar (LAK) se provinil hákováním.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 11. Stoll (Williams, Regehr), 17. Toffoli (Doughty, Richards), 26. Toffoli (Mitchell) – 55. Shattenkirk (Tarasenko, Schwartz), 60. Tarasenko (Shattenkirk)


    Los Angeles Kings: Scrivens – Doughty, Muzzin, Vojnov, Regehr, Mitchell, Martinez – Carter, Kopitar, King – Williams, Stoll, Brown – Troffoli, Richards, Nolan – Frattin, Fraser, Clifford
    St. Louis Blues: Halák – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Colaiacovo – Oshie, Backes, Steen, Stewart, Roy, Berglund – Tarasenko, Sobotka, Schwartz – Cracknell, Lapierre, Morrow

    Rozhodca: Mike Leggo, Don VanMassenhoven – Michel Cormier, Darren Gibbs