Norimberk – Wolfsburg 1:1 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 2:0 (kon.) | Braunschweig – Freiburg 0:1 (kon.)
Frankfurt – Schalke 3:3 (kon.) | Hertha – Leverkusen 0:1 (kon.) | Dortmund – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:0 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 23.11.2013, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:30.
     
    Vitajte pri on-line prenose z nemeckej Bundesligy. V stretnutí 13. kola privíta na svojom štadióne SGL Arena v Augsburgu domáci FC Augsburg mužstvo TSG 1899 Hoffenheim. Poďme sa bližšie pozrieť na doterajšie účinkovanie týchto klubov v prebiehajúcej sezóne nemeckej najvyššej súťaže.

    FC Augsburg
    Po sľubnom rozbehu do tohto ročníka Bundesligy, keď FC Augsburg vyhral tri z úvodných piatich zápasov prišli slabšie výsledky a následný prepad v ligovej tabuľke. Futbalisti Augsburgu sú na 13. mieste, keď z 12 zápasov získali 13 bodov. Poslednú výhru zaznamenal Augsburg v 11. kole, na domácom trávniku si poradil s tímom 1. FSV Mainz 05 2:1. V poslednom ligovom kole, ktoré bolo na programe ešte pred reprezentačným asociačným termínom podľahol Augsburg v derby na pôde najväčšieho favorita súťaže Bayernu Mníchov 0:3. Strelecká produktivita futbalistov tohto tímu je zatiaľ veľmi slabá pretože Augsburg doteraz strelil iba 13 súťažných gólov a najväčší podiel na tom má so 4 gólmi nemecký záložník André Hahn.

    TSG 1899 Hoffenheim
    Dnešný súper Augsburgu je na tom v tabuľke iba o čosi lepšie pretože Hoffenheim dokázal získať taktiež 13 bodov a pred domácimi futbalistami je o jedno miesto v tabuľke vyššie vďaka lepšiemu skóre. Už to napovedá (28:28), že v súbojoch, kde sa predstaví mužstvo Hoffenheimu padajú góly a tie sú predsa korením futbalu. Pred reprezentačnou pauzou mal Hoffenheim dobrú príležitosť na posun v tabuľke, keď mal výhodu domáceho prostredia dvakrát za sebou, ale nezískal v týchto zápasoch ani jeden bod. Najprv podľahol Bayernu Mníchov 1:2 a potom Herthe Berlín 2:3. TSG tak vyhral v doterajšom priebehu ligy tri stretnutia a dokázal štyrikrát remizovať. Najlepším strelcom tímu je dvadsaťdva ročný brazílsky záložník Roberto Firmino, ten strelil v prebiehajúcom ročníku ligy 7 gólov a 1 pridal v Nemeckom pohári.

    Vzájomné zápasy
    20.08.2011 1. Bundesliga FC Augsburg – TSG Hoffenheim 0:2
    20.12.2011 DFB-Pokal TSG Hoffenheim – FC Augsburg 2:1 (osemfinále)
    04.02.2012 1. Bundesliga TSG Hoffenheim – FC Augsburg 2:2
    29.09.2012 1. Bundesliga TSG Hoffenheim – FC Augsburg 0:0
    23.02.2013 1. Bundesliga FC Augsburg – TSG Hoffenheim 2:1

    Pohľad na zápas
    V Augsburgu teda uvidíme súboj tabuľkových susedov, ktorí budú mať zrejme v tejto sezóne starosti so záchranou v najvyššej súťaži. Favorita zápasu môžeme hľadať iba veľmi ťažko a až na trávniku sa ukáže, ktorý tím bude momentálne v lepšej pohode a forme.

    K sledovaniu tohto duelu vás pozývam aj prostredníctvom nášho on-line prenosu. Zápas v SGL Arene Augsburg má výkop o 15:30 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh ("C"), Ostrzolek, Callsen-Bracker, Klavan – Baier, Hahn, Vogt, Werner, Milik – Halil Altintop
    Náhradníci: Manninger – Marcel de Jong, Joeng-Ho Hong, Holzhauser, Morávek, Bobadilla, Molders

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck ("C"), Johnson, Abraham, Sule – Strobl, Polanski, Roberto Firmino, Salihović, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Jeremy Toljan, Rudy, Schipplock, Elyounoussi, Herdling.
     
    Pekné popoludnie pri sledovaní on-line prenosu z nemeckej Bundesligy. Dnes je na programe 13. kolo a v augsburgskej SGL Arene privíta domáci FC Augsburg tím TSG 1899 Hoffenheim. Hráči oboch tímov na práve prichádzajú na hraciu plochu a to znamená, že duel bude o malú chvíľu zahájený. Príjemné sledovanie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá útočná akcia sa odohrala na polovici hostí, ale tí dokázali zastaviť snahu Altintopa, ktorý sa snažil centrovať z ľavého krídla.
     
    2
    Verhaegh zastavuje nedovolene hosťujúceho Johnsona a TSG bude zahrávať štandardnú situáciu, ale je to z dostatočnej vzdialenosti od brány domácich.
     
    3
    Nepresná kombinácia domácich a do útoku sa snažia vyraziť hostia.
     
    4
    A bol to vynikajúci protiútok hostí, keď Firmino sa dostal po krásnej prihrávke až pred gólmana domácich Hitza, ten dokázal jeho dobrú krížnu strelu vyraziť na rohový kop.
     
    5
    Pokračuje aktivita TSG, ďalšia štandardná situácia a tentokrát už z nebezpečnej vzdialenosti od domácej brány.
     
    5
    Center Salihovića bol však nepresný a domáci futbalisti budú rozohrávať od vlastného gólmana.
     
    6
    Až na dobrú príležitosť hosťujúceho Firmina môžeme zatiaľ sledovať dosť opatrný úvod stretnutia v Augsburgu.
     
    7
    Nepresná rozohrávka domácich na vlastnej polovici smeruje do autu a k lopte sa tak zadarmo dostávajú hráči TSG Hoffenheim.
     
    8
    Hosťujúci Modeste dostal dobrú prihrávku do behu, ale lopta sa mu zamotala pod kopačkami a zo šance hostí tak nič nebolo.
     
    9
    Konečne pohrozili aj domáci a to, keď sa Werner dostal do sľubnej pozície spoza pokutového územia, domáci záložník si však nedokázal lepšie poradiť so zakončením a jeho pokus smeruje nad hosťujúcu bránu.
     
    11
    Prvý rohový kop v zápase budú zahrávať domáci futbalisti a loptu si už berie Werner.
     
    11
    Brankár TSG Casteels si v doterajšom priebehu zápasu ešte nesiahol na loptu.
     
    12
    Ostrzolek bol prvý, kto zamestnal hosťujúceho brankára, ale jeho slabý pokus nemohol Casteelsa ohroziť, navyše to bolo z veľkého uhla.
     
    13
    Priamy kop Salihovića nemal potrebnú razanciu a domáci brankár Hitz loptu, ktorá smerovala vedľa pravej žrde iba pohľadom kontroloval.
     
    15
    Domáci fanúšikovia teraz pískajú na hlavného rozhodcu pretože ten podľa nich prehliadol jasný faul na Altintopa, pokračuje sa v hre a pri lopte sú domáci hráči.
     
    16
    Altintop sa pokúšal vtipnou uličkou vysunúť do samostatného nájazdu Vogta, ale pri lopte bol skôr hosťujúci gólman a rodiacu sa šancu domácich včas zlikvidoval.
     
    17
    FC Augsburg dal gól!
    HALIL ALTINTOP zblízka dorazil vynikajúcu strelu Ostrzoleka, ktorú brankár Casteels iba vyrazil pred seba a na dorážku Altintopa už nemal nárok. Augsburg sa dostáva do vedenia.
     
    19
    Hostia dnes síce začali aktívnejšie, ale domáci futbalisti postupne hru vyrovnali a dokázali vsietiť úvodný gól zápasu.
     
    20
    Autové vhadzovanie hostí po tom, čo domáci kapitán Verhaegh už nestihol zachytiť loptu pri postrannej čiare, ale domáci futbalisti sú v týchto momentoch aktívnejší a zatlačili hostí do defenzívy.
     
    21
    Strelec gólu Altintop je ošetrovaný mimo hracej plochy, ale vyzerá to tak, že sa vráti do hry a v zápase bude pokračovať.
     
    23
    FC Augsburg dal gól!
    Exkluzívna kombinácia Augsburgu, ktorú zakončuje HALIL ALTINTOP. Verhaegh si narazil loptu s Hahnom a vo vnútri pokutového územia našiel na malom vápne úplne voľného Altintopa, ktorý už nemal problém upratať loptu za bezmocného Casteelsa.
     
    25
    Salihović v poslednej chvíli odkopol loptu na rohový kop, ak by sa tak nestalo hostia by už prehrávali o 3 góly, pretože Wernera by čakala prázdna brána hostí.
     
    26
    Opäť aktívny Werner, ktorý sa dostal k zakončeniu na pravom krídle a jeho pokusu chýbalo pár centrimetrov, aby prinútil hosťujúceho brankára k zákroku.
     
    27
    Hoffenheim je po inkasovaní dvoch gólov od Altintopa v evidentnom útlme, uvidíme či sa ešte hostia dokážu spamätať.
     
    28
    Hitz chytá loptu po slabom pokuse Salihovića spoza šestnástky Augsburgu.
     
    28
    Hostia získavajú výhodu rohového kopu po tom, čo sa Modeste snažil centrovať blízko pokutového územia, ale jeho center bol zrazený domácim Callsenom-Brackerom.
     
    30
    Tobias Strobl sa dostal k strele pred pokutovým územím domácich, ale TSG zatiaľ iba hľadá pokoj v zakončení. Aj tento pokus letí mimo brány Hitza.
     
    31
    Sejad Salihović (Hoffenheim) zasiahol lakťom vo výskoku súperovho hráča a vidí od hlavného rozhodcu žltú kartu.
     
    32
    Neuznaný gól domácich! Casteels vyrazil strelu Hahna opäť iba pred seba a odrazenú loptu poslal do siete Verhaegh, bol však v postavení mimo hry.
     
    34
    Domáci práve odkopávali loptu z bránkovej čiary, keď sa strela Johnsona už dostávala do brány, ale Klavan stihol pribehnúť, loptu odkopnúť a nedovolil hosťom skórovať.
     
    36
    Tentokrát to boli opäť domáci, ktorí po šanci Johnsona okamžite rozohrali protiútok a Hahnova strela z pravého krídla poriadne natiahla hosťujúceho brankára, ktorý nakoniec nemusel zasahovať.
     
    38
    TSG zahráva štandardnú situáciu a v šestnástke domácich vznikla mierna "strkanica", ktorú musí hlavný rozhodca Meyer dôrazne vyriešiť. Karty však nebude udeľovať.
     
    39
    Werner dostáva výstrahu od hlavného rozhodcu pretože sa v šestnástke hostí snažil o nafilmovanie faulu pričom hosťujúci hráč sa ho ani nedotkol, čo rozhodca jasne videl.
     
    41
    TSH Hoffenheim sa dostal k lopte v pokutovom území domáceho tímu, ale Firmino veľa vymýšľal a nakoniec prichádza o loptu.
     
    42
    Hostia si ešte s výnimkou šance Firmina v 4. minúte zápasu ďalšiu nedokázali vypracovať a navyše stihli už inkasovať 2 góly.
     
    43
    Domáci sa už nikam neponáhľajú, určite chcú dohrať prvý polčas s dvojgólovým vedením na konte a tak svoju štandardku v strede poľa rozohrávajú veľmi pomaly.
     
    44
    Abraham bol úspešnejší v súboji s domácim Hahnom, ktorého dokázal na pravom krídle bezpečne odstaviť od lopty a hostia pôjdu dopredu.
     
    45
    Polanski "zabil" sľubnú pozíciu hostí pred pokutovým územím nepresnou prihrávkou a Augsburg je opäť v držaní lopty.
     
    45
    Hlavný rozhodca Meyer nadstaví v prvom polčas dve minúty!
     
    45+1
    Domáci Hahn sa dostal za obranou hostí do sľubnej pozície, ale čiarový rozhodca ukazuje dosť sporný ofsajd.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedú domáci futbalisti 2:0, keď sa dvakrát dokázal presadiť kanonier Halil Altintop, ktorý využil svoje bohaté skúsenosti a bol dvakrát v správnom čase na správnom mieste. Hostia podávajú dosť vlažný a nevýrazný výkon a v druhom polčase sa budú musieť jednoznačne zlepšiť ak si chcú dnes z Augsburgu odniesť aspoň bod.
    Druhý polčas začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sejad Salihović, prichádza Jeremy Toljan.
     
    47
    Hostia sťahujú z hry Salihovića, ktorý síce videl žltú kartu, ale nehral vôbec zle. Uvidíme, či to hosťom prinesie nejakým spôsobom úžitok.
     
    47
    Center Hahna z pravého krídla do vnútra pokutového územia hostí dobre našiel Milika, ktorý sa snažil hlavičkovať, ale hosťujúca obrana dobre zasiahla.
     
    48
    Domáci sa snažili o signál z priameho kopu, ale Hahn už bol pri spätnej hlavičke mimo hry a Augsburgu tento pokus nevyšiel.
     
    50
    Hosťujúci Beck vybojoval faul na ľavej strane ihriska, ale Volland posiela následný priamy kop iba na hlavu domáceho obrancu, ktorý loptu odvracia do bezpečia mimo pokutové územie.
     
    52
    Augsburg pri lopte, konkrétne brankár Hitz zahráva odkop od vlastnej brány. Zatiaľ nevidíme žiadnu zvýšenú aktivitu hosťujúcich futbalistov.
     
    53
    Verhaegh hľadal vo vnútri veľkého vápna hostí Altintopa a vybojoval pre domácich aspoň rohový kop.
     
    54
    Hahn nedovolene zastavuje hosťujúceho kapitána Becka a TSG sa bude snažiť o založenie postupnej kombinácie smerom k bráne Augsburgu.
     
    54
    Domáci futbalisti si nerozumeli pri kombinácií na hranici pokutového územia a tak prišli o loptu.
     
    55
    Callsen-Bracker fauluje hosťujúceho Johnsona a je potrestaný žltou kartou.
     
    56
    V druhom polčase je hra veľmi rozkúskovaná, veľa sa fauluje a hlavne hostia pôsobia dosť nervóznym dojmom.
     
    57
    TSG zahrával Polanskim rohový kop, ten bol zrazený na ďalší rohový kop, ktorý už zahrával Toljan a domáci Hitz boxoval loptu do bezpečia.
     
    Center Firmina do pokutového územia odvracia domáci obranca Ostrzolek a hostia budú vhadzovať.
     
    59
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Polanski, prichádza Herdling.
     
    59
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Schipplock.
     
    60
    Hostia už vyčerpali svoju kvótu pre striedanie hráčov v poli. Dokonca stiahli z hry aj svojho najlepšieho strelca Firmina, ktorému sa však dnes veľmi nedarilo.
     
    62
    Striedajúci hráči hostí Schipplock s Toljanom pripravili streleckú pozíciu pred pokutovým územím pre Herdlinga, ktorého slabý pokus ani netreba bližšie rozvádzať.
     
    64
    Sledujeme kombináciu hostí v strede poľa, ktorej však chýba moment prekvapenia a tak sa TSG iba veľmi ťažko dostáva k ohrozeniu domácej brány.
     
    64
    André Hahn nám teraz predviedol veľmi nebezpečnú vkĺzačku a vidí od hlavného rozhodcu Meyera žltú kartu.
     
    65
    Ostrzolek to skúsil zhruba z dvadsiatich metrov priamou strelou na Casteelsa, ktorý tentokrát nemusel zasahovať.
     
    67
    Asi najaktívnejší hráč domáceho tímu Hahn opäť centroval z ľavého krídla, obrana hostí však bola tentoraz dobre postavená a loptu poslala do bezpečnej vzdialenosti od brankára Casteelsa.
     
    68
    Niečo viac ako dvadsať minút pred koncom zápasu môžeme konštatovať, že domáci futbalisti sú do týchto chvíľ jednoznačne lepším tímom a vedú zaslúžene.
     
    69
    TSG Hoffenheim opäť zadarmo svojou nepresnou kombináciou odovzdáva loptu Augsburgu, ktorého futbalisti sa tak nemusia veľmi namáhať, aby boli častejšie v držaní lopty.
     
    71
    Baier to skúšal tentokrát z pravej strany krížnou strelou na hosťujúceho gólmana, ale mieril dosť nepresne.
     
    71
    Herdling tvrdo a hlavne nedovolene atakoval domáceho Baiera a vidí jasnú žltú kartu.
     
    72
    Domáci si žiadali pokutový kop, keď Ostrzolek si hodil loptu okolo Becka a ten ho vo vnútri pokutového územia poslal k zemi. Hlavný rozhodca však nepíska, ale domáci Ostrzolek ostáva ležať na trávniku.
     
    74
    Hosťujúci Strobl si vyšliapol v strede poľa na Vogta a stáva sa ďalším futbalistom, so žltou kartou na konte.
     
    75
    Domáci pokračujú v aktivite a odrazenú loptu pred pokutové územie posiela Vogt pohotovým volejom mimo tri žrde Casteelsa.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Milik, prichádza Molders.
     
    77
    Vollanda, ktorý sa snažil prenikať po ľavom krídle, krásnou a čistou vkĺzačkou zastavil domáci Vogt a vyslúžil si potlesk od domácich fanúšikov.
     
    79
    TSG Hoffenheim dnes vôbec nepotvrdzuje, že jeho ofenzíva patrí k tomu lepšiemu čo Bundesliga ponúka.
     
    80
    Pri postrannej čiare vybojoval loptu Werner a bol faulovaný hosťujúcim Vollandom, to všetko hrá do karát domácim, ktorí vedú o dva góly a majú veľmi blízko k trom bodom z tohto zápasu.
     
    81
    Hostia si prihrávajú loptu na vlastnej polovici akoby neprehrávali o dva góly.
     
    82
    Ako po väčšine tohto zápasu ani teraz sa hráči TSG ďaleko nedostali a pri lopte je domáci Augsburg, ktorý hrá veľmi aktívne. Navyše nasleduje štandardná situácia, ktorú zahráva Werner.
     
    83
    Domáci si "zavarili" vo vlastnom pokutovom území a veľa nechýbalo, aby sa Schipplock dostal do obrovskej príležitosti po chybe domáceho brankára Hitza, ktorý odkopával loptu priamo do Schipplocka.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Halil Altintop, prichádza Morávek.
     
    86
    Zúfalé pokusy hostí o nakopávanie lôpt do pokutového územia v pohode rieši domáca defenzíva na čele s brankárom Hitzom.
     
    87
    Takmer s určitosťou už môžeme tvrdiť, že dnes ostanú tri body v Augsburgu.
     
    88
    Ďalšia márna snaha hostí, Schipplock si zle spracoval loptu, ktorá mu odskočila a domáca obrana ju získava.
     
    89
    Striedajúci Morávek mohol skórovať, ale nevyužil dobrú prihrávku Verhaegha z pravej strany a prestrelil bránu hosťujúceho Casteelsa.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Werner, prichádza Bobadilla.
     
    90
    Aj v druhom polčase, podobne ako v tom prvom, nadstaví hlavný rozhodca Meyer dve minúty.
     
    90+2
    V nadstavenom čase vidíme pokračujúcu aktivitu domácich futbalistov a zdá sa, že hlavička Moráveka ponad bránu hostí uzavrie zápas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Koniec zápasu
    Máme za sebou duel tabuľkových susedov, po ktorom sa tešia domáci futbalisti. FC Augsburg bol po celý zápas absolútne lepším tímom, hostia dnes sklamali na celej čiare a tri body pre domáci tím sú teda plne zaslúžené. Hrdinom zápasu sa stal domáci Halil Altintop, ktorý strelil oba góly. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. Dovidenia. (17:23:35)

    Peter Kašický

    Góly: 17. Halil Altintop, 23. Halil Altintop

    Karty:   55. Callsen-Bracker (AUG), 64. Hahn (AUG) – 31. Salihović (HOF), 71. Herdling (HOF), 74. Strobl (HOF)


    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh ("C"), Ostrzolek, Callsen-Bracker, Klavan – Baier, Hahn, Vogt, Werner, Milik – Halil Altintop
    Náhradníci: Manninger – Marcel de Jong, Joeng-Ho Hong, Holzhauser, Morávek, Bobadilla, Molders

    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck ("C"), Johnson, Abraham, Sule – Strobl, Polanski, Roberto Firmino, Salihović, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Vestergaard, Jeremy Toljan, Rudy, Schipplock, Elyounoussi, Herdling

    Rozhodca: Meyer – Willenborg, Bornhorst