L. Mikuláš – Trnava B 2:5 (kon.) | R. Sobota – Pohronie 1:0 (kon.) | Dubnica – Prešov 0:2 (kon.)
Šaľa – Podbrezová 0:1 (kon.) | Šamorín – Senec 0:3 (kon.) | Michalovce – Bardejov 2:1 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
0:3 (0:3)
ŠK SFM Senec
Sobota 23.11.2013, 13:00 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 13:00.
     
    V Podbrezovej veľa vody Šamorínčania nenamútili. Dostali trojku a to je rozdiel triedy. Futbalistom z južného Slovenska nejde podľa predstáv, ani po zmene hlavného trénera, ktorým bol Libor Fašiang. Futbalisti Podbrezovej sa usadili na špici ligovej tabuľky a pravdepodobne na nej aj prezimujú. Na kontakt sa môže dostať Tatran Prešov, ktorý ak zaboduje v Dubnici poskočí o jedno miesto. Celkom určite v dolnej časti tabulky bude zimovať ŠTK Šamorín.
     
    Víťazstvo Šamorína v domácom prostredí nad SFM Senec v podstate nič nerieši. Víťazstvo v regionálnom derby by však pozdvihlo náladu domácim fanúšikom, ktorí ženú svojich futbalistov za víťazstvom zápas čo zápas. Senec, ktorý rok čo rok sníva o Corgoň lige má už priepastných 14 bodov straty. Udržať si nádej na postup ich bude hnať za víťazstvom aj v Šamoríne.
     
    Gól na zápas je veľmi zlá vizitka útočníkov na jeden duel II. futbalovej ligy. No ani obrancovia a brankár nestoja na pevných nohách v doterajšom priebehu jesennej časti inkasovali rovných 24 "kúskov" čo nie je najhoršie, horšie od Šamorína sú natom Pohronie a L. Mikuláš. Určite by domáci fanúšikovia prijali väčšiu gólovú úrodu od svojich útočníkov, čo tomu bude v totmo derby stretnutí, ťažko povedať, v takýchto dueloch veľa gólov nepadá...
     
    V Sobotu o 15,00 hod. budeme poznať výsledok tohto duelu, ktorý je regionálnym derby. Domácich, ktorých na štadióne ženú fanúšikovia za víťazstvom sa bude celkom určite niesť to známe SOMORJA, SOMORJA. My ostatní sa tešíme na kvalitu duelu, ktorý je príslubom kvalitného futbalu. To však zhodnotíme v jeho priebehu a po stretnutí. Veľmi ťažký tip aj napriek tomu sa prikloním na domácu lavičku kde je šéfom Vojto Varadín.
    Náš tip: 1
     
    VITAJTE!
     
    Vitajte všetci, ktorí fandíte futbalu, dnes pri priamom textovom prenose stretnutia II. futbalovej ligy medzi Šamorínom a SFM Senec, začiatok už o pol hodinu.
     
    V Šamoríne je už všetko pripravené na derby duel regiónu, ktorý sa začne o dvadsať minút. Hracia plocha preplnená futbalistami, ktorí sa snažia dostať do prevádzkovej teploty pred duelom medzi domácim ŠTK 1914 Šamorín a SFM Senec.
     
    Zostavy aktérov dnešného duelu mám pripravené, ponúkam ich vám, ktorí máte záujem o futbalistov, ktorích dnes na duel tríneri nominovali.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: Jamroškovič, Mezovský, Pončák, Špánik, Gregora, Jančovič, Cmarko, Fulmek, Javorina, Stojanovič, Gligorov
    Náhradníci: Pentek, Kliment, Čemba, Sidibe, Csolle, Horváth, Cvejič,

    ŠK SFM Senec: Matlák, Bakala, Polgár, Trajcsik, Molnár, Hílek, Orolín, Augustín, Ujčík, Bedecs, Huszár
    Náhradníci: Hanzel, Egri, Pomichal, Držík, Szabo, Molnár, Milošovič

    Rozhodca: PREŠINSKÝ, Mikulaj, Hrdlička.
     
    Náhradný rozhodca "sťahuje" z hracej plochy do kabín aktérov dnešného duelu, aby sa pripravili na duel, pred jeho začiatkom, ktorý sa nezadržateľne blíži.
     
    Hlavný rozhodca Prešínsky spolu so svojími asistentmi privádza aktérov dnešného duelu na zelený trávnik Štadióna v Pomlé.
     
    Podávanie rúk, losovanie o strany tradičný rituál pred posledným domácim duelom v jesenej časti, prebohol bez závad a domáci hráči čakajú na hvizd rozhodcu Prešinského.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Od úvodu počuť verných fanúšikov, tým ich známim Sloganom Hajra Somoria, pri lopéte však hostia.
     
    2
    Prvá aká-taká strela z kopačky Augustína na domácu bránu, náhradný brankár Penteka nemusel zasahívať.
     
    3
    Mezovský ešte pred hranicou veľkého vápna získal loptu, ktorú ponúkol Pončákovi, ktorý ju poslal na hrot útoku, kde sa pohybuje Cmarko.
     
    4
    Hostia to v tejto chíli prekombinovali a prišli o loptu, ktorá je na kopačkách domácich hráčov, ale na vlastnej polovičke odkial góly nepadajú.
     
    6
    Matlák, dlhoročná opora v bráne hostí, poslal loptu do predu nahrot útoku a hostia získali výhodu rohového kopu po ktorom nezapršalo.
     
    7
    No a v Šamoríne vykuklo spoza mrakov slniečko, ktoré pridalo viac optimizmu do hry na trávniku.
     
    9
    Pološanca núkajúca sa domácemu mančaftu zostala nezrealizovaná, po prihrávke Jančoviča na volného Cmarka zostalo iba pri pokuse o strelu na Matlákovú bránu. V tejto chvíli by si Cmarko zaslúžil jednu po zadku.
     
    10
    Matlák zahchraňoval pred hranicou veľkéhoé vápna, kde bol skôr pri lopte ako domáci Gligorov.
     
    12
    Gligorov urobil chybu v obranom zákroku no Orolín ju nedokázal zúžitkovať. Po jeho centrovanej lopte "iba" rohový kop hostí, Domáci sa bránili.
     
    14
    Domáci po chybách v obranej činnosti dostali gól, ktorými hostia trestajú domáce mužstvo. V gólovej šanci sa ocitol Orolin, ktorého strelu domáci brankár vyrazil do veľkého vápna a z jeho hranice nechytateľnou bombou IMRICH BEDECS prekonal domáceho brankára.
     
    17
    Aj keď fanúšikovia neúnavne povzbudzujú a ženú svojich pred bránu hostí, do šanci sa dostávajú futbalisti v červenočiernej kombinácii, teraz sa predstavil "jedovkou" Orolín.
     
    20
    Za zmienku stojí, že hostia neprišli uhrať bezgólovú remízu, od úvodu sú lepším mužstvom na hracej ploche a záslúžene o ten jeden gól vedú. Domáci nenašli do týchto chvíl zbraň ako prekonať hosťujúceho Matláka v bráne hostí, verme, že sa tak stane ešte v prvom polčase čo by duel zdramatizovalo.
     
    23
    Matlák v bráne hosti nebol nikdy hviezdou, po rohovom kope vo výskoku zluftoval loptu a dal priležitosť domácim, ktorí na škodu priebehu duelu nedokázali vyrovnať. Veľká Škoda.
     
    25
    Potvrdilo sa futbalové pravidlo nedáš- dostaneš. Inak tomu nebolo ani v Šamoríne, ktorý zahodil tutovku, hostia rýchlo zakombinovali a dostali sa až pred bránu a BEDECS IMRICH prekonal Jamroškoviča v bráne Šamorína. Bedecs má nabehnuté na Hatrick.
     
    29
    Hostia po peknej kombinačnej akcii a núkajúci sa kto dá gól sa predbiehali v zahadzovaní šnací najprv Bedec nedal, odrazenú loptu poslal "placirkou" Jaro Hílek no brankára Jamroškoviča neprekonal. Ten loptu vyrazil iba pred seba a šikovný PAVOL OROLÍN dáva tretí gól hostí. Domáci majú nábeh na "vylágoš".
     
    34
    Domáci v stredovom kruhu a Javorinov pokus o zmenu výsledku nevyšiel, Matlák hosťujúci brankár vytušil situáciu a loptu zneškodnil.
     
    36
    Hílek, Bedecs a Orolín sa dostali po kombinačnej akcii do šance, ktorá neskončila gólom. Vysledok mohol prepísať Orolín, ktorý sa dostal na dostrel brány a z päťky z ľavej strany trafil iba bočnú sieť.
     
    37
    Noooo a hosťom futbal chutí, bavia fanúšikov, svojimi kombinačnými akciami privádzajú domácich obrancov do zúfalstva aj pretu vedú o tri góly.
     
    40
    Domácim snaha nechýba, zdá sa že tri góly otriasli sebavedomím domáceho mužstva, ktorému celú jeseň "nejde" podľa predstáv ani v dnešnom dueli.
     
    40
    Prvú žltú kartu duelu v regionálnom derby "vyfasoval" hosťujúci hráč Huszár Dávid.
     
    43
    V šanci sa ocitol aj hosťujúci kapitán muýžstva Peter Polgár, ktorému loptu priamo z hlavy vyboxoval domáci brankár Jamroškovič.
     
    44
    Mezovského rohový kop nič nevyriešil, lopta mimo pokutové územie.
     
    44
    Pončák po faule videl od rozhodcu žlté napomenutie.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nooo musím napísať, že dnes ma z tohto duelu oči nebolia. Hostia produkujú kvalitný futbal, ktorým bavia prítomných fanúšikov na tribúne. Všetky góly hosti padli po kombinačných akciách, ktoré tu v Šamoríne počas celej jesene nebolo vidieť. Futbalisti SFM Senec sú jednoznačne najlepším mužstvom, ktoré tu na jeseň učinkovalo a to sme videli iba prvých 45 minút, regionálneho derby. Máme sa načo tešiť v polčase druhom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Gregora zostal v kabíne, nahradil ho Čemba
     
    46
    Stretnutie skončilo aj pre Jančoviča, ktorého nahradil rodák z Kanady Kliment.
     
    49
    Domáci po príchode trochu ožili, tlačia sa pred bránu hostí,no gólový efekt to zatial neprinieslo. HOstia pokračujú v tom čo si rozrobili v prvom polčase, aj keď sa zdá, že trochu žlavili na svojej ctižiadivosti.
     
    52
    Senčania po príhrávke Hílka na Orolína, ktorý sa rozhodol zle, namiesto prihrávky volil strelu k ľavej tyči domácej brány, no loptu zlikvidoval domáci brankár, ktorý po troch góloch, zatiahol roletu.
     
    56
    Dalo sa to očakávať, že futbal v druhom polčase bude o niečo menej kvalitný. Hostia majú nahrané a aj preto sa do bezhlavého útočenia neženú.
     
    57
    Huszár, za potlesku tribún opúšťa hraciu plochu, pre neho dnešný duel znamená koniec. Nahradil ho Peter Molnár.
     
    60
    Aj po odohratí hodiny hostia vedú luxusným náskokom a na trávniku sa nič nemení hostia sú futbalovejší.
     
    67
    Domáci pred brankárom Matlákom v snahe znížiť nepriaznivý stav duelu,márna to snaha, hostia sú aj v obranej činosti na výbornej úrovni, domácim nedovolili znížiť.
     
    68
    Augustin končí v dnešnom stretnutí, nahradí ho Egri.
     
    69
    Špánik videl ŽK
     
    72
    Futbalisti od slnečných jazier nemajú naponáhľo, hrajú to čo potrebujú loptu majú pod kontrolou a domáci sa trápia, trápia, gól neprchádza.
     
    75
    Mezovský v dnešnom stretnutí skončil, nahradil ho Horvát.
     
    77
    Z trávnika je stiahnutý šikovný Orolín, ktorý sa predviedol v dobrom svetle, nakoniec je aj avtorom tretieho gólu. Šikovného futbalistu vystriedal Lukaš Pomichal.
     
    83
    Hostia diktujú tempo hry podľa svojich požiadaviek, domáce mužstvo je len štatistom, ktorému sa v jesennej časti nedarí podľa predstáv. Počas zimnej prestávky budú mať "bafuňári" čo riešiť. Futbal v Šamoríne má klesajúci trend a tomu nefandíme.
     
    86
    O výsledku stretnutia je rozhodnuté, treba ho však dohrať. Domáci aj napriek dostrelu brány dnes vychádzajú strelecky naprázdno.Snaha dnes nestačí.
     
    88
    V Šamoríne sa citeľne v druhom polčase ochladilo, do konca duelu zostáva pár minút, výsledok je jasný, hostia vedú rozdielom triedy.
     
    89
    Žlté napomenutie v závere duelu pre Stojanoviča.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času, rozhodca pridá ešte stodvadsať sekúnd – pridanej hodnoty.
     
    Koniec zápasu.
     
    Dobojované! Platí to čo som napísal po prvom polčase, SFM Senec bol najlepším hosťujúcim mužstvom v Šamoríne, ktorý predviedol kvalitný futbal a nakoniec dokázal zvíťaziť rozdielom triedy. Druhý polčas už očakávania nenaplnil, hostia hrali to čo potrebovali. (14:46:34)

    Jozef Fajták


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.

    Góly: 14. Bedecs, 25. Bedecs, 29. Orolín

    Karty:   44. Pončák (SAM), 69. Špánik (SAM), 89. Stojanovič (SAM) – 40. Huszár (SNC)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: Jamroškovič, Mezovský, Pončák, Špánik, Gregora, Jančovič, Cmarko, Fulmek, Javorina, Stojanovič, Gligorov
    Náhradníci: Pentek, Kliment, Čemba, Sidibe, Csolle, Horváth, Cvejič,

    ŠK SFM Senec: Matlák, Bakala, Polgár, Trajcsik, Molnár, Hílek, Orolín, Augustín, Ujčík, Bedecs, Huszár
    Náhradníci: Hanzel, Egri, Pomichal, Držík, Szabo, Molnár, Milošovič

    Rozhodca: PREŠINSKÝ, Mikulaj, Hrdlička