Tomsk – Kazaň 0:1 (kon.) | Perm – Kubaň Krasnodar 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – S. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
FK Tom Tomsk
0:1 (0:0)
FC Rubin Kazaň
cz Sobota 23.11.2013, 09:30 • Stadion Trud, Tomsk (kapacita: 15 500 míst) • Ruská Premier Liga
     
    90+5
    Po naprosto zbytečném a hlavně nebezpečném zákroku na Vaška viděl zcela po právu žlutou kartu Sardar Azmoun.
     
    90+3
    Hostující trenér Berdyjev střídá: ze hřiště stahuje Eremenka, do boje posílá obránce Sabu Kvirkveliu.
     
    90+2
    Sjarhej Kisljak vidí žlutou kartu.
     
    90
    Eremenkova střela Vaškovi vyskočila z náručí, naštěstí pro Tomsk dokázal Milanov včas odkopnout míč před dobíhajícím Rjazancevem.
     
    88
    Hned dvojnásobné střídání na domácí straně. Odstoupili Pančenko a Baškirov, přišli Baženov a Pinter.
     
    86
    Dalším hráčem, potrestaným žlutou kartou, se stává hostující Dmitrij Torbinskij.
     
    82
    Domácí poprvé v zápase vystřídali. Ze hřiště odstoupil Pavel Ignatovič, místo kterého si zahraje zkušený Maksim Astafjev.
     
    80
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Hosté se radují! Tvrdou střelu Kulikova z hranice vápna ještě dokázal Vašek vyrazit, na následnou dorážku SJARHEJE KISLJAKA už byl ale krátký – 0:1.
     
    78
    Na hřišti se nám znovu zažlutilo. Za faul na Eremenka vyfasoval kartu záložník Gabriel Muresan.
     
    74
    Tentokrát už Igor Nizovcev do své kapsičky pro žlutou kartu sáhl. Za další nedovolený zákrok na Holendu byl potrestán stoper César Navas.
     
    72
    Hned dva důležité zákroky Vaška! Exostravský gólman dokázal zlikvidovat jak nebezpečnou Kulikovovu střelu z dálky, tak i následnou gólovou dorážku Azmouna.
     
    67
    Kirill Pančenko mohl z ničeho nic poslat Tomsk do vedení, ale jeho střela z voleje skončila těsně vedle tyčky. Gólman Ryžikov si podle všeho sáhl na míč, a proto bude Tomsk zahrávat roh.
     
    64
    Zřejmě za účast v potyčce po faulu na Natcha viděl žlutou kartu Roman Eremenko.
     
    63
    Tak to je obrovská komplikace pro Tomsk. Za tvrdý zákrok na Natcha byl potrestán červenou kartou záložník Pavel Golyšev.
     
    60
    Avizovaná změna je tady. Z trávníku odchází nevýrazný forvard Ruslan Muchametšin, kterého nahradí íránský mladík Sardar Azmoun.
     
    55
    Vladimir Kulik napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a krásnou střelou do levého horního rohu brány donutil Vaška k akrobatickému zákroku. Zkušený český gólman teď opravdu podržel svůj tým.
     
    51
    Chris Mavinga si pustil pusu na špacír a od rozhodčího Nizovceva vidí naprosto zbytečnou, avšak zaslouženou žlutou kartu.
     
    30
    Další obrovská šance! Po centru Eremenka trefuje tyčku hostující brány Kulik. Tak teď měli domácí fotbalisté velké štěstí!
     
    28
    Obrovská šance Tomsku. Golyšev přihrávkou pod sebe našel dobíhajícího Baškirova, kterému se sice nepovedlo ideálně zakončit, míč se však odrazil na Ignatoviče, který z úhlu nastřelil brankáře Ryžikova.
     
    26
    Kirill Pančenko si našel prostor k zakončení a krásnou střelou z dvaceti metrů donutil Ryžikova k pohotovému zákroku. Kazaňský gólman jeho pokus lapil nadvakrát.
     
    22
    Aleksander Rjazancev vypálil zpoza vápna. Jeho nevysoká střela nevypadala na první pohled příliš nebezpečně, přesto ale nadělala Vaškovi mnohem větší problémy, než se očekávalo.
     
    15
    První šance Tomsku! Golyšev patičkou přistrčil míč do běhu Pančenkovi, který z úhlu mířil asi metr vedle vzdálenější tyčky.
     
    13
    Natcho nádherným obloučkem přes obránce našel v šestnáctce Tomsku Rjazanceva, ten však zblízka vyběhnuvšího Vaška nepřekonal. První opravdu těžký zákrok českého gólmana.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 80. Kisljak

    Karty:   78. Muresan (TMS), 90+5. Azmoun (TMS) – 51. Mavinga (RKA), 64. Eremenko (RKA), 74. Navas (RKA), 86. Torbinskij (RKA), 90+2. Kisljak (RKA)   63. Golyšev (TMS)


    FK Tom Tomsk: (4-5-1) Vašek – Milanov, Jiránek, Rykov, Bordačow – Ignatovič (82. Astafjev), Muresan, Golyšev, Baškirov (88. Pintér), Pančenko (88. Baženov) – Holenda.
    Náhradníci: Cebanu – Ameljančuk, Baženov, Čerevko, Kisenkov, Astafjev, Saláta, Sabitov, Komkov, Terentěv, Pintér, Sidorenco.

    FC Rubin Kazaň: (4-2-3-1) Ryžikov – Kisljak, Navas, Marcano, Mavinga – Natcho, Kulik – Rjazancev, Torbinskij, Eremenko – Muchametšin (60. Azmoun).
    Náhradníci: Berezin – Kuzmin, Prudnikov, Džalilov, Azmoun.

    Rozhodca: Nizovcev – Pisanko, Glot.