Kadaň – Havířov 4:2 (kon.) | Třebíč – Beroun 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:2 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Most 4:2 (kon.)
Ústí n/L – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
cz Pondelok 11.11.2013, 17:30 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 Adresa: U stadionu 3570, H. Brod • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný podvečer z Kotliny! Den s velkým "D" je tady! A "déčko" je namístě, jelikož se jedná o velmi prestižní derby Vysočiny mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou.
     
    Jihlavská Dukla letos září jako hvězda jasná. Již vloni hrála na špici tabulky, ale v tomto ročníku své výsledky dovedla téměř k dokonalosti. Ke stoprocentní spokojenosti jí chybí zdolat jen jednu metu – první Mladou Boleslav. Velký krok směrem k tomu udělali svěřenci Petra Vlka v domácím prostředí, kdy si na loňského mistra vyšlápli a porazili ho rozdílem třídy 5:2. Předtím ale inkasovali ve ŠKOENERGO aréně porážku 0:4. Jihlavský celek na svém ledě propadl jen jednou. A sice v utkání s Rebely z Brodu, kteří zatím jako jediní stoprocentně dobyli Horácký zimní stadion. Maximem ostatních mančaftů v soutěži byla jen remíza, kterou ale následně stejně nedokázaly dotáhnout až do vítězného konce. Střelecky nejpovedenější období zažila Dukla hned po porážce od sousedů z Brodu. Na revanš svým fanouškům pak rozstřílela Horáckou Slavii na jejím ledě 8:2. Před svým publikem pak ukázala, že góly dávat umí v utkání proti Šumperku, kde nasázela do dračí sítě rovněž osm branek (8:4). Hned dva playeři zaznamenali hattrick. Nejprve létaly na led čepice po třech trefách Adama Zemana a za pět minut mrzly hlavy i těm, kdo své čapky neposlali leteckou poštou na hrací plochu předtím, než se potřetí prosadil Marek Prokš. Ještě před tímto povedeným obdobím byli fanoušci týmu z krajského města Vysočiny svědky nepříliš vydařeného období. Dukla tři ze čtyř utkání prohrála – nestačila v již zmíněném zápase na Mladou Boleslav, následně remizovala s Olomoucí, jen jeden bod přivezla z Českých Budějovic a vše uzavřelo již proklamované regionální střetnutí s Havlíčkovým Brodem. Jinak sbírají Jihlavští především výhry a patří jim druhá pozice v tabulce 1. ligy.
     
    Rebelové v letošní sezoně ukázali, že umí velmi mile překvapit, ale zároveň i zklamat. Havlíčkobrodští dokázali otočit zdánlivě ztracený zápas s Benátkami, v němž prohrávali již 1:4, a naopak ztratit výborně rozjetou partii, jako to ukázali ve svém posledním domácím střetnutí, kdy jim proti Litoměřicím nestačil ani rychle nabytý náskok 4:2. Mezi silné momenty Havlíčkova Brodu, a především dnes již extraligového gólmana Daniela Dolejše, patří výhra 3:0 v Českých Budějovicích v prvním kole a nejtěsnější možné vítězství nad favoritem z Olomouce. V neposlední řadě se k povedeným zápasům řadí obě venkovní derby, jež jsou zase především výsadou Ondřeje Kacetla. Ten nejprve pomohl vychytat Duklu (3:1) a pak i Třebíč (2:1). Stejně tak, jako umí parta z Kotliny příjemně překvapit, umí i zklamat. Za vše hovoří především prohra v Mostě, debakl v Mladé Boleslavi a vysoká porážka v Litoměřicích. Stadion je pro Rebely zřejmě černou noční můrou, jelikož, jak je již uvedeno výše, s nimi naposledy promrhali dobře rozjeté střetnutí. I přesto ale drží borci z Kotliny čtvrtou příčku, na které teď mají díky výhře 2:0 v Berouně již šest bodů náskok.
     
    První letošní derby: Dukle nestačil ani dvojnásobný počet střel

    Na ledě tekly nervy, občas někomu „bouchly saze,“ ale do krajnosti to nikdo nedotáhl. Na tribunách byla k vidění a slyšení parádní kulisa. Jak domácí, tak i hosté, předvedli své hlasivky a nápaditost tak dobře, jak jen mohli. K tomu všemu nechyběl ani výborný hokej se spoustou infarktových akcí a momentů. Na konci zápasu byla šťastnější parta z Kotliny, ale Dukla se rozhodně neměla za co stydět.
    Pro někoho bylo možná překvapením, že se mezi tři tyče Havlíčkova Brodu nepostavil Daniel Dolejš, ale na střídavý start z Hradce Králové příchozí Ondřej Kacetl. Prvních pět minut se hrál opatrný silový hokej a puk se držel především u mantinelů. Ze všeho vynikla jen jediná akce, a to když ve třetí minutě dostal od Romana Maliníka nabito mezi kruhy mladík David Dvořáček a pod Rittichovým betonem skóroval. Jihlava se pak tlačila před kasu a ze svého náporu nepolevila ani ve druhé části. Jenže proti byl buď výborný havlíčkobrodský muž s maskou, anebo se domácí hokejisté netrefovali mezi tyče. Horácký zimní stadion zpražil svou dělovkou z mezikruží Lukáš Endál, jenž ranou pod horní tyč nedal strážci jihlavských tyčí šanci na zásah. Dukla ale nakonec snížila. Po velkém presu nahazoval skrze brankoviště Michal Velecký a bránící Jank srazil kotouč bruslí za svého brankáře. V poslední části pak vrátil dvougólové vedení na brodské hole Lukáš Havel, který zúročil svůj průnik po křídle ranou k tyči. Jihlavští měli v samotném závěru hned několik příležitostí, ale ani jednu díky fantastickému Kacetlovi neproměnili.

    HC DUKLA – HC REBEL 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

    Branky a nahrávky: 39. Velecký – 3. Dvořáček (Maliník), 26. Endál (Říha), 48. Havel. Rozhodčí: Blecha, Hodek – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:7, navíc Malec a Čachotský (oba Jihlava) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2257. Střely na branku: 39:19. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

    HC Dukla: Rittich (Sáblík) – Kaláb, Dobrovolný, Mocek, Podlipnik, Jaroš, Kotvan, Zadražil – Čachotský, Zeman, Mikeš – Hubáček, Důras, Seman – Kadlec, Velecký, Prokš – Kuřítko, Malec.
    HC Rebel: Kacetl (Dolejš) – Kolafa, Zdráhal, Jank, Vágner, Semrád, Korím, Zítka – Berger, Polodna, Chlubna – Havel, Stehlík, Milfait – Dvořáček, Musil, Maliník – Chlubna, Endál, Říha.
     
    Rebelům zvládli střetnutí s tabulkovým sousedem. Berounu nepovolili jedinou trefu

    Výborně se při své premiéře uvedl brankář Filip Šindelář, jemuž se podařilo zneškodnit všech pětadvacet střel. Důležitý souboj o čtvrté místo, které držela družina Rebelů jen s tříbodovým náskokem, načal v sedmnácté minutě David Stach, který si najel do druhé vlny a Korímův pas přetavil v gól. Brankář Havlíčkova Brodu pak udržel akcie svého týmu na vysoké úrovni na startu druhé části. Rebelové se následně dostali do hry a udeřili v početní výhodě. Petr Polodna dostal nabito od Lukáše Havla a poslal puk před Šimbochovu kasu, kde zavěsil pohotový Marek Drtina. V poslední dvacetiminutovce si vytvořil Beroun další nápor, ale ani závěrečnou power-play nedokázal využít. Proti byl neprůstřelný Filip Šindelář.

    MEDVĚDI BEROUN – HC REBEL 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 17. Stach (Korím, Maliník), 35. Drtina (Polodna, Havel). Rozhodčí: Grech – Hynek, Gerát. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 322. Střely na branku: 25:24. Průběh utkání: 0:2.

    Medvědi Beroun: Šimboch (Mastík) – Jebavý, Látal, Kužel, Sklenička, Gutwald, Chalupa, Beňovič – Marek, Hrdel, Ondráček – Divíšek, Stromko, Kubica – Jonáš, Kubeš, Stránský – A. Půlpán, Babka, T. Půlpán. Trenér: P. Novák.

    HC Rebel: Šindelář (Č. Novák) – Drtina, Vágner, Zdráhal, Kolafa, Korím, Semrád, Zítka – Havel, Polodna, Zohorna – Říha, Endál, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait. Trenér: Mička.
     
    Motor v Jihlavě bojoval, ta rozhodla v závěrečných minutách

    Na Horácký zimní stadion přišlo přes tři tisíce lidí, což je více, jak na derby s Rebely. Úvod utkání byl z obou stran nervózní. Jihlava se ale více tlačila před Dominika Halmošiho, který kdysi v Dukle působil, a nakonec se dočkala gólu. Střelu od modré tečoval Ondřej Malec a ta zapadla až za opařeného brankáře. České Budějovice ale v půlce zápasu srovnaly zásluhou svého kapitána. Václav Skuhravý dostal kotouč mezi kruhy na Aleše Kotalíka, za jehož chytrým pokusem se Rittich jen ohlédl. V poslední části se oba týmy soustředily především na defenzivu. O výsledku rozhodl Tomáš Kaláb, jenž svou střelou od modré čáry pokořil maskovaného muže Motoru. Hosté se pokusili o power-play, ale parta z Horáckého zimního stadionu si svůj náskok uhlídala.

    HC DUKLA – HC MOTOR 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

    Branky a nahrávky: 11. Malec (Čáp), 58. Kaláb (Dobrovolný, Čachotský) – 29. Kotalík (Skuhravý, Kříž). Rozhodčí: Vampola – Šperl, Zíka. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3112. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

    HC Dukla: Rittich (Sáblík) – Dobrovolný, Štebih, Jícha M., Čáp, Urbanec, Kaláb, Kotvan, Čermák – Čachotský, Zeman, Kadlec – Důras, Hubáček, Seman – Malec, Kuřítko, L. Jícha – Vysloužil, Krupka, Přidal.

    HC Motor: Halmoši (Kůdela) – Novák, Kříž, Moravec, Chmelíř, Prokop, Boháč, Posmyk – Kotalík, Melka, Skuhravý – Pitule, Šachl, Kuchejda – Feuerbauer, Vaniš, Šperger – Ondřej, Třetina, Přibyl.
     
    Historie derby, aneb desítka na úvod, rvačky a krásný hokej

    Historicky první konfrontace obou soupeřů vyzněla jednoznačně pro Havlíčkův, tehdy Německý, Brod. BK svého soupeře rozdrtil 10:0. Oba týmy se pak společně mnohokrát nepotkaly – důvodem byla válka. Oba celky byly sice velkými rivaly, ale Broďáci hráli Východočeskou župu a místo do Jihlavy cestovali k Pardubicím a Hradci Králové. Také po druhé světové válce neměly oba týmy na los štěstí. Havlíčkobrodská Jiskra nastupovala ve středních a východních Čechách, zatímco tým z krajského města patřil k jižní Moravě. Souboj mezi „Rybníkáři z Chytráčkova“ a „Šakaly z Jihlavy,“ jak se oba fanouškovské tábory hanebně titulovaly, pak přerušila éra Dukly Jihlava, která jako armádní celek zářila ve federální lize, zatímco Havlíčkův Brod zápolil na nižších úrovních. Rivalita mezi oběma celky o sobě dala pořádně vědět 2. 9. 2005, kdy se oba celky střetly v rámci přípravného období. Utkání bylo v 52. Minutě kvůli hromadné bitce přerušeno. V čase 51:52 se do sebe pustili Tomáš Čachotský a Robert Mokrý. K nim se přidalo ještě několik hráčů a nevraživost se přenesla i na tribuny. Podle dostupných informací se do sebe prý pustili otec Miroslava Třetiny a manželka kapitána Dukly Oldřicha Bakuse. Rivalita mezi oběma celky se umocnila postupem Rebelů do první ligy. Došlo tak o obnovení vzájemných přímých soubojů o ligové body. V nich dlouhou dobu hrál prim Havlíčkův Brod, ale v posledních letech začala sbírat body v derby i Jihlava. Na každý zápas se oba týmy připravovaly jak na ledě, tak na tribunách. Hned několikrát došlo k potyčkám s policií a při zápase v Kotlině létaly dokonce i koše a jiné předměty. Vyhrocená atmosféra a nabitý stadion se tak dá očekávat i nyní.
     
    STATISTICKÝ DUEL:

    HC Rebel Havlíčkův Brod

    Brankáři:
    Daniel Dolejš – 13 záp. – 715 min. – 32 og. (prům. 2,69) – 92.45 %
    Ondřej Kacetl – 6 záp. – 359 min. – 14 og. (prům. 2,34) – 94.12 %
    Petr Opršal – 3 záp. – 67 min. – 2 og. (prům. 1,79) – 94.29 %
    Filip Šindelář – 1 záp. – 60 min. – 0 og. (prům. 0,00) – 100 %

    Obránci:
    Karol Korím 20 záp. – 8 b. (1+7)
    Tomáš Kolafa – 20 záp. – 6 b. (1+5)
    Tomáš Semrád – 20 záp. – 4 b. (1+3)

    Útočníci:
    Lukáš Havel – 20 záp. – 15 b. (10+5)
    Petr Polodna – 20 záp. – 14 b. (2+12)
    David Dvořáček – 18 záp. – 12 b. (4+8)
    Roman Maliník – 20 záp. – 11 b. (7+4)
    Lukáš Endál – 18 záp. – 11 b. (4+7)

    HC Dukla Jihlava:

    Brankáři:
    David Rittich – 13 záp. – 779 min. – 29 og. (prům. 2,23) – 91.64 %
    Lukáš Sáblík – 7 záp. – 439 min. – 15 og. (prům. 2,05) – 92.02 %

    Obránci:
    Jiří Dobrovolný – 20 záp. – 8 b. (1+7)
    Matić Podlipnik – 17 záp. – 7 b. (1+6)
    Tomáš Kaláb – 20 záp. – 5 b. (3+2)

    Útočníci:
    Tomáš Čachotský – 20 záp. – 33 b. (10+23)
    Adam Zeman – 20 záp. – 19 b. (15+4)
    Filip Seman – 19 záp. – 15 b. (11+4)
    Radek Hubáček – 18 záp. – 15 b. (5+10)
    Michal Důras – 18 záp. – 10 b. (2+8)
     
    Působili u soupeře:

    Jelikož obě města jsou od sebe velmi blízko, je fluktuace hráčů mezi nimi velká. Hned devět hráčů z obou soupisek má vlastní zkušenost s týmem soupeře.

    Dukla: Tomáš Fučík (B), Filip Dundáček (O), Tomáš Čachotský, Jakub Kadlec (Ú).
    Rebel: Marek Drtina, Tomáš Kolafa (O), Ladislav Rytnauer, Roman Maliník, Vladimír Říha (Ú).
     
    BREAKING NEWS! Rebely by měl posílit Tomi, chybět budou Endál se Zohornou.

    Do dnešního utkání by měl celek Havlíčkova Brodu nastoupit s novým mužem v sestavě. Vojtěch Tomi, mladý hokejista juniorského věku, přichází z extraligových Vítkovic a proti Dukle si odbude premiéru. Na ledě by měl naopak chybět Lukáš Endál a z Brna nedorazí ani Hynek Zohorna. Svou premiéru by si pak měl odbýt také Radek Číp, jehož poslaly do Kotliny Pardubice jako kompenzaci za odchozího Endála.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Drtina, Vágner "A", Jank, Semrád, Korím, Beneš, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Říha, Tomi, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Štebih, Dobrovolný "A", Kaláb, Kotvan, Čáp, Podlipnik, M. Jícha – Kadlec, Čachotský "C", Mikeš – Hubáček, Seman, Důras – Vysloužil, L. Jícha, Malec – Krupka, Kuřítko, Přidal.
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodčí: Martin Fraňo, Petr Úlehla – Jan Čížek, Petr Křivohlavý.
     
    Na ledovou plochu již najeli rozhodčí dnešního utkání. Zápas bude řídit kvarteto arbitrů Martin Fraňo a Petr Úlehla jako hlavní a Jan Čížek s Petrem Křivohlavým na čarách.
     
    Solidně zaplněná Kotlina uvítala na svém ledě domácí tým HC Rebel Havlíčkův Brod!
     
    A pořádný hukot produkují již i hosté – Dukla Jihlava is on ice!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyhráli Rebelové a Petr Polodna hned nahazoval kotouč na bránu, kde jej sklepl holí David Rittich.
     
    00:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskový start v podání jihlavské Dukly! Ta se rychle dostala před Filipa Šindeláře a premiérový start před novým vlastním publikem tak zkušenému gólmanovi pořádně zhořkl! Nejprve to výběru Petra Vlka nevyšlo střelou z mezikruží. Následně sebral mezi kruhy kotouč Tomáš Čachotský. Ten jej poslal za kasu, kde si před domácího muže s maskou vybruslil JAKUB KADLEC a střelou z brankové čáry nachytal Šindeláře na hruškách. Ten si srazil puk holí mezi betony do brány. Asistence: Tomáš Čachotský a Filip Seman.
     
    01:25
    Jihlava se tlačí před Filipa Šindeláře, ale její pokusy postrádají, na rozdíl od rány Jakuba Kadlece, přesnost, a tak je skóre neměnné.
     
    02:53
    Zahrozili i Rebelové, ale po individuálním průniku se vytáhl s dobrým zákrokem strážce jihlavské svatyně. Ten následně přerušil hru, když pokryl puk pod lapačkou.
     
    03:34
    Po průniku mezi kruhy se snažil zakončovat Ondřej Malec, ale byl výborně odstaven obráncem. Na druhé straně to zkusil s nahozením ze středního pásma Vojtěch Tomi. Rittich drží kotouč na hrudi.
     
    04:00
    Marek Drtina nejprve na modré jen naznačil, že bude střílet, položil si beka a následně opravdu vypálil. Jihlavský gólman kryje puk betonem.
     
    04:28
    Z mezikruží to zkusil jeden z jihlavských borců. Jeho přízemní pokus letěl parádně, ale včas jej lízl svým betonem maskovaný muž Rebelů.
     
    04:55
    Pokus Romana Mikeše ze spodku pravého kruhu vyrazil Filip Šindelář na druhou stranu, kde se jej zmocnili znovu hráči z krajského města a nakonec pálil od modré čáry Miha Štebih, ale strážce brodských tyčí podržel hrací gumu na hrudi.
     
    05:54
    Jihlava je zatím aktivnější a dominuje ledu. Nová akvizice mezi třemi červenými tyčemi Havlíčkova Brodu se tak musí mít neustále na pozoru.
     
    06:08
    A domácí výběr nyní dokonce vyhazuje na zakázané uvolnění. Pod střechou Kotliny panuje atmosféra hodná derby. Oba fanouškovské tábory jsou tak hlasití, že je musí slyšet i lidé čekající na nádraží na vlak.
     
    06:52
    Martin Vysloužil to zkoušel po rychlém přechodu střední třetiny od modré, ale jeho počínání by se dalo nazvat dvojchybou. Jednak přestřelil, a pak mu navíc přejel kolega a píská se ofsajd.
     
    07:42
    Roman Mikeš kroužil s pukem v rohu pásma. Jeho kouzlení ale zastavil spolehlivý Bohumil Jank, jenž mu hrací gumu sebral.
     
    08:00
    Máme zde první trest zápasu. A inkasují jej hosté. Na dvě minuty míří za hákování jeden z Jihlavských. Je jím Oldrich Kotvan (JIH).
     
    08:37
    Domácím se přesilovka nedaří. Dukla vyváží kotouče a drží je před Šindelářem, který musel po výjezdu zpoza brány dokonce i zasahovat.
     
    09:30
    Rebelové se s peripetiemi dostali do útočné třetiny, ale nic nevymysleli a hraje znovu Dukla. Ani byste neřekli, že domácí hrají v početní výhodě...
     
    10:04
    Filip Seman se tlačil před jeho jmenovce Šindeláře, ale byl zastaven obráncem. Následně naskočil Kotvan na led a hosté jsou tak kompletní.
     
    10:03
    Martin Vágner to zkusil z kruhu hned po vhazování, jehož příčinou byl icing Dukly, před Davidem Rittichem ještě clonil Lukáš Havel, ale jihlavský brankář si našel cestu ke kotouči a pokryl ho v lapačce.
     
    10:34
    Máme zde trest i na straně domácích. Na lavici hanby míří Martin Vágner (HBR) za držení protihráče. Velká nepříjemnost pro výběr Jiřího Mičky.
     
    11:29
    Rebelové vyhazují, ale Jihlava byla nebezpečná. Hned několikrát se tlačila před Filipa Šindeláře, jenž měl ale štěstí, že celek Petra Vlka nedokázal zakončit přesně.
     
    12:12
    Tomáš Čachotský to po krátké kombinaci zkusil z vrcholu pravého kruhu, ale jeho rána skončila jen na zadním mantinelu. Důvodem byla teč jednoho z Rebelů.
     
    12:30
    Ti následně vyhodili a po chybě hostujících zadáků se píská zakázané uvolnění. Trest Rebelů je u konce. Zatím se přesilovky střelecky nedařily.
     
    13:09
    Dukla má herně navrch a od modré čáry pálil Oldrich Kotvan, ale jeho střelu zablokoval mezi kruhy všudypřítomný Karol Korím.
     
    13:33
    Slabší moment si vybral nerozhýbaný David Rittich. Ten neudržel lehký puk a tak tak, že se k němu nedostal Jan Milfait. Na druhé straně se dvakrát vytáhl Šindelář, když nejprve zneškodnil průnik Michala Důrase k bližší tyči a následně pokryl i střelu Lukáše Krupky od modré čáry.
     
    14:31
    Hraje se svižný hokej nahoru dolů. Nejprve pálil po průniku po pravém křídle David Dvořáček, ale jeho pokus na bližší tyč vyrazil Rittich za bránu. Poté atakovala domácí pásmo Dukla, ale její pokusy vždy pokryl Šindelář.
     
    15:36
    Fantastický Filip Šindelář drží akcie domácího celku vysoko nad vodou! Ondřej Malec vyjel zpoza brány, ale na bližší tyči našel jen připravenou oporu Rebelů. Následně dvakrát dorážel Michal Důras, ale maskovaný muž Havlíčkova Brodu se roztáhl na čáře a předvedl dva výtečné zákroky!
     
    16:10
    Jihlavští jsou stále lepším týmem a opět se tlačili před bránu domácího výběru. Rebelové se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    16:48
    Martin Kuřítko si vybrusloval zpoza brány, ale na brankovišti mu spadl pod nohy Petr Zítka. Ten ale následně nedokázal zachytit puk a ten tak skončil opět u jihlavského hráče. Vše tak vyřešil až Petr Beneš.
     
    17:41
    Lukáš Havel se blýskl pěknou individuální akci a zaměstnal Davida Ritticha. Domácí střelec se obtočil kolem kasy, ale u tyče našel jen nastavené betony.
     
    18:05
    Michal Důras byl v rohu pásma odstaven od kotouče dosti tvrdým zásahem, ale vše bylo v rámci pravidel. Následně pálil Ondřej Malec, ale na Filipa Šindeláře si nepřišel.
     
    19:00
    Radek Číp se nejprve předvedl dobrým obranným zákrokem a následně se protáhl jako liška křovím na levý kruh, ale jeho nahrávka pouze prošla Rittichovým hájemstvím a skončila v rohu.
     
    19:27
    Druhá přesilovka pro Jihlavu. Bohumil Jank (HBR) přerušil akci soupeře jen za cenu faulu. Rozhodčí jej vykazuje ven za podražení.
     
    19:50
    Havlíčkův Brod vyhazuje a drží puk u Ritticha. Už to vypadá, že v této třetině se již nic nestane.
     
    19:59
    Tak nakonec ano! Ondřej Malec projel do pásma a po zadním mantinelu poslal puk na druhou stranu, kde rychle pálil Michal Důras a jeho střelu musel vykopnout Filip Šindelář svým pravým betonem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    O osudu první části rozhodla hned první minuta. V ní se prosadil člen první formace hostujícího výběru Jakub Kadlec, který byl na místním stadionu vychován.

    Zásahy brankářů v 1. třetině:
    Filip Šindelář – 11
    David Rittich – 8

    Druhá část začne cca v 18:18.
     
    Hokejisté nastupují na led. Jako první přijeli Rebelové vedení Ondřejem Stehlíkem. Jihlavský tým přivedl Radek Hubáček.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Jihlava dohrává početní výhodu, kterou načali domácí bleskovým výhozem kotouče k brance Davida Ritticha.
     
    20:40
    A hostující muž s maskou nyní musel vytáhnout zákrok lapačkou. Radek Číp se protáhl po levém křídle až před kasu, kde poslal křižný pas na Tomáše Kolafu, jehož pokus lapil David Rittich do své široké rukavice.
     
    21:08
    Svěřenci trenéra Jiřího Mičky dokázali znovu dostat hrací gumu až k brance, kterou hájí muž ve žlutém dresu s logem Dukly na břiše.
     
    21:25
    Trest pro Bohumila Janka se blíží ke konci. Jihlava se vystavila po chybné nahrávce na modrou čáru ofsajdu. Z trestu zbývají jen dvě vteřiny.
     
    22:52
    Rebelům se povedlo dobýt modrou čáru soupeře, ale to bylo vše. Na druhé straně musel vytáhnout zákrok Filip Šindelář. Domácí muž s maskou podržel kotouč pod lapačkou.
     
    23:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové srovnávají a Kotlina se otřásá v základech! Parádní sólo domácího mladíčka, který si udělal z hostujících hráčů kužely! Celá jihlavská armáda pouze sekundovala šikovným rukám DAVIDA STACHA, který přebral od Tomáše Semráda černou pryž, prošel přes čtyři protivníky a nakonec z téměř nulového úhlu zavěsil přesně nad rameno klečícího Davida Ritticha! Asistence: Tomáš Semrád a Karol Korím.
     
    24:37
    Hra se uklidnila a oba celky si dobře hlídají modrou čáru, a když už jí někdo pokoří, hned je u něj obránce, který jej včas odstaví.
     
    25:38
    To potvrdil nyní i Roman Mikeš, jenž se sice hezky prodral až mezi kruhy, ale nakonec byl odstaven dvěma bránícími playery Havlíčkova Brodu.
     
    26:14
    Jihlava nyní tlačila a několikrát nebezpečně zahrozila, ale bez efektu. Když už to vypadalo, že padne branka zatáhl za záchranou brzdu Lukáš Havel (HBR), když podrazil soupeře.
     
    26:32
    Rebelové nejprve dostali kotouč jen do středního pásma, ale následně jej poslali expresní poštou až za branku hostujícího gólmana.
     
    27:01
    Jihlava znovu začíná až od své vlastní brány. Dvakrát to zkoušeli hokejisté z krajského města Vysočiny po levém křídle, a dvakrát jim to nevyšlo.
     
    27:46
    Od modré čáry mohl pálit asistent kapitána Dukly Jiří Dobrovolný, ale jeho pokus zablokoval Ondřej Stehlík. Puk ve středním pásmu.
     
    28:19
    V závěru početní výhody to zkoušel Roman Mikeš, ale Filipa Šindeláře nepřekonal. Lukáš Havel je na hrací ploše. Domácí to zvládli!
     
    28:49
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí družina otáčí vývoj zápasu a domácí fanoušci jsou v extázi! Nejprve to zkoušel ze spodku pravého kruhu Petr Polodna, jeho pokus byl ale zablokovaný. Za bránou ale sebral hrací gumu Lukáš Havel, naservíroval ji na bod vhazování na pravém kruhu, kde se do kotouče opřel RADEK ČÍP a svou premiérovou trefou poslal svůj tým do vedení! Asistence: Lukáš Havel a Petr Polodna.
     
    30:00
    Popsat vám, co se nyní děje na ledě, by bylo na celý román! David Rittich měl fůru štěstí! Nejprve pálil po Stachově pasu z mezikruží těsně nad David Dvořáček. Následně se dostal na levém rohu brankoviště ke kotouči Tomáš Chlubna, ale napálil jen tyč. Vše zakončil dvěma střelami Jan Milfait, ale na brankovišti trefil jen Ritticha, jenž pak pokryl i jeho ránu z levého kruhu...
     
    30:50
    Rebelové v náporu a Jihlavané neví, kde jim hlavy stojí! Po sraženém pokusu Petra Polodny si dokonce Jiří Dobrovolný málem vsítil vlastní gól, ale Rittich stihl po puku sáhnout holí a stáhl si jej pod lapačku.
     
    31:19
    Po sérii několika pokusů, které mířili směr brána Dukly, se zapotil i Filip Šindelář, jenž musel na bližší tyči zasahovat lapačkou po střele od pravého hrazení.
     
    31:48
    Po chybě jihlavské obrany byl mezi kruhy Roman Maliník, ale jeho střela byla zablokovaná. Od modré to zkusil z první ještě David Stach, ale minul Rittichovy tyče.
     
    32:28
    Havlíčkův Brod se bude moci vrátit do svého náporu. Martin Jícha (JIH) totiž míří na lavici hříšníků po útočném faulu vysokou holí.
     
    32:49
    Petr Polodna nejprve trefil obránce, ale Dukle se nepovedlo vyhodit a od modré to zkusil přímočaře Tomáš Kolafa. jeho bývalý spoluhráč David Rittich ale zasáhl včas svou vyrážečkou.
     
    33:32
    Jihlava se osvobodila a při následném průniku domácího celku do pásma skvěle ubránila svou modrou čáru a hraje se tak ve střední třetině.
     
    34:09
    Dvakrát se povedlo hostům z metropole kraje Vysočina dostat touš ze svého hájemství. Ještě předtím pálil Marek Drtina, ale jeho pokus byl zblokován.
     
    34:51
    Dukla při plném počtu, ale její pokus o rychlý brejk se nepovedl. Na modré zasáhla domácí obrana. Hokej má vysoké tempo a ani jeden tým se nemá za co stydět.
     
    35:31
    Martin Jícha se po pravém mantinelu probíjel do útočné třetiny. Zde podržel puk, ale následně jej při souboji s obráncem Havlíčkova Brodu trefil vysokou holí. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    36:08
    David Dvořáček táhl hezkou akci svého celku. Když už chtěl ale na pravém kruhu nahrát, tak mu padl výborně pod nohy Jakub Kadlec.
     
    36:46
    Jihlavský celek zahrozil po průniku po ose kluziště. Na bližší tyči s jeden z útočníků dostal ke střele, jíž cpal pod kládu, ale tam byla lapačka Filipa Šindeláře.
     
    37:51
    Hostující tým nyní dlouze kombinuje v pásmu soupeře. Moc nebezpečný co do střelby ale není. Jedinou střelu Ondřeje Malce od modré čáry sledoval domácí muž s maskou jen pohledem, protože mířila vedle.
     
    38:40
    Velké šance na straně domácích! Lukáš Havel nejprve nahrával Radku Čípovi před odkrytou klec, ale pardubická posila neodkázala pokořit Ritticha. Následně si oba aktéři role vyměnili, ale tentokrát šla střela vedle.
     
    39:40
    Domácí dohrávají v náporu. David Rittich ale může zůstat v posledních chvílích v klidu, jelikož na něj moc střel nelétá.
     
    39:52
    Teď ale musel zakročit. Ze středního pásma to zkusil štiplavým nahozením po přistrčení Vojtěcha Tomiho Vladimír Říha. Maskovaný muž Jihlavy podržel kotouč na hrudi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Stejně tak, jako bychom mohli říci, že v první periodě byla lepší Dukla, můžeme označit za lepší celek prostředního dějství Rebely. Ti se také dočkali dvou tref, když nejprve srovnal David Stach a následně se prosadil Radek Číp.

    Zásahy brankářů ve 2. třetině:
    Filip Šindelář – 9 (celkem 20)
    David Rittich – 12 (celkem 20)

    Třetí část začne cca v 19:06.
     
    V této přestávce nastupuje jako první Dukla. Opět v čele Radek Hubáček, Rebelové jdou hned vzápětí. Jako první Ondřej Stehlík.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Na modré čáře byl Markem Drtinou zastaven Jiří Dobrovolný a na druhé straně to zkoušel Lukáš Havel, ale přízemním pokusem minul Rittichovu klec.
     
    41:14
    Teď už se ale Dobrovolný do pásma dostal. Díky tomu se mohl do střely opřít Tomáš Čachotský, ale trefil jen Šindelářovy betony a následně při otočce a pokusu o dorážku uklouzl Roman Mikeš.
     
    41:48
    Bude se trestat. Za hákování je vykázán na lavici pro hříšné muže David Stach (HBR). Ten svůj přestupek provedl v útočné třetině.
     
    42:05
    Nejprve sklepl od zadního mantinelu odražený projektil Filip Šindelář za svou kasu. Zde byl následně sražen k zemi Karol Korím.
     
    42:42
    Velká nepříjemnost pro domácí! Minutu a šest vteřin budou hrát ve třech! Nejprve se jim povedlo vyhodit puk ven a následně podrazil u mantinelu pronikajícího Michala Důrase Jan Milfait (HBR).
     
    42:58
    Po chybě Radka Hubáčka se dostal mezi kruhy ke kotouči Bohumil Jank a odpálil jej až k Rittichovi.
     
    43:29
    Nejprve ostře střílel Tomáš Kaláb, ale jeho ránu vyrazil Filip Šindelář za bránu. Poté to od modré zkusil i Jiří Dobrovolný, ale mířil nepřesně a domácí se následně osvobodili.
     
    44:32
    Rebelové to nejspíš zvládnou! Poté, co měla Jihlava drtivý tlak, jejž ale nedokázala přetavit v solidní střelecké zakončení, přichází dlouhý výhoz k brance červenožlutých.
     
    45:31
    Filip Šindelář zachytil nahození od modré a následně rychle rozehrál. Aktivním presinkem se ale dostal ke kotouči Petrik Přidal a nakonec se snažil něco vymyslet Martin Kuřítko, leč v souboji s Tomášem Semrádem upadl a následně mu podržel hůl. Rozhodčí netrestá ani jeden zákrok.
     
    46:20
    Zleva střelel štiplavou ránu ze spodku kruhu Martin Vysloužil, ale trefil jen výstroj připraveného gólmana Rebelů. Na druhé straně to zkoušela domácí skvadra, ale Rittich nemusel ani zasahovat.
     
    47:05
    Oba celky nyní nebezpečně zahrozily! Hokej se přelévá ze strany na stranu a nejprve střele z mezikruží Radek Hubáček, ale svůj pokus poslal jen o milimetry mimo Šindelářovy tyče. Z protiútoku to zkoušel rychlou ranou po zemi David Stach, ale také mířil nepřesně.
     
    48:17
    Jiří Dobrovolný dojížděl na brankovišti puk, který se odrazil od zadního hrazení. Filip Šindelář se ale včas srovnal a holí mu puk vypíchl. Byl při tom atakován, ale rozhodčí zůstal němý. Kotouč se pak dostal do střední třetiny a při pokusu o průnik byl odpískán ofsajd, jelikož dobrovolný nestihl vyjel ven.
     
    49:26
    Filip Šindelář rozehrával za brankou puk poté, co jej na modré nezachytil Petr Zítka. Domácí bek pak nedobruslil Michala Důrase, jenž domácího muže s maskou smetl na zem. Sudí přerušuje. Šindelář je v pohodě, buly ve střední třetině.
     
    50:10
    Petr Polodna to zkusil individuálně, ale neprocpal se až do střely. Měl ale štěstí a touš se k němu vrátil. Na bližší tyči ale nepřekonal nastavené Rittichovy betony.
     
    50:57
    Zakázané uvolnění domácího celku vrací hru do jeho obranného pásma. Hra trochu zvolnila. Oba týmy se snaží neudělat chybu.
     
    51:23
    Po šikovném průniku Vladimíra Říhy, jehož nahození bylo obráncem sraženo do vzduchu, sklepával svou holí kotouč Lukáš Havel. Ten ale trefil jen výstroj gólmana jihlavské Dukly.
     
    52:17
    Po nahození Vladimíra Říhy pálil za pukem Vojtěch Tomi debutující mezi muži, ale nedojel jej. Oba fankluby fandí jako o život.
     
    53:10
    Perné chvilky pro Filipa Šindeláře! Oldrich Kotvan dvakrát šil puk na bránu od modré čáry. Oba pokusy byly sraženy. Nejprve dorážel Martin Kuřítko, ale trefil jen bleskový beton domácí opory. Ta následně čelila několika zblokovaným ranám, až se do toho znovu opřel Kotvan, ale napodruhé minul.
     
    53:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nápor celku z města, které je jen cca dvacet kilometrů od Kotliny, byl nakonec přetaven v branku! Jeden z jihlavských hráčů nahazoval kotouč zpoza brány. Puk byl tečován a Filip Šindelář jej tak tak zastavil betony. Následně ale nevěděl, kde se černá pryž nalézá. To však věděl RADEK HUBÁČEK a prostrčil mu ji tečovanou střelou od mantinelu mezi betony! Asistence: Tomáš Čachotský a Zdeněk Čáp.
     
    54:28
    Výborný Filip Šindelář! Domácí opora nyní znovu ukázala své umění! Jakub Kadlec projel po levém křídle do útočné třetiny a poslal křižný pas na Filipa Semana, jehož střelu ale zneškodnil přesunující se muž s maskou. Ten následně pokryl kotouč ještě do lapačky!
     
    55:00
    Rebelové se nedostali přes modrou čáru. Hlasatel místního stadionu následně oznámil, že na hokej se přišlo podívat 2743 diváků, což je cca o pět set více, jak na HZS.
     
    55:54
    Jihlavští trochu polevili za svého náporu a kotouč se nalézá za kasou, která je v této třetině hájena Davidem Rittichem. Hostující muž s maskou teď moc práce nemá.
     
    56:32
    Parta z Jihlavy znovu zahrozila. Po nahrávce Michala Důrase pálil z levého kruhu Filip Seman. jeho bleskové zakončení, pokryl výborný Šindelář.
     
    56:45
    Výborný Šindelář! Nejprve pálil Ondřej Malec, ale znovu našel jen hruď domácího muže s maskou. Ten pak parádně zneškodnil dorážku Martina Kuřítka, k němuž se dostal puk po sražené střele ihned z buly. Puk byl brankářem Rebelů zasednut na brankové čáře. Následně byl za ní zatlačen jihlavskými hráči.
     
    56:59
    Domácí si vyžádali po této akci oddechový čas a hned po buly pálil Roman Mikeš. Filip Šindelář vytáhl další zákrok lapačkou. Parádní práce havlíčkobrodské opory.
     
    57:39
    Domácí družina teď také předvedla své umění a natlačila se před branku, kterou stráží David Rittich. Dukla se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:15
    Vladimír Říha se procpal na zadní mantinel a v souboji se srazil zřejmě s Oldrichem Kotvanem. Ten se nepříjemně narazil do kolena a kulhá na střídačku...
     
    58:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro hostující kabinu a fanouškovský sektor! Mno, tak v kabině Rebelů poteče sekt proudem! Lepší křest mužským hokejem si VOJTĚCH TOMI ani nemohl přát! Poté, co vybojoval Vladimír Říha v rohu pásma kotouč, si sjel mladičký štírek z Vítkovic na pravý kruh, dostal kotouč a ranou z první propálil Davida Ritticha pod rukávem! Havlíčkobrodský stadion je u vytržení! Asistence: Vladimír Říha.
     
    59:08
    Jihlava si vzala ihned po gólu time-out a po nem vyhrála buly, zajela do pásma a odvolala Davida Ritticha, takže hraje v šesti hráčích!
     
    59:35
    Rebelové dostali puk do střední třetiny a Rittich se vrací do kasy. Kotlina slaví, protože hostující kapitán Tomáš Čachotský (JIH) dostává dvě minuty za útočný faul na zadním mantinelu....
     
    59:50
    Petr Polodna má puk za brankou Davida Ritticha, Jihlava už to nestihne!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je to tady! I druhé derby Vysočiny jde na hole Havlíčkova Brodu, ale Jihlava si za svůj skvělý výkon minimálně jeden bod zasloužila! Ve třetí části měla hned několik gólovek, ale na skvělého Šindeláře vyzrál jen Radek Hubáček. Vše tak nakonec rozhodl až mladíček Vojtěch Tomi, který svou premiérovou trefou v prvním utkání za muže rozhodl nejprestižnější zápas první ligy. Kromě hráčů na ledě si velké uznání zaslouží oba tábory fanoušků, které neustále podporovaly své miláčky.

    Přátelé, ode mne je to z Kotliny vše! S přáním hezkého večera se s vámi loučí Richard Wagner! Na počtenou.
     
    Hokejisté domácích slaví společně se svými fanoušky. Na led dokonce dotáhli i svého trenéra Jiřího Mičku, kterého nyní vyhazují do vzduchu! (19:51:44)

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 24. Stach (Semrád, Korím), 29. Číp (Havel, Polodna), 59. Tomi (Říha) – 1. Kadlec (Čachotský, Seman), 54. Hubáček (Čachotský, Čáp)


    BK Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Drtina, Vágner "A", Jank, Semrád, Korím, Beneš, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Říha, Tomi, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Štebih, Dobrovolný "A", Kaláb, Kotvan, Čáp, Podlipnik, M. Jícha – Kadlec, Čachotský "C", Mikeš – Hubáček, Seman, Důras – Vysloužil, L. Jícha, Malec – Krupka, Kuřítko, Přidal.
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Martin Fraňo, Petr Úlehla – Jan Čížek, Petr Křivohlavý

    Diváci: 2743