Kadaň – Havířov 4:2 (kon.) | Třebíč – Beroun 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jihlava 3:2 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 1:2 (kon.) | Šumperk – Litoměřice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Most 4:2 (kon.)
Ústí n/L – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
koniec
BK Havlíčkův Brod
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
cz Pondelok 11.11.2013, 17:30 • ZS Kotlina Havlíčkův Brod Kapacita: 4000 Adresa: U stadionu 3570, H. Brod • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Hokejisté domácích slaví společně se svými fanoušky. Na led dokonce dotáhli i svého trenéra Jiřího Mičku, kterého nyní vyhazují do vzduchu! (19:51:44)
     
    Je to tady! I druhé derby Vysočiny jde na hole Havlíčkova Brodu, ale Jihlava si za svůj skvělý výkon minimálně jeden bod zasloužila! Ve třetí části měla hned několik gólovek, ale na skvělého Šindeláře vyzrál jen Radek Hubáček. Vše tak nakonec rozhodl až mladíček Vojtěch Tomi, který svou premiérovou trefou v prvním utkání za muže rozhodl nejprestižnější zápas první ligy. Kromě hráčů na ledě si velké uznání zaslouží oba tábory fanoušků, které neustále podporovaly své miláčky.

    Přátelé, ode mne je to z Kotliny vše! S přáním hezkého večera se s vámi loučí Richard Wagner! Na počtenou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Petr Polodna má puk za brankou Davida Ritticha, Jihlava už to nestihne!
     
    59:35
    Rebelové dostali puk do střední třetiny a Rittich se vrací do kasy. Kotlina slaví, protože hostující kapitán Tomáš Čachotský (JIH) dostává dvě minuty za útočný faul na zadním mantinelu....
     
    59:08
    Jihlava si vzala ihned po gólu time-out a po nem vyhrála buly, zajela do pásma a odvolala Davida Ritticha, takže hraje v šesti hráčích!
     
    58:45
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je velký šok pro hostující kabinu a fanouškovský sektor! Mno, tak v kabině Rebelů poteče sekt proudem! Lepší křest mužským hokejem si VOJTĚCH TOMI ani nemohl přát! Poté, co vybojoval Vladimír Říha v rohu pásma kotouč, si sjel mladičký štírek z Vítkovic na pravý kruh, dostal kotouč a ranou z první propálil Davida Ritticha pod rukávem! Havlíčkobrodský stadion je u vytržení! Asistence: Vladimír Říha.
     
    58:15
    Vladimír Říha se procpal na zadní mantinel a v souboji se srazil zřejmě s Oldrichem Kotvanem. Ten se nepříjemně narazil do kolena a kulhá na střídačku...
     
    57:39
    Domácí družina teď také předvedla své umění a natlačila se před branku, kterou stráží David Rittich. Dukla se osvobodila jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    56:59
    Domácí si vyžádali po této akci oddechový čas a hned po buly pálil Roman Mikeš. Filip Šindelář vytáhl další zákrok lapačkou. Parádní práce havlíčkobrodské opory.
     
    56:45
    Výborný Šindelář! Nejprve pálil Ondřej Malec, ale znovu našel jen hruď domácího muže s maskou. Ten pak parádně zneškodnil dorážku Martina Kuřítka, k němuž se dostal puk po sražené střele ihned z buly. Puk byl brankářem Rebelů zasednut na brankové čáře. Následně byl za ní zatlačen jihlavskými hráči.
     
    56:32
    Parta z Jihlavy znovu zahrozila. Po nahrávce Michala Důrase pálil z levého kruhu Filip Seman. jeho bleskové zakončení, pokryl výborný Šindelář.
     
    55:54
    Jihlavští trochu polevili za svého náporu a kotouč se nalézá za kasou, která je v této třetině hájena Davidem Rittichem. Hostující muž s maskou teď moc práce nemá.
     
    55:00
    Rebelové se nedostali přes modrou čáru. Hlasatel místního stadionu následně oznámil, že na hokej se přišlo podívat 2743 diváků, což je cca o pět set více, jak na HZS.
     
    54:28
    Výborný Filip Šindelář! Domácí opora nyní znovu ukázala své umění! Jakub Kadlec projel po levém křídle do útočné třetiny a poslal křižný pas na Filipa Semana, jehož střelu ale zneškodnil přesunující se muž s maskou. Ten následně pokryl kotouč ještě do lapačky!
     
    53:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Nápor celku z města, které je jen cca dvacet kilometrů od Kotliny, byl nakonec přetaven v branku! Jeden z jihlavských hráčů nahazoval kotouč zpoza brány. Puk byl tečován a Filip Šindelář jej tak tak zastavil betony. Následně ale nevěděl, kde se černá pryž nalézá. To však věděl RADEK HUBÁČEK a prostrčil mu ji tečovanou střelou od mantinelu mezi betony! Asistence: Tomáš Čachotský a Zdeněk Čáp.
     
    53:10
    Perné chvilky pro Filipa Šindeláře! Oldrich Kotvan dvakrát šil puk na bránu od modré čáry. Oba pokusy byly sraženy. Nejprve dorážel Martin Kuřítko, ale trefil jen bleskový beton domácí opory. Ta následně čelila několika zblokovaným ranám, až se do toho znovu opřel Kotvan, ale napodruhé minul.
     
    52:17
    Po nahození Vladimíra Říhy pálil za pukem Vojtěch Tomi debutující mezi muži, ale nedojel jej. Oba fankluby fandí jako o život.
     
    51:23
    Po šikovném průniku Vladimíra Říhy, jehož nahození bylo obráncem sraženo do vzduchu, sklepával svou holí kotouč Lukáš Havel. Ten ale trefil jen výstroj gólmana jihlavské Dukly.
     
    50:57
    Zakázané uvolnění domácího celku vrací hru do jeho obranného pásma. Hra trochu zvolnila. Oba týmy se snaží neudělat chybu.

    Richard Wagner

    Góly a asistencie: 24. Stach (Semrád, Korím), 29. Číp (Havel, Polodna), 59. Tomi (Říha) – 1. Kadlec (Čachotský, Seman), 54. Hubáček (Čachotský, Čáp)


    BK Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Drtina, Vágner "A", Jank, Semrád, Korím, Beneš, Zítka – Havel, Polodna "C", Číp – Říha, Tomi, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    HC Dukla Jihlava: Rittich (Sáblík) – Štebih, Dobrovolný "A", Kaláb, Kotvan, Čáp, Podlipnik, M. Jícha – Kadlec, Čachotský "C", Mikeš – Hubáček, Seman, Důras – Vysloužil, L. Jícha, Malec – Krupka, Kuřítko, Přidal.
    Trenér: Petr Vlk.

    Rozhodca: Martin Fraňo, Petr Úlehla – Jan Čížek, Petr Křivohlavý

    Diváci: 2743