Pescara – Parma 2:0 (kon.) | Neapol – Turín 1:1 (kon.) | Bologna – Udinese 1:1 (kon.)
Catania – Lazio 4:0 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 4:1 (kon.) | Sampdoria – Bergamo 1:2 (kon.)
Siena – CFC Janov 1:0 (kon.) | AS Rím – Palermo 4:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (1:0)
FC Turín
Nedeľa 04.11.2012, 15:00 • San Paolo • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 15:00.
     
    Prajem Vám pekné nedeľňajšie popoludnie a vítam Vás pri zápase 11. kola najvyššej talianskej ligy. Dnes si svoje sily zmerajú na štadióne San Paolo SSC Neapol a FC Turín. Pôjde o súboj tímov z opačný koncov tabuľky Serie A, nakoľko Neapol okupuje tretiu priečku s trojbodový náskokom pred Laziom Rím, avšak s dvojbodovou stratou na Inter Miláno a až šesťbodovou stratou na vedúci Juventus Turín, ktorý si prvú priečku v tabuľke s prehľadom stráži. Naopak FC Turín patrí až 14. priečka. FC Turín naposledy vyhral ešte 30. septembra a odvtedy ťahá šnúru 5 zápasov bez výhry. Uvidíme teda či sa mužstvu z Turínu podarí túto nelichotivú sériu pretrhnúť, pretože z posledných piatich vzájomných zápasov sa trikrát stal víťazom FC Turín a dvakrát sme mohli vidieť remízu. Uvidíme teda ako dopadne dnešný duel.
     
    Len pre zaujímavosť aj pre stávkové kancelárie je dnes domáci tím favoritom zápasu. Kurz na jeho víťazstvo je približne 1,57, remíza je ohodnotená kurzom približne 4,10 a na výhru hostí je vypísaný kurz až okolo hodnoty 7,00.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: De Sanctis - Gamberini, Dossena, Cannavaro, Campagnaro, Behrami, Džemaili, Maggio, Hamšík, Pandev, Cavani

    FC Turín: Gillet - Rodríguez, Darmian, Glik, D'Ambrosio, Gazzi, Vives, Cerci, Basha, Bianchi, Sgrigna

    Rozhodca: Valeri - Altomare, Manganelli.
     
    Domáci hráči dnes nastúpia v tradičnej modro-bielej kombinácii dresov. Hostia budú hrať v hnedo-červenom.
     
    Hráči sú už nastúpení na ihrisku za búrlivej atmosféry o ktorú sa postarali domáci fanúšikovia a nič nebráni začatiu zápasu.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hlavný rozhodca Valeri fúkol do svojej píšťalky a stretnutie sa môže začať.
     
    2
    Zápas sa nám začal hekticky, s viacerými nepresnosťami na oboch stranách.
     
    3
    Už v tretej minúte sa druhýkrát píska proti domácim hráčom. Opäť za nedovolený zákrok.
     
    4
    Domáci hráči sa nakoniec zmocnili lopty a zahajujú prechod do útoku. Ten sa však rýchlo skončil, nakoľko obrana hostí zapracovala tak ako mala.
     
    5
    Po pravej strane to opäť skúsil Maggio, ktorému sa aj podarilo odcentrovať, no lopta nenašla adresáta.
     
    5
    V pokutovom území hostí sa útočného faulu dopustil Marek Hamšík a tak Gillet bude rozohrávať.
     
    7
    Neapol dal gól!
    Ďalší najskôr nenápadný prechod Maggia po pravej strane, následne nahral Pandevovi, ten Hamšíkovi, ktorý až z postrannej čiary polostrieľal -polonahrával CAVANIMU, ktorý už nemal problém zakončiť do prázdnej brány hostí. 1:0.
     
    8
    Hráči FC Turín sa okamžite snažia o vyrovnanie skóre, domáca obrana však vo svojom pokutovom území pracovala tak ako mala.
     
    9
    Tempo hry sa nám trošku zmiernilo, hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska. Obrancovia oboch tímov si dávajú na útočníkov veľký pozor. Platí to najmä o hosťujúcich hráčoch, ktorí vedia ako môžu byť domáci nebezpeční.
     
    11
    Hráči Neapolu sa snažia o nejakú kombináciu, pomocou ktorej by sa dostali k hranici šestnástky hostí, avšak nepresnosti ako napríklad teraz od Cannavara im postup znemožňujú.
     
    12
    Po ľavej strane sa o prechod snažil D'Ambrosio, ten však bol zastavený nečistým spôsobom.
     
    14
    Ďalšia nakopávana lopta hostí neuspela. Taktiež vďaka nepresnosti letí až za postrannú čiaru a De Sanctis bude odkopávať od vlastnej brány.
     
    15
    Lopta sa opäť objavila na kopačkách Maggia, ktorý ju potiahol skoro až k rohovej zástavke, tam ho však odzbrojili obrancovia. Neapol tak aspoň získava vhadzovanie.
     
    16
    Po chvílke chaose prichádza ďalšie vhadzovanie domácich.
     
    17
    Hostia sa konečne oslobodzujú a v stredovom kruhu bol nepekne faulovaný Bianchi. Loptu teda majú na kopačkách hráči FC Turín.
     
    18
    To však netrvalo dlho a trojica Hamšík, Cavani a Maggio sa pustila vpred. Akcia bola zakončená strelou Hamšíka, tá však letí nad bránu hostí.
     
    19
    V 19. minúte vidíme prvú žltú kartu za nepekný zákrok Džemailiho, ktorý už pár faulov v dnešnom zápase spôsobil.
     
    20
    Prvá vážnejšia šanca na strane hostí Bianchi sa prezentoval pekným uvoľnením, jeho hlavičku však De Sanctis vyráža na roh.
     
    21
    Hráči Neapolu teraz pohotovo napádajú rozohrávku hostí, tí sú nútení stiahnuť sa až k Gilletovi.
     
    22
    Vysoká nakopávaná lopta smerovala na Bianchiho, ten si ju aj spracoval, rozhodca však píska ofsajd.
     
    23
    Pandev prevzal iniciatívu a takmer od polovice ihriska si loptu potiahol až na hranicu šestnástky, kde predviedol peknú obaľovačku na obrancu hostí, jeho strela však bola zrazená na roh.
     
    25
    Sgrigna teraz robil domácej obrane problémy, jeho naťukávaná lopta s Bianchim však neslávila úspech, pretože Bianchi už bol v postavení mimo hry.
     
    26
    Na štadióne vládne perfektná atmosféra, domáci fanúšikovia jednoznačne tlačia svojich hráčov vpred.
     
    27
    Pravdou je však že oproti začiatku stretnutia tempo hry najmä na kopačkách domácich o dosť kleslo, taktiež vidíme častejšie nepresnosti.
     
    28
    To práve potvrdzuje aj Dossena, ktorý mal na ľavom krídle dostatok času aj priestoru na odcentrovanie lopty, tá však letí až za postrannú čiaru. Odkopávať bude Gillet.
     
    29
    V posledných minútach tak majú navrch hostia, tí si však nevedia vypracovať vážnejšiu šancu a lopta sa pohybuje najmä v strednej časti ihriska.
     
    31
    Posledné dve minúty si hráči domácich prihrávali loptu na vlastnej polovici a sledovali, po ktorej strane by sa dalo prejsť do útoku.
     
    32
    Veľmi peknou ďalekonosnou strelou sa teraz prezentoval Džemaili. Tá však letela tesne popri ľavej žrdi hostí. Gillet sa aj tak musel poriadne natiahnuť.
     
    33
    Domáci hráči v strede ihriska vysoko napádajú útočníkov FC Turín a znemožňujú im tak plynulý prechod do útoku.
     
    34
    Campagnaro odkopáva loptu na roh pred Bianchim, ktorý sa už dostával do sľubnej pozície na center. Následovať bude teda rohový kop.
     
    35
    K zakončeniu hlavou sa dostal práve Bianchi, jeho pokus však končí v rukách De Sanctisa.
     
    35
    Druhá žltá karta v zápase, tentokrát na strane hostí. Za faul na Pandeva ju vidí Basha.
     
    37
    Sgrigna sa dostal k ďalekonosnej strele na bránu domácich, jeho pokus De Sanctis chytá, navyše Bianchi sa dopustil útočného faulu.
     
    38
    Cerci sa pokúšal nakopávať loptu do šestnástky domácich, neapolská obrana je však stopercentá a loptu odvracia. Do protiútoku sa púšťa Marek Hamšík.
     
    39
    Aj ten bol však zastavený a lopta je opäť na kopačkách hráčov FC Turín.
     
    40
    Hra sa nám teraz presúva z jednej strany na druhú, na opačnej strane kombinovali Sgrigna a Bianchi, domáca obrana však zaúradovala a lopta je v strednej časti ihriska.
     
    41
    Lopta opäť na domácich kopačkách, väčšina akcii však končí v strednej časti ihriska. Navyše sa znova hromadia nedovolené zákroky na oboch stranách a taktiež aj nepresnosti v rozohrávke.
     
    43
    Nasledovať rohový kop pre domácich hráčov, nakoľko sa konečne dostali aspoň na dostrel Gilletovej brány.
     
    44
    Rohový kop neznamenal ohrozenie brány hostí, lopta letí vysoko nad.
     
    45
    Pokus aj na opačnej strane, loptu však De Sanctis chytá a do útoku sa vrhá Pandev. Ten však pred hranicou šestnástky padá a spolu s ním aj obranca domácich Gazzi. Ten chvíľu zostal otrasený, do hry sa však vrátil.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca nenadstavoval ani minútu a tak sa prvý polčas skončil 1:0 pre domácich. Jednogólové vedenie zabezpečil EDINSON CAVANI, ktorý už v 7. minúte prekonal Gilleta. Okrem toho sme v zápase zatiaľ inú vyloženú šancu nevideli. Uvidíme či sa to zmení v druhom polčase, ktorý začína približne o 16:03
     
    Hráči sú už rozostavení a hlavný rozhodca sa chystá odštartovať druhý polčas.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky došlo aj k prvému striedaniu, konkrétne na strane hostí, dnešný zápas končí pre Gazziho, na trávnik vybehne Brighi.
     
    47
    Druhý polčas začal domáci tím opäť aktívnejšie, hneď po rozohratí sa do útoku pustil Maggio. Jeho center však Gillet s prehľadom chytá.
     
    48
    Na opačnej strane nám pekné zrýchlenie predviedol aktívny Bianchi, domáci obranca však stihol v poslednú chvíľu zareagovať a odkopnúť loptu za postrannú čiaru. Hostia budú vhadzovať.
     
    49
    Marek Hamšík si pekne potiahol loptu takmer cez polovicu ihriska, nahral Dossenovi, ktorého center bol zablokovaný a Neapol bude zahrávať rohový kop.
     
    50
    Ten však nebol nebezpečný a do protiútoku sa púšťajú hostia.
     
    50
    Tým sa ale nedarí výraznejšie zakombinovať vďaka výbornému pressingu hráčov v modrých dresoch.
     
    51
    Na druhej strane Cavani potiahol loptu až k hranici šestnástky, možno trochu zaváhal so strelou a volil prihrávku na Maggia, ktorého prudká strela bola zrazená.
     
    52
    Následne sa ešte k ďalekonosnej strele dostal Hamšík, jeho pokus bol ale nepresný.
     
    53
    Maggio nám opäť dokazuje svoje kvality na rohu šestnástky sa neulakomil k strele ale prihral Hamšíkovi. Marekovi sa však nepodarilo vystreliť ideálne, predsa len prihrávka nebola až tak presná ako by sa žiadalo.
     
    54
    Do útoku sa na opačnej strane púšťal Cerci, ten v pokutovom území padá k zemi. Rozhodca však pokutový kop nepíska pretože šlo naozaj o naivný pokus o pád.
     
    55
    Naopak hlavný rozhodca odmeňuje herecký výkon Cerciho žltou kartou.
     
    56
    Neapol väčšinou zápasu kontroluje hru, hráčov FC Turín do ničoho vážnejšieho nepúšťa. Domáci hráč vynikajú najmä výrazným pressingom a dobre zabezpečenou obranou.
     
    57
    Po ľavom krídle obrancom hostí unikal Dossena, podarilo sa mu aj zakončiť. Jeho úmysel bol prekvapiť brankára hostí šikovným lobom, bol však už z uhla a lopta končí za postrannou čiarou.
     
    59
    Po faule zahrával priamy kop na bránu hostí Marek Hamšík, k teču sa ešte dostal Cavani, brankár ale všetko videl a tak nemal problém loptu chytiť.
     
    60
    Hra sa po poslednej akcii znova trošku ukludnila, lopta lieta takmer vyložene v strednej časti ihriska.
     
    61
    Maggio s Cavanim sa snažili o kombináciu v pravom rohu ihriska, ich snahu však prerušil rozhodca, ktorý píska postavenie mimo hry.
     
    62
    V 62. minúte uvidíme aj prvé striedanie na strane domácich. Z ihriska odíde Pandev a nahradí ho Insigne.
     
    63
    Po faule na Bianchiho budú mať hostia výhodu priameho kopu zo sľubnej pozície.
     
    63
    Hráči FC Turín previedli pekný signál. Bianchi zahrával loptu po zemi až za obranu domácich kde si nabehol Sgrigna, ten sa však pošmykol a loptu netrafil.
     
    64
    Na opačnej strane sa do útok vrhol strelec zatiaľ jediného gólu Cavani a bol zastavený nedovoleným spôsobom. Neapol bude mať výhodu priameho kopu.
     
    64
    Za nepekný zákrok na Cavaniho vidí žltú kartu Brighi.
     
    66
    Hostia teraz domácich hráčov na čas zatlačili pri vlastnej šestnástky.
     
    66
    Za búrlivého piskotu domácich fanúšikov si hostia vybojovali prvý rohový kop v druhom polčase.
     
    67
    Tento roh bol odvrátený avšak za cenu ďalšieho rohového kopu.
     
    67
    Situácia sa opakovala, hostia budú mať k dispozícii tretí rohový kop za sebou.
     
    68
    Tak konečne sa to domácim podarilo. A hneď po oslobodení sa do kontry valí Cavani, ten však prihráva presne na kopačky domáceho obrancu.
     
    70
    Rozhodca avízuje ďalšie striedanie na strane hostí. Tentokrát z ihriska odíde Sgrigna a nahradí ho Sansone.
     
    71
    Opäť sa nám hromadia nepresnosti na obidvoch stranách. Neapolu stav zatiaľ vyhovuje, ale určite by ich potešilo ukludňujúce zvýšenie náskoku.
     
    73
    Obidva tímy akoby vyčkávali na to čo spraví ich protivník. Vidíme najmä nakopávané lopty, z ktorých ale nič neplynie.
     
    75
    V 75. minúte prichádza posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisku Vivesa nahradí Santana.
     
    76
    Hostia opäť začali tlačiť, hráči Neapolu pôsobia akoby unavený dojmom, ich výkon nieje ako na začiatku polčasu.
     
    76
    Navyše, hostia získavajú výhodu rohového kopu.
     
    77
    Ten bol odvrátený avšak za cenu ďalšieho rohového kopu pre hostí.
     
    77
    Domácim sa podarilo oslobodiť, hneď nato však Dossena v strednej časti ihriska fauloval a Neapol stráca loptu.
     
    78
    V druhom striedaní domácich uvidíme Inlera, ktorý vymení Džemailiho.
     
    79
    Hráčom FC Turín zostáva na vyrovnanie len niečo cez 10 minút a tak zbierajú posledné sily na to aby niečo spravili s dnešným výsledkom.
     
    79
    Príkladom je aj Cerci, ktorý si šikovne naskakoval na centrovanú loptu, ale loptu poslal ponad bránu.
     
    80
    Na opačnej strane Dossena vybojoval rohový kop pred domácich.
     
    81
    Santana si to teraz pustil medzi obrancami domácich hráčov a Behramimu nezostávalo nič iné ako zastaviť útočníka nedovoleným spôsobom. Za svoj zákrok vidí žltú kartu.
     
    82
    Nacvičený signál hráčom FC Turín absolútne nevyšiel a loptu tak majú hráči v modrom.
     
    83
    Santana je celý svoj pobyt na ihrisku aktívny. Teraz sa prezentoval technickou strelou, ktorú však De Sanctis nemal problém chytiť.
     
    84
    Hostia kombinujú pred šestnástkou domácich za mohutného piskotu z tribún. Domácim sa stále nedarí úplne odvrátiť hrozbu.
     
    85
    Azda najväčšiu šancu na zvýšenie mal teraz Marek Hamšík, ktorý ušiel obrane hostí po výbornej prihrávke od Dossenu. Hamšík si aj položil Gilleta na zem, avšak zakončoval z ťažkého uhla a trafil iba bočnú sieť brány. Skóre sa teda nemení.
     
    86
    Za nepekný faul vidí žltú kartu hráč domácich, konkrétne Dossena.
     
    87
    Práve Dossena je posledným hráčom Neapolu, ktorý bude striedať, jeho miesto zaujme Aronica.
     
    88
    Posledné minútky ubiehajú a hostia sa zúfalo pokúšajú o vyrovnanie. Čas ale hrá proti nim a navyše si neapolská obrana plní povinnosti stopercentne.
     
    89
    Bianchi sa teraz snažil zakončiť akrobatický spôsobom, avšak netrafil loptu. Hostia aspoň budú zahrávať rohový kop.
     
    90
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nadstavovať sa budú 4 minúty.
     
    90+
    FC Turín dal gól!
    A predsa sa to hráčom hostí podarilo ! Obrovská chyba v obrane Neapolu. Aronica prihral priamo na kopačku SANSONEHO a ten nemal najmenší problém prekonať De Sanctisa. Tak toto bola obrovská chyba, vďaka ktorému zrejme Neapolu ujde dnešné víťazstvo.
     
    90+
    Sansone uvidí za svoju gólovú radosť žltú kartu.
     
    90+
    Ubiehajú nam posledné sekundy zápasu, ani na jednej strane nevidíme výraznejšie ohrozenie brány, vyzerá to teda na remízu.
     
    Koniec zápasu.
     
    A tak sa aj napokon stalo, rozhodca hvizdom píšťalky ukončuje zápas s finálnym skóre 1:1. Obrana Neapolu bola dnes výborná, avšak jediná chyba v nadstavenom čase v podaní Aronicu, ktorý daroval gól Sansonemu znamená, že FC Turín si z Neapolu berie jeden bod, aj keď to tak celý zápas nevyzeralo. Hráčov domácich môže tiež mrziež nepremenená šanca Mareka Hamšíka z 85. minúty, kde mal naozaj veľkú príležitosť zvýšiť vedenie svojho tímu. Nestalo sa tak a nakoniec tu máme výsledok 1:1. Ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (16:56:28)

    Andrej Marienka

    Góly: 7. Cavani - 90+. Sansone

    Karty:   19. Džemaili (NEA), 81. Behrami (NEA), 86. Dossena (NEA) - 35. Basha (FCT), 55. Cerci (FCT), 64. Brighi (FCT), 90+. Sansone (FCT)


    SSC Neapol: De Sanctis - Gamberini, Dossena, Cannavaro, Campagnaro, Behrami, Džemaili, Maggio, Hamšík, Pandev, Cavani
    FC Turín: Gillet - Rodríguez, Darmian, Glik, D'Ambrosio, Gazzi, Vives, Cerci, Basha, Bianchi, Sgrigna

    Rozhodca: Valeri - Altomare, Manganelli