AS Rím – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Udinese – AC Miláno 2:3 (kon.)
koniec
Udinese Calcio
2:3 (1:1)
AC Miláno
cz Sobota 20.01.2024, 20:45 • Dacia Arena, Udine • Talianska Seria A • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Uff, tak teď k vyrovnávací trefě chybělo jen pár centimetrů! Roh si nyní vyzkoušeli také černobílí, přičemž Payero následně z dobré šance jen těsně přestřelil bližší stranu milánské svatyně!
     
    90+5
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Rafael Leão, přichází Yunus Musah.
    90+3. Noah OKAFOR - 2:3
     
    90+3
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, tři body dnes pravděpodobně poputují do Milána! Hosté následný roh zahráli bravurně a ve vápně se následně k míči dostal trestuhodně nestřežený NOAH OKAFOR, jehož zakončení, které zamířilo k bližší tyči, vedlo k explozi radosti v hostujícím sektoru – 2:3!
     
    90+2
    Giroud měl na kopačce dva body navíc pro Milán, Okoye si ale na jeho dalekonosnou ránu pod víko počíhal a rukou jí vyrazil nad bránu!
     
    88
    Poprvé se v utkání trestá také na straně hostů, žlutou kartu si do statistik zapisuje Theo Hernández (ACM).
     
    84
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Hassane Kamara, přichází Oier Zarraga.
    83. Luka JOVIĆ - 2:2
     
    83
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Udinese už poněkolikáté v této sezóně ztrácí velmi slibně rozehraný zápas, Rossoneri necelých sedm minut před koncem základní hrací doby vyrovnávají! Giroudova střela se od břevna odrazila do vápna k volnému LUKU JOVIĆOVI, jenž neváhal a nataženou hlavou balón nasměroval za bezmocného Okoyeho – 2:2!
     
    78
    Už tak velmi solidní kolekci domácích žlutých karet nadále rozšiřuje João Ferreira (UDI), jenž na levém křídle stáhl k zemi útočícího Rafaela Leãa.
     
    76
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Lorenzo Lucca, přichází Isaac Success.
     
    75
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Davide Calabria, přichází Alessandro Florenzi,
    ze hřiště odchází Christian Pulišić, přichází Luka Jović.
     
    71
    Černobílí kupí jednu žlutou kartu za druhou, tentokrát byl za držení varován Lorenzo Lucca (UDI).
     
    68
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Tijani Reijnders, přichází Noah Okafor.
     
    66
    Milán si teď vybírá opravdu hodně slabé chvíle! Kamara se dostal za dva protihráče a málem se chopil balónu na kraji hostující šestnáctky! Maignan ale včas zatáhl za záchranou brzdu, proti sokovi vyběhl a míč zahrál do bezpečí!
     
    65
    Loftus-Cheek byl už poněkolikáté v tomto utkání faulován, tentokrát mu znepříjemnil život Walace (UDI). Následně si prohlédl zdviženou žlutou kartu.
    62. Florian THAUVIN - 2:1
     
    62
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Rozháraná obrana Milána se nedokázala včas zacelit a to se jí stává osudným, Udinese kompletuje obrat a jde do vedení! Obrovský výbuch radosti v ochozech odšpuntoval FLORIAN THAUVIN, který se ve vápně dostal před Hernándeze a Maignana následně překonal pěknou střelou do horní části branky – 2:1!
     
    61
    Čerstvý Payero hned připravil gólovou šanci! Velmi krátkou přihrávkou připravil parádní střelu pro Thauvina, ale Maignan byl ve střehu!
     
    60
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Lazar Samardžić, přichází Martín Payero,
    ze hřiště odchází Festy Ebosele, přichází Kingsley Ehizibue.
     
    59
    Okoye udržel Udinese ve hře skvělým zákrokem a lapil nebezpečný pokus Girouda, který Pulisicův centr z křídla přetavil v jedovatou hlavičku!
     
    56
    Varován byl nyní také střídající Florian Thauvin (UDI), který na středu hřiště unikajícího Loftuse-Cheeka velmi okatě zatáhl za ruku. Domácí pomalu ztrácí krok.
     
    52
    Festy Ebosele (UDI) si při plnění defenzivních povinností pomohl faulem a srazil k zemi jednoho z protihráčů, za což ho sudí odměnil žlutou kartou.
     
    46
    Střídání v týmu Udinese Calcio:
    ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Florian Thauvin.
     
    45+1
    Tohle se bez karty obejít nemohlo, Hassanemu Kamarovi (UDI) došla trpělivost a těsně před svou šestnáctkou poslal tvrdě k zemi útočícího Pulisice.
     
    43
    Černobílí málem předvedli bleskový obrat! Rozháranou hostující obranu bez větších obtíží překonal Lucca, jehož zakončení proletělo jen těsně vedle levé tyče Maignanovy klece!
    42. Lazar SAMARDŽIĆ - 1:1
     
    42
    Udinese právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, po velmi nenápadné domácí akci máme vyrovnáno! Přes střed hřiště se až na hranu milánské šestnáctky prodral LAZAR SAMARDŽIĆ, přičemž cestou za sebou nechal bránícího Kjaera, a následnou skákající střelou na přední tyč překonal zjevně nepřipraveného Maignana. Začínáme od začátku – 1:1!
    31. Ruben LOFTUS-CHEEK - 0:1
     
    31
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Hostům se nakonec přeci jen daří přetavit aktivitu v gól a po půlhodině hry jdou v Udine do vedení! Hernández přesnou pozemní přihrávkou z křídla připravil zakončení z voleje pro RUBENA LOFTUSE-CHEEKA, který se z bezprostřední blízkosti svatyně nemýlil a obral dosud skvělého Okoyeho o neprůstřelnost – 0:1!
     
    24
    Lucca se jako blesk z čistého nebe zjevil před Maignanem, v nepřehledné situaci ale nedokázal pořádně zakončit! Velká škoda pro domácí!
     
    18
    Na druhém konci hřiště měl další příležitost otevřít skóre Giroud, jehož velmi lehká teč ale skončila v rukavicích pozorného Okoyeho!
     
    15
    Okoye byl poprvé v zápase pořádně otestován! Zničehonic se v bezprostřední blízkosti jeho brány uvolnil Giroud a zakončil na přední tyč, ale gólman si míč pohlídal a vyrazil ho za klec!

    Vojtěch Martinek

    Góly: 42. Samardžić (Lucca), 62. Thauvin – 31. Loftus-Cheek (Hernández), 83. Jović, 90+3. Okafor (Giroud)

    Karty:   45+1. Kamara (UDI), 52. Ebosele (UDI), 56. Thauvin (UDI), 65. Walace (UDI), 71. Lucca (UDI), 78. Ferreira (UDI) – 88. Hernández (ACM)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:9.
    Udinese Calcio: Okoye – Ferreira, Pérez, T. Kristensen – Ebosele (60. Ehizibue), Samardžić (60. Payero), Walace, Lovrić, Kamara (84. Zarraga) – Pereyra (C) (46. Thauvin), Lucca (76. Success).
    Náhradníci: Silvestri, Padelli – Masina, Tikvić, Kabasele, Giannetti, Zemura, Camara, Brenner.

    Tréner: Gabriele Cioffi.

    AC Miláno: Maignan – Calabria (C) (75. Florenzi), Gabbia, Kjaer, Hernández – Adli, Reijnders (68. Okafor) – Pulišić (75. Jović), Loftus-Cheek, Leão (90+5. Musah) – Giroud.
    Náhradníci: Sportiello, Mirante – Jiménez, Simić, Romero, F. Terracciano, Zeroli, Traoré.

    Tréner: Stefano Pioli.

    Rozhodca: Maresca – Di Iorio, Scatragli.