Arsenal – Crystal Palace 5:0 (kon.) | Brentford – Nottingham 3:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:0 (2:0)
Crystal Palace FC
cz Sobota 20.01.2024, 13:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 15:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:12. (15:27:42)
     
    Je konec! Arsenal zvládl utkání s Crystal Palace a vítězí vysoko 5:0. Po deseti minutách hry otevřel skóre hlavou po rohovém kopu Gabriel Magalhães. O čtyři minuty později se míč odrazil od Lermy a Henderson musel zasahovat. Ve 34. minutě střílel na opačné straně Lerma, ale Raya byl připraven. Následně po rohovém kopu udeřil Arsenal podruhé a opět u toho byl Gabriel Magalhães. Branka byla nakonec zapsána jako vlastní Hendersonovi. Po změně stran po přechodu vpřed přidal třetí zásah Trossard. Poté tempo hry výrazně opadlo. Až v nastavení defenzivě Crystal Palace dvakrát utekl Gabriel Martinelli, který upravil výsledek na 5:0.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Gabriel MARTINELLI - 5:0
     
    90+5
    Arsenal právě vstřelil branku! Exhibice domácího celku ještě nekončí! Arsenal se nakonec dočkal i páté vstřelené branky! Právě GABRIEL MARTINELLI si naběhl na Jorginhův pas a prakticky zopakoval předchozí zakončení!
     
    90+4
    Arsenal právě vstřelil branku! Ještě jedna radost pro domácí příznivce! Nketiah potáhl míč na polovinu soupeře, přihrávkou mezi obránce našel GABRIELA MARTINELLIHO, který přízemním obstřelem uklidil míč k zadní tyči!
     
    90+3
    Jefferson Lerma poslal přihrávku na levou stranu, odkud však nepřišel centr do velkého vápna.
     
    90+2
    Příznivci Crystal Palace ještě v závěru utkání vytáhli choreo, kterým vyjádřili nespokojenost s fungováním klubu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90
    Duel se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté vědí, že tři body mají v kapse a na hráčích Crystal Palace už jsou vidět známky frustrace.
     
    89
    Brazilský šikula Martinelli odcentroval do vápna, odkud defenziva odvrátila míč jen k Zinčenkovi, jehož ránu gólman Henderson zalepil do rukavic.
     
    88
    Martinelli přihrál na levou stranu, kde byl vytažený Kiwior. Domácí celek v posledních deseti minutách vede útoky prakticky jen po levé straně.
     
    87
    Střídání v týmu Crystal Palace FC:
    ze hřiště odchází Marc Guéhi, přichází James Tomkins.
     
    87
    Zinčenko dostal ve vápně přihrávku do běhu, jenže jeho přízemní pobídka levou nohou skončila na kopačce obránce Crystal Palace.
     
    86
    Gabriel Martinelli ještě zaútočil po levé straně, jenže přihrávkou na hranici velkého vápna zahnal Saku do těžké pozice.
     
    85
    Gabriel Martinelli si patičkou obhodil soupeře na hranici velkého vápna, ale před Smith-Rowem zasáhl hráč v černém dresu.
     
    84
    Olexandr Zinčenko dloubl míč na pravou stranu, odkud Ben White prudce odcentroval do šestnáctky, ale obrana Crystal Palace byla připravená.
     
    83
    Na polovině Crystal Palace dohrál Ezeho Nketiah. Sudí měl střet přímo před očima a nařídil rozehrávku pro hostující celek.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 11. Magalhães (Rice), 37. Henderson (vla.), 59. Trossard (Jesus), 90+4. Martinelli (Nketiah), 90+5. Martinelli (Jorginho)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 15:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:12.
    Arsenal FC: Raya – B. White, Saliba, Magalhães (81. Kiwior), Zinčenko – Ødegaard, Rice (73. Jorginho), Havertz (69. Smith Rowe) – Saka, Jesus (81. Nketiah), Trossard (69. Martinelli).
    Náhradníci: Ramsdale – Soares, R. Nelson, Walters.

    Crystal Palace FC: Henderson – Clyne (76. Ahamada), J. Andersen, Guéhi (87. Tomkins), Mitchell – Lerma, C. Richards, Eze – Hughes (68. Ozoh), Mateta, Schlupp (76. França).
    Náhradníci: Johnstone – Adaramola, Ebiowei, Édouard, Riedewald.