Rayo Vallecano – Las Palmas 0:2 (kon.) | Villarreal – Mallorca 1:1 (kon.) | Valencia – Bilbao 1:0 (kon.)
Vigo – Sociedad 0:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:1 (0:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Sobota 20.01.2024, 21:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:07:52)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18.
     
    Na další vzájemný zápas tyto dva celky nebudou čekat dlouho. Už v úterý se na stejném místě utkají znovu v rámci čtvrtfinále Copa del Rey.
     
    Real Sociedad utnul čtyřzápasové čekání na ligovou výhru a upevnil si v LaLize šesté místo. O výhře hostů v Galicii rozhodl bývalý hráč Celty Brais Méndez, kterému se v 11. minutě náramně povedla střela z dálky. Sadiq poté nedal šanci na 2:0 a Baskové museli bránit nejtěsnější vedení až do samotného konce. To se jim samo o sobě dařilo, jelikož Vigo kromě jedené elegantní koncovky de la Torreho nepředstavovalo pro Remira takřka žádnou hrozbu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zatímco většina hráčů Celty hlídkovala u bližší tyče, tak Douvikasův roh letěl daleko za ně, kde do vzduchu vystoupal Remiro. Je hotovo!
     
    90+4
    Tierney vsadil na vysvobozující odkop ke Guaitovi. Na základě Tapiovy dlouhé přihrávky posunul Zubeldia míč na rohový kop a ten se po teči Remira bude ještě jednou opakovat.
     
    90+3
    Nákop z půlky byl prodloužen za zadní čáru Carlosem Domínguezem, takže se bude kopat od Álexe Remira. Rafael Benítez si zklamaně sedl na lavičku, jakoby už tušil, že dnes důvod k radosti mít nebude.
     
    90+2
    Douvikas narazil u pravé autové čáry na Pacheca. V podání hostujícího obránce to vypadalo na hraniční zákrok, přesto je k nelibosti publika nařízen další aut pro Real.
     
    90+1
    Na nedostatek sil Sadiq zjevně netrpí. Ve sprintu teď vyrazil napadat Tapiu a donutil jej odkopnout míč do autu. Vhazuje Kieran Tierney.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    89
    Vedle středového kruhu došlo k nedovolenému zákroku Jailsona na Braise Méndeze a to jsou další cenné desítky sekund pro San Sebastián.
     
    88
    Přes Oyarzabala, Tierneyho a Sadiqa se balon dostal k Elustondovi a potom až k brankáři Remirovi. Baskové teď šetří čas.
     
    87
    S pomocí Sadiqa mohl Mikel Oyarzabal běžet z půlky hřiště do úniku. Neměl ale potřebnou rychlost a Carlos Domínguez ho v klíčové konfrontaci ani nepustil do zakončení.
     
    86
    Hugo Álvarez se na křídle neprosadil jeden na jednoho proti Tierneymu. Skotský reprezentant si dokonce poradil tak dobře, že bude vhazovat.
     
    85
    Na nekvalitně provedenou standardku z produkce Reanta Tapii navázal jeden z jeho spoluhráčů podobně špatným pokusem o volej.
     
    84
    Sadiq neodčinil svou ztrátu balonu. Carles Pérez mu utekl a zastavil jej až Mikel Merino, který bude dohrávat se žlutou kartou a s vědomím, že příští utkání vynechá.
     
    83
    Williot Swedberg prodloužil dlouhý aut jen do Remirovy náruče. Hostující gólman ukrojil před dlouhým výkopem další porci sekund.

    Michal Břuchanský

    Góly: 11. Bra. Méndez (Turrientes)

    Karty:   15. M. Rodríguez (CVG) – 30. Aramburu (RSC), 84. Merino (RSC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:18.
    Celta Vigo: Guaita – Mingueza (58. H. Álvarez), Núñez, C. Domínguez, M. Sánchez – M. Rodríguez (58. C. Pérez), Tapia, Dotor, de la Torre (76. Jailson) – Aspas (C) (58. Douvikas), Strand Larsen (76. Swedberg).
    Náhradníci: J. Carrillo, Ra. García – Beltrán, Ristić, Sotelo, Starfelt, K. Vázquez.

    Tréner: Rafael Benítez

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zubeldia (C), Le Normand, Pacheco, A. Muñoz (39. Tierney) – Aramburu (46. Elustondo), Turrientes (78. Zacharjan), Olasagasti (64. Merino), Bra. Méndez – Magunazelaia (64. Oyarzabal), Sadiq.
    Náhradníci: Marrero – U. González, P. Marín, Becker, A. Silva, Jon Martín, Rupérez.

    Tréner: Imanol Alguacil

    Rozhodca: Vázquez – Sevilla, Peiró

    Diváci: 20 901