Clermont Foot – Paríž 0:0 (kon.) | Monaco – Marseille 3:2 (kon.)
koniec
AS Monaco
3:2 (2:2)
Olympique Marseille
cz Sobota 30.09.2023, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Mohamed Camara.
     
    90+1
    Dalším hráčem se žlutou kartou na kontě se stává Soungoutou Magassa, po špatném zpracování dost nevybíravým způsobem poslal na trávník Amína Haríta.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Vitinha.
     
    83
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Folarin Balogun, přichází Myron Boadu.
     
    77
    Žlutý trest okamžitě i na druhé straně. V souboji kapitánů Valentin Rongier neodhadl správně Ben Yedderovu kličku, konkurenta posléze zezadu objal a držel ho tak dlouho, dokud jej nezastavil.
     
    77
    Po pouhých dvou minutách pobytu na trávníku se Eliot Matazo dočkal žluté karty, a to za nevybíravý šlapák na Jonathana Clausse.
     
    75
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Joaquín Correa, přichází Ismaïla Sarr.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Krépin Diatta.
     
    75
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Maghnes Akliouche, přichází Eliot Matazo.
     
    73
    Sprint Jakobse nezachytil Jonathan Clauss, jenž vzápětí zatáhl za záchrannou brzdu v podobě soupeřova dresu, žlutá karta je logickým vyústěním situace.
    63. López podržel Olympique po střele Ben Yeddera
     
    63
    Málem udeřilo na druhé straně! Folarin Balogun potáhl balón po levé straně a v pravý moment volil přízemní pas na opačnou stranu, odkud střílel Wissam Ben Yedder na zadní tyč, Pau López udržel bodové naděje Marseille výborným zákrokem rukou.
     
    59
    Samuel Gigot se krátce po přerušené hře zbytečně pustil do faulujícího Denise Zakarii, arbitr Bastien si bez milosti oba hráče zavolal a potrestal je žlutým kartónkem.
     
    54
    Arbitr Bastien dal Joaquínu Correovi jasně najevo, že mu sečetl všechny drobné fauly z dosavadního průběhu, po tom posledním již Argentinci udělil žlutou kartu.
    52. Maghnes AKLIOUCHE - 3:2
     
    52
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Hütterova družina poprvé v zápase vede! Ben Yedderovo prodloužení hlavou si našel Balogun a hrudí ještě posunul balón doleva MAGHNESI AKLIOUCHEMU do palebné pozice, marně pak López natahoval pravou ruku za dostatečně prudkou a i výborně umístěnou střelou.
     
    48
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Iliman Ndiaye, přichází Amín Harít.
     
    42
    První žlutou kartu střetnutí obdržel domácí středopolař Youssouf Fofana, který chytře dal před míč tělo, jenže přitom se nešikovně ohnal pravou rukou a tou tvrdě zasáhl Mbembu do oblasti hrudi.
    25. Akliouche nepropálil Lópeze ani nadvakrát
     
    25
    K bleskovému obratu moc nechybělo! Do vysokého pasu do vápna se Maghnes Akliouche opřel z první. Pau López předvedl výborný zákrok, ještě o něco lepší vytasil hned vzápětí proti dorážce téhož fotbalisty.
    23. Folarin BALOGUN - 2:2
     
    23
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Parádní podívaná pokračuje, domácí znovu vrací stav do nerozhodné podoby! Akliouche středem přihrál FOLARINU BALOGUNOVI, jenž kličkou do protipohybu na pravou ruku vyřadil ze hry Murilla a už z vnitra šestnáctky vypálil nechytatelnou ránu k bližší tyčce.
    18. Samuel GIGOT - 1:2
     
    18
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Akce hostujícího mužstva pokračovala a výsledkem je druhý vstřelený gól! Veretout nahrál na pravé křídlo Ndiayemu a ten vymyslel dokonalý centr na stopera SAMUELA GIGOTA, který se zdržel ve vápně a na povedené zakončení z voleje Köhn levou rukou nedosáhl.
    8. Maghnes AKLIOUCHE - 1:1
     
    8
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Odpověď Monaca na sebe nenechala dlouho čekat! Oblouček do vápna Ben Yedder sklepl parádním prvním dotekem pod sebe na MAGHNESE AKLIOUCHE, který si vytvořil palebnou pozici mezi třemi protihráči a nártem skóroval prudkou ránou do bližšího, pravého dolního rohu.
    1. Iliman NDIAYE - 0:1
     
    1
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Kouč Gattuso zažívá v novém působišti fantastický start! Rongier vyslal hlavou po levé lajně Aubameyanga, jenž s hlavou nahoře odcentroval do prostoru, kam si naběhl osamocený ILIMAN NDIAYE a ten zakončoval levou placírkou z první sice ne podle svých představ, ale dostatečně přesně. Gólman Köhn si na míč sáhl, odrazem o pravou tyč ovšem zapadl za jeho záda.

    Milan Huppert

    Góly: 8. Akliouche, 23. Balogun (Akliouche), 52. Akliouche (Balogun) – 1. I. Ndiaye (Aubameyang), 18. Gigot (I. Ndiaye)

    Karty:   42. Yo. Fofana (ASM), 59. Zakaria (ASM), 77. Matazo (ASM), 90+1. Magassa (ASM) – 54. Correa (OMA), 59. Gigot (OMA), 73. Clauss (OMA), 77. Rongier (OMA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:15.
    AS Monaco: Köhn – Singo, Magassa, Maripán – Vanderson, Zakaria (90+2. Mo. Camara), Yo. Fofana, Jakobs (75. Diatta) – Balogun (83. Boadu), Akliouche (75. Matazo), Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Majecki – E. Diop, Efekele, Matsima, Cartillier.

    Tréner: Adi Hütter

    Olympique Marseille: López – Murillo, C. Mbemba, Gigot, Clauss – Ounahi (83. Vitinha), Veretout, Rongier (C) – I. Ndiaye (48. Harit), Aubameyang, Correa (75. I. Sarr).
    Náhradníci: Blanco – Balerdi, Meïté, Mughe, Nadir, Mayoka-Tika.

    Tréner: Gennaro Gattuso

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Berthomieu

    Diváci: 9 912