Sigma Olomouc – Ostrava 0:3 (kon.) | Zlín – Č. Budějovice 1:1 (kon.) | Jablonec – Slovácko 2:0 (kon.)
Karviná – Liberec 5:2 (kon.) | Sparta Praha – Plzeň 2:1 (kon.)
koniec
FK Jablonec
2:0 (2:0)
1.FC Slovácko
cz Sobota 30.09.2023, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • Česká FORTUNA:LIGA • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (16:55:55)
     
    V Jablonci je dohráno a dnes i veselo – domácí tým totiž zapsal první výhru v letošním ligovém ročníku! A nutno říct, že naprosto zaslouženou. Severočeši zásluhou Chramosty a Krulicha vstřelili dva poměrně rychlé góly a zápas bez problémů kontrolovali. Slovácko na zvrat pomýšlet nemohlo, za celý zápas totiž ani jednou netrefilo soupeřovu branku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hostům se nedařilo dostat na útočnou polovinu. Individuálně to tedy zkusil Pavel Juroška, jehož ve středu pole zastavil důrazný Jakub Martinec.
     
    90+1
    Matěj Náprstek nastřádal cenné vteřiny na útočné polovině. O míč ho připravil až Michal Kadlec, jenže Slovácko už opravdu má jen minimum času na zvrat.
     
    90
    Rozbíhá se tříminutové nastavení.
     
    89
    Za velkého potlesku opouští hřiště zřejmě nejlepší hráč utkání – jablonecký Vachtang Čanturišvili. Nahrazuje ho Matěj Náprstek.
     
    88
    Domácí s rozehrávkou vůbec nespěchali. Nakonec to vymysleli tak, že si k míči dojde až brankář Hanuš, který za to od rozhodčího obratem také schytal žlutou kartu. Zajímavostí je, že oba gólmani dnes viděli kartu.
     
    87
    Matěj Valenta možná i z frustrace fauloval Kratochvíla a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Následně Jablonec fauloval a hosté měli k dispozici standardní situaci. K rozehrávce se postavil Michal Trávník, jehož centr našel jen dominantního Haidersona Hurtada.
     
    86
    Souboje Cicilii s Hurtadem jsou pikantním kořením druhého poločasu. Hurtado se teď pod nohy svého soka pustil skluzem, míč odehrál čistě.
     
    85
    Z rohového kopu Jablonec nic nevytěžil, rozhodčí totiž viděl faul na gólmana Heču.
     
    84
    Miloš Kratochvíl nastartoval jablonecký brejk hezkou přihrávkou na Štěpánka, který okamžitě hledal ve vápně nabíhajícího Čanturišviliho. Tomu krok chyběl, Vlastimil Daníček následně míč uklidil na roh.
     
    83
    Vypadá to, že by se hráči z Uherského Hradiště mohli přece jenom nadechnout k závěrečnému náporu. V posledních minutách totiž přidali na aktivitě a jsou nebezpečnější.
     
    82
    Slovácko teď soupeře trošku překvapilo rychlou rozehrávkou rohu. Matěj Valenta pak do vápna zakroutil přesný míč na hlavu Filipa Vechety, který v nadějné pozici mířil nad!
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Houska, přichází Tomáš Hübschman.
     
    80
    Slovácku to ze vzduchu zatím nejde. Pobídka Michala Trávníka prolétla nad hlavami všech potenciálních adresátů a vycestovala až mimo hrací plochu.
     
    79
    Centr Čanturišviliho od rohového praporku do pokutového území dolétl až po odpískání – mezitím už se totiž stihl faulem provinit domácí Hurtado.
     
    78
    Uvidíme roh Severočechů.

    Ondřej Belák

    Góly: 10. Chramosta (Čanturišvili), 20. Krulich (Štěpánek)

    Karty:   56. Chramosta (JAB), 88. Hanuš (JAB) – 32. Doski (SLO), 58. Cicilia (SLO), 62. Heča (SLO), 74. Vecheta (SLO), 87. Valenta (SLO)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:15.
    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Polidar – Kratochvíl, Martinec, Houska (81. Hübschman), Čanturišvili (89. Náprstek) – Krulich (73. Drchal), Chramosta (C) (73. Jovović).
    Náhradníci: Fendrich – Schön, Nykrín, Slávik, Alégué.

    1.FC Slovácko: Heča – Kalabiška (46. Reinberk), Daníček, M. Kadlec (C), Doski – Holzer (46. Cicilia), Havlík (67. Valenta), Trávník, Siňavskij, Petržela (67. P. Juroška) – Vecheta.
    Náhradníci: Fryšták – Srubek, Kim, Brandner, Holásek.

    Diváci: 2 642