Clermont Foot – Paríž 0:0 (kon.) | Monaco – Marseille 3:2 (kon.)
koniec
AS Monaco
3:2 (2:2)
Olympique Marseille
cz Sobota 30.09.2023, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:15. (23:05:04)
     
    Zápas mezi Monacem a Marseille přinesl parádní podívanou. Vítězství pro sebe v pětigólovém dramatu urvalo domácí mužstvo, které oslavilo tříbodový zisk výsledkem 3:2.

    Reklamou na fotbal byl především první poločas. Hosté se dvakrát dostali do vedení zásluhou tref Ilimana Ndiayeho a Samuela Gigota, ovšem domácí v obou případech našli odpověď, do černého mířili Maghnes Akliouche i Folarin Balogun. Rozhodující okamžik nastal v 52. minutě, kdy po přiťuknutí od Baloguna vypálil Maghnes Akliouche tvrdou střelou k pravé tyči a svým druhým zásahem v utkání poprvé posunul do vedení Monaco. Marseille se ve zbývajících minutách snažilo urvat alespoň jeden bod za remízu, potřetí však na Köhna nevyzrálo.

    Svěřenci trenéra Hüttera pokračují ve výborném vstupu do sezónu, polepšili si na čtrnáct bodů a vyskočili dokonce do čela ligy o bod před Brest. Marseille zůstává na devíti bodech osmé.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Arbitr Bastien dal fotbalistům v modrých dresech ještě jednu příležitost útoku, střílený centr od levé lajny ovšem Chancel Mbemba netrefil vůbec dobře.
     
    90+5
    Zřejmě poslední příležitost hostů zabojovat o bodový zisk zhatil Samuel Gigot nepovedeným centrem do rukavic připraveného Köhna.
     
    90+4
    Volný přímý kop z pravé strany rozehrával Jordan Veretout. Velmi dobře si počínal Guillermo Maripán, hrací předmět hlavou prodloužil do zámezí.
     
    90+2
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Mohamed Camara.
     
    90+2
    Velké nedorozumění v hostující rozehrávce. Amir Murillo tak dlouho otálel, až přihrál Vitinhovi za paty, balón bez problémů získal Diatta.
     
    90+1
    Dalším hráčem se žlutou kartou na kontě se stává Soungoutou Magassa, po špatném zpracování dost nevybíravým způsobem poslal na trávník Amína Haríta.
     
    90+1
    Středopolař Jordan Veretout posunul balón na levou stranu šestnáctky do běhu Vitinhovi, tvrdá křižná střela z úhlu se mezi tři tyče nevešla, domácí dokonce budou vhazovat.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Po ztrátě soupeře uspěchal řešení situace dvou proti dvěma Eliot Matazo, když přízemním pasem z levého křídla do středu trefil jenom clonícího beka Murilla.
     
    88
    Útočný faul odpískán Krépinu Diattovi, jemuž u levé lajny vůbec nevyšlo zpracování, následně takticky a správně fauloval Gigota.
     
    87
    Jonathan Clauss dobře viděl středem do vápna nabíhajícího Vitinhu, Portugalec ovšem na příliš dlouhý nákop nedosáhl ani akrobatickým způsobem.
     
    86
    Pojistku na vítězství Monaca se pokusil přidat Myron Boadu, technickým obstřelem zleva na zadní tyč zasáhl pouze clonícího Clausse.
     
    85
    A do kombinace se dokonce zapojil i domácí gólman Philipp Köhn, jenž zvládl nelehké zpracování, načež povedeným nákopem na polovinu hřiště našel Mataza.
     
    84
    Domácí nemají kam spěchat. Když Krépin Diatta pochopil, že proti třem konkurentům neuspěje, nezdráhal se nahrát na polovinu hřiště k osamocenému Maripánovi.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Vitinha.
     
    83
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Folarin Balogun, přichází Myron Boadu.

    Milan Huppert

    Góly: 8. Akliouche, 23. Balogun (Akliouche), 52. Akliouche (Balogun) – 1. I. Ndiaye (Aubameyang), 18. Gigot (I. Ndiaye)

    Karty:   42. Yo. Fofana (ASM), 59. Zakaria (ASM), 77. Matazo (ASM), 90+1. Magassa (ASM) – 54. Correa (OMA), 59. Gigot (OMA), 73. Clauss (OMA), 77. Rongier (OMA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 17:15.
    AS Monaco: Köhn – Singo, Magassa, Maripán – Vanderson, Zakaria (90+2. Mo. Camara), Yo. Fofana, Jakobs (75. Diatta) – Balogun (83. Boadu), Akliouche (75. Matazo), Ben Yedder (C).
    Náhradníci: Majecki – E. Diop, Efekele, Matsima, Cartillier.

    Tréner: Adi Hütter

    Olympique Marseille: López – Murillo, C. Mbemba, Gigot, Clauss – Ounahi (83. Vitinha), Veretout, Rongier (C) – I. Ndiaye (48. Harit), Aubameyang, Correa (75. I. Sarr).
    Náhradníci: Blanco – Balerdi, Meïté, Mughe, Nadir, Mayoka-Tika.

    Tréner: Gennaro Gattuso

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Berthomieu

    Diváci: 9 912