Opava – Brno 2:1 (kon.) | Líšeň – Táborsko 0:0 (kon.) | Kroměříž – Vlašim 2:1 (kon.)
koniec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
2:1 (1:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim
cz Sobota 30.09.2023, 16:00 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dramatické utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Kroměříží a Vlašimí přineslo rozuzlení až v samotném závěru, těsné vítězství 2:1 pro sebe nakonec urvala domácí Hanácká Slavia.

    Po vyrovnaném prvním poločase 1:1 útočil ve 48. minutě na svou druhou trefu Michal Cupá, avšak bodlem mířil vedle pravé tyče. Domácí pokračovali v aktivním pojetí hry. Krátce po hodině hry Chwaszcz neusměrnil balón do sítě po stříleném centru Chukwudiho, tentýž hráč neuspěl ani hlavou, skvělým zákrokem se blýskl Vágner. Rozhodnutí si domácí mužstvo nechalo na třetí nastavenou minutu, kdy Jelečkův nákop našel Petra Zavadila a stoper vysokou hlavičkou přehodil vyběhnuvšího gólmana. (18:00:19)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V posledních vteřinách inkasoval druhou žlutou, a tedy následně i červenou kartu domácí trenér Bronislav Červenka za zbytečné řeči. Utkání pokračovalo standardkou Vlašimi, přetažený centr Heppner poslal do autu.
     
    90+3
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Hanácká Slavia v samotném závěru s velkou pravděpodobností strhává vítězství na svou stranu! Jeleček vyslal dlouhý nákop z poloviny hřiště do vápna, kde PETR ZAVADIL vysokou hlavičkou potrestal vyběhnuvšího Vágnera, jenž si levou rukou na míč sáhl, ale pryč z brány ho vytěsnit nedokázal!
     
    90+2
    Adam Toula si při vzdušném souboji pomohl loktem proti Petru Zavadilovi. Domácího stopera museli klidnit spoluhráči, aby se na faulujícího soka nevrhl.
     
    90+1
    U levé lajny si hledal prostor k centru Petr Heppner. Nenašel, z bezprostřední blízkosti nastřelil obětavě clonícího Chukwudiho.
     
    90+1
    Přestože už není na hrací ploše, tak se ještě do zápasových statistik zapisuje Adam Houser, za hlasité řeči z lavičky mu Rouček přiběhl dát žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Do protiútoku směřujícího konkurenta ukázkově podrazil Muhammed Sanneh a byl si moc dobře vědom, že bude následovat žlutá karta.
     
    89
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Ebrima Singhateh, přichází Adam Toula.
     
    89
    Daleký odkop brankáře Vágnera prodlužoval Lukáš Musil příliš prudce, Barnabáš Lacík neměl žádnou šanci míč získat.
     
    88
    Nejen hráči mají nervy na pochodu. Domácí kouč Bronislav Červenka nemístně okomentoval střet Matouška s Kričfalušim a i on vyfasoval žlutou kartu.
     
    88
    Tomáš Matoušek si za ostrý faul na polovině hřiště na Onijeho zasloužil žlutou kartu. Po domácím hráči se potom ohnal Ondřej Kričfaluši, ani on žlutému trestu neunikl.
     
    87
    Petr Heppner si na levé straně šestnáctky i s notnou dávkou štěstí poradil s Chukwudim, tvrdou střelu levačkou poslal po zemi přímo do Dostálových rukavic.
     
    86
    Po ztrátě soupeře ve středu hřiště postupoval do šance Michal Cupák. Středopolař volil centr přes obránce, s přispěním jeho teče Matyáš Vágner snadno sebral balón do rukavic.
     
    85
    Zpracování zradilo Petra Bredu, s nímž si pak na malém prostoru pohrál Stanley Chukwudi, finálním pasem však nenašel Dočkala.
     
    84
    Útočný faul odpískán Liboru Pernicovi, který neodrazil atak Petra Zavadila, soupeře posléze zezadu ukázkově podrazil.
     
    83
    Jakub Dočkal prodlužoval míč za sebe do prostoru, kde tušil Martina Kudelu, před nějž se dokázal natlačit stoper Ondřej Kričfaluši.
     
    82
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Adam Houser, přichází David Stoklásek.

    Milan Huppert

    Góly: 38. Cupák, 90+3. Zavadil – 5. M. Jaroň (vla.)

    Karty:   72. Tiahlo (KRO), 88. T. Matoušek (KRO), 88. B. Červenka (trenér) (KRO), 90+1. Houser (KRO) – 6. Šmiga (VLA), 23. Singhateh (VLA), 88. Kričfaluši (VLA), 90. Sanneh (VLA)   90+4. B. Červenka (trenér) (KRO)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Cupák (C), Houser (82. Stoklásek) – M. Jaroň (59. P. Červenka, 75. Dočkal), Kudela, Hrdlička (59. Chukwudi) – Chwaszcz (82. T. Matoušek).
    Náhradníci: Gergela – Vyhlíd.

    Tréner: Bronislav Červenka

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Sanneh, Kričfaluši, Breda (C), Heppner – Onije, Šubert (46. Musil), Labík (67. Kulhánek) – Lacík, Šmiga (67. Pernica), Singhateh (89. Toula).
    Náhradníci: M. Kolář – Badu Dankwah, Biegon.

    Tréner: Martin Hyský

    Rozhodca: Rouček – Šimáček, Mikeska

    Diváci: 577