AS Rím – Kluž 5:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Dundalk 4:3 (kon.) | Slavia – Nice 3:2 (kon.)
Be'er Sheva – Leverkusen 2:4 (kon.) | Benfica – Rangers 3:3 (kon.) | Lech Poznań – Liége 3:1 (kon.)
Solún – Eindhoven 4:1 (kon.) | Omonia Nikózia – Granada 0:2 (kon.) | Sociedad – Alkmaar 1:0 (kon.)
Rijeka – Neapol 1:2 (kon.) | Sivasspor – Karabach 2:0 (kon.) | Razgrad – Tottenham 1:3 (kon.)
YB Bern – CSKA Sofia 3:0 (kon.) | Arsenal – Molde 4:1 (kon.) | Leicester – Braga 4:0 (kon.)
Zorja Luhansk – AEK Atény 1:4 (kon.) | Celtic – Sparta Praha 1:4 (kon.) | AC Miláno – Lille 0:3 (kon.)
Antverpy – Linz 0:1 (kon.) | D. Záhreb – Wolfsberger 1:0 (kon.) | Feyenoord – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
CZ Belehrad – Gent 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Liberec 5:0 (kon.) | Villarreal – Tel Aviv 4:0 (kon.)
koniec
FK Crvena Zvezda Belehrad
2:1 (1:1)
KAA Gent
cz Štvrtok 05.11.2020, 21:00 • Stadion Rajko Mitić (Marakana), Bělehrad • Európska liga • Skupina L
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že FK Crvena Zvedza Bělehrad doma zaslouženě vyhrála nad Gentem 2:1 a drží druhé místo ve skupině L, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (23:17:06)
     
    Ve druhém zápasu skupiny prohrál zraněními decimovaný Liberec na hřišti jasného lídra skupiny Hofenheimu vysoko 0:5. I přesto ale má stále všechno ve svých rukou. Po třech odehraných kolech totiž vede právě Hoffenheim s devíti body, druhá je šestibodová Crvena Zvezda, tři body má Liberec a zápas proti Bělehradu doma a poslední, zřejmě takřka bez nadějí na postup, figuruje Gent s nulou.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 2-1
    Střely na branku: 5-7
    Zásahy gólmanů: 6-3
    Střely mimo: 10-6
    Zblokované střely: 1-4
    Rohy: 2-4
    Ofsajdy: 2-1
    Držení míče: 39% – 61%
    Přihrávky: 291-591
    Fauly: 16-14
    Žluté karty: 4-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Zápas, který měli domácí až na pár výjimek ve své moci, skončil jejich výhrou. Již ve dvanácté minutě se prosadil ex-sparťanský záložník Guélor Kanga hezkou střelou z první k tyči, která byla ještě lehce tečována. Třicet minut domácí soupeře k ničemu nepustili. Pak přišel ojedinělý útok, při kterém se zpoza vápna dostal ke střele Vadis Odjidja-Ofoe a obránce Degenak si míč smolně srazil pod břevno. Ve čtyřiačtyřicáté minutě mohli domácí opět vést, avšek střela Kataie po Kangově přistrčení orazítkovala spojnici břevna a tyče.

    Rozhodnutí tak přišlo v 59. minutě. Zbytečný faul hostí před vápnem znamenal vítězný gól z nohy Aleksandara Kataie, který si napravil chuť z konce poločasu. Přímý volný kop zakroutil milimetrově přesně k tyči, od které se míč odrazil za brankovou čáru.

    Šance pak byly na obou stranách. Gobeljić v dorážce trefil jen tyčku, na druhé straně Jaremčukovu gólovou střelu zblokoval Milunović. Posledních deset minut patřilo hostům, ti se ale neprosadili. V největší šanci v 94. minutě totiž gólman Milan Borjan fantasticky vytáhl výbornou hlavičku Kleindiensta přesně k tyči – 2:1.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Centr do vápna nebyl nebezpečný a domácí radost ze šesti bodů během dvou domácích zápasů při skóre 7:2 může propuknout!
     
    90+6
    Tak ještě jedna standardka z pravé strany. Bukari se stal obětí faulu Marko Gobeljiće, který vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    Poslední minutu nastaveného času tráví domácí daleko od své branky.
     
    90+4
    Domácí tým nyní musí děkovat Milanu Borjanovi. Zkušený gólman totiž zázračně vytáhl míč směřující do branky, když Tim Kleindienst asi celou akci lépe zakončit nemohl. Poslal hlavičku přesně k tyči, ale tam naprosto skvěle zasáhl Borjan!
     
    90+3
    Po jeho rychlé rozehrávce přišel centr z pravé strany do vápna. Tim Kleidienst si tentokrát ofsajd pohlídal, ale hlavičkoval vedle.
     
    90+3
    Sven Kums poslal rohový kop z pravé strany do ohně. Tentokrát se dobrým blokem prezentoval Nemanja Milunović a vzápětí domácí odkopávají míč až na polovinu hřiště, kde už je připravený brankář Colin Coosemans.
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení fauloval před velkým vápnem Falcinelli, což bylo hodně netaktické. Domácí přepouští míč soupeři, který se rychle dostává na druhou stranu hřiště před branku Milana Borjana.
     
    90+1
    Domácí samozřejmě při střídání nespěchají a následuje další změna v jejich sestavě. El Fardou Ben Nabouhane dohrál, na plac jde Srdan Spiridonovic.
     
    90
    Aleksandar Katai dnes odpracoval velmi dobrých devadesát minut a přepouští místo na hřišti Veljko Nikolićovi. Ten bude doufat, že se jeho tým bude pět minut úspěšně bránit. Tak hodně se bude nastavovat minut.
     
    89
    Crvena Zvezda si bude moct přece jen trošku odpočinout. Defenzíva domácích zafungovala na jedničku a Tim Kleindiset se objevil při centru z pravé strany v dvoumetrovém ofsajdu.
     
    88
    Střídající hráč Radovan Pankov dobře odhadl, kam půjde rána Kumse a zblokoval jí. A domácí pokračují ve velké obětavosti za třemi body, jelikož to samé udělal i Milos Degenek proti pokusu Castro-Montese.
     
    86
    Ačkoliv Andreas Hanche-Olsen minul svou střelou branku, hosté jsou stále v tlaku. Což je při stavu 2:1 pro domácí pochopitelné.
     
    86
    Po přímém volném kopu a centru Kumse budou mít hosté rohový kop.

    Tomáš Lysý

    Góly: 12. Kanga (Gobeljić), 59. Katai – 31. Odjidja-Ofoe (Jaremčuk)

    Karty:   45+1. S. Sanogo (CZB), 45+1. N. Milunović (CZB), 84. Katai (CZB), 90+6. Gobeljić (CZB) – 25. Mohammadí (GNT), 48. Bukari (GNT)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 10:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:14.
    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Gajić, Degenek, N. Milunović, Gobeljić – Kanga (83. Pankov), S. Sanogo – Ben Nabouhane (90+1. Spiridonovic), Ivanić (63. Petrović), Katai (90. Nikolić) – Falcinelli.
    Náhradníci: Popović – Pankov, Pavkov, Boakye, Petrović, V. Simić, Nikolić, Gavrić, Eraković, Spiridonovic, Vukanović, Krstović.

    KAA Gent: Coosemans – Castro-Montes, S. Marreh, Hanche-Olsen, Mohammadí – Dorsch, Owusu (75. Kums) – Bukari, Odjidja-Ofoe (81. Kleindienst), Botaka (63. Niangbo) – Jaremčuk.
    Náhradníci: Jochmans, Vanden Borre – Bezus, Niangbo, Samoise, Kums, Plastun, Kleindienst, Arslanagic.

    Rozhodca: Michael Fabbri – Giorgio Peretti, Alessandro Costanzo (vš. Itálie)