AS Rím – Kluž 5:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Dundalk 4:3 (kon.) | Slavia – Nice 3:2 (kon.)
Be'er Sheva – Leverkusen 2:4 (kon.) | Benfica – Rangers 3:3 (kon.) | Lech Poznań – Liége 3:1 (kon.)
Solún – Eindhoven 4:1 (kon.) | Omonia Nikózia – Granada 0:2 (kon.) | Sociedad – Alkmaar 1:0 (kon.)
Rijeka – Neapol 1:2 (kon.) | Sivasspor – Karabach 2:0 (kon.) | Razgrad – Tottenham 1:3 (kon.)
YB Bern – CSKA Sofia 3:0 (kon.) | Arsenal – Molde 4:1 (kon.) | Leicester – Braga 4:0 (kon.)
Zorja Luhansk – AEK Atény 1:4 (kon.) | Celtic – Sparta Praha 1:4 (kon.) | AC Miláno – Lille 0:3 (kon.)
Antverpy – Linz 0:1 (kon.) | D. Záhreb – Wolfsberger 1:0 (kon.) | Feyenoord – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
CZ Belehrad – Gent 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Liberec 5:0 (kon.) | Villarreal – Tel Aviv 4:0 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
1:0 (0:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Štvrtok 05.11.2020, 21:00Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi Dinamem Záhřeb a Wolfsbergerem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    RZ Pellets Wolfsberger AC

    Rakouský Wolfsberger zatím na evropské scéně zažívá vydařenou sezónu. Po dvou duelech má na svém kontě čtyři body a vévodí skupině s CSKA Moskva, Dinamem Záhřeb a Feyenoordem. V úvodním duelu na svém hřišti remizoval 1:1 s CSKA Moskva, ale poté uspěl na hřišti Feyenoordu, kde zvítězil dokonce vysoko 4:1. V rakouské lize mu sice patří až sedmá pozice, ale o víkendu zvítězil na půdě Admiry.
     
    Dinamo Záhřeb

    Domácí Dinamo Záhřeb půjde do dnešního souboje v roli mírného favorita. Chorvatský celek zatím uhrál dvě remízy a patří mu třetí pozice. Nejprve bez branek remizoval s Feyenoordem a ve druhém utkání ukopal stejný výsledek na hřišti CSKA Moskva. V chorvatské lize však bez větších problémů drží první pozici čtyři body před Osijekem. O víkendu ale jen remizoval 1:1 v derby s Lokomotivou Záhřeb.
     
    Úvodní sestavy:

    GNK Dinamo Záhřeb: Zagorac – Moharrami, Lauritsen, Perić, Gvardiol – Majer, Franjić, A. Ademi, Jakić – Gavranović, Oršić.
    Náhradníci: Josipović – Atiemwen, Burton, Kastrati, Leovac, Šutalo, Jelenič, Krizmanič, Jurišič, Svrznjak.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Baumgartner, Ločošvili, Pavelic – Wernitznig, Stratznig, Taferner, E. Peretz – Dieng, Joveljić.
    Náhradníci: Soldo – Perić, Hodžić, Schmerböck, Vizinger, Jašič..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Domácí budou hrát v modrém, zatímco rakouský celek oblékne bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Wolfsberger letos v Evropské lize podává dobré výkony, které bude chtít potvrdit i v chorvatské metropoli.
     
    2
    Také domácí Dinamo se vydalo do prvního útoku dnešního souboje. Mislav Oršić spěchal za prudkou přihrávkou, ale neudržel míč ve hře.
     
    3
    Dominik Baumgartner získal míč na polovině soupeře a ihned roztáhl hru na levou stranu. Akci rakouského celku zastavil skluzem Sadegh Moharrami.
     
    4
    Hosté vlétli do utkání velmi aktivně a ženou se vpřed. Rakouský celek ukazuje, že má v Evropské lize velmi dobrou formu.
     
    5
    Mislav Oršić si náběhem řekl o další přihrávku na polovinu soupeře. Domácí hvězda se k míči nedostala, brankář rakouského celku jej odkopl.
     
    6
    Luka Ločošvili diriguje rozehrávku hostujícího celku na polovině hřiště. Domácí zadáci zatím stojí blízko u sebe a zavírají prostor u velkého vápna.
     
    7
    Bartol Franjić dostal přihrávku na levou stranu, jenže následnou pobídkou do blízkosti velkého vápna odevzdal balón hráčům v bílém.
     
    8
    Útočné akce chorvatského celku jsou v úvodních minutách dnešního souboje plné nepřesností. Další výpad skončil špatným zpracováním a míčem v autu.
     
    9
    Mislav Oršić sprintoval za přihrávkou na levé křídlo, jenže míč se po mokrém trávníku svezl do zámezí. Wolfsberger může rozjet akci ze své poloviny.
     
    10
    Hosté po centru z pravé strany hrací plochy reklamovali ruku domácího stopera. Sudí měl jeho zákrok přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    11
    Také hráči Dinama se dožadovali odpískání pokutového kopu. Rozhodčí dal i v tomto jasným gestem najevo, že souboj se odehrál v rámci pravidel.
     
    12
    Sadegh Moharrami kouzlil s míčem u nohy na pravé straně, jenže jeho akce byla hodně statická a obráne mu míč hravě vypíchl do autu.
     
    13
    Rasmus Lauritsen si dal pozor na přihrávku na hranici velkého vápna a před dotírajícím útočníkem hostů raději odkopl míč do zámezí.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Matthaus Taferner (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    15
    Zagorac se znovu chopil rozehrávky domácího Dinama. Jeho nákop tentokrát zamířil až do ofsajdu. Vhazovat bude rakouský celek.
     
    16
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Dino Perić, přichází Marin Leovac.
     
    17
    Také rakouský celek nyní uklidňuje rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu domácího Dinama jeho rozehrávku nenapadá.
     
    18
    Rasmus Lauritsen si dal pozor na míč v souboji na polovině hřiště a napadající soupeř jej musel faulovat. Zatím sledujeme boj o každý metr hřiště.
     
    19
    Michael Novak vhazoval na pravé straně. Krajní obránce Wolfsbergeru poslal přihrávku na Joveljiče, který o míč přišel.
     
    20
    První zajímavá možnost chorvatského celku. Lovro Majer našel Gavranoviče, jenže druhý jmenovaný bez přípravy zakončil vysoko nad břevno.
     
    21
    Joško Gvardiol uklidnil rozehrávku domácího celku na polovině hřiště. Obránce Dinama následně krásně přenesl hru na pravou stranu.
     
    22
    Arijan Ademi uspěl v hlavičkovém souboji v blízkosti velkého vápna, nicméně nikdo v modrém dresu se k odraženému míči nedostal.
     
    23
    Gvardiol hodně zariskoval při rozehrávce na polovině hřiště a jeho riskantní přihrávku málem vystihl napadající soupeř.
     
    24
    Marin Leovac podpořil útok domácích náběhem po levém křídle, jenže nikdo v modrém se mu nenabídl do volného prostoru.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Dominik Baumgartner (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    26
    Domácí obránce se nyní nedohodl s brankářem a fotbalisté Dinama málem nabídli zakončení soupeři. Nikdo v bílém ale v pokutovém území nedotíral.
     
    27
    Alexander Kofler skvěle rozehrál na levou stranu hrací plochy, kde hosté podrželi míč, nicméně nikdo v bílém se nedostal do blízkosti velkého vápna.
     
    28
    Mislav Oršić dostal pěknou přihrávku na levou stranu, odkud zakončil pravačkou, ale jeho technický obstřel skončil na horní síti branky.
     
    29
    Mario Gavranović si na levé straně pomohl nedovoleným zákrokem a takovým zápasnickým chvatem vyhodil soupeře do zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme boj o každý metr hrací plochy. Ani jeden z týmů se nedostává do šancí.
     
    31
    Mario Pavelic zamotal hlavu domácímu obránci na pravé straně hrací plochy. Jeho následný centr ale zastavil hned další zadák.
     
    32
    Sadegh Moharrami dostal těžkou přihrávku na pravou stranu a před napadajícím soupeřem na poslední chvíli odkopl míč do autu.
     
    33
    Rakouský celek se usadil na polovině Dinama, jenže nikdo v bílém dresu se není schopen sám dostat do velkého vápna.
     
    34
    Před branku přiletěl vysoký centr z levé strany hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu se k zakončení nedostal. Obrana Dinama zatím hraje skvěle.
     
    35
    Alexander Kofler se musel znovu zapojit do rozehrávky. Hostující brankář rozehrál na levou stranu, kde hosté míč dlouho neudrželi.
     
    36
    Mario Pavelic se hnal středem hrací plochy na polovinu soupeře, nicméně nikdo v bílém akci hostů nedoplnil.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Christopher Wernitznig (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    38
    Sadegh Moharrami potáhl míč vpřed po pravé straně, ale jeho průnik skončil hned na prvním hráči v bílém dresu Wolfsbergeru.
     
    39
    Marin Leovac měl prostor na levé straně, nicméně nepotáhl míč moc daleko. Obrana rakouského Wolfsbergeru se zatím pohybuje na jedničku.
     
    40
    Sadegh Moharrami vhazoval na pravé straně hrací plochy. Jeho pobídka přiletěl na hranici velkého vápna, kde kralovali stopeři v bílém.
     
    41
    Dominik Baumgartner dostal přihrávku na polovinu hřiště, kde si míč krásně pokryl hrudí a zapojil do rozehrávky i spoluhráče.
     
    42
    Mislav Oršić dostal dobrou přihrávku, ale sám si ukousl příliš velké sousto a nechal se od balónu úplně zbytečně odstavit.
     
    43
    Rasmus Lauritsen nakopl míč na polovinu soupeře, kde se strhl další souboj ve vzdušném souboji, kde přišel faul ze strany hostů.
     
    44
    Sadegh Moharrami ještě potáhl míč do blízkosti velkého vápna, kde se k míči dostal Mario Gavranovič, jenže ten při zakončení podklouzl.
     
    45
    Taferner na polovině soupeře zbytečně přišlápl domácímu hráči nohu a po druhé žluté kartě musí do sprch.
    45. Červená karta po 2. žluté
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali velmi bojovný duel. Na hřišti bylo k vidění moře osobních soubojů. Ani jeden z týmů si tak nevypracoval vylouženou možnost. Přesto jsou spokojenější domácí, jelikož hostující Taferner se v závěru nechal vyloučit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Dejan Joveljić, přichází Stefan Perić.
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Kristijan Jakić, přichází Lirim Kastrati.
     
    47
    Rakouský celek se i v oslabaní vydal do pokutového území, jenže Cheikhou Dieng ve velké rychlosti nedosáhl na centr z pravé strany.
     
    48
    Sadegh Moharrami dostal prostor na pravé straně, odkud odcentroval do velkého vápna, nicméně jeho pobídka skončila u obránce.
     
    49
    Dinamo se usadilo na polovině soupeře. Fotbalisté v modrých dresech se dostali k pokutovému území, ale nikdo z nich se nedostal až do zakončení.
     
    50
    Kastrati dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže si míč předkopl daleko před sebe a následně si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    51
    Mario Gavranović si navedl míč do blízkosti pokutového území, odkud následně vypálil pravačkou. Jeho dělovka se však vznesla nad břevno.
     
    52
    Brankář hostujícího celku Kofler nakopl míč na pravou stranu, kde byli snad tři hráči v bílém, jenže po rychlé kombinaci si míč odkopli do autu.
     
    53
    Sadegh Moharrami potáhl míč na polovinu soupeře, nicméně kombinace domácího celku je zatím hodně kostrbatá.
     
    54
    Cheikhou Dieng si skvěle pokryl míč na polovině hřiště a následně byl faulován. Hostující hráč navíc zůstává s bolestivou grimasou ležet na zemi.
     
    55
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Cheikhou Dieng, přichází Dario Vizinger.
     
    56
    Rakouský celek zahrával přímý kop na polovině domácího Dinama. Christopher Wernitznig vymyslel centr na malé vápno, ale nikdo v bílém nehlavičkoval.
     
    57
    Sadegh Moharrami vyslal z pravé strany krásný centr na malé vápno, ale stopeři Wolfsbergeru udrželi správným prostor a míč odehráli do bezpečí.
     
    58
    Dinamo v posledních minutách stupňuje svůj tlak. Domácí celek se znovu dostal do velkého vápna, ale rozehrávka byla nepřesná.
     
    59
    Michael Novak si naskočil na vysoký nákop na polovinu soupeře a perfektní hlavičkou odehrál míč na polovinu soupeře.
     
    60
    Je za námi hodina dnešního souboje a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Dinamo po změně stran sice tlačí, ale do šancí se nedostává.
     
    61
    Kastrati prošel do velkého vápna, jenže v něm neustál souboj s obráncem a nechal se připravit o míč. Dinamo ale zůstane u míče.
     
    62
    Chorvatský celek zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Oršič, jenže jeho ránu přizvedla zeď na roh.
     
    63
    Dario Vizinger bojoval o odražený míč na polovině soupeře, nicméně si pomohl nedovoleným zákrokem a může být rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    64
    Dominik Baumgartner se skvěle vrátil po pravé straně a odkopl míč do zámezí. Dimano sice hraje proti oslabenému soupeři, ale nedostává se do zakončení.
     
    65
    Arijan Ademi dostal prostor v blízkosti velkého vápna, jenže místo zakončení ještě roztáhl hru na levou stranu.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Bartol Franjić (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    67
    Hosté zahrávali přímý kop. Vysoký centr se snesl k zadní tyči, kde zase zasáhla obrana chorvatského mužsva.
     
    68
    Christopher Wernitznig se skvěle vrátil na svou polovinu, natlačil se před Majera a získal míč pro Wolfsberger.
     
    69
    Mario Pavelic u pomezní čáry dojel soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    70
    Kastrati dostal přihrávku do těžké pozice na pravé straně a pomohl si jen ziskem vhazování pro domácí celek.
     
    71
    Alexander Kofler nakopl míč na pravou stranu, jenže rakouský celek se umíče znovu příliš neohřál. Dinamo opět otáčí směr hry vpřed.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Lovro Majer (GNK Dinamo Záhřeb).
     
    73
    Wolfsberger se chtěl vydat vpřed, jenže nabídka na pravou stranu byla příliš vysoká a míč skončil v zámezí. Vhazuje domácí Dinamo.
     
    74
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Sadegh Moharrami, přichází Iyayi Atiemwen.
     
    75
    Po rohovém kopu už se Dinamo dočkalo první obrovské šance! Arijan Ademi si naběhl na krásný centr, ale jeho hlavičku Kofler skvěle vyrazil!
    75. Ademiho hlavička
     
    76
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se domácí celek dostává do vedení! Na centr z levé strany si ve vápně naběhl IYAYI ATIEMWEN, krásně si míč zpracoval hrudí a levačkou propálil brankáře!
    76. Iyayi ATIEMWEN - 1:0
     
    78
    Domácí celek nadále pokračuje v aktivní hře a tlačí se do útoku. Hosté prakticky celý zápas bránili bez chyby, ale na tuhle akci nestačili.
     
    79
    Hosté už nemají moc sil k pokusům o protiútoky. Hráči domácího Dinama zcela ovládají prostor ve středu hrací plochy.
     
    80
    Iyayi Atiemwen si došel pro další přihrávku na polovinu soupeře a bez váhání posunul míč na spoluhráče v defenzivě.
     
    81
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Eliel Peretz, přichází Marc Andre Schmerböck.
    Střídání v týmu RZ Pellets Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Mario Pavelic, přichází Amar Hodžić.
     
    82
    Domácí brankář se znovu zapojil do rozehrávky chorvatského celku. Na jeho nákop si však obrana soupeře dala dobrý pozor.
     
    83
    Hosté si málem dali vlastní branku. Brankář Kofler se na poslední chvíli přemístil k levé tyči a zastavil míč před brankovou čárou.
     
    84
    Dominik Baumgartner s přehledem přenesl hru na levou stranu, nicméně tam nebyl nikdo v bílém dresu. Domácí Dinamo tak opět hraje s míčem.
     
    85
    Danijel Zagorac si bez problémů pohlídal centr z pravé strany a hravě si došel pro míč. Domácí brankář následně rozehrál na levou stranu hřiště.
     
    86
    Mario Gavranović si v pokutovém území počkal na centr z levé strany a krásnou hlavičkou trefil prostor, kde stál pozorný brankář.
     
    87
    Danijel Zagorac si znovu došel pro vysoký centr z pravé strany a stáhl míč do připravených rukavic. Domácí brankář hraje opravdu skvěle.
     
    88
    Třetí prostor pro brankáře chorvatského mužstva. Zagorac nyní vyrazil na hranici velkého vápna a zalehl míč před dobíhajícím soupeřem.
     
    89
    Marin Leovac se z levé strany krásně prokličkoval do pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, ale při zakončení ve vyložené šanci snad zakopl!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Amar Hodžić (RZ Pellets Wolfsberger AC).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Ve druhém utkání této skupiny zvítězil Feyenoord nad CSKA Moskva 3:1.
     
    90+3
    Danijel Zagorac si dal znovu pozor na dobíhajícího soupeře a dokázal před ním odkopnout míč do bezpečí.
     
    90+3
    Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Mario Gavranović, přichází Robbie Burton.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dinamo Záhřeb poráží Wolfsberger těsně 1:0. Hosté si po bojovném prvním poločase zkomplikovali život v jeho závěru, kdy se nechal vyloučit Taferner. Dinamo mělo ve druhé půli velký tlak, ale dlouho se nemohlo dostat do šancí. Nakonec se k slibné hlavičce dostal Amiri, ale hostující brankář zasáhl. O chvíli později už však rozhodl Iyayi Atiemwen.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:56:10)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 76. Atiemwen (Majer)

    Karty:   66. Franjić (ZAG), 72. Majer (ZAG) – 14. Taferner (WAC), 25. Baumgartner (WAC), 37. Wernitznig (WAC), 69. Pavelic (WAC), 90. Hodžić (WAC)   45. Taferner (WAC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:16.
    Dinamo Záhreb: Zagorac – Moharrami (74. Atiemwen), Lauritsen, Perić (16. Leovac), Gvardiol – Majer, Franjić, A. Ademi, Jakić (46. Kastrati) – Gavranović (90+3. Burton), Oršić.
    Náhradníci: Josipović – Atiemwen, Burton, Kastrati, Leovac, Šutalo, Jelenič, Krizmanič, Jurišič, Svrznjak.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Baumgartner, Ločošvili, Pavelic (81. Hodžić) – Wernitznig, Stratznig, Taferner, E. Peretz (81. Schmerböck) – Dieng (55. Vizinger), Joveljić (46. Perić).
    Náhradníci: Soldo – Perić, Hodžić, Schmerböck, Vizinger, Jašič.