AS Rím – Kluž 5:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Dundalk 4:3 (kon.) | Slavia – Nice 3:2 (kon.)
Be'er Sheva – Leverkusen 2:4 (kon.) | Benfica – Rangers 3:3 (kon.) | Lech Poznań – Liége 3:1 (kon.)
Solún – Eindhoven 4:1 (kon.) | Omonia Nikózia – Granada 0:2 (kon.) | Sociedad – Alkmaar 1:0 (kon.)
Rijeka – Neapol 1:2 (kon.) | Sivasspor – Karabach 2:0 (kon.) | Razgrad – Tottenham 1:3 (kon.)
YB Bern – CSKA Sofia 3:0 (kon.) | Arsenal – Molde 4:1 (kon.) | Leicester – Braga 4:0 (kon.)
Zorja Luhansk – AEK Atény 1:4 (kon.) | Celtic – Sparta Praha 1:4 (kon.) | AC Miláno – Lille 0:3 (kon.)
Antverpy – Linz 0:1 (kon.) | D. Záhreb – Wolfsberger 1:0 (kon.) | Feyenoord – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
CZ Belehrad – Gent 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Liberec 5:0 (kon.) | Villarreal – Tel Aviv 4:0 (kon.)
koniec
Rapid Viedeň
4:3 (1:1)
Dundalk FC
cz Štvrtok 05.11.2020, 18:55 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Európska liga • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Evropské ligy mezi SK Rapid Vídeň a Dundalk FC. Výkop je stanoven na 18:55.
     
    Dundalk FC

    Irský Dundalk je považován za outsidera skupiny B s Arsenalem, Molde a právě Rapidem Vídeň. Jeho role se zatím potvzuje. V úvodních dvou duelech totiž nezískal ani jeden bod. Nejprve doma prohrál 1:2 s Molde, aby následně schytal výsledek 0:3 na hřišti Arsenalu. Ani v irské soutěži to není žádná slává. Po sedmnácti kolech je třetí. Ze spodních pater se na něj ale tlačí Waterford.
     
    SK Rapid Vídeň

    Ani rakouský Rapid Vídeň na tom není o mnoho lépe. Rakouský celek má sice mnohem více pohárových zkušeností, ale letos na první bod ve skupině také čeká. V úvodním duelu doma ztratil slibně odehraný zápas s Arsenalem. Následně prohrál 0:1 na hřišti Molde. V Evropě to Rapidu sice nejde, ale na domácí scéně nehraje vůbec špatně. Po šesti duelech má na svém kontě šestnáct bodů a je druhý za Salzburgem.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Rapid Vídeň: Gartler – Stojković, M. Hofmann, Barać – Schick, Ljubičić (C), Knasmüllner, Petrovič, Ullmann – Kara, Arase.
    Náhradníci: Strebinger, Hedl – Alar, Demir, Grahovać, Greiml, Ibrahimoglu, Kitagawa, Sonnleitner, Sulzbacher.

    Dundalk FC: McCarey – Hoare, Cleary, Boyle, Leahy – Shields (C) – Gannon, Flores, Sloggett, Duffy – Hoban.
    Náhradníci: Corcoran, Rogers – Čolović, Dummigan, Gartland, Kelly, McMillan, Mountney, S. Murray, Oduwa, Wynne.

    Rozhodčí: Farrugia Can – Portelli, Spiteri.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Rapid bude hrát v zeleném, zatímco hosté obléknou černou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Irský celek bude chtít navázat na slušnou první půli z duelu proti Arsenalu.
     
    2
    Také domácí Rapid se poprvé v utkání dostal do útoku. Domácí celek se rozhodl pro akci vedenou po pravém křídle, ale centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    3
    Daniel Cleary nakopl míč na levé křídlo, kam si naběhl jeden z jeho spoluhráčů, který však nedostal prostor k odcentrování.
     
    4
    Seán Gannon dostal přihrávku na pravou stranu, jenže proti sobě měl přesilu domácích fotbalistů a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na kolegu z obrany.
     
    5
    Rapid rozjel další kombinaci na vlastní polovině. Domácí celek se snaží hrát trpělivě a spíše vyčkává na skulinky v obraně Dundalku.
     
    6
    Filip Stojković spěchal s míčem u nohy po pravém křídle, jenže obránce Seán Hoare se mu odvážným skluzem položil pod nohy a odehrál míč do autu.
     
    7
    V dalším souboji na polovině hřiště si hostující Greg Sloggett skvěle pokryl míč tělem a Dejan Petrovič jej musel faulovat. Irský celek bude rozehrávat.
     
    8
    Seán Gannon kouzlil na pravé straně, kde se zbavil hned dvojice napadajících soupeřů a dopravil míč do šestnáctky. Na jeho pobídku ale čekal jen domácí brankář.
     
    8
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Dundalk se dostává do vedení! Hostující celek udeřil ze své první šance v dnešním souboji! Na dlouho letící centr si ve vápně naběhl PATRICK HOBAN a domácí brankář jeho hlavičku trestuhodně pustil do sítě!
    8. Patrick HOBAN - 0:1
     
    9
    Ercan Kara si pohybem řekl o přihrávku za obranu soupeře, nicméně stoper Cleary jeho náběh skvěle přečetl a dokázal míč zpracovat.
     
    11
    Domácí Rapid se vydal na polovinu soupeře, jenže nákop na hranici velkého vápna si hostující obrana znovu s přehledem pohlídala.
     
    12
    Christoph Knasmüllner se pustil do hlavičkového souboje na polovině Dundalku, ale podle rozhodčího si při střetu pomohl loktem.
     
    13
    Jordan Flores rozjel další útočnou akci Dundalku, jenže jeho pomalou přihrávku zastavil napadající Christoph Knasmüllner.
     
    14
    Rapid se usadil na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Obrana irského mužstva ale stojí v pevném bloku.
     
    15
    Christoph Knasmüllner si v pokutovém území naskočil na pěkný centr z pravé strany, jenže v tísni si nesrovnal svůj pohyb a zakončil vedle zadní tyče.
     
    16
    Dundalk zahrával rohový kop. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, kde byl Patrick Hoban, ale jeho zakončení zastavil další obránce.
     
    17
    Seán Gannon se po rohovém kopu dostal k odraženému míči u zadní tyče, ale místo pohotového zakončení dloubl míč na malé vápno, kde nebyl nikdo v černém.
     
    18
    Kelvin Arase bojoval v pokutovém území o vysoký centr z pravé strany, ale urostlí stopeři Dundalku jej nakonec nenechali zakončit hlavou.
     
    19
    Aaron McCarey si dal pozor na vysoký centr z levé strany hrací plochy a bez problémů schoval míč do svých rukavic. Hosté mohou uklidnit hru.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Maximilian Hofmann (SK Rapid Vídeň).
     
    20
    Domácím se vůbec nedaří ve středu hrací plochy. Fotbalisté Rapidu Vídeň jsou později v soubojích ve středovém kruhu a dávají hostům prostor.
     
    21
    Maximilian Hofmann si dal pozor na oblouček za obranu rakouského celku a před napadajícím soupeřem odkopl míč vysoko na tribunu.
     
    22
    Maximilian Ullmann si krásně posunul míč na levou stranu a dloubl přihrávku na polovinu Dundalku. Obrana irského celku se stačila vrátit.
     
    23
    Rapid právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek našel docela rychlou odpověď! DEJAN LJUBIČIČ se opřel do zakončení z velké dálky a neskutečnou střelou poslal míč mimo dosah brankáře!
    23. Dejan LJUBIČIĆ - 1:1
     
    25
    Domácím fotbalistům vlila vstřelená branka krev do žil. Rapid se ihned dostal do velkého vápna, kde se krásně otočil Kara, ale jeho ránu hostující brankář zastavil.
     
    26
    Seán Gannon se skvěle vrátil na malé vápno a před dobíhajícím Karou přizvedl míč hlavou na rohový kop. Rapid však může pokračovat v tlaku.
     
    27
    Aaron McCarey se zapojil do rozehrávky hostujícího mužstva. Brankář Dundalku nakopl míč na polovinu Rapidu, kde balón propadl až k brankáři.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Filip Stojković (SK Rapid Vídeň).
    Žlutou kartu dostává Seán Hoare (Dundalk FC).
     
    29
    Jordan Flores si řekl o přihrávku na polovinu hřiště, jenže dostal míč pouze na paty a nepotykal si se zpracováním. Rapid tak zůstane na polovině soupeře.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme zajímavé utkání. Hosté se sice rychle ujali vedení, ale od té doby je Rapid mnohem aktivnější.
     
    31
    Rapid zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale obránce jej odehrál mimo šestnáctku.
     
    32
    Flores krásně potáhl míč až do pokutového území, kde jej předložil spoluhráči, jenže ten z dobré pozice trefil jen vracejícího se zadáka.
     
    33
    Aaron McCarey si dal pozor na napadajícího Karu a odkopl před ním míč daleko od pokutového území.
     
    34
    Christoph Knasmüllner se hnal za centrem z pravé strany hrací plochy, jenže měl proti sobě hned trojici obránců, kteří mu zamezili v hlavičce.
     
    35
    Kelvin Arase se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovoleného zákroku a zastavil rodící se akci Dundalku. Sudí tentokrát kartu nevytáhl.
     
    36
    Michael Duffy kouzlil s míčem u nohy u pomezní čáry, kde jej udržel před napadajícím soupeřem a pomohl si zpětnou přihrávkou.
     
    37
    Seán Gannon si naběhl na polovinu Rapidu, jenže obránce jeho pohyb přečetl a stačil míč zastavit. Hosté ale hrají sympaticky.
     
    38
    Po dalším rohovém kopu už hosté mohli přidat druhou branku! Jordan Flores prodloužil míč na zadní tyč, ale Gannovi chyběl k zakončení do odkryté branky krok!
     
    39
    Nyní už se Rapid opět usadil na polovině soupeře a postupnou kombinací číhá na skulinku v obraně soupeře. Dundalk však brání solidně.
     
    40
    Maximilian Hofmann poslal z pravé strany oblouček na hranici velkého vápna, kde k němu přistoupil obránce, který jej obral o míč.
     
    41
    Dejan Ljubičić hledal přihrávkou na hranici velkého vápna Karu, jenže domácí útočník byl v tomto případě skvěle bráněn a nemohl zakončit.
     
    42
    Thorsten Schick dostal prostor na pravé straně, kde se krásně odpoutal od obránce, jenže jeho pokus o centr srazil další zadák na rohový kop.
     
    43
    Dejan Petrovič dostal další přihrávku do běhu, jenže jeho průnik skončil u dobře postaveného obránce. Oba týmy teď hrají defenzivně.
     
    44
    Kara se prosmýkl do pokutového území, jenže místo zakončení z ostrého úhlu ještě vyslal zpětnou přihrávku, kterou odevzdal míč obránci.
     
    45
    Darragh Leahy si dal pozor na centr z pravé strany a bez problémů odhlavičkoval míč mimo velké vápno.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Daniel Cleary (Dundalk FC).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavý souboj! V úvodu se prosadil hostující Hoban! Domácí Rapid následně zlepšil svou hru a dočkal se vyrovnání krátkou střelou Ljubičiče. Hosté mohli přidat další branku po rohu, ale Gannon nezakončil. Do kabin se proto odchází za stavu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Rapid se ihned vydal vpřed, jenže akce domácích skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    47
    Aaron McCarey se ujal odkopu hostujícího celku z pokutového území. Jeho nákop si však pohlídal obránce, který míč odhlavičkoval.
     
    48
    Maximilian Hofmann nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže ani jeho nákop neoslovil spoluhráče. Pokračuje obrovský boj.
     
    49
    Filip Stojković dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně jeho průnik skončil na hrudi prvního obránce.
     
    50
    Patrick Hoban se při návratu na vlastní polovinu dopustil nedovolého zákroku. Rapid bude rozehrávat.
     
    51
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává po souboji ve velkém vápně ležet na trávníku a drží se za levé koleno.
     
    52
    Zraněný fotbalista nyní bude potřebovat ošetření. Trenér už volá náhradníka.
     
    54
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Mateo Barać, přichází Mario Sonnleitner.
     
    56
    Hra se teď hodně kouskuje. Nikdo v zeleném dresu se k míči nedostal a poté přišlo další zranění.
     
    57
    Chris Shields poslal přihrávku na hranici velkého vápna, nicméně jeho pobídka skončila u prvního obránce, který míč odkopl.
     
    58
    Maximilian Hofmann se vrátil na vlastní polovinu, kde se zapojil do rozehrávky Rapidu. Domácí brankář poté dostal malou domů a odkopl míč do bezpečí.
     
    59
    Paul Gartler nakopl míč na polovinu soupeře. Brankář domácích hledal Araseho, jenže ten v hlavičkovém souboji nepředčil Boyleho.
     
    60
    Je za námi hodina hry a nadále platí nerozhodný stav. Domácí Rapid je po změně stran mnohem aktivnější, ale zatím si nevypracoval brankovou možnost.
     
    61
    Střídající Sonnleitner poslal nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, nicméně jeho pobídka skončila na hlavě pozorného obránce.
     
    62
    Maximilian Hofmann se v pokutovém území dostal k odraženému míči, nicméně jeho dělovka levačkou skončila v rukavicích brankáře.
     
    63
    Hra je znovu přerušena! Tentokrát zůstává na trávníku ležet jeden z hostů, který bude podle všeho potřebovat ošetření kotníku.
     
    64
    Maximilian Hofmann se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, jenže jeho dělovku zablokoval obětavý obránce.
     
    65
    Thorsten Schick dostal přihrávku na pravou stranu, kde se krásnou kličkou zbavil obránce, jenže jeho přízemní centr skončil na noze soupeře.
     
    66
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Seán Gannon, přichází John Mountney.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Darragh Leahy, přichází Cameron Dummigan.
     
    68
    Domácí Rapid zahrával další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde kralovala obrana irského Dundalku.
     
    69
    Dejan Petrovič kouzlil na pravé straně hrací plochy, jenže na jeho centr nikodo ze spoluhráčů nedosáhl. Tlak domácích ale sílí.
     
    70
    Cameron Dummigan hodně zariskoval na hranici velkého vápna a rozehrál pobídkou mezi dva napadající hráče Rapidu.
     
    71
    Hostující obrana zatím hraje skvěle. Brankář Dundalku si dal pozor na vysoký centr z pravé strany hrací plochy a ukryl centrovaný míč do rukavic.
     
    72
    Až nyní se Dundalk po delší době usadil na polovině soupeře. Hráči irského celku si na malou chvíli mohou oddechnout z tlaku soupeře.
     
    73
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Christoph Knasmüllner, přichází Yusuf Demir.
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Dejan Petrovič, přichází Srdjan Grahovać.
     
    74
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Michael Duffy, přichází Nathan Oduwa.
     
    75
    Rapid se znovu usadil na polovině soupeře, nicméně nikdo v zeleném dresu se není schopen dostat do zakončení.
     
    76
    Ercan Kara si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, jenže brankář hostujícího celku se mu vrhl pod nohy a ukryl míč v rukavicích!
     
    77
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Patrick Hoban, přichází David McMillan.
    Střídání v týmu Dundalk FC: ze hřiště odchází Jordan Flores, přichází Sean Murray.
     
    78
    David McMillan se s míčem u nohy dostal na hranici velkého vápna, odkud odcentroval na značku pokutového kopu, kde však našel jen obránce.
     
    79
    Rapid právě vstřelil branku!
    Domácí celek se deset minut před koncem důležitého souboje nakonec dočkal vedoucí branky! Hostující brankář sice dosáhl na zakončení z ostrého úhlu, ale vyrazil míč jen před sebe a KELVIN ARASE doklepl míč do prázdné branky!
    79. Kelvin ARASE - 2:1
     
    81
    Rapid je po vstřelení vedoucí branky pořádně nabuzený. Domácí celek se znovu vydal do pokutového území, ale slabé zakončení tentokrát zastavil brankář!
     
    81
    Velká komplikace pro domácí! Mario Sonnleitner fauloval ve vápně a sudí nařídil penaltu!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Mario Sonnleitner (SK Rapid Vídeň).
     
    82
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil DAVID MCMILLAN a s velkým štěstím dopravil míč do sítě!
    82. David MCMILLAN - 2:2
     
    84
    Žlutou kartu dostává Cameron Dummigan (Dundalk FC).
     
    85
    Rapid zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Přetažený centr přiletěl k zadní tyči, jenže nikdo v zeleném se k hlavičce nedostal.
     
    86
    Yusuf Demir se při průniku do velkého vápna dopustil útočného faulu, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího, který nařídil rozehrávku pro Dundalk.
     
    87
    Nathan Oduwa se na levém křídle krásnou kličkou zbavil obránce a prošel do velkého vápna. Jeho zpětnou přihrávku srazili hráči Rapidu na roh.
     
    88
    Rapid právě vstřelil branku!
    Rakouský Rapid se těsně před koncem dnešního souboje znovu dostává do vedení! Rakouský celek zahrával rohový kop, po kterém se do zakončení prodral MAXIMILIAN HOFMANN a krásnou hlavičkou rozjásal domácí mužstvo!
    88. Maximilian HOFMANN - 3:2
     
    90
    Žlutou kartu dostává Thorsten Schick (SK Rapid Vídeň).
     
    90+1
    Rapid právě vstřelil branku!
    Ještě jedna pojistka pro domácí Rapid! Rakouskému celku se závěr dnešního souboje opravdu vydařil. YUSUF DEMIR se dostal do pokutového území a přízemní střelou levačkou nedal gólmanovi šanci!
    90+1. Yusuf DEMIR - 4:2
     
    90+3
    Hostující celek se přesto nevzdává a ještě se dere do útoku. Obrana Rapidu však stojí v pevném defenzivním bloku.
     
    90+4
    Arase táhl ještě jeden útok domácího celku, jenže obránce v černém proti němu tentokrát stačil vystoupit a špičkou kopačky mu míč vypíchl do autu.
     
    90+5
    Další penalta pro hosty! Irský celek ještě může zdramatizovat závěr duelu.
     
    90+6
    Dundalk právě vstřelil branku!
    Je sníženo! K exekuci pokutového kopu se postavil DAVID MCMILAN a umístil svou penaltu k levé tyči!
    90+6. David MCMILLAN - 4:3
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Rapid Vídeň nakonec zvládl dnešní souboj s Dundalkem a vítězí 4:3. V úvodu se prosadil hostující Hoban! Domácí Rapid následně zlepšil svou hru a dočkal se vyrovnání krátkou střelou Ljubičiče. Hosté mohli přidat další branku po rohu, ale Gannon nezakončil. Po změně stran se na šance dlouho čekalo. Až deset minut před koncem poslal domácí do vedení Arase. Po faulu ve vápně však z penalty srovnal McMillan. Rychlou odpověď hlavou obstaral Hofmann, na jehož zásah ještě navázal Demir. V samotném závěru pak McMillan proměnil druhou penaltu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:53:55)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 23. Ljubičić, 79. Arase, 88. M. Hofmann (Stojković), 90+1. Demir (Arase) – 8. Hoban (Shields), 82. McMillan (pen.), 90+6. McMillan (pen.)

    Karty:   19. M. Hofmann (RVI), 28. Stojković (RVI), 81. Sonnleitner (RVI), 90. Schick (RVI) – 28. Hoare (DAK), 45+1. Cleary (DAK), 84. Dummigan (DAK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:9.
    Rapid Viedeň: Gartler – Stojković, M. Hofmann, Barać (54. Sonnleitner) – Schick, Ljubičić (C), Knasmüllner (73. Demir), Petrovič (73. Grahovać), Ullmann – Kara, Arase.
    Náhradníci: Strebinger, Hedl – Alar, Demir, Grahovać, Greiml, Ibrahimoglu, Kitagawa, Sonnleitner, Sulzbacher.

    Dundalk FC: McCarey – Hoare, Cleary, Boyle, Leahy (66. Dummigan) – Shields (C) – Gannon (66. Mountney), Flores (77. S. Murray), Sloggett, Duffy (74. Oduwa) – Hoban (77. McMillan).
    Náhradníci: Corcoran, Rogers – Čolović, Dummigan, Gartland, Kelly, McMillan, Mountney, S. Murray, Oduwa, Wynne.

    Rozhodca: Farrugia Can – Portelli, Spiteri