Utrecht – Zwolle 2:0 (kon.) | Emmen – Alkmaar 1:4 (kon.) | Feyenoord – Excelsior 3:0 (kon.)
Heerenveen – Arnhem 1:1 (kon.)
koniec
FC Emmen
1:4 (1:3)
AZ Alkmaar
cz Nedeľa 19.08.2018, 14:30 • JenS Vesting • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
    71. Oussama IDRISSI - 1:4
     
    71
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát necelých dvacet minut, už nyní ale můžeme říci, že o vítězi tohoto mače je rozhodnuto. Boadu zachoval chladnou hlavu a přesnou nahrávkou připravil tutovku pro OUSSAMU IDRISSIHO, který šikovným obstřelem brankáře Scherpena zajistil Alkmaaru už třígólový náskok.
    43. Oussama IDRISSI - 1:3
     
    43
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí tým dostává krátce před koncem prvního poločasu další tvrdý direkt, Alkmaar vede už o dva góly. Brankář Scherpen neudržel míč po nepříjemném pokusu od Koopmeinerse a vytěsnil jej příhodně pro dobíhajícího OUSSAMU IDRISSIHO, který se z dorážky už nemohl zmýlit. Nechme se překvapit, zda nepopulární gól do šatny hráče Emmenu zlomí.
    37. Thomas OUWEJAN - 1:2
     
    37
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté se po nepovedeném přímém kopu usadili v Scherpenově bezprostřední blízkosti a z mírného náporu vytěžili druhý gól. THOMAS OUWEJAN se s ničím nepáral, ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od branky si nachystal balon na levačku a parádní střelou ke vzdálenější tyči propálil marně se natahujícího gólmana Emmenu.
    17. Nick BAKKER - 1:1
     
    17
    Tým Emmen právě vstřelil branku!
    Jenže domácí měli připravenou bleskovou odpověď, po necelých dvou minutách je opět vyrovnáno. Emmen vybojoval rohový kop, po jehož rozehrávce Veendorp prodloužil balon na zadní tyč a tam jej do sítě bezpečně uklidil NICK BAKKER.
    15. Myron BOADU - 0:1
     
    15
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté se snad poprvé v tomto utkání vrhli kupředu a hned se jim podařilo skórovat. Idrissi se zbavil svého strážce, z ostrého úhlu ale na Scherpena nevyzrál. Jenže akce Alkmaaru pokračovala a vyústila v Seuntjensovu přihrávku do malého vápna, kde se z bezprostřední blízkosti s přehledem trefil MYRON BOADU.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 17. N. Bakker – 15. Boadu, 37. Ouwejan, 43. Idrissi, 71. Idrissi

    Karty:   29. Idrissi (ALK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
    FC Emmen: Scherpen – Klok, Veendorp, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Ben Moussa (70. Chacon), Jansen (C) (77. Peters), Marinus (70. Arias) – Slagveer, Pedersen.
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Chacon, Gronsveld, Peters, Siekman, Bos, Arias, Suliman.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan – Midtsjö (65. A. Gudmundsson), Til (C), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu (77. Rotariu), Idrissi (72. Johnsen).
    Náhradníci: Schendelaar – Johnsen, Rotariu, Bergsma, A. Gudmundsson, Savastano.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Rens Bluemink, Roy de Nas