Utrecht – Zwolle 2:0 (kon.) | Emmen – Alkmaar 1:4 (kon.) | Feyenoord – Excelsior 3:0 (kon.)
Heerenveen – Arnhem 1:1 (kon.)
koniec
FC Emmen
1:4 (1:3)
AZ Alkmaar
cz Nedeľa 19.08.2018, 14:30 • JenS Vesting • Holandská Eredivisie • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost, někdy příště na počtenou. (16:27:59)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
     
    Je konec, Alkmaar vítězí nad nováčkem z Emmenu, a po dvou kolech tak zůstává stoprocentní. Většina zajímavých situací se dnes odehrála během prvního poločasu, do vedení šil hosté, když se trefil Myron Boadu, o necelé dvě minuty později ale vyrovnal Nick Bakker. To bylo ze strany domácího týmu všechno, AZ před odchodem do šaten přidalo ještě další dva góly. Nejprve se střelou z dálky prosadil Thomas Ouwejan, nepopulární brankou do šatny pak Lukkienovi svěřenci srazil Oussama Idrissi. Stejný hráč se postaral také o jediný přesný zásah druhé půle, ve zbytku zápasu si Cheeseheads komfortní náskok s klidem pohlídali, a vrátili se tak do čela tabulky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hosté se málem radovali popáté, když se z ostrého úhlu na branku řítil Gudmundsson, místo střely však ještě nahrával na Rotaria, čehož využil Bakker.
     
    90
    Druhý poločas se protáhne ještě o dvě minuty.
     
    89
    Zajímavý pokus Glenna Bijla. Pravý záložník Emmenu rozhodně patří mezi nejaktivnější hráče na place a potvrdil to i teď, když vypustil táhlou ránu levačkou, míč do sítě ovšem nedopravil.
     
    88
    V akci střídající hráčů připravil Peters palebnou pozici Michaelu Chaconovi, ten ale promáchl, což byla voda na mlýn pro dostupujícího Hatzidiakose.
     
    87
    Svěřenci Dicka Lukkiena mačkají Alkmaar okolo jeho pokutového území a nadechují se alespoň k závěrečnému tlaku. Povede se jim ještě skórovat?
     
    86
    Glenn Bijl ve snaze zpracovat míč zahrál rukou, což nemohl hlavní sudí přehlédnout. Balon se tak postěhuje na kopačky hráčů Alkmaaru.
     
    85
    Ron Vlaar dal vzpomenout na léta, která strávil v základní sestavě nizozemské reprezentace, když se díky jedné šikovné kličce zbavil jak Ariase, tak Pedersena.
     
    84
    Emmenští se chtějí svým fanouškům, kterých dnes do ochozů přišlo požehnaně, zavděčit ještě alespoň jedním gólem, s pevnou obranou AZ si ovšem neví rady.
     
    82
    Kjell Scherpen trochu zariskoval, když i přes to, že byl napadán Gudmundssonem, zvolil přízemní rozehrávku na Kloka. Nakonec mu to vyšlo, islandský talent na míč těsně nedosáhl.
     
    81
    Ještě nějak zdramatizovat závěr utkání mohl Glenn Bijl, k němuž se odrazil balon po rohovém kopu, jenže domácí záložník jej napálil pouze mezi fanoušky.
     
    80
    Kapitán Cheeseheads nevypadá se nezdá býti stoprocentně fit, utkání ale dohraje. Vzhledem k tomu, že John van der Brom střídal už třikrát, mu ani nic jiného nezbývá.
     
    79
    Sudí foukl do píšťalky a přerušil hru, po střetu s Veendorpem, při kterém inkasoval tvrdý zásah kolenem do boku, totiž zůstává na trávníku ležet Guus Til.
     
    78
    Dá se očekávat, že poté, co se před malou chvíli Alkmaar počtvrté prosadil, už se utkání dohraje v hodně vlažném tempu. Hosté už mají nahráno, naopak Emmenu, zdá se, schází vůle.
     
    77
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Anco Jansen, přichází Cas Peters.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Myron Boadu, přichází Dorin Rotariu.
     
    76
    Gudmundsson roztáhl hru ke Svenssonovi, který z jedničky hledal v malém vápně se uvolňujícího Boadua, tomu ale plány překazil Nick Bakker.
     
    75
    To samé můžeme říci i o Kjellu Scherpenovi, střelecký pokus Teuna Kopmeinerse totiž zamířil pouze na tribunu za domácí pokladnicí.
     
    74
    Vykřesat alespoň jiskřičku naděje pro domácí se pokusil střídající Chacón, který vypálil zpoza pokutového území, Bizot však mohl zůstat naprosto klidný.
     
    72
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Björn Maars Johnsen.
    71. Oussama IDRISSI - 1:4
     
    71
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát necelých dvacet minut, už nyní ale můžeme říci, že o vítězi tohoto mače je rozhodnuto. Boadu zachoval chladnou hlavu a přesnou nahrávkou připravil tutovku pro OUSSAMU IDRISSIHO, který šikovným obstřelem brankáře Scherpena zajistil Alkmaaru už třígólový náskok.
     
    70
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Hilal Ben Moussa, přichází Michael Chacon.
    Střídání v týmu FC Emmen: ze hřiště odchází Wouter Marinus, přichází Jafar Arias.
     
    69
    Seuntjens si rozmyslel možnost zakončení, naopak ještě nahrával Idrissimu, který mu hodlal tu samou laskavost oplatit, počínal si ale mimořádně nepřesně.
     
    68
    Do poněkud otevřenější obrany Emmenu přilétl Oussama Idrissi, jenž se zachoval trochu sobecky. Místo nahrávky na některého z volných kolegů totiž trefil blokujícího Kloka.
     
    67
    Také domácí by možná potřebovali, aby na plac dorazil někdo čerstvý, kdo by trochu uvadající hru Emmenu trochu rozhýbal. Čas totiž Lukkienově družině utíká nepříjemně rychle.
     
    66
    Boadu mohl přidat definitivní razítko nad vítězstvím Alkmaaru, jenže místo přímého ohrožení soupeřovy svatyně z dobré pozice ještě naprosto zbytečně nahrával obsazenému Seuntjensovi.
     
    65
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Fredrik Midtsjö, přichází Albert Gudmundsson.
     
    64
    Konečně o sobě dali vědět i po přestávce hodně pasivní hosté. Až ke střele se prodral Teun Koopmeiners, brankář Scherpen ale mohl zůstat v klidu, míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    63
    Další práce pro Marca Bizota. Tentokráte se jej technickým pokusem z levé strany vápna pokusil zaskočit Wouter Marinus, gólman AZ ale dvoubrankový náskok svého týmu s přehledem uhájil.
    61.
     
    61
    Další zajímavá příležitost domácího celku. Fotbalisté Emmenu utahali obranu soupeře, Ben Moussa připravil gólovou pozici pro Bijla, proti němu se ale pěkným zákrokem vytáhl Bizot.
     
    60
    Boadu se rozhodl kombinovat se Svenssonem, který se nezvykle pohyboval až u pokutového území soupeře, od svého kolegy však dostal přihrávku jen na paty.
     
    59
    Jejich tým sice prohrává o dvě branky, i tak jsou ale domácí fanoušci hodně slyšet a jejich podpora směrem k hráčům nebere konců. První zápas v Eredivisie je v Emmenu malým fotbalovým svátkem.
     
    58
    Hra se v posledních minutách kouskuje, k vidění je hodně zákroků za hranou fotbalových pravidel a regulí. Jeden takový předvedl i Gersom Klok, Alkmaar bude zahrávat přímý kop z vlastní poloviny.
     
    57
    Myron Boadu byl zmáčknut mezi dvěma protivníky, načež se poroučel k zemi a zkusil si vymodlit nedovolen zákrok, jenže rozhodčí na jeho představení neskočil.
     
    56
    Na první gólem zavánějící možnost druhé půle stále čekáme. Poměrně blízko k ní měli domácí, jejich akci ovšem scházelo lepší zpracování v podání Luciana Slagveera.
     
    55
    Hilal Ben Moussa předvedl učebnicový šlapák, jehož obětí se stal Guus Til. Sudí znovu nesáhl k udělení jakéhokoliv trestu, se žlutými kartami se dnes v Emmenu šetří.
     
    54
    Jinak druhá půle probíhá přesně tak, jak se dalo očekávat. Alkmaar se nikam nehrne, u míče se častěji drží domácí, kteří se neustále pokouší překonat soupeřovu tuhou obranu.
     
    53
    Wouter Marinus obešel Svenssona, pustil si balon na levačku a poté málem našel před brankou číhajícího Pedersena, kterému k hlavičce scházely jen decimetry.
     
    52
    Jeho exekuce se Idrissi sám ujal, znovu ale nenaplnil očekávání svých spoluhráčů, když poslal balon je do boční sítě branky Kjella Scherpena.
     
    51
    Nedlouho nato Oussama Idrissi znovu pláchl Klokovi, jenž se stihl s zatím posledním střelcem tohoto utkání vrátit a odkopnout balon na roh.
     
    50
    Standardní situace se domácím nepovedla, naopak jsme mohli sledovat protiútok Alkmaaru. Na jeho konci se v šestnáctce k zemi poroučel Idrissi, o penaltový zákrok se ale určitě nejednalo.
     
    49
    Ron Vlaar si v souboji s Pedersenem viditelně pomohl rukama, tohle nemohl hlavní sudí, který stál kousek opodál, přehlédnout za žádnou cenu. Přímý kop pro Emmen.
     
    48
    Til vyslal do samostatného úniku Boadua, u míče však jako první byl vybíhající brankář Scherpen. Ten se nadřel zbytečně, sudí o chvíli později odmával ofsajd útočníka Alkmaaru.
     
    47
    Jansen roztáhl hru na Kloka, který z první poslal balon do pokutového území, kde se k hlavičce marně pokoušel propracovat Luciano Slagveer.
     
    46
    Ani jeden z trenérů o přestávce nesáhl k jakékoliv změně v sestavě, druhý poločas svou rozehrávkou otevřeli domácí. Těm rozhodně nelze upřít snaha, ovšem v závěru první půle se potvrdilo, že kvalita je dnes na straně AZ.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, fanoušci ofenzivního fotbalu zatím musí být spokojeni. Doposud jsme totiž viděli čtyři branky, skóre po čtvrthodince hry otevřel hostující Boadu, Emmen ale vzápětí srovnal zásluhou Bakkera. Poté tempo utkání poněkud opadlo, poslední desetiminutovka ale stála za to. Nejprve Bizot vychytal Jansenův přímý kop, nedlouho nato na druhé straně po krásné trefě udeřil Ouwejan a nepopulární gól do šatny vstřelil domácím Oussama Idrissi. Svěřenci trenéra Lukkiena ještě mohli snížit, jenže Bijlův volej skončil na horní tyči.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    45
    Emmen měl obrovskou šanci na snížení. Balon po přímém kopu proskákal skrze pokutové území až k Bijlovi, který z bezprostřední blízkosti orazítkoval břevno hostující pokladnice.
     
    44
    Wouter Marinus byl u postranní lajny nedovoleně atakován vracejícím se Ouwejanem, na trávník k němu byli okamžitě přivolání zdravotníci. Snad bude vše v pořádku ...
    43. Oussama IDRISSI - 1:3
     
    43
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Domácí tým dostává krátce před koncem prvního poločasu další tvrdý direkt, Alkmaar vede už o dva góly. Brankář Scherpen neudržel míč po nepříjemném pokusu od Koopmeinerse a vytěsnil jej příhodně pro dobíhajícího OUSSAMU IDRISSIHO, který se z dorážky už nemohl zmýlit. Nechme se překvapit, zda nepopulární gól do šatny hráče Emmenu zlomí.
     
    42
    Jenže Oussama Idrissi nenašel žádného ze svých kolegů, k hlavičce se dostal pouze Keziah Veendorp, který balon dopravil do bezpeční vzdálenosti od vlastní branky.
     
    41
    Caner Cavlan zápasnickým chvatem povalil Seuntjense a je mi záhadou, jak se mu podařilo uniknout karetnímu trestu. Obrana Emmenu se tak musí bránit dalšímu přímému kopu.
     
    40
    Do konce první půle zbývá posledních pět minut. Domácí zatím favorizovanému soupeři statečně vzdorují, ale prohrávají o jeden gól. Uvidíme před odchodem do šaten ještě nějakou zajímavou situaci?
     
    39
    Z této situace určitě ne. Jansen pouze sklepl balon Marinusovi, který se do něj opřel celou vahou, jenže jeho přízemní pokus zablokoval Thomas Ouwejan.
     
    38
    Před chvíli zahrávali standardní situaci Cheeseheads, nyní si ji střihnou i domácí. Podaří se Emmenu srovnat?
    37. Thomas OUWEJAN - 1:2
     
    37
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté se po nepovedeném přímém kopu usadili v Scherpenově bezprostřední blízkosti a z mírného náporu vytěžili druhý gól. THOMAS OUWEJAN se s ničím nepáral, ve vzdálenosti nějakých pětadvaceti metrů od branky si nachystal balon na levačku a parádní střelou ke vzdálenější tyči propálil marně se natahujícího gólmana Emmenu.
     
    35
    Střelecký pokus byl k vidění i na druhé straně, stejně tak i dobrý zákrok brankáře, Kjell Scherpen se Seuntjensovou ranou nenechal překvapit.
    34.
     
    34
    Přímého kopu se ujal Anco Jansen, jehož krásná rána snesla ta nejpřísnější měřítka. Míč se snášel pod horní tyč hostující svatyně, Bizot však předvedl neméně kvalitní zákrok a stačil jej vytěsnit na roh.
     
    33
    Emmen se ještě chvíli zdržel na obranné polovině soupeře a vyplatilo se mu to, Guus Til zatáhl za dres do šestnáctky se ženoucího Cavlana – uvidíme standardní situaci.
     
    32
    Marinus měl dostatek času i prostoru na rozjetí zajímavě vypadajícího protiútoku, jenže jeho prostrkávačka k Pedersenova byla vystižena ostříleným Vlaarem.
     
    31
    Už se nehraje v tak zběsilém tempu, jako tomu bylo v úvodních patnácti minutách. Oba celky trochu ubraly plyn a do žádných ofenzivních kombinací se nikdo moc nepouští.
     
    30
    Seuntjens poslal do vápna dobrý centr, na který si nabíhal Oussama Idrissi, v poslední možný okamžik ale před záložníkem Alkmaaru stačil v záklonu zasáhnout Bakker.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Oussama Idrissi (AZ Alkmaar).
     
    28
    Idrissi se drze zbavil Kloka, míče se posléze ujal Midtsjö, který v pokutovém území prováhal hned několik příležitostí k zakončení, za což si vysloužil jen nespokojené kroucení hlavy od hlavního trenéra.
     
    27
    Emmen ale měl možnost rozehrávky volného přímého kopu. Jansenova kroucená nabídka sice doputovala do chumlu hráčů, nikdo z domácích se ale k hlavičce neprodral.
     
    26
    Midtsjö tvrdě zajel do Jansen, který si nechtěl nechat nic líbit a okamžitě se na hostujícího záložníka obořil. Oba kohouty musel roztrhnout až hlavní sudí, žlutit se nebude.
     
    25
    Hráči Emmenu po vyrovnávací trefě trochu vypadli z tempa, najednou jim chybí rychlost a také přesnost a klid v kombinaci, což nyní pouze potvrdil Ben Moussa.
     
    24
    S ním hosté nenaložili dobře, právě Idrissi svůj centrovaný balon poslal pouze k bližší tyči, kde jej s přehledem do bezpečí odhlavičkoval Gersom Klok.
     
    23
    Nakonec se po levém křídle protáhl Oussama Idrissi, jehož prudký centr pořádně prověřil stopera Veendorpa, ten ale ve skluzu odvrátil míč na roh.
     
    22
    Hosté kombinují na polovině hřiště a čekají na nějakou skulinku v obraně soupeře. Ta se ale zatím neobjevila a Midtsjö byl proto nucen otočit hru směrem vzad.
     
    21
    Til našel na hranici vápna se pohybujícího Boadua, který ještě hodlal vyšperkovat celou akci pasem pro Seuntjense, jako ideální řešení zajímavé situace se to však neukázalo.
     
    20
    Po dvou slepených brankách se dění na hřišti trochu uklidnilo, míč se v posledních okamžicích bez jakékoliv příležitosti stěhuje z jedné poloviny na druhou.
     
    19
    Til pláchl po levé straně, na jeho přihrávku si z druhé vlny naběhl Jonas Svensson, jenž se z první opřel do balonu, ovšem poslal jej vysoko nad branku.
    17. Nick BAKKER - 1:1
     
    17
    Tým Emmen právě vstřelil branku!
    Jenže domácí měli připravenou bleskovou odpověď, po necelých dvou minutách je opět vyrovnáno. Emmen vybojoval rohový kop, po jehož rozehrávce Veendorp prodloužil balon na zadní tyč a tam jej do sítě bezpečně uklidil NICK BAKKER.
    15. Myron BOADU - 0:1
     
    15
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Hosté se snad poprvé v tomto utkání vrhli kupředu a hned se jim podařilo skórovat. Idrissi se zbavil svého strážce, z ostrého úhlu ale na Scherpena nevyzrál. Jenže akce Alkmaaru pokračovala a vyústila v Seuntjensovu přihrávku do malého vápna, kde se z bezprostřední blízkosti s přehledem trefil MYRON BOADU.
     
    15
    Guus Til kousek vedle středového kruhu nechtěně přišlápl pravý kotník Ben Moussovi, kterému se zpět na nohy opravdu příliš nechce. Domácí záložník by měl celou situaci rozchodit.
    14.
     
    14
    Velká šance Emmenu! Jansen si počkal na ideální moment a poté krásnou kolmicí vyzval ke vstřelení první branky tohoto mače Marinuse, jenže Bizot přispěchal se spolehlivým zákrokem.
     
    13
    Domácí vybojovali autové vhazování, které možná až příliš rychle rozehrál Bijl. Gersom Klok poté sklepával jen na v ofsajdu stojícího Slagveera, dobrá práce od pomezního sudího.
     
    12
    Na nervy fanoušků Emmenu lehce zabrnkal Bakker, když si před šestnáctkou dovolil hodně drzou kličku proti Boaduovi, ten však, naštěstí pro domácí, fauloval.
     
    11
    Myron Boadu se pokoušel dravě prohnat okolo bránícího Cavlana, ten ale v defenzivě zapracoval skvěle a tělem odstavil hrotového útočníka Alkmaaru.
     
    10
    Škoda, s tímto náznakem šance šlo naložit lépe. Marinusův bochánek dolétl přesně k Pedersenovi, ten si jej ale v souboji se Svenssonem nešikovně odkopl až do zámezí.
     
    9
    Ben Moussa se odpoutal od napadajícího Koopmeiners, roztáhl hru na vlevo číhajícího Cavlana, který si vysloužil hlasitý ohlas od domácích příznviců, když si zahrál na virtuóza a nasadil housle Seuntjensovi.
     
    8
    To stejné platí i o svěřencích Dicka Lukkiena, kteří jsou zatím živelnější než favorizované AZ. Bijl si pustil míč za sebe, čímž lehce zmátl Ouwejan, odcentrovat do vápna přes něj ale nedokázal.
     
    7
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Je vidět, že domácí fanoušci si premiérové domácí utkání svého týmu v nizozemské nejvyšší soutěži opravdu užívají.
     
    6
    Cavlan nepřesně rozehrál, načež Jonas Svensson okamžitě zkusil vyslat do úniku Seuntjense. To se mu sice povedlo, jenže křídelník Alkmaaru byl přichycen v ofsajdu.
     
    5
    Nick Bakker šel do hlavičkového souboje s Tilem hodně důrazně a ve vzduchu zasáhl svého protivníka rukou do obličeje. Vše se obešlo bez karetního ohodnocení.
     
    4
    Hilal Ben Moussa se zbavil svého strážce, přenesl hru na hranici vápna, kde se díky šikovnému zaseknutí uvolnil Glenn Bijl, střelecký pokus mu však hrubě nesedl.
     
    3
    Hráči Emmenu od úvodních minut oplývají velkou aktivitou při napadání soupeřovy rozehrávky, což nyní potvrdil Bijl, který ve skluzu zastavil Ouwejanovu nahrávku.
     
    2
    Dlouhý nákop hostí nevyšel kvůli v hlavičkovém souboji jistému Klokovi, který se hodlal vydat vpřed, byl ale nedovoleně atakován Idrissim.
     
    1
    Hlavní arbitr Lindhout právě odstartoval dnešní utkání druhého kola Eredivisie mezi Emmenem a Alkmaarem, pojďme na to. Rozehrávky se ujali hosté, kteří nastupují ve žlutých dresech, naopak svěřenci trenéra Lukkiena budou hrát v bílo-červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Emmen: Scherpen – Klok, Veendorp, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Ben Moussa, Jansen (C), Marinus – Slagveer, Pedersen.
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Chacon, Gronsveld, Peters, Siekman, Bos, Arias, Suliman.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan – Midtsjö, Til (C), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu, Idrissi.
    Náhradníci: Schendelaar – Johnsen, Rotariu, Bergsma, A. Gudmundsson, Savastano.

    Rozhodčí: Allard Lindhout – Rens Bluemink, Roy de Nas.
     
    AZ Alkmaar

    První velké zklamání této sezony zažili fotbalisté Alkmaaru ještě před startem nejvyšší nizozemské soutěže, když už ve druhém předkole ztratili naději na účast v základní skupině Evropské ligy. Nad jejich síly totiž překvapivě byl kazašský Kajrat, kterému ve čtvrtek k radosti české fotbalové veřejnosti vystavila stopku Sigma Olomouc. Loni AZ zdobila především výborná ofenziva, po odchodech Jahanbakhshe s Weghorstem, kteří nasázeli shodně jednadvacet branek, a trápení proti Almaty se nad střeleckou formou van den Bromovy družiny vznášely otazníky. Veškeré pochybnosti rozbili Cheeseheads hned v prvním kole, když na domácí půdě rozstříleli Bredu 5:0 a vytáhli se do do čela tabulky. V tomto týdnu navíc vedení klubu dotáhlo příchod talentovaného a produktivního Alberta Gudmundssona, o kterého se během léta zajímala i pražská Slavia.
     
    FC Emmen

    Základní část loňského ročníku druhé nejvyšší nizozemské soutěže sice zakončili až na sedmém místě, v baráži ale zvládli fotbalisté Emmenu přemoci jak výše postavený Nijmegen, tak Eredivisie hrající Spartu Rotterdam, a vůbec poprvé tak postoupili mezi fotbalovou elitu v zemi tulipánů. První víkend nové sezony patřil nováčkům, Fortuna Sittard remizovala s Excelsiorem a dva zbývající týmy si připsaly překvapivá vítězství. De Graafschap dokázal udolat Feyenoord Rotterdam, svěřenci trenéra Lukkiena si zase vyšlápli na ADO Den Haag, na jehož hřišti zvítězili 2:1. Teď čeká partu okolo kapitána Telgenkampa o poznání těžší kalibr, Emmen si ale svou premiérovou sezonu v nejvšší soutěži hodlá užít plnými doušky a díky svému nadšenému přístupu a velkému nasazení bude pro všechny nepříjemným soupeřem.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Minulý víkend odstartoval i nový ročník nizozemské Eredivisie, dnes jsou na programu čtyři utkání druhého kola. My se společně zaměříme na souboj nováčka proti jednomu z hlavních adeptů na zisk titulu, FC Emmen hostí AZ Alkmaar. Začínáme ve 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 17. N. Bakker – 15. Boadu, 37. Ouwejan, 43. Idrissi, 71. Idrissi

    Karty:   29. Idrissi (ALK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:15.
    FC Emmen: Scherpen – Klok, Veendorp, N. Bakker, Cavlan – Bijl, Ben Moussa (70. Chacon), Jansen (C) (77. Peters), Marinus (70. Arias) – Slagveer, Pedersen.
    Náhradníci: van der Vlag, Telgenkamp – Chacon, Gronsveld, Peters, Siekman, Bos, Arias, Suliman.

    AZ Alkmaar: Bizot – J. Svensson, Hatzidiakos, Vlaar, Ouwejan – Midtsjö (65. A. Gudmundsson), Til (C), Koopmeiners – M. Seuntjens, Boadu (77. Rotariu), Idrissi (72. Johnsen).
    Náhradníci: Schendelaar – Johnsen, Rotariu, Bergsma, A. Gudmundsson, Savastano.

    Rozhodca: Allard Lindhout – Rens Bluemink, Roy de Nas