Lisabon – Setúbal 2:1 (kon.) | Nacional – Moreirense 1:2 (kon.) | Rio Ave – Marítimo 3:1 (kon.)
Belenenses – Porto 2:3 (kon.) | Santa Clara – Braga 3:3 (kon.)
koniec
CD Santa Clara
3:3 (0:3)
Sporting Braga
cz Nedeľa 19.08.2018, 21:30 • Estádio de São Miguel, Ponta Delgada • Primeira Liga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Věřím, že pokud jste si vybrali portugalský fotbal ke sledování, že se vám podívaná líbila stejně jako mě. Ovšem pro tentokrát už je to opravdu všechno, přeji vám tedy příjemný zbytek nedělního dne. (23:27:03)
     
    Krásné utkání je minulostí! Oba poločasy měly každý jinou tvář, ale pojďme od samotného začátku. Do duelu lépe nastoupili domácí hráči, kteří ale měli žalostné zakončení, a tak se své šance dočkala Braga. Ta potrestala dvě chyby v obraně soupeře a následně přidala také třetí gól. Ovšem co se dělo ve druhé pětačtyřicetiminutovce bylo vskutku unikátní. Santa Clara nesložila zbraně, podařilo se jí vyrovnat a možná mohla i zvítězit. Ovšem suma sumárum je remízový stav asi zaslouženým výsledkem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nejprve přišel faul hostujícího útočníka, který hlavní sudí neodpískal. Ovšem zákrok na Dyega Sousu už rozhodčí za hranicí pravidel viděl. to pobouřilo diváky i domácího trenéra.
     
    90+1
    Utkání dospělo do nastaveného času a nyní se spíše hraje u středové čáry. Ani jeden z týmů nechce udělat chybu, ovšem Braga bude rozehrávat volný kop. Jenže pas do vápna si obránci pohlídali a celou akci uklidnil brankář Marco Pereira.
     
    89
    Po prvním rohovém kopu se zpoza vápna prodral k zakončení Bruno Lamas, ale jeho pokus byl sražený na další roh. Jenže tentokrát hlavní sudí správně viděl útočný faul.
     
    88
    Fernando Andrade si obhodil soupeře a poté se dostal do vápna, kde jej o míč obral Bruno Viana. Domácí útočník žádá penaltu, ale bude se muset spokojit s rohovým kopem.
     
    87
    Jdeme do závěrečných minut, podaří se některému z celků převážit misku vah na svou stranu? Nebo si soupeři rozdělí body. Tak nebo tak nás čeká zajímavá koncovka.
     
    85
    Dlouhé autové vhazování si nejprve pohlídal jeden ze stoperů, ale následně se k hlavičce prodral Accioly. Ovšem míč skončil v náruči hostujícího brankáře. Matheus se pokusil o rychlé rozehrání, ale do koncovky se Braga neprobojovala.
     
    83
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Esgaio, přichází Murilo.
     
    82
    Po pádu jednoho z domácích hráčů si fanoušci i samotný hráč žádají pokutový kop. Jenže hlavní rozhodčí byl velmi blízko a ukazuje, že se má pokračovat ve hře.
    81. Fernando Andrade protáhl hostujícího brankáře
     
    81
    K rozehrání standardní situace se postavil Fernando Andrade, který tvrdou ránu směřoval k levé tyči. Ovšem Matheus vytáhl nádherný zákrok a drží pro Bragu remízový stav.
     
    80
    K vidění je další faul Bragy, jehož se dopustil Bruno Viana! Hostující hráč dává soupeři velmi velkou naději ke skórování, jelikož faul se udál uprostřed hrací plochy a asi šest metrů od šestnáctky.
     
    79
    K rozehrání se postavil Usáma Rašíd, jehož přetažený centr se snažil před branku vrátit spoluhráč. Ovšem pas byl příliš dlouhý, a tak se míč již nacházel mimo hrací plochu.
     
    78
    Santa Clara vybojovala u levé postranní čáry faul a chystá se tak další centr do šestnáctky Bragy. Ovšem ještě před rozehráním hlavní sudí hru přerušuje a upozorňuje hráče obou celků.
     
    76
    Očekával bych po z mrtví stání větší aktivitu domácího celku. Ovšem fakt je takový, že o další branku se více pokouší Braga. Jenže finální řešení útočných akcí hostujícího celku je žalostné.
     
    75
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Zé Manuel, přichází Anderson Carvalho.
     
    74
    Jenže po vhazování došlo mezi domácími hráči k dalšímu nedorozumění, a tak se bude odkopávat od branky Bragy. Režie nám nabídla pohled na domácí střídačku, kde se chystá další personální změna.

    Michal Luxa

    Góly: 47. Santana, 61. Zé Manuel, 65. Cardoso – 24. P. Santos, 29. W. Eduardo, 40. Dyego Sousa

    Karty:   45. Zé Manuel (SCL), 56. Santana (SCL) – 15. Novais (BRG), 45. Esgaio (BRG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:8.
    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, Accioly, Cardoso, Lucas – Zé Manuel (75. Anderson Carvalho), Rašíd, Pacheco (C) (38. F. Andrade), Lamas – Santana (71. Stephens), D. Pineda.
    Náhradníci: João Lopes – Candé, Anderson Carvalho, Pantaleão, Minhoca, F. Andrade, Stephens.

    Sporting Braga: Matheus – Figueiras, B. Viana, P. Santos, Sequeira – Esgaio (83. Murilo), Novais, Fransérgio (C) (72. Xadas) – W. Eduardo (64. Palhinha), Dyego Sousa, R. Horta.
    Náhradníci: T. Sá – F. Martins, Xadas, Ricardo, Palhinha, Murilo, Ferrugem.

    Rozhodca: Rui Oliveira – Paulo Vieira, Nélson Cunha