Bayern – Augsburg 3:0 (kon.) | Hoffenheim – Frankfurt 1:1 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:2 (kon.)
Mainz – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 3:1 (kon.) | Hertha – Mönchengladbach 2:4 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
1:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Sobota 18.11.2017, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 12. kolo nemeckej Bundesligy, kde TSG 1899 Hoffenheim privíta na svojom trávniku Eintracht Frankfurt. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    TSG 1899 HOFFENHEIM:

    Futbalisti tohto celku sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na 5. priečke tabuľky so ziskom 19 bodov. To sa im podarilo po piatich víťazstvách, štyroch remízach a dvoch porážkach. Svojím súperom dovedna nastrieľali 20 gólov, ale aj 14 inkasovali. Na posledný ligový zápas vycestovali do Kolína, odkiaľ odchádzali domov s plným bodovým ziskom po víťazstve rozdielom triedy. Úspešným strelcom sa stal najprv Geiger a neskôr sa dvakrát zapísal do listiny aj Wagner.

    EINTRACHT FRANKFURT:

    Hráči Frankfurtu momentálne okupujú 7. priečku ligovej tabuľky s jednobodovou strátou na ich dnešného súpera. Na svojom konte majú päť víťazstiev, tri remízy a tri porážky. Ich aktuálne skóre je 13:11. Neprehrali posledných 5 zápasov a dnes sa budú snažiť túto šnúru natiahnúť. Naposledy sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov v zápase s Werderom Brémy. V tomto zápase získali plný bodový zisk po víťazstve 2:1. Presným zakončovateľom sa stal Rebić spoločne s Hallerom.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Vogt (C), S. Posch – Rupp (54. Gnabry), Demirbay, Grillitsch, Geiger, N. Schulz – Uth, Wagner (63. Kramarić).
    Náhradníci: Kobel – Amiri, Polanski, Zuber, Nordtveit, Gnabry, Kramarić.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham (C), Falette, Willems – Gaćinović, K-P. Boateng, Stendera (60. Hasebe) – M. Wolf, Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Tawatha, Hasebe, G. Fernandes, Kamada, Jović, Hrgota.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Vyzerá to tak, že Nico Schulz mal pri tomto zákroku zahmlenie. Felix Zwayer nebude tolerovať takéto správanie a pískol do píšťalky pre faul. Priamy kop zahrá Frankfurt.
     
    5
    Zástavka je hore. Sebastien Haller mal dosť priestoru na nabehnutie si za obranu, ale časovo to neodhadol dobre.
     
    6
    Kerem Demirbay pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    7
    Mark Uth vyskočil najvyššie, kde si našiel centrovanú loptu z rohového kopu. Hlavičkou sa pokúsil prekonať gólmana. Jeho pokusu chýbala presnosť a lopta preplávala okolo ľavej žrde do zámedzia.
     
    8
    Mark Uth mal tušiť, že jeho správanie sa vymyká z rámca fair-play. Jeho zákrok bol nešetrný a Felix Zwayer fúkol do píšťalky. Nasleduje štandardná situácia takmer z postrannej čiary pre Frankfurt.
     
    9
    Carlos Salcedo doslova stiahol zo súpera dres. Len vďaka benevolencii rozhodcu obišiel bez trestu. Tím Hoffenheim si vyslúžil priamy voľný kop.
     
    10
    Sandro Wagner si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu po svojej pravici. Lukas Hrádecký predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    11
    Mijat Gaćinović si vybral možnosť zrýchlenia hry a rohový kop rozohral nakrátko.
     
    12
    Marc Stendera sa podľa kompetentných dostal pri nábehu za obranu do ofsajdu.
     
    13
    Frankfurt dal gól!
    KEVIN-PRINCE BOATENG obdržal loptu vo vnútri pokutového územia, zareagoval okamžite a pohotovo a bez akýchkoľvek problémov umiestnil strelu tesne pod brvno. Stav stretnutia je 0:1!
    13. Kevin-Prince Boateng (FRN) - 0:1
     
    16
    Asistent rozhodcu máva a hlavný arbiter zastavuje hvizdom útok. Mark Uth je tým vinníkom, ktorý vbehol za obranu príliš skoro.
     
    17
    Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Kerem Demirbay je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.
     
    18
    Lopta sa nachádza na polovici Hoffenheimu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    20
    Mijat Gaćinović si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    21
    Sandro Wagner sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol. Tím Hoffenheim si po dobrej práci vybojoval rohový kop.
     
    22
    Hoffenheim zahrá rohový kop. Nádeje na gólové zakončenie ale hasnú s odkopom obrancu.
     
    24
    Žltú kartu dostáva Marc Stendera (Eintracht Frankfurt).
     
    25
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 53% – 47%.
     
    28
    Domáci boli v útoku až príliš aktívny, a tak sa jeden z nich dopustil zbytočného útočného faulu.
     
    29
    2:1, to je aktuálny pomer streleckých pokusov od oboch celkov.
     
    30
    Marc Stendera si nabehol do veľkého vápna na presný pas a okamžite sa pokúsil o tvrdú prízemnú strelu do stredu bránky. Jeho pokus ale zmaril brankár, ktorý dokázal svoje majstrovstvo ohromujúcim zákrokom.
     
    32
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí trpezlivo vyčkávajú na vlastnej polovici ihriska na ten správny moment prekvapenia.
     
    33
    Sandro Wagner sa rútil smerom dopredu, kde sa snažil dostať až do pokutového územia súpera. Loptu si však moc predkopol a už ju nestihol. Nasledovať bude odkop od bránky Frankfurtu.
     
    34
    Domáci hráči sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    37
    Sledujeme zatiaľ nie príliš záživný futbal s minimom šancí na oboch stranách. Dúfajme, že sa priebeh hry zmení a čoskoro sa dočkáme aj druhého presného zásahu.
     
    38
    Hra je prerušená. Kevin-Prince Boateng sa previnil voči pravidlám pri súboji o loptu. Žiadne gestá alebo protesty nevidíme, hráč si je vedomý svojho prešľapu. Štandardka pre Hoffenheim.
    38.
     
    39
    Mijat Gaćinović sa dostal cez rôzne prekážky až do pokutového územia, kde sa šikovnou kľučkou zbavil hneď dvojice brániacich hráčov, ale jeho následné zakončenie smerovalo len tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    40
    Felix Zwayer vstupuje do diania na ihrisku. Na vine je taktický faul a hlavným vinníkom je Kevin Akpoguma. Tím Frankfurt si vybojoval štandardnú situáciu a útočná snaha tak môže pokračovať ďalej.
     
    41
    Sandro Wagner si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu po svojej ľavici. Lukas Hrádecký predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
    41. Sandro Wagner (HOF)
     
    42
    Hra je pre ofsajd prerušená. Jetro Willems bol chytený v postavení mimo hry.
     
    44
    Lukas Rupp takmer stiahol dres jedného zo súperov a Felix Zwayer tak musel odpískať nedovolený zákrok. Frankfurt získava priamy voľný kop.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavujú ešte 2 minúty navyše.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako podpriemerný, Mali sme síce možnosť vidieť jeden presný zásah, ale len veľmi málo ďalších zaujímavých príležitostí. My sa vám opäť hlásime po prestávke, ktorá bude trvať približne 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Dennis Geiger vyslal na gólmana strelu. Ale jeho snaha skončila kdesi na orbite.
     
    48
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    49
    Ante Rebić si nedokázal spracovať ťažkú prihrávku svojho spoluhráča, a tak lopta putuje až za postrannú čiaru.
     
    50
    Kevin-Prince Boateng bol nedovoleným spôsobom poslaný na trávnik, čo neuniklo pozornosti hlavného rozhodcu. Frankfurt bude zahrávať voľný kop.
     
    51
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorý ju na kopačke udržal a následne poslal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    53
    Dennis Geiger s nebezpečným zákrokom. Felix Zwayer zapískal a signalizuje prehrešok voči pravidlám. Frankfurt získava priamy voľný kop.
     
    54
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Lukas Rupp, prichádza Serge Gnabry.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt).
     
    56
    Solídne sracovanie, vďaka ktorému sa Kerem Demirbay zmocnil peknej prihrávky do veľkého vápna. Našiel si priestor na strelu a vypálil. Žiaľ pre neho, jeden z defenzívnych hráčov loptu upratal do bezpečia vďaka zázračnému obrannému zákroku. Strelecký pokus smeroval k pravej žrdi.
     
    57
    Kerem Demirbay zahral rohový kop, ale obrana súpera si svoju prácu splnila a loptu upratala do bezpečia.
     
    58
    Hoffenheim dokázal skórovať vždy minimálne raz v posledných jedenástich zápasoch. Dúfajme, že sa im to podarí aj teraz a mi budeme svedkami zaujímavejšieho stretnutia.
     
    59
    Kevin-Prince Boateng sa dlhým krosom snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča. To sa mu však nepodarilo, pretože jeho úmysel dokonale vystihol brániaci hráč.
     
    60
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Marc Stendera, prichádza Makoto Hasebe.
     
    61
    Felix Zwayer videl faul. Vinníkom je David Abraham, ktorý až príliš agresívne išiel po lopte.
     
    63
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Sandro Wagner, prichádza Andrej Kramarić.
     
    64
    Andrej Kramarić sa ihneď po vstupe na trávnik chcel zapojiť do akcie svojho tímu, ale bol to práve on, kto celú kombináciu prekazil svojím zle načasovaným nábehom. Ofsajd!
     
    65
    Aktuálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 55% – 45%.
     
    66
    Hoffenheim má v posledných minútach herne navrch, ale zatiaľ sa im nedarí dostať sa do vážnejšej príležitosti. Defenzíva hostí zatiaľ funguje výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    67
    Jetro Willems sa dopustil zbytočného faulu, po ktorom budú môcť domáci ohroziť bránku súpera.
     
    68
    Jeden z domácich borcov sa dopustil nešetrného zákroku voči súperovi pri snahe získať loptu. Felix Zwayer mal jasný výhľad a fúkol do píšťalky.
     
    70
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Luka Jović.
     
    71
    Jetro Willems poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    72
    Eintracht Frankfurt bude zahrávať priamy voľný kop po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov.
     
    73
    Centrovaná lopta po voľnom kope len tak presvišťala domácou defenzívou, ale do zakončenia sa nedostal nikto. Nasledovať bude odkop od bránky Hoffenheimu.
     
    73
    Striedanie v tíme TSG 1899 Hoffenheim: z ihriska odchádza Dennis Geiger, prichádza Nadiem Amiri.
     
    74
    Hra je prerušená. Stala sa veľmi nevídaná vec. Počas hry sa praskla lopta, ktorá potrebovala okamžitú výmenu. Po tejto udalosti budú pri lopte domáci hráči.
     
    75
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Gélson Fernandes.
     
    76
    Hostia dokázali založiť rýchly protiútok. K lopte sa pred hranicou šestnástky dostal Ante Rebić, ktorého zakončenie však smerovalo vysoko nad.
     
    77
    Po nedovolenom zákroku získava Eintracht Frankfurt výhodu v podobe voľného kopu.
     
    78
    K realizácii voľného kopu sa postavil Jetro Willems, ale jeho mäkkučký center dopadol len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ju poslal za hranicu vlastného vápna,
     
    79
    Andrej Kramarić sa snažil dostať do pokutového územia individuálnym spôsobom, ale jeho prenik mu nevyšiel podľa predstáv. O loptu veľmi rýchlo prišiel.
    79. Ante Rebić (FRN), Oliver Baumann (HOF)
     
    80
    Ante Rebić sa dostal spoločne s loptou až do šestnástky súpera, odkiaľ sa z väčšieho uhla snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča. To sa mu nepodarilo, ale dostal sa k odrazenej lopte, ktorú však poslal len do miest, kde stál pripravený gólman. Frankfurt bude pokračovať rohovým kopom.
     
    81
    Jetro Willems pristúpil k realizácii rohového kopu a loptu poslal do šestnástky. Jeho pokus ale našiel iba hlavy hráčov súpera, ktorí nebezpečie odvrátili.
     
    82
    Nadiem Amiri sa snažil prekvapiť gólmana strelou z veľkej vzdialenosti. Loptu síce nasmeroval medzi tri žrde, ale brankár si s týmto pokusom hľadko poradil a strelecký pokus zneškodnil.
     
    83
    Kerem Demirbay dokázal odcentrovať z ľavej strany, ale len do miest, kde stál osamotený obranca, ktorý loptu okamžite upratal.
     
    84
    Luka Jović predviedol nešetrný zákrok a Felix Zwayer nemal inú možnosť, než zapískať.
     
    85
    Nadiem Amiri si nabehol na presný pas a sám pred brankárom umiestnil loptu po svojej pravici. Lukáš Hrádecký predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    86
    Kerem Demirbay načechral do šestnástky nebezpečný center z rohového kopu, ale nikto zo spoluhráčov nedokázal predskočiť obranu súper.
     
    87
    Ante Rebić bol faulovaný vo vlastnom pokutovom území, čo si všimol aj hlavný arbiter. Frankfurt sa s rozohrávkou nepriameho voľného kopu nebude príliš ponáhľať.
     
    89
    Loptu majú pevne pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí sa usadili na polovici súpera. Nechajme sa prekvapiť, či sa im v závere podarí vyrovnať.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavujú ešte 3 minúty navyše.
     
    90+2
    Hoffenheim dal gól!
    Gól strelil MARK UTH, ktorý si zbehol pred hranicu malého vápna, kde dostal milimetrovú prihrávku. Do nej sa oprel z prvej a poslal loptu až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je 1:1!
    90+2. Mark Uth (HOF) - 1:1
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 3:6.
    Fauly: 14:19.
     
    Zaznel záverečný hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončil dnešné stretnutie. V ňom sme sa dočkali remízového výsledku 1:1. Frankfurt sa mohol v prípade víťazstva posunúť na priebežnú tretiu priečku, čo sa im napokon v nadstavenom čase nepodarilo. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (17:23:52)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 90+2. Uth – 13. K-P. Boateng

    Karty:   24. Stendera (FRN), 55. Gaćinović (FRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 14:19.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma, Vogt (C), S. Posch – Rupp (54. Gnabry), Demirbay, Grillitsch, Geiger (73. Amiri), N. Schulz – Uth, Wagner (63. Kramarić).
    Náhradníci: Kobel – Amiri, Polanski, Zuber, Nordtveit, Gnabry, Kramarić.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham (C), Falette, Willems – Gaćinović (75. G. Fernandes), K-P. Boateng, Stendera (60. Hasebe) – M. Wolf, Haller (70. Jović), Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Tawatha, Hasebe, G. Fernandes, Kamada, Jović, Hrgota.

    Rozhodca: Zwayer – Schiffner, Achmüller