Turín – Sassuolo 3:0 (kon.) | Chievo – Lazio 1:2 (kon.) | Crotone – Hellas Verona 0:0 (kon.)
Fiorentina – Sampdoria 1:2 (kon.) | AC Miláno – Cagliari 2:1 (kon.) | Neapol – Bergamo 3:1 (kon.)
Spal – Udinese 3:2 (kon.)
koniec
SSC Neapol
3:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
Nedeľa 27.08.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Pekný večer prajem všetkým futbalovým fanúšikom.

    V druhom kole talianskej Serie A na seba narazia Neapol a Atalanta Bergamo. Domáci tím vedie ako kapitán Marek Hamšík, ktorý sa pred reprezentačnou prestávkou bude chcieť naladiť na víťaznú vlnu. Stretnutím vás bude sprevádzať Patrik Porubský. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Milik, Rui, Tonelli, Nikola Maksimović, Ounas, Rog.

    Atalanta Bergamo: Berisha – Tolói, Palomino, A. Masiello – Hateboer, Cristante, Freuler, Gosens – Iličić, Petagna – P. Gómez.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Caldara, Castagne, Cornelius, de Roon, Kurtić, Haas, Orsolini, Mancini, Schmidt, Vido..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Úvodný výkop mali hostia, ktorí v úvode zápasu držia loptu na svojich kopačkách.
     
    2
    Prvý dotyk s loptou pre Mareka Hamšíka, ktorý sa snažil založiť rýchlu útočnú akciu, no jeden z jeho spoluhráčov úmysel nášho futbalistu nepochopil.
     
    3
    Neapol zatiaľ drží loptu len v strede ihriska a nedarí sa mu prenikať bližšie k šestnástke hostí. Zieliński si nerozumel v kombinácii s Callejónom.
     
    4
    Hamšík pekne prestrčil loptu na voľného Ghoulama, no ten neprihral presne a pripravil tak svoj tím o loptu.
     
    5
    Výborná prihrávka od Ghoulama na Mertensa, ktorý si obhodil Palomina, no druhý stopér hostí, Toloi ho zastavil.
     
    6
    Neapol je usadený na útočnej polovici, kde kombinuje s loptou. Atalanta však zatiaľ domácich nepúšťa do nebezpečných pozícií.
     
    8
    Callejón dostal dobrú prihrávku do behu, no center tohto pravého krídelníka bol veľmi nepresný.
     
    9
    Nedorozumenie v kombinácii domácich. Hamšík sa dlhým pasom snažil vysunúť Mertnesa, no prihrávka nášho futbalistu bola veľmi nepresná.
     
    10
    Atalanta založila útok. Loptu ťahal Iličić, ktorý bol faulovaný v strede ihriska.
     
    11
    Prvá obrovská šanca Neapola! Loptu fantasticky vybojoval Hamšík. Ten ju posunul na Insigneho, ktorý ihneď z prvej našiel Mertensa. Útočník domácich sa z uhla rútil na Berishu a vystrelil, no brankár hostí si pripisuje prvý vážnejší zákrok.
     
    12
    Prvýkrát v zápase sa viacej osmelili aj hostia, ktorý kombinovali na útočnej polovici. Lopta sa dostala na krídlo, kde bol Gómez. Ten ju však v súboji s Maggiom stratil.
     
    13
    Hamšíkove kľučky v strede poľa teraz narobili problém hosťujúcim hráčom, ktorí boli nútení ho faulovať.
     
    14
    Dlhá lopta na Cristanteho, pred ktorým zasiahol Koulibaly a odvrátil loptu na prvý rohový kop v stretnutí.
     
    15
    Po rohovom kope sa lopta dostala na Petagnu, ktorý zakončoval z fantastickej pozície, no trafil len jedného z obrancov domáceho mužstva, nasledovať bude ďalší rohový kop.
     
    16
    Atalanta dala gól! Po druhom rohovom kope v rade sa Atalanta ujíma vedenia. V pokutovom území domácich najvyššie vyskočil BRYAN CRISTANTE a teší sa z otváracieho gólu.
    16. Bryan Cristante (ABC) - 0:1
     
    17
    Fantastický výbeh Berishu, ktorý loptu hlavičkou poslal do bezpečia.
     
    18
    Po strele z veľkej diaľky si hráči Atalanty pýtali pokutový kop, no rozhodca nepíska a hra pokračuje ďalej.
     
    18
    Atalanta prežíva vynikajúce minúty. Po vynikajúcej prihrávke sa do úniku po ľavom krídle dostal Gómez, no centrom nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov.
     
    19
    Nasledoval rohový kop a závar v šestnástke domácich. Zdalo sa, že opäť jeden z domácich hráčov zahral rukou, no ani tentokrát rozhodca nepíska.
     
    20
    Neapol po dlhom čase v útoku. Insigne hľadal dlhým nákopom Callejóna, no lopta sa k hráčovi domácich nedostala, nasledoval rohový kop, po ktorom sa však píska ofsajd.
     
    22
    Neapol oblieha pokutové územie hostí. Ghoulam zakombinoval s Mertensom, lopta sa skoro dostala späť k druhému menovanému. Keby sa k nemu dostala, tak Mertens by išiel sám na bránu.
     
    23
    Hráči Neapola kombinujú na útočnej polovici, no Atalanta ich momentálne nepúšťa do nebezpečných priestorov.
     
    24
    Tvrdý zákrok v strede poľa, ktorým sa prezentoval Maggio. Gosesns sa len ťažko dvíha z hracej plochy.
     
    25
    Pekný dlhý pas na Gómeza, ktorý si vynikajúco spracoval loptu a hodil si ju na pravú nohu. Útočník hostí skúsil vystreliť, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    26
    Nasledoval rohový kop, ten však nebezpečenstvo pre domácu bránu nepriniesol. Loptu už majú futbalisti Neapola, ktorí sa budú snažiť vyrovnať ešte v prvom polčase.
     
    27
    Fantastická defenzívna robota od Koulibaliho, ktorý obral o loptu Petagnu. Na druhej strane sa do samostatného úniku dostával Mertens, no rozhodca jeho postup zastavil svojím hvizdom, ofsajd.
     
    28
    Zatiaľ sledujeme svižný futbal. Insigne predkladal loptu Hamšíkovi, ktorý ju ešte posunul na Mertensa, no ten tiesnený vystreliť nedokázal.
     
    30
    Rýchla útočná akcia Atalanty! Loptu po pravom krídle ťahal Hatoboer a centrom sa snažil v šestnástke domácich nájsť Gómeza, no lopta z jeho kopačky bola nepresná.
     
    31
    Neapol sa snaží preniknúť do streleckých pozícií, no domácim hráčom zatiaľ viazne finálna prihrávka.
     
    32
    Hamšík ťahal útočnú akciu. Loptu posunul na Ghoulama, ktorý ju posielal do šestnástky, no tam vynikajúco zasiahol Masiello.
     
    33
    Neapol má momentálne obrovskú hernú prevahu, ale s loptou sa nedokáže dostať do pozícií, z ktorých by ohrozil bránu hostí.
     
    34
    Ghoulam vynikajúco potiahol loptu po ľavom krídle a nádherným pasom ju predkladal do šestnástky, kde takmer našiel Mertensa, ktorý bol voľný pred odkrytou bránou.
     
    36
    Zaujímavá situácia na druhej strane. Góméz naservíroval loptu Iličićovi, ktorý z veľkej diaľky tvrdo vystrelil, no jeho pokus dokázal dobrým zákrokom zneškodniť Pepe Reina.
     
    37
    Rýchly protiútok Neapolu lopta sa dostávala na Zielińskiho, no v poslednej chvíli ju jeden z obrancov hostí odvrátil na rohový kop.
     
    38
    Po veľmi tvrdom zákroku zostáva na zemi ležať krídelník hostí, Gómez. Uvidíme, či bude potrebovať ošetrenie.
     
    39
    Prvý polčas sa už blíži ku koncu. Atalanta bude zahrávať priamy kop z dobrej pozície.
     
    40
    Zmätky v šestnástke domáceho tímu! Lopta tam po centrovanej lopte spadla na zem a strelou sa ju snažil doklepnúť do brány Palomino, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    41
    Dlhá lopta od Insigneho, ktorá našla Mertensa. Proti nemu fantasticky vybehol brankár Berisha. Mertens sa ho snažil obhodiť, no nepodarilo sa mu to.
     
    42
    Ghoulam našiel nádhernou prihrávkou do šestnástky Hamšíka, ktorý strieľal z prvej, no pokus slovenského reprezentanta bol zblokovaný.
     
    44
    Neapol v závere polčasu drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa o vyrovnanie, no obrana hostí ho zatiaľ k ničomu nepúšťa.
     
    45
    Nastavujú sa dve minúty!
     
    45+1
    Neapol sa v prvej nastavenej minúte snažil niečo vymyslieť, no hra je zastavená, pretože na hracej ploche zostáva ležať Hateboer.
     
    45+2
    Maggio dostal fantastickú prihrávku od Zielińskeho a loptu sa snažil predkladať na nabiehajúceho Mertensa, no výborným obranným zákrokom sa prezentoval Masiello.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je minulosťou. Do kabín odchádzajú lepšie naladení futbalisti Atalanty, ktorí po góle Cristanteho vedú 1:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:52.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Andrea Petagna, prichádza Marten de Roon.
     
    47
    Odštartoval druhý polčas. Výkop mali domáci futbalisti, ktorí musia doťahovať jednogólové manko.
     
    47
    Prvá menšia šanca však patrí hosťom. Po rohovom kope v šestnástke najvyššie vyskočil Iličić, no jeho hlavička smerovala vysoko nad.
     
    48
    Prvá útočná akcia domácich. Loptu po ľavom krídle potiahol Insigne a strieľanou prihrávkou sa snažil nájsť Mertensa, no lopta sa ku kanonierovi domácich nedostala.
     
    49
    Zieliński si nerozumel v kombinácii s Maggiom. Loptu tak odovzdal súperovi.
     
    50
    Neapol ju však získal späť a Hamšík ju posunul na Ghoulama, ktorý odcentorval do šestnástky Atalanty, kde však najvyššie vyskočil stopér Palomino.
     
    51
    Rýchly protiútok Atalanty! Loptu ťahal Iličíć, ktorý po kľučke do ľavej strany vystrelil a jeho pokus nebol vôbec zbytočný! Lopta preletela tesne vedľa ľavej žrde domácej brány.
     
    53
    Neapol teraz zavrel Atalantu pred vlastným pokutovým územím. Všetko vyvrcholilo centrovanou loptou na Callejóna, pred ktorým odvrátil Toloi na rohový kop.
     
    54
    Rohový kop nebezpečenstvo neznamenal, naopak do rýchleho protiútoku sa dostali hráči Atalanty. Loptu ťahal Goméz, ktorý vybojoval priamy kop z dobrej pozície!
     
    54
    Žltú kartu dostáva Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    55
    Hamšík teraz trošku zahnal svojho spoluhráča, ktorého dobre napádal Cristante. Nebezpečenstvo pre Neapol z toho však nebolo.
     
    56
    Hrá sa z jednej strany na druhú. Do dobrej pozície na center sa dostal Insigne, ktorý posielal loptu do pokutového územia, nasledovať bude rohový kop.
     
    56
    Neapol dal gól! A je vyrovnané. Po rohovom kope sa lopta dostala na kopačku PIOTRA ZIELIŃSKIHO, ktorý z voleja vystrelil a trafil to naozaj parádne.
    56. Piotr Zieliński (NEA) - 1:1
     
    57
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza José María Callejón, prichádza Allan.
     
    59
    Na štadióne v Neapole vládne po vyrovnaní fantastická atmosféra. Loptu však momentálne držia hostia, ktorí zakladajú protiútok.
     
    60
    Goméz centroval do šestnástky, kde našiel hlavu Cristanteho. Ten však loptu nedokázal nasmerovať medzi tri žrde.
     
    61
    Neapol dal gól! Neapol otáča vývoj tohto stretnutia. Nádherná akcia domácich, po prihrávke na jeden dotyk od Insigneho sa presadzuje DRIES MERTENS!
    61. Dries Mertens (NEA) - 2:1
     
    63
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Bryan Cristante, prichádza Jasmin Kurtić.
     
    64
    Nedorozumenie v kombinácii Atalanty sa snažil využiť Allan, ktorý prešiel popri Palominovi, no toho výborne zastúpil Masiello, ktorý zastavil postup Allana.
     
    66
    Obrovská šanca na druhej strane! Obranu domácich vyzvŕtal Gómez, ktorý loptu predkladal Kurtićovi. Ten vystrelil z desiatich metrov, no bránu domácich netrafil.
     
    67
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Piotr Zieliński, prichádza Amadou Diawara.
     
    68
    Neapol je s loptou na útočnej polovici, no do pozícií na zakončenie sa nedostáva.
     
    69
    Diawara prvýkrát v stretnutí pri lopte, ktorú posunul do krídla. Včasným vybehnutím všetko vyriešil Berisha.
     
    70
    Dlhá lopta do šestnástky hostí, no všetko vyriešil včasným vybehnutím brankár Berisha. Ten, hoci inkasoval už dva góly, tak predvádza celkom slušný výkon.
     
    71
    Iličić prenikal stredom ihriska a bol faulovaný Diawarom, ktorý bude rád, ak za tento zákrok neuvidí žltú kartu. Bude z toho však zaujímavá štandartná situácia pre Atalantu.
     
    72
    Sám faulovaný hráč si postavil loptu na priamy kop, no trafil len do múru.
     
    74
    Tréner Neapolu chystá svoje posledné striedanie. Na ihrisku sa medzitým jeho zverenci pripravujú na zahrávanie rohového kopu.
     
    75
    Striedanie v tíme SSC Neapol: z ihriska odchádza Piotr Zieliński, prichádza Marko Rog.
     
    76
    Neapol je v posledných minútach veľmi aktívny a len zriedka púsťa loptu na kopačky hostí. Tí, ak chcú vyrovnať, tak musia zapnúť vyšší rýchlostný stupeň.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Jasmin Kurtić (Atalanta Bergamo).
     
    78
    Rýchla akcia Neapolu. Do voľného priestoru si dobre zbehol Ghoulam, ktorý odcentroval, no lopta z jeho kopačky bola odvrátená na rohový kop.
     
    79
    Ten nebezpečenstvo pre bránu hostí neznamenal. Neapol však naďalej usadený na súperovej polovici.
     
    80
    Mertens nádherne prenikol popri Masiellovi a vybojoval rohový kop pre Neapol.
     
    80
    Striedanie v tíme Atalanta Bergamo: z ihriska odchádza Hans Hateboer, prichádza Andreas Cornelius.
     
    82
    Mertens si pekne obhodil protihráča a ocitol sa zoči-voči Berishovi. Pokus neapolského útočníka skončil vysoko nad bránou.
     
    84
    Stretnutie sa nám pomaly prehupuje do záverečnej päťminútovky. Hostia už nemajú veľa času na vyrovnanie. Centrom to skúšal Iličić, no lopta z jeho kopačky bola veľmi nepresná.
     
    85
    Dlhý nákop do šestnástky Neapola. Reina išiel ďaleko von z brány, ale loptu dokázal vyboxovať do bezpečia.
     
    87
    Neapol dal gól! Je rozhodnuté. Rýchla útočná akcia Neapola na ktorej konci bol MARKO ROG, ktorý po prihrávke Mertensa nemal problém zakončiť túto akciu strelou popri padajúcom Berishovi.
    87. Marko Rog (NEA) - 3:1
     
    89
    Neapol je pri chuti. Insigne pekne prenikol po ľavom krídle a dlhým pasom sa snažil nájsť nabiehajúceho Callejóna. Lopta z kopačky Insigneho však bola pridlhá.
     
    90
    Nastavujú sa tri minúty!
     
    90+1
    V prvej nastavenej minúte sa nič zaujímavé nedeje. Stretnutie sa už len dohráva.
     
    90+2
    Lopta sa pohybuje v strede ihriska a vyzerá to tak, že ďalší gól už v tomto stretnutí neuvidíme.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:9. (22:48:02)

    Patrik Porubský

    Góly: 56. P. Zieliński, 61. D. Mertens, 87. Rog – 16. Cristante

    Karty:   54. Koulibaly (NEA) – 77. Kurtić (ABC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:9.
    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (75. Rog), Jorginho (67. Diawara), Hamšík (C) (57. Allan) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Milik, Rui, Tonelli, Nikola Maksimović, Ounas, Rog.

    Atalanta Bergamo: Berisha – Tolói, Palomino, A. Masiello – Hateboer (80. Cornelius), Cristante (63. Kurtić), Freuler, Gosens – Iličić, Petagna (46. de Roon) – P. Gómez (C).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Caldara, Castagne, Cornelius, de Roon, Kurtić, Haas, Orsolini, Mancini, Schmidt, Vido.