Lipsko – Freiburg 4:1 (kon.) | Hannover – Schalke 1:0 (kon.)
koniec
Hannover 96
1:0 (0:0)
FC Schalke 04
Nedeľa 27.08.2017, 18:00 • HDI-Arena. Hannover • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Máme tu koniec zápasu, ktorý možno označiť ako priemerný. Nebola to nuda, ale ani žiadne gala predstavenie. Domáci si z dnešného zápasu odnášajú plný bodový zisk po víťazstve 1:0. Jediným šťastným strelcom sa stal v 67. minúte striedajúci Jonathas. Odo mňa to je z tohto stretnutia všetko. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:56:26)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Thilo Kehre s nebezpečným zákrokom. Patrick Ittrich zapískal a signalizuje prehrešok voči pravidlám. Po tomto voľnom kope budú domáci zahrávať voľný kop.
     
    90+2
    Konopljanka svojim presný centrom našiel úplne voľného spoluhráča vo vnútri šestnástky, ale jeho strelecký pokus skončil len v bočnej sieti. To bola šanca!
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte 5 minút navyše.
     
    90
    Prudký center po voľnom kope smeroval na hranicu veľkého vápna, kde sa k lopte dostal bránici hráč, ktorý ju poslal až za postrannú čiaru.
     
    89
    Patrick Ittrich fúkol do píšťalky a Sebastian Maier je potrestaný za faul. Nasleduje štandardná situácia takmer z postrannej čiary pre Schalke zo strednej vzdialenosti.
     
    88
    Po dlšom prerušení hra pokračuje ďalej. Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí kombinujú na polovici súpera, kde sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    86
    Pekný kros poslal Jonathas, ale Ralf Fährmann loptu vyboxoval mimo nebezpečia.
     
    85
    Po štandardnej situácii sa do zakončenia dostal jeden z hráčov hostí, ale táto strela nemala takmer žiadnu váhu. Nasledovať bude odkop od bránky Hannoveru.
     
    84
    Kenan Karaman úspešne ukončil útok súpera kĺzačkou. Rozhodca ale fúkol do píšťalky a odpískal faul. Nasleduje štandardná situácia pre tím Schalke.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Daniel Caligiuri, prichádza Fabian Reese.
     
    82
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 49000 platiacich divákov.
     
    81
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Martin Harnik, prichádza Sebastian Maier.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Martin Harnik (Hannover 96).
     
    79
    Bentaleb si zbehol pred hranicu veľkého vápna k odrazenej lopte, ale jeho tvrdý strelecký pokus bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    78
    Daniel Caligiuri si prebral dlhočizný pas, ale uznanie si zaslúži Philipp Tschauner, keď brilantným zákrokom odvrátil nebezpečie.
     
    77
    Bastian Oczipka si vybral možnosť zrýchlenia hry a rohový kop rozohral nakrátko.
     
    76
    Guido Burgstaller posiela center do priestoru, kde je len obrana súpera, ktorá odvracia nebezpečie. Hlavný arbiter a aj jeho asistent zhodne ukázali na rohovú zástavku. Schalke so šancou ohroziť bránku súpera.
     
    74
    Bentaleb si hľadal voľný priestor cez rôzne prekážky, ale napokon o loptu prišiel. Domáci futbalisti zakladajú rýchly protiútok.
     
    73
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Felix Klaus, prichádza Kenan Karaman.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Amine Harit, prichádza Max Meyer.
     
    72
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Bastian Oczipka. Schalke má výhodu rohu.
     
    71
    Centrovaný pokus po voľnom kope smeroval presne do náručia pripraveného Fährmanna. Ten okamžite loptu posiela svojim spoluhráčom.
     
    70
    Bentaleb si v súboji počínal nedovolene, čo si všimol hlavný arbiter a nariadil voľný kop zo strednej vzdialenosti v prospech Hannoveru.
     
    69
    Centrovaný pokus po rohovom kope smeroval do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    68
    Konopljanka síce nedokázal odcentrovať, ale celkom jednoduchým spôsobom získal pre svoj tím rohový kop.
    67. Jonathas (HAN) - 1:0
     
    67
    Hannover dal gól!
    Zdá sa, že toto striedanie sa naozaj oplatilo. JONATHAS si zbehol do voľného priestoru vo vnútri šestnástky, kde inkasoval prihrávku z kopačky Marvina Bakalorza a následným zakončením otvára stav stretnutia. 1:0!
     
    66
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Fährmanna, ktorý hral na istotu a poslal ju čo najďalej od vlastného vápna.
     
    65
    Jonathas sa dopustil útočného faulu. Patrick Ittrich všetko videl celkom jasne a zapískal. Jonathas sa háda ostošesť, ale rozhodnutie arbitra je nemenné. Priamy voľný kop získava Schalke.
     
    63
    FC Schalke má v posledných minútach veľký problém dostať sa z vlastej polovice ihriska. Domáci začali lepšie napádať. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu.
     
    62
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Niclas Füllkrug, prichádza Jonathas.
     
    61
    Harnik bol v útoku až príliš aktívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojim hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    60
    Leon Goretzka si nabehol na presný pas a sám pred brankárom napálil loptu do stredu bránky. Philipp Tschauner predviedol svoje kvality a štýlovo strelecký pokus zlikvidoval.
     
    59
    Schwegler dokázal zachytiť rozohrávku súpera a okamžite sa snažil vysunúť svojho spoluhráča, ale aj jeho úmysel bol zachytený brániacim hráčom.
     
    58
    Daniel Caligiuri sa nemotorne dopustil nedovoleného zákroku. Rozhodca Patrick Ittrich videl celú situáciu úplne jasne.
     
    57
    Dnešné stretnutie nám toho veľa neponúklo. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu, ktorý tento zápas veľmi potrebuje.
     
    55
    Pomer držania lopty je momentálne 53% v prospech domáceho celku a 47% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    54
    Hosťujúci futbalisti získali výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    53
    Vyzerá to tak, že Bastian Oczipka mal pri tomto zákroku zahmlenie. Patrick Ittrich nebude tolerovať takéto správanie a pískol do píšťalky pre faul.
     
    52
    Obrovská škoda tejto príležitosti, z ktorej sa skúsil presadiť Felix Klaus. Loptu si spracoval po presnom pase, ale pokus nasmeroval na míle ponad brvno.
     
    51
    Obrana upratal loptu do bezpečia po rohovom kope, ktorý poslal do ohňa Bastian Oczipka.
     
    50
    O ruku sa v tomto prípade nejednalo, čiže sa pokutový kop zahrávať nebude. Hostia sa môžu uspokojiť aspoň výhodou v podobe rohového kopu.
     
    49
    Hostia sa búria. Zdalo sa im, že jeden z ich protihráčov zahral loptu rukou vo vlastnom pokutovom území. Hlavný arbiter kontaktuje videorozhodcu.
     
    48
    Konopljanka sa šikovnou krížnou prihrávkou snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča na hranici malého vápna. To sa mu nepodarilo, pretože bol ako prvý pri lopte Tschauner.
     
    47
    Ďalší pokus o rýchle doručenie lopty za obranu súpera je neúspešný a tá loptu odvrátila. Šťastie skúšal Pirmin Schwegler.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Franco Di Santo, prichádza Guido Burgstaller.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý možno označiť ako podpriemerný. Dovedna sme nemali možnosť vidieť ani jeden presný zásah a videli sme len minimum šancí na oboch stranách. Oba celky sa snažia kontrolovať priebeh hrya držať loptu na svojich kopačkách tak dlho, ako to len pôjde. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Harit si prevzal loptu na ľavej strane ihriska, odkiaľ sa rozhodol odcentrovať, ale len do priestoru, kde sa nenachádzal nikto z jeho spoluhráčov.
     
    44
    Bakalorz centruje do veľkého vápna z priameho kopu, ale obrana loptu odkopáva preč od gólmana.
     
    43
    Thilo Kehrer išiel do napádania až príliš horlivo. Patrick Ittrich odpískal nedovolený zákrok. Hannover so štandardnou situáciou k dobru.
     
    42
    S centrovanou loptou si vo vzduchu potykal Franco Di Santo a z 11 metrov ju hlavou umiestnil smerom k bránke. Žiaľ, ale len vedľa ľavej tyči!
     
    41
    Liftovaný center, ktorého autorom je Matija Nastasic končí len u obrany súpera, ktorá ho pohotovo odpratala zo šestnástky.
     
    40
    Hosťujúci futbalisti majú výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    39
    Momentálny pomer držania lopty je 55% v prospech domáceho celku a 45% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    38
    Ale po rohovom kope sa o žiadne vzrušenie jednať nebude. Jeden z útočiacich hráčov si na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    37
    Anton sa teraz prezentoval skvelým obranným zákrokom, po ktorom lopta putovala do zámedzia. FC Schalke 04 bude zahrávať rohový kop.
     
    36
    Franco Di Santo skúsil zacentrovať do veľkého vápna a nájsť tak jedného zo spoluhráčov, ale defenzíva súpera loptu upratala. Lopta sa dostala za čiaru. Šancu na skórovanie po rohovom kope môže využiť Schalke.
     
    34
    Bakalorz svojim dlhým pasom hľadal nabiehajúceho spoluhráča, ale ten sa napokon k lopte nedostane. Prihrávka Bakalorza bola pridlhá a smerovala do zámedzia.
     
    33
    Harnik ešte stihol loptu na polovici súpera, ktorú okamžite poslal svojim spoluhráčom do pokutového územia. Tam sa napokon do zakončenia nedostal ani jeden z nich.
     
    32
    Výborná súhra medzi hráčmi tímu Hannover. Tempo hry menia pomocou dlhých prihrávok alebo sériou krátkych pasov. Excelentná tímová práca.
     
    31
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa snažia upokojiť napätý priebeh hry.
     
    30
    Mali sme možnosť sledovať ďalšiu štandartnú situáciu Hannoveru, po ktorej sa do hlavičkového zakončenia dostal Anton, ale jeho pokus smeroval nad brvno Fährmannovej bránky.
     
    29
    Domáci celok zahrával rohový kop. Centrovaná lopta síce prepadla v šestnástke súpera, ale ako prvý bol pri nej brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečia.
     
    28
    Thilo Kehrer sa dopustil nepekného zákroku a Patrick Ittrich videl jasný faul a zapískal. Tím Hannover si vybojoval štandardnú situáciu a útočná snaha tak môže pokračovať ďalej.
     
    27
    Po peknej kombinácii sa do zakončenia dostal Felix Klaus, ktorý skúsil pozornosť gólmana z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smeroval len do stredu bránky a tak gólman loptu poľahky zachytil.
     
    25
    Felix Klaus a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a vystrelil veľmi nepresne vysoko nad brvno. Jeho snaha skončila v zámedzí.
     
    24
    Loptu majú pod kontrolou domáci futbalisti, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    23
    Leon Goretzka sa skúšal dostať k lopte, ale trafil len nohy súpera. Patrick Ittrich fúkol pre nedovolený zákrok do píšťalky.
     
    21
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala ku vzdialenejšej žrdi, kde sa do hlavičkového zakončenia nedostal nikto. Defenzíva loptu odvrátila.
     
    20
    Daniel Caligiuri skúsil nájsť spoluhráčov centrom do pokutového územia. Nanešťastie pre neho, obrana súpera predčila útočiacich hráčov a odvrátila nebezpečenstvo. Tím Schalke dostal možnosť zahrať rohový kop.
     
    19
    Domáci sú momentálne pri lopte a snažia sa dostať na polovicu súpera, kde sa budú chcieť usadiť a vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    18
    Žltú kartu dostáva Leon Goretzka (FC Schalke 04).
     
    18
    Felix Klaus si nabehol do veľkého vápna na presný pas a okamžite sa pokúsil o tvrdú prízemnú strelu do stredu bránky. Jeho pokus ale zmaril brankár, ktorý dokázal svoje majstrovstvo ohromujúcim zákrokom.
     
    17
    Rohový kop napokon neletí do pokutového územia. Pirmin Schwegler si vybral krátku prihrávku.
     
    16
    Salif Sane vyskočil vo veľkom vápne na center zo štandardky najvyššie a hlavou poslal strelu s gólovými parametrami do pravej časti siete. Ralf Fahrmann sa ale vyznamenal a pokus zmaril dobrým zákrokom. Hannover aktuálne s rohovým kopom.
     
    15
    Patrick Ittrich vstupuje do diania na ihrisku. Na vine je taktický faul a hlavným vinníkom je Matija Nastasic. Nasleduje priamy voľný kop pre Hannover.
     
    14
    Držanie lopty je momentálne 55% v prospech domáceho celku a 45% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    13
    Voľný kop posiela Matija Nastasić do pokutového územia. Jeden z obrancov pohodlne zažehnal nebezpečenstvo.
     
    12
    Martin Harnik so zákrokom s cieľom odzbrojiť súpera od lopty. Avšak, rozhodca posúdil súboj ako nedovolený a zapískal. Martin Harnik nie je s týmto rozhodnutím celkom stotožnený. Tím Schalke získal priamy voľný kop, ktorý môže viesť až ku gólovému zakončeniu.
     
    11
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí budú rozohrávať ďalšiu akciu smerom dopredu.
     
    9
    Žltú kartu dostáva Franco Di Santo (FC Schalke 04).
     
    8
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku domáceho gólmana, ktorý hral v tomto prípade na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    7
    Marvin Bakalorz mal tušiť, že jeho správanie sa vymyká z rámca fair-play. Jeho zákrok bol nešetrný a Patrick Ittrich fúkol do píšťalky.
     
    6
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    4
    Bastian Oczipka je potrestaný. Súpera poslal k zemi v rozpore s pravidlami.
     
    3
    Nabil Bentaleb je potrestaný za podkopnutie. Škaredý zákrok. Patrick Ittrich zapískal a hráčovi už naznačuje, že toto nebude tolerovať. Hannover zahrá priamy voľný kop takmer z postrannej čiary.
     
    2
    Lopta sa nachádza na polovici Schalke, kde ju majú pod kontrolou hosťujúci hráči.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96: Tschauner – Korb, Sané, Felipe, Ostrzolek – Klaus, Anton, Schwegler, Bakalorz – Harnik, Füllkrug.
    Náhradníci: Esser – Schmiedebach, Maier, Hübner, Sorg, Karaman, Jonathas.

    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri, Kehrer, Naldo, Nastasić, Oczipka – Harit, Goretzka, Bentaleb, Konopljanka – Di Santo.
    Náhradníci: Nübel – McKennie, Höwedes, Insua, Meyer, Reese, Burgstaller.

    Rozhodca: Patrick Ittrich.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 2. kolo nemeckej Bundesligy, kde Hannover 96 privíta na svojom trávniku FC Schalke 04. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    HANNOVER 96: V uplynulom ročníku sa Hannover umiestnil v druhej najvyššej súťaži na druhej priečke, čo znamená okamžitý postup do elity. Hráčom tohto celku dokonale vyšiel vstup do novej sezóny, keď si v prvom kole poradili na ihrisku Mainzu, odkiaľ si domov viezli plný bodový zisk, po ktorom sa nachádzajú na priebežnej šiestej priečke. O jediný gól zápasu sa postaral v 73. minúte Harnik, ktorý dokázal zúžitkovať prihrávku Ostrzoleka. Tím Hannover úspešne dotiahol niekoľko nových akvizícií: Pirmin Schwegler (Hoffenheim), Tom Baller, Michael Esser (Sturm Graz), Jan-Luca Rumpf (Wehen), Matthias Ostrzolek (Hamburg), Julian Korb (B. Mönchengladbach), Yousef Emghames.

    FC SCHALKE 04: Podobne aj futbalistom Schalke vyšiel vstup do nového ročníka. V prvom kole si zmerali sily s hráčmi RB Lipska, ktorých po presnom zásahu Bentaleba a Konoplyanky dokázali poraziť vysledkom 2:0 a pripísať si plný bodový zisk, po ktorom sa nachádzaju na štvrtej priečke. Posledný transfer tímu Schalke: Michael Langer (Tampa Bay), Bastian Oczipka (Eintracht Frankfurt).

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 67. Jonathas

    Karty:   81. Harnik (HAN) – 9. Di Santo (SCH), 18. Goretzka (SCH)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:17.
    Hannover 96: Tschauner – Korb, Sané, Felipe, Ostrzolek – Klaus (73. Karaman), Anton, Schwegler, Bakalorz – Harnik (81. Maier), Füllkrug (62. Jonathas).
    Náhradníci: Esser – Schmiedebach, Maier, Hübner, Sorg, Karaman, Jonathas.

    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri (83. Reese), Kehrer, Naldo, Nastasić, Oczipka – Harit (73. Meyer), Goretzka, Bentaleb, Konopljanka – Di Santo (46. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – McKennie, Höwedes, Insua, Meyer, Reese, Burgstaller.

    Rozhodca: Patrick Ittrich

    Diváci: 49000