Feyenoord – Willem II 5:0 (kon.) | Venlo – Amsterdam 0:2 (kon.) | Eindhoven – Kerkrade 2:0 (kon.)
Groningen – Utrecht 2:1 (kon.)
koniec
PSV Eindhoven
2:0 (2:0)
Roda JC Kerkrade
cz Nedeľa 27.08.2017, 16:45 • Philips Stadion (Eindhoven) • Holandská Eredivisie • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:45.
     
    Absence
    Hosté = Nikdo
    Domácí = Koopmans má problémy s ramenem
     
    PSV Eindhoven
    Domácí celek je jasným favoritem zápasu. Zatím ve dvou zápasech nizozemské ligy neztratil ani bod. Nejprve v domácím prostředí přestřílel Alkmmar 3:2. V závěru snižoval Weghorst ze značky pokutového kopu, ale ke srovnání již nedošlo. Velice dobrý výkon podal záložník Lozano.

    Poté byl Eindhoven hodně ofenzivní a vyhrál na hřišti Bredy celkem bez problémů poměrem 4:1. Opět se prosadil Lozano a třeba také van Ginkel, což je bývalý hráč londýnské Chelsea. Za domácí celek se ujala pouze penalta zahraná ve 41. minutě Ambrosem.
     
    Roda JC Kerkrade
    Po dvou odehraných duelech nejvyšší nizozemské soutěže není v hostujícím týmu zrovna dobrá nálada. Roda nejprve prohrála se Zwolle 2:4. Dva góly vstřelil Gustafson, ale soupeř rozhodl utkání dvěma zásahy v rozmezí osmi minut ve druhém poločase za stavu 2:2.

    V dalším zápase, kdy hrálo JC na domácím trávníku, neproměnil již zmiňovaný Gustafson penaltu. Protívník, v tomto případě Arnhem kontroval Brunsem a Kashiou. Nakonec Vitesse vyhrálo 3:1. Roda je po dvou kolech Eredivisie na šestnácté pozici, horší je pouze Twente a Den Haag.
     
    Úvodní sestavy:

    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Luckassen, Isimat-Mirin, Paal – van Ginkel, Pereiro, Hendrix – Bergwijn, Locadia, Lozano.
    Náhradníci: Room, van Osch – Schwaab, L. de Jong, S. Lammers, Rigo, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, De Wijs.

    Roda JC Kerkrade: Jurjus – Kum, Ananou, Werker, van Peppen – Gnjatić, El Makrini – M. Rosheuvel, Simon Gustafson, Paulissen – Vancamp.
    Náhradníci: Kurto, Derksen – Dijkhuizen, Schahin, van Velzen, Ndenge, Engels, Djim, Rutjes.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté měli rozehrávku jedním hráčem.
     
    1
    Hned vzápětí jsme byli svědky dlouhého nákopu Ananoua. Německý obránce byl na začátku akce, která vedla přes levou stranu, ale Roda se nedostala k ničemu.
     
    1
    Po zhruba čtyřiceti sekundách hry se do zápasu poprvé zpaojil Jurjus svýma nohama. Jeho rozehrávka nebyla komplikovaná, ale komplikovanější byla rozhodně útočná fáze mužstva hrající ve žlutých dresech.
     
    2
    Právě jeden z fotbalistů ve žlutém se nedostal k centru z levé strany. Domácí obrana byla velice dobrá na nohou a vynikající, co se týče pohybu.
     
    2
    Hostující obrana nechala na levém křídle volného Lozana, ale defenzivním postavám hostujícího celku pomohl pomezní sudí, protože viděl domácího hráče v ofsajdu.
     
    3
    Jeden z hostujících hráčů pokazil přihrávku z poloviny hrací plochy. Domácí celek poté neudělal výraznější chybu i přes presink Rousheuvela.
     
    4
    Zatím se hraje hodně ve středu hřiště. Žádnou střelu na brankáře jsme neviděli, ba dokonce ani pokus mimo jednu ze dvou branek na Philips Stadium.
     
    4
    Jeden z prvních doteků v zápase zaznamenal Zoet (PSV), který rozehrál na levou stranu křížem. Jeho spoluhráči jej moc nepodpořili, ale Vancamp se prezentoval útočným faulem při napadání rozehrávky Eindhovenu.
     
    5
    Míč se nedostal na levé straně k Perierovi, poté se útočného faulu na polovině soupeře dopustil Locadia, takže nyní hraje s míčem u nohou hostující celek.
     
    6
    Domácí fotbalisté si opět pomohli přihrávkou na Zoeta. Ten nakopl míč křížem na pravou stranu. Následovat bude autové vhazování PSV z pravé strany.
     
    6
    Bergwijn tvořil hru na levé straně, Paal poté upadl v hostujícím vápně, ale sudí nechává hru pokračovat a nepíská pokutový kop pro PSV.
     
    7
    Domácí obrana byla koncentrovaná a také zkonsolidovaná. Poté tak může PSV rozehrát Isimatem-Mirinem či Zoetem z vlastní poloviny.
     
    7
    Ve středu hřiště nebyl prostor na dobrou kombinaci PSV. Poté ovšem skvěle zasáhl Paal na pozici levého beka, takže z kontru Rody nic nebude.
     
    8
    Jurjus víceméně musel vykopnout míč pryč, protože domácí celek by poté mohl vysunout celkem zajímavý presink. Na levé straně kooperoval Periera, takže na tahu jsou momentálně fotbalisté PSV.
     
    9
    PSV právě vstřelilo branku!
    Domácí obrana v poklidu kombinovala na vlastní polovině. Poté jeden z domácích hráčů na pravé straně poslal míč po křídle na JÜRGENA LOCADIU. Ten otevřel skóre křižným pokusem k delší tyči.
    9. Jürgen LOCADIA - 1:0
     
    10
    Lozano dostal strašně místa na levém křídle, takže si mohl navést míč na pravou nohu a z patnácti metůr mířit k levé tyči přizemním pokusem. Jurjus ovšem nemá za sebou těžší zákok, protože domácí jedenáctka nedala střele potřebnou razanci.
     
    11
    PSV na tom nebylo špatně, co se týče pohybu. Roda musela hrát celkem pod tlakem na polovině hrací plochy. Nakonec ale vše vyřešil faulem Hedrix (PSV).
     
    11
    Centr z levé strany patří k těm přetaženým. Paal pouze kontroval trajektorii balonu a Zoet bude vykopávat od své branky.
     
    12
    Paal měl dobrou dynamiku a výskok na pozici levéh beka. Ale Zoet pokazil rozehrávku středem, to nebylo vůbec jisté. Jenže Roda poté přišla o balon. K vidění byla jakási jednoduchá ztráta hostujících fotbalistů na polovině hřiště.
     
    13
    Lozano si na pravé straně narazil balon se spoluhráčem.Periero poté tlakem na stopera hostů vybojoval alespoň rohový kop.
     
    13
    Zřejmě Lozano se ujal exekuce standardní situace a poslal míč na přední tyč. Tam ovšel jeden z hostujících hráčů dostal míč hlavou pryč z vápna.
     
    14
    I tak ale PSV zůstalo u míče a aktivní Lozano na pravé straně má na svědomí další roh.
     
    14
    Lozano rozehrál levou nohou nakrátko. PSV poté drželo míč na pravé straně. Komunikace Jurjuse při centru z pravé strany s obranou nebyl ideální, ale i tak hostující brankář dokázal na penaltě chytit balon.
     
    15
    Zřejmě Isimat-Mirin začal domácí akci z pozice stopera. Ale poté středem nevedla cesta k ohrožení branky Jurjuse. Ten momentálně zvolil rozehrávku nakrátko s vlastním stoperem.
     
    16
    Zoet se chopil domácí rozehrávky. Přechodová fáze PSV byla vynikající. Z pravého křídla ovšem neodcentroval Brenet. U míče momentálně hostující celek.
     
    16
    El Makrini zkusil křižnou přihrávku ze středu na levou stranu. Tam držel míč hostující celek, jeho ťukec nebyl špatný, ale finální fáze nebyla vůbec dobrá, takže lehká práce pro Zoeta.
     
    17
    Paal krásným obranným zákrokem přerušil snažení hostujícího celku na pozici levého beka. Poté tento obránce PSV vhodil míč do hry, hru může uklidnit také Isimat-Mirin.
     
    18
    Rychlý gól uklidnil PSV. Domácí celek působí jistě v kombinaci. Hosté se zatím nedostali k ohrožení branky Zoeta.
     
    18
    Tak ono PSV skórovalo víceméně z první střely na branku. Ten gól dal ráz utkání. Eindhoven více drží míč, je hodně trpělivý.
     
    18
    Nikdo z dvou hostujících hráčů nenapadal Zoeta. Ale poté domácím nefungovala útočná fáze, takže Roda kombinuje na vlastní polovině.
     
    19
    Není tam taková jistota v kombinaci hostujícího celku. A možná i trochu respekt z domácích hráčů.
     
    19
    Zřejmě Hedrix dobře zasáhl v obraně, když byl na pozici falešného stopera. PSV se poté chtělo prosadit přes levou stranu, ale Roda včas zastavila útok soupeře.
     
    20
    Van Peppen se neobtočil kolem Pala a poté navíc fauloval levého beka PSV.
     
    20
    Krásná konstuktivní rozehrávka Isimata-Mirina z pozice středního beka. Poté hrálo PSV na pravé straně. Locadia ve finální fázi střílel, avšak jeho pokus ze středu z osmnácti metrů byl zablokovaný.
     
    21
    Hostující celek vhazoval z pravé strany z vlastní poloviny. Přechodová fáze nebyla tak rychlá jako v případě domácího celku. Roda nakonec ztratila na levém křídle balon.
     
    22
    Zpočátku vypadal Paal opět jistě na pozici levého beka, ale poté podklouzl. Nicméně i tak dokázal domácí obránce situaci vyřešit a PSV bude vhazovat.
     
    23
    Locadia se snad na levé straně na vlastní polovině nemohl proasdit proti dvěma protihráčům. Poté byl na programu útok hostujícího celku.
     
    23
    Zřejmě Lozano zapsal faul domácího celku zhruba na polovině hřiště. PSV poté včas přistupovalo k protihráčům. Paal na pozici levého beka vybojoval autové vhazování pro domácí fotbalisty.
     
    24
    PSV právě vstřelilo branku!
    Bergwijn roztáhl hru křížem na pravou stranu, jeho spoluhráč mu míč vrátil. Poté přišla střela, kterou Jurjus vyrazil před sebe na levou stranu na pravou nohu HIRVINGA LOZANA. Ten zakončil v klidu z malého vápna po zemi k levé tyči.
    24. Hirving LOZANO - 2:0
     
    26
    PSV zatím hodně efektivní v zakončení. Není to tak, že by domácí celek měl nějakou ohromnou převahu, ale víceméně ze svých dvou velkých šancí vytěžoval Eindhoven dva góly.
     
    26
    Domácí celek měl k dispozici autové vhazování z pravé strany z poloviny soupeře. Poté Eindhoven kombinoval na polovině hrací plochy a působil hodně jistě a uvolněně.
     
    27
    Isimat – Mirin měl klid a času na dobrou rozehrávku. Poté díky Bergwijnovi bude hra pokračovat rohovým kopem domácích z levé strany.
     
    28
    Lozano přeběhl balon, takže Periero centroval levou nohou na penaltu, jeden z domácích hráčů zakončil hlavou nad branku Rody.
     
    28
    Hned po rozehrávce Jurjuse spustil domácí celek výborný presink. Roda to měla hodně složité v první fázi svého útoku, ale i tak by měl vhazovat z pravé strany Rosheuvel.
     
    29
    Krásná přechodová fáze domácího celku. Lozan mířil z levé strany po křižné prihrávce do levého rohu hostující branky, ale trefil se vedle levé tyče.
     
    30
    Výkop Jurjuse přistál na pravé straně, ale nikdo z hráčů Rody nevystřelil na Zoeta.
     
    30
    Střela Werkera (Roda) z pozice středního záložníka mířila k levé tyči po zemi, ale tam situaci jistil Zoet.
     
    31
    Hostující obrana zablokovala pokus protihráče z pravé strany z dvaceti metrů. Aktivní defenziva Rody poté vyhnala PSV až na polovinu domácího mužstva.
     
    31
    Periero byl tím, kdo se nedostal k míči na pozici útočníka. Ale PSV pokračuje kombincí na pravé straně v blízkosti vápna protivníka.
     
    32
    Poté se těžiště hry dostalo díky domácím fotbalistům na polovinu hrací plochy. Berwijn nikam nespěchal, pouze kontroval hru. Roda se nemůže dostat k míči.
     
    32
    Zřejmě Locadia z levé strany přetáhl míč na pravou stranu na Paala. Ten zakončil levou nohou vedle levé tyče při snaze o střelu do levého horního rohu hostující branky.
     
    33
    Locadia se dotkl míče ve středu hrací plochy. Poté rychlý brejk domácích přes pravou stranu skončil centrem do boční sítě. Jurjus bude vykopávat od vlastní branky.
     
    34
    Křižný výkop Jurjuse šel na pravou stranu, ale prakticky ihned poté Roda ztratila míč. Navíc Gnjatič fauloval.
     
    34
    Hendrix s naprostým klidem přihrál ze středu na pravou stranu. PSV nikam nespěchá a především v posledních minutách má poměrně výraznou převahu, co se týče držení míče.
     
    35
    Zřejmě Bergwijn dobře napadal rozehrávku hostů z pozice levého útočníka. Poté se dostalo PSV velice snadno k míči.
     
    35
    Ztráta Bergwijna na levém křídle na polovině hrací plochy znamená, že Roda může kombinovat, ale je to zatím hodně pasivní z hostujícího pohledu.
     
    36
    Hendrix krásně ze středu přihrál křížem na pravou stranu, tam se jeho spoluhráč Locadia objevil sám před Jurjusem, ale přehozením míče na levačku ztratil čas. Takže nakonec hostující brankář vyrazil míč, ale zajímavá šance domácích!
     
    37
    Locadia koncentrovaný v souboji jeden na jednoho při akci hostů po levé straně. Ale balon nezískal domácí fotbalista.
     
    37
    Paal se nechal na pozici levého beka odstrčit, poté nakonec sudí píská útočný faul asi na Lozana a PSV bude hrát Isimatem-Mirinem.
     
    38
    Bergwijn zrychlil hru na pravé straně, ale Locadia byl v útočné fázi zbrklý, takže balon doputoval až k Jurjusovi.
     
    38
    Jurjusova rozehrávka nebyla špatná. Ale Paal poté dobře zasáh na pozici levého beka svojí hlavou. I tak ovšem zůstává u balonu hostující celek.
     
    39
    Kerkrade dostalo míč na levou stranu, ale PSV se již poněkolikáté dobře pohybovalo v pozici defenzivního celku. Takže Kum už je s míčem na vlastní polovině.
     
    40
    Jeden z hostujících hráčů zkazil křižnou přihrávku ze středu na levou stranu, kde chtěl tvořit hru Van Peppen.
     
    40
    Tohle utkání se nehraje v nějakém světovém tempu. Ale PSV je zkrátka uklidněné a bez větších problémů drží dvougólový náskok.
     
    41
    Roda se zatím nedostala k pořádné šanci na branku Eindhovenu. Tím pádem za sebou nemá Zoet žádný těžší zákrok. Změnit se to může po kombinaci hostů.
     
    41
    Nezměnilo. Naopak Bergwijn (PSV) přihrávkou pod sebe z pravé strany vyzval k zakončení svého spoluhráče, ale ten napálil míč z dvaceti metrů zřejmě nad branku Jurjuse.
     
    42
    Jurjusova rozehrávka nebyl komplikovaná, ale poté zřejmě Kum zaváhal. Periero se chtěl prosadit středem ve vápně hostů, ale to se mu nepovedlo. Sudí neodpískal ani pokutový kop pro PSV.
     
    43
    Viděli jsme zajímavý křižný nákop z pravé strany jednoho z hostujících hráčů, ale na pozici stopera odvedl vynikající práci Luckassen.
     
    44
    Rodě by se hodil gól do šatny, ale hostům nyní neyšla akce po levé straně. PSV bude vhazovat Brenetem.
     
    44
    Brenet se rozhodl pro nákop na pravou strnau. Poté následoval rychlý balon jednoho z domácích hráčů, který ovšem nenašel jednoho z útočníků PSV.
     
    45
    Paal dobře stínoval soupeře na pozici levého beka, ale ten se dostal ke křižnému centru z pravé strany. Ve vápně ovšem PSV zhustilo prostor proti dvojici Gustafson – Vancamp.
     
    45
    Hosté ještě kopali rohový kop z pravé strany. Po něm se ale PSV bez problémů ubránilo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Lepší v něm byl domácí celek. PSV diktovalo tempo hry. Uklidnilo se gólem, který vstřelil Locadia křížem z pravé strany k levé tyči. Poté další trefu přidal Lozano dorážkou z bezprostřední blízkosti. Roda neměla větší šanci za pětačtyřicet minut hry. Duel spěje k zisku tří bodů pro Eindhoven, a to asi ani domácí fotbalisté zatím nehráli na 100%.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mohamed El Makrini, přichází Tsiy William Ndenge.
     
    46
    Hostující celek vhazovl z pravé strany. Celkem dlouho trvalo než jeden z hostujících hráčů vhodil míč do hry. Poté propadl balon na zadní tyč, ale nikdo z hráčů Rody nevystřelil.
     
    47
    Zoet ukázal rozehrávku křížem na levou stranu, avšak nic zásadního se při útoku PSV nestalo.
     
    47
    Isimat-Mirin hrál s velkou jistotou v rozehrávce na pozici stopera. Neztratil míč. PSV mohlo pokračovat po levé straně, ale zhruba dvacet metrů od branky soupeře ztratilo míč Locadiou.
     
    48
    Locadia si říkal na pravé straně o balon, ale míč se k němu nedostal, jelikož jeden z hostujících hráčů fauloval na polovině hřiště.
     
    49
    Zoetova pravá noha rozehrála na pravou stranu. Tam si s míčem potykal Periero, ale posléze domácí celek zapsal ztrátu.
     
    49
    Rosheuvel byl aktivní v útočné fázi, ale výsledkem snažení hostujících fotbalistů bylo zakončení Paulissena pravou nohou ze středu nad branku domácích.
     
    50
    Domácím nevyšla souhra ve středu hrací plochy Na pravé straně zkusil odcentrovat van Ginkel. Domácí celek poté ještě zůstává u míče.
     
    51
    Agilní Paulissen nezískal míč pro hosty. Poté bylo před Jurjusem bylo hodně rušno, ale veškerou snahu PSV o třetí branku zastavil ofsajd.
     
    51
    PSV nepresovalo vůbec špatně. Nakonec se míč dostal na pravou stranu při útoku hostů, ale zatím volí Roda pouze postupný útok.
     
    52
    Jeden z domácích hráčů vyhrál hlavičkový souboj na levé straně. Poté si s míčem zahrál Zoet.
     
    52
    Úvod druhého poločasu je v úvodu hodně opatrný a nic na tom nezměnila ani individuání akce Periera na pravé straně.
     
    53
    Van Ginkel z pozice středního záložníka pouze vrátil míč domácím bekům. Ti si pomohli přihrávkou na Zoeta. Brankář PSV měl dost času na roezhrávku a nakonec poslal míč křížem na levou stranu.
     
    53
    PSV vhazovalo z levé strany. Zatím hra postrádá nějaké dobré tempo, co se týče herního projevu obou mužstev ve druhém poločase, což se nemění po chybě Periery v útočné fázi.
     
    54
    Roda kombinovala na vlastní polovině. Poté zřejmě Bergwijn včas přistoupil k protihráči. Nakonec po centru z pravé strany zakončoval z úhlu na zadní tyči Paullisen do náruče Zoeta.
     
    55
    Ananou ddržel Locadiu při akci domácích po levé straně a dostává kartu za faul zhruba dvacet metrů od vlastní branky.
     
    55
    Střílený centr pravou nohu dokázala hostující obrana zablokovat. Poté přišel ještě centr z levé strany, ale to už byla zcela rutinní práce pro Jurjuse.
     
    56
    Bergwijn táhl útok domácích po pravé straně, poté došlo k přenesení hry na levé křídlo. Avšak snaha domácího celku vyvrcholila střelou mimo tři tyče z šestnácti metrů z levé strany.
     
    57
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Mitchel Paulissen, přichází Gyliano van Velzen.
     
    57
    Jurjus se chopil rozehrávky hostujícího celku. Ale poté byla Roda v útočné fázi na levé straně hodně pasivní. PSV nemá za sebou těžkou práci v defenzivě.
     
    57
    Bergwijn presoval na pravé straně rozehrávku soupeře, podle sudího si pomohl faulem.
     
    58
    Periero předvedl krásnou přihrávku po pravé straně. Poté domácí útočili Brenetem. Následovat bude ovšem pouze autové vhazování PSV.
     
    58
    Isimat-Mirin aktivní v první fázi domácího útoku. Poté ale Bergwijn na pravé straně nic nevymyslel, takže v obraně musí pracovat levý bek Paal.
     
    59
    Jeden z domácích hráčů na levé straně na vlastní polovině byl faulovaný. PSV poté ve velkém klidu drží míč na polovině hřiště.
     
    60
    Obraz hry se dostalo na levou stranu, kde si míč dobře kryl Lozano. Ten posléze přetáhl míč na pravou stranu, ale křižný centr do středu nebyl žádným nebezpečím pro Jurjuse.
     
    60
    Lozano se sice obtočil na levé straně, posléze si druhým dotekem ukopl míč. Takže Roda útočila po levém křídle a měla by pokračovat rohovým kopem.
     
    61
    Zoet si šel míč pro balon směřující na penaltu a vyrazil hrací předmět před sebe, jenže nikdo z hostujících hráčů nestál před domácím brankářem, takže žádná dorážka se nekonala.
     
    62
    Isimat-Mirin dostal hru křížem na levou stranu. Tam jeden z bránících hráčů Rody stínoval svého protihráče. Poté byl Locadia faulovaný.
     
    62
    Zoet podržel míč ve vlastním vápně, ale jeho špatná rozehrávka křížem na pravou stranu končí na polovině hostů v autu. Takže Roda vhazuje.
     
    63
    Zřejmě Periero a ještě jeden z domácích hráčů zdvojili protihráče na polovině hrací plochy. Roda ovšem zůstala u balonu a snaží se prosadit přes levou stranu.
     
    63
    Vancamp si na levé straně pomohl útočným faulem, a tak PSV tvoří hru na vlastní polovině, Roda nenapadá rozehrávku soupeře.
     
    64
    Zřejmě Lozano se dostal k míči po velké hrubce jednoho z hostujících hráčů.
     
    64
    Rosheuvel zkusil přihrávku z pravé strany pod sebe, ale Gustafson z jedničky na penaltě zakončil levou nohou nad branku Zoeta.
     
    65
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Bart Ramselaar.
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Luuk de Jong.
     
    65
    Domácí fotbalisté si zatím ve druhém poločase nevypracovali žádnou větší příležitost. Druhé dějství je hodně opatrné z obou stran a nevidíme tak pohledný fotbal jako v úvodní půli.
     
    66
    Paal opět vynikající na pozici levého beka, když odhlavičkoval míč do autu před protihráčem. Hostující celek vhazuje.
     
    66
    Jeden z hostujících hráčů upadl na pravé straně domácího vápna, ale sudí odmítl odpískat pokutový kop.
     
    67
    Hendrix si na levé straně přehodil míč na levou nohu a centroval do ohně. Tam ovšem nepokračoval v domácím útoku nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    67
    PSV kontrolovalo hru na polovině hrací plochy, poté byl zřejmě Locadia faulovaný a domácí celek může tím pádem v poklidu rozehrát nakrátko.
     
    68
    Brenet neodcentroval z pravé strany a poté se domácí celek dostal do složité pozice. Van Ginkel nic nevymyslel na pozici středního záložníka.
     
    69
    Domácí celek bez většího tlaku ze strany hostů držel míč na vlastní polovině. Werker poté dobře zasáhl v obraně. I tak by mělo PSV alespoń vhazovat z pravé strany.
     
    69
    Jeden z domácích hráčů střílel z levé strany křížem vedle pravé tyče přes bránícího Kuma.
     
    70
    PSV faulovalo na polovině hrací plochy. Roda využila levou stranu pro svojí útočnou fázi, ale domácí celek by se měl bránit pouze autovému vhazování.
     
    71
    Van Ginkel nabídl svým faulem standardní situaci hostujícím fotbalistům z levé strany. Míč si staví Vancamp.
     
    71
    Právě on centroval pravou nohou na zadní tyč, ale tam si povyskočil Zoet a bez problémů chytil míč do náruče.
     
    71
    Domácí celek měl k dispozci rychlý brejk, Lozano mohl jít sám na Jurjuse, ale v poslední chvíli si ukopl míč. I tak by měla hra pokračovat rohovým kopem PSV z pravé strany.
     
    72
    Centr na přední tyči uklidil Ndenge na další roh. Poté přišel centr na zadní tyč, ale tam z úhlu zakončil Isimat-Mirin vedle levé tyče svojí hlavou.
     
    73
    Pravá noha Jurjuse poslala míč na pravou stranu na polovinu domácích. Poté kombinace hostů postrádala trošku náboj.
     
    73
    Nakonec z hostující snahy vyústil nepřesný centr z pravé strany. Zoet bez problémů rozehrál a PSV může hrát na levé straně.
     
    74
    I s Brenetem útočilo PSV po pravé straně, ale centr Locadiy nebyl vůbec přesný.
     
    75
    Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Jorn Vancamp, přichází Célestin Djim.
     
    75
    Jurjus rozehrál od vlastní branky, ale hostující celek se neprosadil po ztrátě na polovině hrací plochy. I tak by měla Roda alespoň vhazovat.
     
    75
    Brenet pracoval velmi dobře v obraně a získal míč pro domácí mužstvo. To ovšem neuspělo centrem z levé strany z hranice vápna protivníka.
     
    76
    Brenet byl důrazný v souboji jeden na jednoho a odklidil míč alespoň na rohový kop z levé strany.
     
    76
    Po centru na přední tyč dostal jeden z domácích hráčů míč na pravou stranu na Lozana. Ale měl by to být hostující celek, kdo bude vhazovat.
     
    77
    Van Velzen zakopl míč do autu v duchu frustrace, sudí Makkelie mu poté důrazně domluvil, že tohle si nemůže na hřišti dovolit.
     
    78
    Jeden z domácích hráčů presoval rozehrávku hostů. Roda poté přenesla těžiště hry na pravou stranu, kde zřejmě Paal fauloval.
     
    78
    Van Ginkel se nechal odstrčit na pozici středního záložníka. Ale poté mu pomohlis spolupráči. Locadia vsadil z levé strany křížem na razanci, ale Jurjus dokázal vyrazit míč do bezpečí.
     
    79
    Domácí celek nikam nepospíchal s rozehrávkou, jeden z hostujících hráčů napadal. Ale PSV i tak mohlo přidat po levé straně třetí gól jenže Jurjus velice dobře zmenšil úhel de Jongovi v asi největší šanci druhého poločasu!
    79.
     
    80
    Brenet si několikrát přihrál se spoluhráčem na pravé straně. Poté domácí pravý bek zkusil stříleným centrem překvapit Jurjuse, ale ten se nenachal nachytat.
     
    81
    Přes levou stranu vedl krátký útok hostujících fotbalistů. Zoet poté vyhodil míč z pravé strany křížem.
     
    81
    Faul jednoho z hostujících hráčů při akci domácích po levé straně...Tohle bude PSV naprosto vyhovovat
     
    82
    Hostující celek nezačal svojí akci po ztrátě Hendrixe vůbec špatně. Následovat bude rohový kop hostů z pravé strany.
     
    82
    Ten se ovšem domácím povedlo z jedničky odvrátit a naopak je tady šance pro PSV! Jenže Ramselaar na pravé straně na hrotu útoku trefil zblízka Jurjuse!
    82.
     
    83
    Po několika hlavičkových soubojích se k míči na polovině hrací plochy dostal hostující celek. Jenže Paal ukázal, že dnes hraje opravdu výborně na pozici levého beka.
     
    84
    Viděli jsme dlouhý aut hostujícího hráče z pravé strany na bližší tyč. Poté se ale Roda musí bránit útoku Lozana na pravém křídle.
     
    85
    Viděli jsme zajímavý střílený centr Hendrixe z pravé strany, ale Jurjus nemusel zasahovat.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Pablo Paulino Rosario.
     
    86
    Roda držela míč na polovině PSV. Poté roztáhla hru na pravou strnau, ale Isimat-Mirin odvrátil nebezpečí hlavou do autu.
     
    86
    Byli jsme svědky stříleného centru hostů z levé strany. Poté Rosheuvel zakončil z pravé strany vedle pravé tyče.
     
    87
    Jeden z hostujících hráčů poslal míč hlavu do náruče Jurjuse. Hosté poté kombinují na vlastní polovině.
     
    88
    Narážečka dvou hostujících hráčů na levé straně na polovině domácích nikam nevedla.
     
    88
    Roda držela míč na pravé straně, ale zatím se nemůže hostující celek dosat k centru, ani ke střele.
     
    89
    Hendrix velice dobrým obranným zákrokem přerušil snažení soupeře. Poté si zahraje svýma nohama Zoet.
     
    89
    Zoet vykopl míč na pravou stranu, kde byl připravený de Jong. Nakonec ale centr PSV z levé strany pouze prolétl vápnem hostů.
     
    90
    Na to, že se hraje 90. minuta, tak se Werkerovi na levé straně nikdo nenabízel. I proto centr nebyl těžkou prací pro Zoeta.
     
    90
    Opět vidíme hostující kombinaci na vlastní polovině, ale také nakonec ztrátu Rody v rozehrávce.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Van Velzen vůbec nešel do souboje jeden na jednoho na levé straně. Poté přenesla Roda hru na pravou stranu, ale od jednoho z hostů šel míč do zámezí. Zoet bude vykopávat.
     
    90+2
    Výkop Zoeta měl dobrou délku, ale jeden z domácích hráčů na levé straně se nedostal k míči.
     
    90+2
    Van Velzen se nedostal na levé stra přes bránícího protihráče. Poté jeden z hostujících hráčů udělal faul po ztrátě míče, jehož obětí se stal Rosario.
     
    90+3
    Přechodová fáze hostujícího celku nebyla špatná. Van Velzen ale celkem zpomalil útok Rody.
     
    90+3
    PSV ještě drží míč na levé straně. Roda to bude mít hodně těžké a zřejmě se k míči již nedostane.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    PSV zcela v poklidu vítězí v utkání s Rodou. Outisder zápasu měl takový přehnaný respekt z favorita střetnutí. Roda se z více než devadesát minut hry nedostala do větší šance. Eindhoven se zcela uklidnil rychlým gólem, kdy se Locadia prosadil křižným pokusem z pravé strany. Další gól padl po dorážce Lozana k levé tyči. Ve druhém poločase jako kdyby se utkání pouze dohrávalo. PSV bez větších problémů získalo tři body. (18:37:45)

    Vít Muzikář

    Góly: 9. Locadia, 24. Lozano

    Karty:   55. Ananou (KER)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:14.
    PSV Eindhoven: Zoet – Brenet, Luckassen, Isimat-Mirin, Paal – van Ginkel (C), Pereiro (65. L. de Jong), Hendrix – Bergwijn (65. Ramselaar), Locadia, Lozano (85. Rosario).
    Náhradníci: Room, van Osch – Schwaab, L. de Jong, S. Lammers, Rigo, Rosario, Ramselaar, Maher, A. Gudmundsson, De Wijs.

    Roda JC Kerkrade: Jurjus – Kum, Ananou, Werker, van Peppen (C) – Gnjatić, El Makrini (46. Ndenge) – M. Rosheuvel, Simon Gustafson, Paulissen (57. van Velzen) – Vancamp (75. Djim).
    Náhradníci: Kurto, Derksen – Dijkhuizen, Schahin, van Velzen, Ndenge, Engels, Djim, Rutjes.

    Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra