Boavista – Aves 1:0 (kon.) | Lisabon – Praia 2:1 (kon.) | Braga – Porto 0:1 (kon.)
koniec
Sporting Lisabon
2:1 (2:0)
GD Estoril Praia
cz Nedeľa 27.08.2017, 19:00 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Primeira Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky portugalské Primeira Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí Sporting Lisabon a GD Estoril Praia.
     
    Sporting Lisabon odehrál v lize tři zápasy a vydařily se mu nebývale. Aves porazil 2:0, Setubal 1:0 a Guimaraes 5:0. Ofenzivní síta Lisabonu je velká, zároveň defenziva funguje velmi dobře. Tři zápasy, skóre 8:0 a devět bodů.
     
    GD Estoril Praia odehrál tři zápasy, dvakrát se radoval z výhry a jednou prohrál. V tabulce je na sedmém místě. Nestačil na Porto 0:4, poradil si s Guimaraesem 3:0 a Tondelou 3:2. Fotbalisté i fanoušci tohoto týmu mohou být zatím spokojení.
     
    Poslední čtyři vzájemné zápasy vyhrál Sporting, bude tato série platit i po tomto duelu?
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Lisabon: Patrício – Coentrão, Mathieu, Coates, Piccini – Acuňa, B. Fernandes, Battaglia, G. Martins – Dost, Alan Ruiz.
    Náhradníci: Salin – B. César, Doumbia, Figueiredo, I. Medeiros, Petrović, Ristovski.

    GD Estoril Praia: J. Moreira – Mano, Diakhité, P. Monteiro, F. Fonseca – Evangelista, Duarte, A. Lima – Tocantins, Kléber, Claro.
    Náhradníci: Ribeiro – Joel, Indio, Wesley, Gonçalo Brandão, Aguilar, Rodrigues..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Marcos Acuňa si v souboji na vlastní polovině počínal hodně obratně, soupeř jej musel faulovat. Míč bude rozehrávat domácí brankář.
     
    2
    Rodrigo Battaglia v osobním souboji udeřil loktem Klébera. Hostující hráč je otřesený, leží na hrací ploše. V zápase ale bude pokračovat.
     
    4
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se z kraje prvního poločasu dostávají do vedení. Marcos Acuňa výborně z levé strany nacentroval před braku a na vzdálenější tyči byl zcela volnýJÉRÉMY MATHIEU, který se zakončením do odkryté části branky neměl problém. Asistence: Marcos Acuňa
    4. Jérémy MATHIEU - 1:0
     
    5
    Estoril se pokouší odpovědět, ale André Claro nedokázal překonat domácího obránce Fábia Coentrãoa, který v souboji jeden na jednoho uspěl.
     
    7
    Hostující brankář José Moreira uvede míč do hry dlouhým výkopem. Balon se k němu dostal po nepovedené akci domácího Sportingu.
     
    8
    Estoril rozehrává postupně, gólman přenechal míč obránci Manovi, který dlouhým pasme hledal kolegu na útočné polovině. André Claro akci přibrzdil.
     
    9
    Sledujeme klidnější pasáž hry, domácí fotbalisté vedou o jednu branku, což je uklidnilo a mohou podnikat další útočné akce.
     
    10
    Fotbalisté v zeleném, tedy Lisabon hraje na útočné polovině a vybojovali si volný kop. Alan Ruiz byl faulovaný soupeřem.
     
    11
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    BRUNO FERNANDES rozehrával volný kop. Jeho výstavní rána se vyhnula všem nástrahám, nikým netečovaná zapadla za záda hostujícího brankáře. José Moreira nedokázal na střelecký pokus dostatečně zareagovat.
    11. Bruno FERNANDES - 2:0
     
    13
    Úvod zápasu se domácímu týmu vydařil nad očekávání dobře, během jedenácti minut dvakrát skórovat, to není vůbec špatné. Naopak hosté mají o čem přemýšlet.
     
    14
    Volný kop si nyní vyzkoušel i Estoril. Je to z větší vzdálenosti. Duarte střelecký pokus uspěchal, jeho ránu zablokovala zeď.
     
    15
    Domácí fotbalisté v poklidu rozehrávají od své branky, Lisabon se nikam nežene. Vede o dva góly a má převahu.
     
    16
    Allano Lima vybojoval vhazování pro své spoluhráče. Rozehrávky se ujal Fernando Fonseca. Následně Jérémy Mathieu jen odrazil míč do autu a celý proces se bude opakovat.
     
    17
    GD Estoril Praia se probojoval stabilněji na útočnou polovinu, pokouší se něco vymyslet před brankou soupeře. K výhodné střelecké pozici se zatím probojovat nemůže.
     
    18
    Další volný kop pro hostující celek. Nakrátko rozehrané a střelecký pokus Allana Limy byl zablokovaný domácím obráncem.
     
    19
    Bruno Fernandes se dostal do zajímavé střelecké pozice, rozhodl se ale, že nebude zakončovat. Přihrál tedy míč do druhé vlny, kam mu nabíhal spoluhráč. Balon ale zastavil Estoril.
     
    21
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře, Marcos Acuňa zkoušel z levé strany přesněji odcentrovat před branku, což se mu sice povedlo, ale míč zastavila obrana hostů.
     
    22
    Další volný kop pro domácí celek. Bruno Fernandes centroval do předbrankového prostoru, ale míč byl příliš dlouhý. Rozehrávat tak bude brankář José Moreira.
     
    23
    Bleskovou akci Estorilu zastavila domácí obrana jen za cenu autového vhazování a následně budou rozehrávat rohový kop. Nakrátko fotbalisté ve žlutém rozehráli.
     
    24
    Domácí obránce odkopl míč do autu, následovat bude další rohový kop pro hosty. Centr před branku byl velmi dobrý. Jeden z hráčů Estorilu míč tečoval tak nešikovně, že jej odklonil z původního směru. Kdyby se tak nestalo, Pedro Monteiro hlavičkoval do prázdné brány.
     
    25
    Alan Ruiz to zkoušel samostatně, ale přes dva obránce soupeře nedokázal projít. Sledujeme aktivní hru z obou stran, hraje se rychlý fotbal, který se musí fanouškům líbit. O poznání více těm, kteří sympatizují se Sportingem.
     
    26
    Allano Lima dlouho držel na útočné polovině míč, čekal než se mu nabídne někdo ze spoluhráčů. Pokus o přenesení hry zastavil domácí obránce. Hosté tak mají možnost vhazování.
     
    27
    Domácí tým si aktivní hrou vybojoval vhazování na polovině hrací plochy. Míč do hry uvede Fábio Coentrão. Jeho založení akce sice nebylo vyloženě špatné, ale následně Lisabon o míč přišel.
     
    28
    Nyní sledujeme klidnější pasáž hry, více ze hry má domácí celek, který může hrát v klidu. Vede o dva góly, které z kraje zápasu dal.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí, sledujeme zápas, ve kterém jsou k vidění šance na obou stranách, domácí ale dokázali dvě z nich proměnit.
     
    30
    Jeden z domácích hráčů nyní leží na hrací ploše a je ošetřován.
     
    31
    Volný kop z nepříliš výhodné pozice budou rozehrávat hosté. Centr před branku naprosto snadno ze vzduchu sebral zkušený Rui Patrício.
     
    32
    Lisabon zakládá od brankáře další útočnou akci. Na hře domácích je patrné, že nejsou do rizika, hrají zodpovědně a nechtějí chybovat.
     
    33
    Z podobné pozice jako před chvílí hosté nyní volný kop rozehrávali domácí. Akce pokračovala dál, míč se dostal do předbrankové pozice, kde byl zcela volný Sebastián Coates. Tento obránce ale nedokázal přesně vypálit. Míč končí mimo branku.
     
    34
    Duarte vedl akci svého celku, následně se pokoušel oslovit spoluhráče, André Clara ale balon nedokázal zpracovat. Chyběl mu k tomu krok, možná dva.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Battaglia (Sporting Lisabon). Domácí hráč si hodně tvrdě počínal v souboji s Fernande, Fonsecou, za což vidí kartu.
     
    36
    Hostující celek se nyní probojoval na útočnou polovinu, kde si vynutil faul, a tak bude rozehrávat volný kop.
     
    37
    Nyní se hraje spíše na polovině hrací plochy, domácí mají míč a pokouší se něco vymyslet. Proti koncentrované obraně Estorilu to ale nemají snadné.
     
    38
    Jérémy Mathieu bude rozehrávat rohový kop. Následně se ale Lisabon nedokázal protlačit do střelecké pozice.
     
    39
    Další akce fotbalistů v zeleném končí, neboť míč dokázal odehrát obránce mimo. Rohový kop sel domácím vůbec nepovedl.
     
    40
    Dostáváme se do finální fáze prvního poločasu, mnoho šancí momentálně k vidění není. Optickou převahu mají domácí fotbalisté.
     
    41
    Hosté nyní vybojovali míč, získal ho Allano Lima, který tak mohl založit postupnou akci.
     
    42
    Snadno se Lisabon zmocnil míče a otáčí směr hry co nejdál od vlastní branky. Hosté hrají v mnoha osobních soubojích hodně laxně, což se jim nevyplácí.
     
    43
    Další zajímavá akce domácích. Rodrigo Battaglia přihrával středem hrací plochy, kde tušil spoluhráče. Byl tam ale obsazený, a tak míč dohopkal až k brankáři.
     
    44
    Jérémy Mathieu chtěl rozehrávat od své branky, přenechal tuto pozici nakonec brankáři. Rui Patrício dlouhým výkopem přenesl hru na útočnou polovinu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Duarte (GD Estoril Praia). Zbytečný zákrok na domácího záložníka znamená žlutou kartu.
     
    45+1
    Dvě minuty uvidíme na rámec prvního poločasu.
     
    45+1
    Marcos Acuňa centroval před branku,gólman José Moreira míč vyboxoval jen na hlavičku domácího útočníka. Gelson Martins byl ovšem vývojem události tak zaskočený, že nezakončil přesně.
     
    45+2
    Bruno Fernandes centroval před branku, jeho kolega se dostal k hlavičce, ale míč do bezpečí dostal obránce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Domácím výborně vyšel vstup do zápasu, vstřelili rychlé dvě branky, což výrazně ovlivnilo první poločas. Hostující celek se snažil hrát aktivně, ale chyběla přesnost finální přihrávky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Mano, přichází Jorman Aguilar.
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Oumar Diakhité, přichází Joel.
     
    48
    Sledujeme poklidný úvod druhého poločasu, ani jeden celek se nikam nežene, hraje se spíše ve středu hrací plochy.
     
    49
    Marcos Acuňa se pokoušel doběhnout dlouhý míč, což se mu nepodařilo, protože rychlejší byl hostující brankář. Ten se musel rychle vracet do své branky.
     
    50
    Lisabon, který v prvním poločase vstřelil dvě branky, pokračuje v aktivní hře, pokouší se něco vymyslet před brankářem hostů. Fanoušci domácích mohou být spokojení.
     
    51
    Hráči v zeleném kombinují na útočné polovině a pokouší se něco vymyslet. Zatím ale marně, neboť obrana Estorilu funguje dobře.
     
    52
    Hostující celek začal hrát více přímočaře, pokouší se o dlouhé přihrávky středem. Duarte dobře přihrával, jeho naběhnutý kolega byl ale obsazený.
     
    53
    Zdá se, že změny stylu hry by mohla na domácí defenzivu platit. Rui Patrício musel nyní vybíhat z branky, aby rychle odehrál míč.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Lucas Evangelista (GD Estoril Praia). Hostující hráč šel příliš tvrdě do osobního soupeře, za což vidí zcela po právu kartu.
     
    55
    Deset minut hry uplynulo z druhého poločasu. Uvidíme rohový kop domácích. Centr před branku byl dobrý, následně se k zakončení dostal Marcos Acuňa. Jeho rána ale byla zablokovaná.
     
    56
    Sledujeme klidnější pasáž hry, více ze hry mají domácí fotbalisté, kteří stále vedou o dvě branky. Nyní ale musí myslet také na obranu.
     
    57
    Jorman Aguilar fauloval v souboji, a tak míč do hry uvede brankář Rui Patrício.
     
    58
    Ani jeden celek se nyní nemůže stabilněji propracovat do střeleckých pozic. Brankáři mnoho práce nemají, pomáhají jim obránci.
     
    59
    Žlutou kartu dostává André Claro (GD Estoril Praia). Hostující hráč dostává žlutou kartu za filmování pádu v pokutovém území. Celou situaci si nechal hlavní sudí přehrát na videu. Rozhodnutí padlo během necelé minuty. Velmi rychle nyní rozhodl hlavní sudí ve spolupráci s kolegou u videa.
     
    61
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Fábio Coentrão, přichází Bruno César.
     
    62
    Míč do hry dlouhým výkopem uvedl domácí zkušený brankář Rui Patrício.
     
    63
    Po delší době se ozývají domácí fanoušci, kteří ženou své oblíbence za vstřelením další branky. Dlouhou dobu se hráči Lisabonu do výraznější střelecké pozice nedostali.
     
    Dnešní utkání sleduje 45367 diváků.
     
    65
    Mnoho šancí zatím v průběhu druhého poločasu k vidění není. Hostující celek marně hledá cestu, kterou by se dostal do střelecké pozice a snížil.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Bruno Fernandes (Sporting Lisabon). Domácí hráč zatáhl za záchrannou brzdu, nic moc jinému mu nezbývalo. Volný kop pro Estoril.
     
    67
    Hostům dnes zatím není přáno. Snahu jim nelze upřít, ale do výraznější střelecké pozice se zatím nemohou dostat.
     
    68
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Alan Ruiz, přichází Radosav Petrović.
     
    68
    Výtečně nyní zasáhl brankář hostujícího celku. José Moreira zastavil vyloženou střeleckou příležitost domácího celku. Nechybělo mnoho a Lisabon vstřelil třetí gól.
     
    70
    Domácí celek se dostal před branku, Joel chtěl odkopnout míč, ale udělal to tak nešikovně, že trefil záda spoluhráče, od kterých se balon odrazil do autu. Rohový kop následně ale Sporting sehrál nepřesně.
     
    71
    Fernando Fonseca vedl rychlou protiakci Estorilu. Probojoval se do střelecké pozice, ale vůbec nedokázal přesně zakončit. Následně míč do hry uvedl brankář Rui Patrício.
     
    72
    Gelson Martins přijal dobrou přihrávku od spoluhráče a bez přípravy vypálil. Jeho rána ale končí vysoko nad. Míč totiž nedokázal domácí hráč ideálně trefit.
     
    73
    Závěr druhého poločasu se blíží, sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Marcos Acuňa (Sporting Lisabon). Hodně zbytečný zákrok domácího hráče na útočné polovině.
     
    74
    Střídání v týmu GD Estoril Praia: ze hřiště odchází Duarte, přichází Pedro Rodrigues.
     
    75
    Sledujeme rychlou akci domácích, Rodrigo Battaglia se zkoušel probojovat do zakončení.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Pedro Monteiro (GD Estoril Praia).
     
    76
    Lisabon má k dispozici volný kop ze zajímavé střelecké pozice. Center se snesl do pokutového území, hlavičkoval Marcos Acuňa a gólman hostů tak tak vyrazil na další roh.
     
    77
    Další počínání Sportingu na útočné polovině bude pokračovat, další roh. Obránci dokázali míč dostat do bezpečí, aut pro domácí. Hosté jsou pod velkým tlakem.
     
    78
    José Moreira vykopl míč pořádně daleko, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů. Míč získávají snadno domácí fotbalisté.
     
    80
    Po nepřesném domácím centru končí míč u hostujícího brankáře, to už začíná poslední desetiminutovka zápasu. Vzhledem k tomu, že hlavní sudí několik desítek vteřin komunikoval s videorozhodčím, lze očekávat nějaké nastavení.
     
    81
    Fanoušci domácího týmu povstali, roztáhli šály a sborově zpívají. Sledujeme poklidný konec zápasu. O vítězi je rozhodnuto.
     
    82
    Estoril prospal úvod zápasu, inkasoval rychlé dvě branky. Ve druhém poločase změnil styl hry, vypracoval si několik šancí, ale nedokázal je proměnit. Nyní už si domácí celek výsledek pravděpodobně pohlídá. Dobře to teď udělal bek Sebastián Coates, který zastavil akci soupeře.
     
    83
    Radosav Petrović zkoušel míč z pravé strany přenést do středu hrací plochy, kde byl volný jeho kolega pro střelu. Centr byl ale nepřesný.
     
    84
    Hosté se nevzdávají, bojují do poslední minuty. Díky své aktivitě budou mít k dispozici rohový kop. Rozehráno nakrátko, po nepovedené střele zakončoval Lucas Evangelista do středu branky, kde byl gólman Rui Patrício.
     
    85
    Estoril právě vstřelilo branku!
    Hostující celek bojuje a nyní se dokázal prosadit. K odraženému míči se dostal LUCAS EVANGELISTA, jehož rána bez přípravy zapadla přesně do branky, Rui Patrício nedokázal míč zastavit.
    85. Lucas EVANGELISTA - 2:1
     
    87
    Zápas je zdramatizovaný, hosté cítí šanci na vyrovnání, nyní to bude velký tlak na domácí defenzivní řady.
     
    88
    A mohlo být hotovo, do výborné střelecké pozice se dostal jeden z domácích hráčů, ale hostujícího brankáře nepřekonal. Skvěle balon zastavil José Moreira.
     
    89
    Lisabon pokračuje v aktivní hře, míč na útočné polovině má Gelson Martins. Následně musel ale postup před branku zbrzdit, neboť nebyl komu přihrát.
     
    90
    Bas Dost výtečně hlavičkoval v předbrankovém prostoru, ale jeho zakončení o nějakých dvacet centimetrů minulo levou tyč.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty nad rámec základních devadesáti.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Joel (GD Estoril Praia). Bruno Fernandes byl zastaven nedovoleně, a tak hostující hráč dostává zcela po právu žlutou kartu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Iuri Medeiros.
     
    90+3
    Bas Dost dostal sice po pěkné akci míč za brankovou čáru, ale zakončení přecházelo postavení mimo hru. Gól tak platit nemůže.
     
    Estoril právě vstřelilo branku!
     
    90+4
    Hostující celek se radoval z vyrovnávající branky, ale hlavní sudí dostal do sluchátka informaci, že hned dva hráči ve žlutém byli v ofsajdu, a tak gól platit nemůže.
     
    90+6
    Je tu konec.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý zápas. V úvodu utkání se domácí celek rychle dostal do vedení 2:0. Ve druhém poločase se prosadil hostující celek, a tak bylo zaděláno na drama. V nastaveném čase dostali domácí míč za brankovou čáru, ale Bas Dost byl v ofsajdu, a tak gól neplatil. Následně přesně zamířil také hostující hráč a Estoril se radoval z vyrovnání, jenže i zde byla gólová radost předčasná. I v tomto případě se jednalo o ofsajd. Body za výhru 2:1 získává Lisabon. (20:59:49)

    Jan Prošek

    Góly: 4. Mathieu, 11. B. Fernandes – 85. Evangelista

    Karty:   35. Battaglia (SPL), 66. B. Fernandes (SPL), 74. Acuňa (SPL) – 45. Duarte (ETR), 54. Evangelista (ETR), 59. Claro (ETR), 75. P. Monteiro (ETR), 90+1. Joel (ETR)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:24.
    Sporting Lisabon: Patrício – Coentrão (61. B. César), Mathieu, Coates, Piccini – Acuňa (90+2. I. Medeiros), B. Fernandes, Battaglia, G. Martins – Dost, Alan Ruiz (68. Petrović).
    Náhradníci: Salin – B. César, Doumbia, Figueiredo, I. Medeiros, Petrović, Ristovski.

    GD Estoril Praia: J. Moreira – Mano (46. Aguilar), Diakhité (46. Joel), P. Monteiro, F. Fonseca – Evangelista, Duarte (74. Rodrigues), A. Lima – Tocantins, Kléber, Claro.
    Náhradníci: Ribeiro – Joel, Indio, Wesley, Gonçalo Brandão, Aguilar, Rodrigues.