Spiš. N. Ves – Košice 0:1 (kon.) | R. Sobota – L. Mikuláš 0:1 (kon.) | MFK Zvolen – Lipany 3:0 (kon.)
Martin – Sereď 2:3 (kon.) | Šamorín – Skalica 0:2 (kon.) | B. Bystrica – Pohronie 1:2 (kon.)
Poprad – Bardejov 0:0 (kon.)
koniec
FK Poprad
0:0 (0:0)
Partizán Bardejov
Sobota 01.10.2016, 18:00 • NTC Poprad • MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný sobotňajší večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 9. kola 2. ligy. FK Poprad v NTC privíta Partizán Bardejov. Zápas sa začína o 18:00.

    V národnom tréningovom centre v Poprade uvidíme určite zaujímavý súboj. Štvrtý Poprad si zahrá s momentálne druhým Bardejovom. Podtatranci majú na konte 13 bodov a skóre 13:7. V posledných troch zápasoch si Popradčania zapísali tri remízy, naposledy uhrali bezgólový výsledok na pôde Lokomotívy Košice (1:1).
    Bardejov je na druhej priečke s 18 bodmi a skóre 15:7. Bardejovčania sa naladili na víťaznú vlnu, keďže naposledy zdolali Zvolen 2:1 a predtým Lipany 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Gallovič, Poliaček, Ferenc, Ujčík
    Náhradníci: Huszárik, Plumb, Gruca, Bilas, Kurák Šuľa, Lupčo

    Partizán Bardejov: Novák – Jacko, Grohoľ, Pyda, Góra, Horodník, Staš, Ivanko-Macej, Andraščík (C), Hamuľak, Šosták
    Náhradníci: Belunek, Verčimák, Patarocha, Kouessabio, Gmitter, Ducár

    Rozhodca: Weiss – Brendza, Čajka.
     
    Na trávnik nastupujú oba tímy. Popradčania budú hrať v bielych dresoch, Bardejovčania sa predstavia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia zahrávali futbalisti Bardejova, ktorí loptu nakopli priamo dopredu, ale nik si po ňu neprišiel. Rozohrávať teda môžu domáci.
     
    2
    V dobrej príležitosti sa ocitol hosťujúci Michal Hamuľak, ku ktorému sa dostala lopta v šestnástke po štandardke. Jeho delovka však smerovala ponad brvno.
     
    3
    Ivanko-Macej hľadal niekoho zo svojich spoluhráčov v pokutovom území. Žiaľ, nik si loptu nepýtal.
     
    4
    Palša nakopol dlhú loptu smerom na Ferenca, ktorý si nabiehal na útočnej polovici. Bardejovskí obrancovia však celú situáciu sledovali pozorne a loptu neprepustili.
     
    5
    Peciar hľadal prihrávkou nabiehajúceho Ujčíka, ktorý si hľadal miesto v strede. Súper vystihol prihrávku a snažil sa dostať do protiútoku. Taktiež veľmi neuspel.
     
    6
    Góra si s Ivankom-Macejom vymenili loptu na malom priestore. Ich spolupráca vyzerala dobre, ale napokon si vo finálnej prihrávke nerozumeli.
     
    7
    Gallovič doslova vykopol loptu z kopačky Jackovi, ktorý sa ju snažil poslať smerom dopredu. Partizáni aspoň získali autové vhadzovanie.
     
    8
    Poliačkov center zo štandardky síce smeroval celkom dobre do vápna, no nik z hráčov v bielych dresoch naň nereagoval.
     
    10
    Maťaš utekal s loptou po pravom krídle a nakoniec ju ešte stihol pred bránkovou čiarou odvrátiť do šestnástky. Novák ju pozorne zachytil.
     
    11
    Poliaček chcel takým ľahkým priťuknutím vysunúť dopredu Maťaša po pravej strane ihriska. Loptu mu však poslal pridlhú. Rozohrávať bude brankáť Novák.
     
    12
    Popradčania sa dostali do protiútoku. Ujčík vysunul Ferenca po ľavej strane, ktorý prihrávkou na stred našiel Miroslava Poliačka. Jeho následná delovka pravačkou smerovala nad bránku.
     
    13
    Ferencova prihrávka z ľavej strany neprešla cez Pydu, ktorý ju zblokoval a domáci budú mať teraz prvý rohový kop v zápase.
     
    14
    Poliaček centroval smerom na Hatoka, ktorý si vypýtal loptu, no odhlavičkoval mu ju protihráč. Z ďalšieho rohového kopu zakončoval Ferenc z hranice šestnástky, no taktiež iba do protihráčov.
     
    15
    Brankár Novák rozohrával. Jeho nákop až k šestnástke súpera skončil na hlavičke Palšu, ktorý loptu iba jemne posunul na Maleca.
     
    16
    Ujčík tesne pred hranicou pokutového územia prenechal loptu na Poliačeka, ktorý pálil takpovediac z voleja. Strela letela ďaleko vedľa.
     
    17
    Peciar nakopol loptu dopredu, kde si hľadal priestor Maťaš. Defenzíva Bardejova však popradského futbalistu nepustila k lopte vôbec.
     
    18
    Pyda hľadal prienikovou prihrávkou Grohoľa, ktorého nakoniec našiel a Grohoľ sa pokúsil zakončiť. Jeho pokus zablokoval niekto z Popradčanov a Partizán bude teraz mať prvý rohový kop.
     
    19
    Na vzdialenejšiu žrď vcelku nenápadne pribehol Vladimír Andraščík, ktorý napokon loptu vo vzduchu aj zasiahol, no nenamieril smerom na bránu.
     
    20
    Obrovské šance pre Poprad! Ujčík najprv v šestnástke šikovne počkal na Galloviča, ktorý sa ešte krkolomne uvoľnil a následne trafil žrď. K odrazenej lopte sa dostal Poliaček a namieril ju do brvna, od ktorého sa lopta odrazila na bránkovú čiaru!
     
    21
    Hostia prežili aj ďalšie tutovky domáceho mužstva. Ujčík sa opäť dostal do šestnástky, ale mieril iba do protihráča. Z následnej dorážky sa snažil profitovať Maťaš, ale mieril iba do Nováka!
     
    22
    Poliaček vletel tvrdo do súboja s Jackom, ktorého kopačkou zasiahol. Hráč Bardejova však pravdepodobne neinkasoval nejaký likvidačný úder, keďže bez problémov pokračuje v hre.
     
    24
    Ferenc centrom v strednej výške našiel v pokutovom území Ujčíka, ktorý si síce loptu spracoval, ale následne už nedokázal cez blízko stojaceho protihráča vypáliť.
     
    25
    Poliaček dlhou loptou na pravú stranu k rohovej zástavke našiel Hatoka. Obranca Popradu sa uvoľnil a poslal do šestnástky center, na ktorý naskočil Ferenc, no jeho hlavička šla vedľa.
     
    27
    Maťaš sa dostal do súboja s Horodníkom. Hlavný rozhodca si všimol faul na popradského hráča a domáci teda budú zahrávať priamy kop.
     
    29
    Daško fauloval hosťujúceho Góru. Bardejovčania budú teda zahrávať priamy kop. Popradskí hráči sa už zoskupujú pred šestnástkou.
     
    30
    Loptu domáci futbalisti zachytili a okamžite vyrazili do protiútoku. Maťaš centrom z pravej strany hľadal vo vápne Ferenca, ktorý však bol tiesnený a hlavičkovať nedokázal.
     
    31
    Palša dlhým nákopom na útočnú polovicu hľadal Ujčíka, ktorý úradoval na hrote ihriska, ale napokon sa rozhodol, že úradné hodiny už nepredĺži a loptu teda nezachytil.
     
    33
    Kica šikovným mäkkým centrom z ľavej strany sa pokúšal nájsť v šestnástke Poliačka. Hostia boli pozorní a domácich do ničoho nepustili.
     
    34
    Hosťujúci Hamuľak sa snažil vypýtať pre svoj tím pokutový kop, keď sa akosi zvalil na zem po súboji s Peciarom. Všetko však bolo v rámci pravidiel a Hamuľakova snaha teda bola márna.
     
    36
    Róbert Ujčík vybojoval loptu na osi ihriska a posúval ju na ľavú stranu Ferencovi, ktorý sa už do zakončenia nedostal. Poprad však bude mať rohový kop.
     
    37
    Bardejov v prvej vážnejšej šanci. Grohoľ vybehol s loptou po pravej strane, kľučkou na stred sa zbavil Daška a vystrelil. Mieril iba do jeho nôh. Lopta sa odrazila k Ivankovi-Macejovi, ktorý pálil opäť, ale iba do stredu bránky, kde bol pripravený Malec.
     
    38
    Ferenc prihrávkou do vnútra pokutového územia našiel Poliačka, ktorý si ešte chcel lepšie pripraviť loptu na strelu, no nemal dostatok času. Bardejovčania ho stihli odzbrojiť.
     
    40
    Pyda stihol dobehnúť nakopnutú loptu po pravej strane. Následne ju poslal do pokutového územia k Ivankovi-Macejovi, no ten sa k strele nedostal.
     
    41
    Ferenc v súboji s Andraščíkom pravdepodobne utrpel aj nejaký menší úraz, pretože okamžite šiel k trávniku. Zdá sa však, že to nie je vážne a môže sa pokračovať v hre.
     
    42
    Poprad mal k dispozícii štandardku, ktorú odohral Poliaček. Bardejovčania odhlavičkovali loptu preč z vápna. Z veľkej diaľky potom pálil Kica, no presný vôbec nebol.
     
    43
    Z vnútra pokutového územia pálil Pyda, ktorý však nastrelil iba pred sebou stojaceho Ivanka-Maceja.
     
    45
    Andraščík hľadal niekoho z dvojice Góra, Ivanko-Macej, ktorí sa dokázali vyhnúť ofsajdovej pasci a bežali po loptu najlepšie, ako vedeli. Pri nej však bol skôr Malec.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli niekoľko zaujímavých šancí, avšak žiadny gól nepadol. Hlavný rozhodca nemusel udeliť ani žiadne kartové tresty.
    Druhý polčas sa začne približne o 19:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Popradčania mali k dispozícii priamy kop, no brankár Novák reagoval pohotovo a loptu zachytil.
     
    49
    Domáci futbalisti vďaka svojej snahe získali aj ďalšiu štandardku. Do šestnástky nakopával Kica, no jeho pokus protihráči vyblokovali.
     
    50
    Palša posunul loptu dopredu na Poliačka, ktorý ju však opäť vrátil späť na zadné rady. Bardejovčania zatiaľ vyčkávajú a nikam sa neponáhľajú.
     
    52
    Bardejovčania sa zatiaľ v priebehu druhého polčasu k zakončeniu nedostali. Teraz sa dopredu dostal Pyda, no Kica jeho pokus o center zblokoval.
     
    55
    Šanca pre Bardejov! Pyda posunul loptu pred šestnástku Grohoľovi, ktorý nekompromisne vypálil. Malec sa za loptou naťahoval. Letela vedľa pravej žrde.
     
    56
    Hlavný rozhodca vytiahol na Róberta Ujčíka žltú kartu za jeho zákrok.
     
    59
    Daško hľadal prihrávkou Ujčíka, ktorý bol nepríjemne zasiahnutý. Z trávnika sa však dokázal postaviť a pokračuje v hre.
     
    61
    Ujčík nakopol loptu z ľavej strany pred brankára Nováka, pred ktorým číhal aj Lupčo. Jemu sa však nepodarilo zakončiť a ohroziť brankára súpera.
     
    63
    Maťaš sa snažil z pravej strany posunúť loptu hlbšie do šestnástky, no zabránil mu v tom Ivanko-Macej.
     
    64
    Ujčík posunul Poliačkovi pred šestnástkou, ktorý sa mu snažil loptu vrátiť, ale príliš sa mu to už nepodarilo.
     
    65
    Pyda sa dostal pred pokutové územie a prihrávkou sa snažil nájsť Góru. Popradčania si ubránili vlastnú šestnástku.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Miroslav Poliaček, prichádza Rudolf Bilas.
     
    67
    Partizán Bardejov mal k dispozícii štandardku, z ktorej centrom posúval loptu do vnútra šestnástky Horodnik. Malec bol pripravený a loptu zachytil priamo do rúk.
     
    68
    Popradčania následne smerovali do protiútoku a jeden z nich bol faulovaný. Michal Horodník dostáva za zákrok žltú kartu.
     
    69
    Hamuľak nebezpečne prihral na pravú stranu do šance Mateuszovi Górovi, ktorý následne takmer okamžite vystrelil, ale trafil len Kicu.
     
    71
    Ivanko-Macej vypálil z hranice pokutového územia. Jeho zakončenie skončilo však iba na Palšovi.
     
    72
    Bilas skvelou prienikovou prihrávkou našiel na osi ihriska pred šestnástkou Petra Lupča, ktorý sa však nejako zamotal a prihrávku nedokázal dobehnúť. Črtala sa však gólová príležitosť!
     
    73
    Bilas skúšal vystreliť alebo aspoň centrom nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov. Trafil však iba Jacka, ktorý sa mu bez váhania postavil do strely.
     
    75
    Bilas posunul z pravej strany center do vnútra šestnástky, z ktorého však neprofitoval nik z jeho spoluhráčov. Loptu získali Bardejovčania.
     
    75
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Ľubomír Ivanko-Macej, prichádza Andrely Kouessabio.
     
    76
    Popradčania šli rýchlo dopredu. Bilas posunul na pravú stranu Maťašovi, ktorý centroval do vnútra šestnástky. Hostia však pokus zablokovali.
     
    77
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Marián Ferenc, prichádza Mário Kurák.
     
    78
    Maťaš si spracoval loptu na hrudi po centri od Peciara, ale ďalej v akcii nepokračoval, pretože mu ju vypichol Horodník a odstrelil do autu.
     
    79
    Obrovská šanca pre Poprad! Rudolf Bilas sa uvoľnil v medzere medzi dvomi hráčmi, spracoval si prihrávku a pokračoval na brankára Nováka. V kľúčovom okamihu mu však lopta ušla a Novák ju bezpečne chytil. Domácich divákov to poriadne naštvalo.
     
    81
    Peter Lupčo zahrával štandardku asi zo vzdialenosti jedného metra spoza šestnástky. Lopta letela na Nováka, ktorý ju vyrazil a následne sa snažil dorážať Kurák. Trafil však vedľa!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 043 divákov.
     
    83
    Bilas odcentroval z rohového kopu, no nik z jeho spoluhráčov si na hlavičku netrúfol. Poprad v týchto chvíľach zviera svojho súpera na maximum a vytvára si veľké šance. Len aby neplatilo všeobecné športové pravidlo: Nedáš, dostaneš.
     
    84
    Šosták bol faulovaný a Bardejov si môže vydýchnuť. Partizáni budú rozohrávať tesne spoza poliacej čiary.
     
    86
    Michal Horodník škaredo fauloval Maťaša, za čo dostáva druhú žltú kartu v tomto stretnutí, a to znamená koniec v tomto stretnutí. Bardejovčania budú hrať v závere o jedného menej.
     
    87
    Bilas centrom našiel Ujčíka v šestnástke, ktorý hlavičkoval a vyzeralo to tak, že lopta poletí do siete. Skončila však iba na ľavej žrdi! Obrovská smola domácich.
     
    88
    Bilas fauloval protihráča a Baradejov získava rozohrávku z vlastnej polovice. Medzitým hostia aj striedajú, z ihriska odchádza Mateusz Góra, nahradí ho Dávid Belunek.
     
    89
    Kurák si vymenil loptu s Kicom a domáci šli ďalej dopredu. Bilas sa ocitol v šestnástke s loptou a dostal sa do veľkej šance, no Novák nebezpečenstvo zažehnal.
     
    90
    Hlavný rozhodca vytiahol zo svojho vrecka žltú kartu. Dostáva ju Tomáš Peciar za svoj nedovolený zákrok.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
     
    90+1
    Hostí čakajú hektické sekundy v závere. Domáci budú určite nepríjemní a budú sa tlačiť do bránky čo najviac.
     
    90+2
    Hatok sa dostal k hlavičke na hranici vápna a snažil sa takýmto spôsobom predĺžiť na Maťaša, no ten už loptu nedobehol.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme takisto videli napínavý futbal, ktorý priniesol mnoho šancí najmä na strane Popradu.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:50:18)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   56. Ujčík (PPD), 90. Peciar (PPD) – 68. Horodník (BAR)   86. Horodník (BAR)


    FK Poprad: Malec – Hatok, Palša (C), Peciar, Kica, Maťaš, Daško, Gallovič, Poliaček, Ferenc, Ujčík
    Náhradníci: Huszárik, Plumb, Gruca, Bilas, Kurák Šuľa, Lupčo

    Partizán Bardejov: Novák – Jacko, Grohoľ, Pyda, Góra, Horodník, Staš, Ivanko-Macej, Andraščík (C), Hamuľak, Šosták
    Náhradníci: Belunek, Verčimák, Patarocha, Kouessabio, Gmitter, Ducár

    Rozhodca: Weiss – Brendza, Čajka

    Diváci: 1 043