Bayern – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:0 (kon.) | Ingolstadt – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Darmstadt – Brémy 2:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (1:0)
Hamburger SV
Sobota 01.10.2016, 15:30Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Duel šiesteho kola nemeckej Bundesligy dopadol podľa papierových predpokladov. Hertha Berlín doma zdolala trápiaci sa Hamburg 2:0, no nemalo to až také ľahké. Hostia si vypracovali v hlavnom meste Nemecka viacero sľubných šancí, ale zlyhali v koncovke a doplatili na slabú efektivitu. Hertha naopak využila dve ponúknuté možnosti, keď po rohovom kope v prvom polčase otvoril skóre Ibišević a rovnaký hráč spečatil víťazstvo svojho tímu premenenou penaltou v druhom dejstve. (17:29:04)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domácim vyšiel protiútok do otvorenej obrany Hamburgu. Z hranice šestnástky zakončoval bez prípravy striedajúci Schieber, ktorý neohrozil bránu.
     
    90+2
    Hostia najskôr premárnili štandardku a potom musel zastaviť rýchly brejk súpera. Pierre-Michel Lasogga (Hamburger) prerušil hru len za cenu nedovoleného zákroku a žltej karty.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
    90. Alexander Esswein (HER)
     
    90
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Sinan Kurt.
     
    89
    Domáci takmer zvýšili svoj náskok. Holtbyho obral v okolí šestnástky o loptu Esswein, ktorý mal pred sebou úplne prázdnu bránu, no nečakane netrafil.
     
    88
    Michael Gregoritsch odcentroval z ľavého krídla na Lasoggu, ktorý bol pokrytý. Situáciu vyriešil Marvin Plattenhardt, keď loptu hruďou sklepol pre Jarsteina.
     
    87
    Hamburg chce niečo upraviť s nepriaznivým stavom, ale v útoku sa mu vôbec nedarí. Nie je to len v dnešnom zápase, v doterajšom priebehu sezóny strelil dva góly.
     
    86
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Vedad Ibišević, prichádza Julian Schieber.
     
    85
    Douglas Santos poslal dobrý center do šestnástky, kde sa pokúsil o zakončenie z prvej Lasogga. Ten neuspel a potom prišla zblokovaná strela Müllera.
     
    83
    Domáci majú zápas pod kontrolou a ich fanúšikovia sa bavia na tribúne. Hertha prežíva dobrý štart ročníka a drží sa na vrchole tabuľky.
     
    81
    Pred druhým inkasovaným gólom mal Hamburg viac z hry, no po presnom zásahu Ibiševića z penalty hostia len ťažko hľadajú motiváciu. Netreba sa im ani čudovať, pretože v prvých piatich bundesligových kolách získali jediný bod.
     
    80
    Domáci zahrali rohový kop. Plattenhardtov center našiel voľného Niklasa Starka, ktorý hlavičkoval zo záklonu mimo brány.
     
    78
    Cleber Reis (Hamburger) šliapol na nohu Ibiševića a hlavný arbiter vytiahol žltú kartu.
     
    77
    Alexander Esswein úplne zbytočne tvrdo dohral Spahića, ktorý mu následne rázne dohovoril. Domáceho záložníka si potom zobral na koberček hlavný rozhodca, no nedal mu žltú kartu.
    76. Nicolai Müller (HAM)
     
    76
    Vedad Ibišević by rád pridal tretí presný zásah v zápase. Tentoraz skúšal šťastie spoza šestnástky, no našiel iba pripraveného Adlera.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 29. Ibišević, 70. Ibišević (pen.)

    Karty:   16. Plattenhardt (HER), 31. Haraguči (HER) – 3. Santos (HAM), 27. Holtby (HAM), 32. Ekdal (HAM), 48. N. Müller (HAM), 78. Reis (HAM), 90+2. Lasogga (HAM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:20.
    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Stark, Plattenhardt – Lustenberger, Skjelbred – Esswein (90. Kurt), Stocker (73. Allan), Haraguči – Ibišević (C) (86. Schieber).
    Náhradníci: Kraft – Allagui, Schieber, Allan, Kurt, Brooks, Mittelstädt.

    Hamburger SV: Adler (C) – Sakaj, Reis, Spahić, Santos – N. Müller, Ekdal (71. Gregoritsch), Holtby, Kostić – Wood (60. Halilović) – Lasogga.
    Náhradníci: Mathenia – Gregoritsch, Waldschmidt, Ostrzolek, Halilović, G. Jung, Götz.