Myjava – Senica 2:0 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 2:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Michalovce 3:1 (kon.)
Trnava – Zlaté Moravce 1:0 (kon.) | Žilina – Podbrezová 1:0 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
3:1 (2:0)
MFK Zemplín Michalovce
Sobota 01.10.2016, 17:00Niké liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Skončilo sa stretnutie 11. kola najvyššej futbalovej súťaže Slovenska Fortuna ligy, v ktorom ŠK Slovan Bratislava porazil MFK Zemplín Michalovce pomerom 3:1 a od svojho tabuľkového suseda sa tak bodovo dokázal odpútať.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (18:56:00)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V závere ešte ošetrovaný Mucha, už sa ale nič podstatné neudeje.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kristian Kushta (MFK Zemplín Michalovce).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava).
     
    90+1
    Mucha v tejto chvíli niekoľkokrát podržal Slovan nad vodou, Michalovce predviedli niekoľko dobrých zakončení hlavou, ani jedno ale v sieti neskončilo.
     
    90+1
    Michalovce budú zahrávať rohový kop.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90
    Čakáme už len na údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    90
    Michalovce dali gól!
    Loptu si na biely bod postavil DÁVID ŠKUTKA, ktorý strelou k opačnej žrdi nedal Muchovi šancu na zákrok a strelil aspoň čestný gól hosťujúcich Michaloviec..
     
    90
    Bola nariadená penalta v prospech Michaloviec!
     
    89
    Lopta sa potuluje v okolí stredového kruhu, ani jeden z tímov o ňu zvýšený záujem neprejavil.
     
    88
    Svoju tutovku spálil aj Čavrić, Patrik Macej drží v závere stretnutia Michalovce nad vodou a po niekoľkýkrát už odvrátil absolútny debakel.
     
    88
    Bežia posledné minúty dnešného stretnutia, budeme zvedaví na to, či sa ešte hlavný arbiter rozhodne k zápasu nadstaviť nejaký čas, alebo už aktérov stretnutia trápiť nebude.
     
    87
    Mucha nemá v druhom polčase veľa práce a loptu zväčša len odkopáva ďaleko od svojej brány, môžeme tak predpokladať, že sa skúsenému gólmanovi podarí na svojom konte udržať nulu.
     
    86
    Tie záverečné ale budú bežať pre Slovan poriadne rýchlo, lopta je totiž veľmi ďaleko od brány Muchu. Naopak, do šancí sa dostávajú domáci, v ďalšej teraz napálil Soumah loptu len do Maceja.
     
    85
    Do konca zápasu ostáva 5 minút.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Juraj Kotula, prichádza Ruben Ligeon.
     
    84
    Dankov center našiel hlavu Kushtu, ten ale zakončil veľmi nepresne. Mucha ostal bez pohybu, loptu kontroloval len svojím zrakom.
     
    84
    Michalovce budú zahrávať rohový kop.
     
    84
    Zápas sa bude už len dohrávať, na trávniku sa s najväčšou pravdepodobnosťou neudeje v záverečných minútach stretnutia už nič podstatné.
     
    83
    Slovan dal gól!
    Moje slová spred niekoľkých sekúnd v tejto chvíli potvrdil VERNON DE MARCO MORLACCHI, ktorý tak absolútne nepotešil svojich bývalých spoluhráčov z východu Slovenska.
     
    82
    Každopádne, zápas sa blíži k svojmu absolútnemu záveru a my už budeme rátať len posledné minúty do pravdepodobne víťazstva Slovana, ktorý by si mal do tabuľky pripísať tri body.
     
    81
    V obrovskej šanci sa ocitol Seydouba Soumah, ktorý sa s úmyslom pridať svoj druhý gól v stretnutí rútil osamotený na Maceja, ranou tesne nad trávnikom ale nohu gólmana nepodstrelil.
     
    80
    Desať minút pred koncom zápasu nevymysleli Michalovce zo svojej štandardnej situácie absolútne nič, zdá sa tak, že hosťom sa už vyrovnať nepodarí.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Emmanuel Mensah, prichádza Jozef Šimon Turík.
     
    79
    Roh v prospech hostí.
     
    79
    Mensah sa k centru neodhodlal, skúšal to ale akýmsi padáčikom k pravej postrannej čiare. Ten odvrátil Slovan aspoň na autové vhadzovanie.
     
    78
    Slovan ale pokračuje v postupnom šťahovaní hráčov na vlastnú polovicu ihriska, kde sa ich v tejto chvíli nachádza hádam už 9. Len dvaja útočníci Bratislavy ostávajú napádať rozohrávku súpera.
     
    77
    Zápas opätovne stráca na svojom tempe, domáci celok kontroluje hru v strede poľa a svojho súpera do väčších šancí nepúšťa.
     
    76
    Schet to takto rozhodne nezamýšľal, každopádne, od Kuncu sa jeho prízemná prihrávka odrazila priamo pred bránu, kam si ešte nabehol Soumah. Ten zoči-voči Macejovi neuspel.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Cleber Silva Nascimento, prichádza Filip Oršula.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva 15 minút.
     
    74
    Na zemi ešte ostal ležať jeden z domácich futbalistov, ktorý teraz pri svojom ošetrovaní nazbieral niekoľko cenných sekúnd. Slovanu rozhodne nechceme krivdiť, podobné situácie naopak plne chápeme.
     
    73
    Kushta okamžite v zakončení, to ale minulo priestor troch žrdí.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Kristi Qose, prichádza Kristian Kushta.
     
    71
    Čas na vyrovnanie sa poriadne kráti, v nasledujúcich minútach môžeme očakávať taktické bránenie zo strany Slovanu, ktorý už nebude mať veľa dôvodov na útočenie.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom zápasu sme sledovali sympatickú snahu Soumaha, ktorý sa oprel do lopty na hranici vápna, avšak jeho pokus bol príliš vysoký na to, aby mohol zasiahnuť priestor troch žrdí.
     
    69
    Schetovi dnes jeho kľučky príliš nevychádzajú, pričom tento fakt potvrdil aj v tejto chvíli. Schet rozohrávku pokazil. Slovan ale napokon pri lopte ostane.
     
    68
    Igor Žofčák to napokon nevymyslel vôbec zle, prepálil múr a zatočil loptu k žrdi Muchovej brány, avšak zakončenie napokon skončilo tesne mimo priestoru domácej svätyne.
     
    68
    Žofčák bude zahrávať štandardku zo vzdialenosti asi 20 metrov!
     
    67
    Žltú kartu dostáva Joeri de Kamps (ŠK Slovan Bratislava).
     
    67
    Prekvapuje ma to predovšetkým v prípade hostí, ktorí dnes niekoľkokrát predviedli dobré útočné akcie, avšak zdá sa, že Michalovce sa už uspokoja aj s prehrou.
     
    66
    Čavrić loptu stratil, následne ju ale Michalovce poslali len k Muchovi. Mám pocit, ako keby ani jeden z celkov nechcel v tejto chvíli útočiť.
     
    65
    Rozohrával Danko, ktorý nízkym centrom našiel vo vápne kapitána Žofčáka. Ten bol na strelu vopred pripravený, napokon ale ideálne nesadla na jeho nohu a aj preto Žofčák priestor troch žrdí prepálil.
     
    65
    Dominik Kunca to skúšal tentokrát centrom do stredu vápna, v tomto priestore stál ale len pripravený Ján Mucha. Ten okamžite rozohrával smerom dopredu, Schet si ale v situácii 1 proti 1 vylámal zuby.
     
    64
    Zápas beží poriadne rýchlo, sekundy teraz hrajú v neprospech celku z východného Slovenska.
     
    63
    Mensah teraz zaujímavou prihrávkou hľadal striedajúceho Kuncu, ktorý nabral poriadne zrýchlenie, avšak na loptu napokon predsa len nedočiahol. Technické kvality Kuncu sme už raz vyzdvihli, uvidíme, či na to ešte dnes budeme mať dôvod.
     
    62
    Táto situácia však nepriniesla absolútne nič, čo by mohlo výraznejším spôsobom ohroziť Muchu medzi tromi žrďami. Lopta skončila na defenzíve súpera.
     
    61
    Slovan zbieral cenné sekundy na polovici svojho súpera, neďaleko stredového kruhu sa následne dopustil útočného faulu. Čeliť tak bude centru smerom k vápnu.
     
    60
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marek Rigo, prichádza Granwald Scott.
     
    60
    Šesťdesiat minút. respektíve dve tretiny dnešného stretnutia sú už minulosťou. Slovan stále vedie pomerom 2:0 a zdá sa, že vyrovnanie Michaloviec sa už s postupom času stane len akýmsi zbožným prianím hostí.
     
    59
    Rigo si následne loptu nespracoval, opätovne sa tak k nej dostane len Patrik Macej.
     
    58
    To je neuveriteľné, akým spôsobom teraz Rigo spálil absolútnu tutovku! Mladý futbalista sa rútil spoločne so Soumahom sám na Maceja, avšak zvolil len nepochopiteľnú kľučku do ľavej strany, po ktorej prišla absolútne nedôrazná strela po trávniku. Tá pritom našla len rukavice gólmana hostí.
     
    57
    Vráťme sa však k dianiu na trávniku. Tam zakladal Slovan jednu zo svojich mnohých útočných akcií, ktorú chcel zakončiť finálnym centrom, avšak zo strany kapitána Žofčáka mu to umožnené nebolo.
     
    56
    Michalovce sa budú spoliehať aj na striedajúceho Kuncu, ktorý má nepochybne všetky predpoklady na to, aby svojou technickou hrou svojim spoluhráčom dopomohol ku skórovaniu.
     
    55
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Ivan Kotora, prichádza Dominik Kunca.
     
    55
    Úvodných 10 minút druhého polčasu je už minulosťou, stále platí stav, za ktorého odchádzali celky na polčasovú prestávku. Domáci Slovan tak vedie pomerom 2:0.
     
    54
    Spálená šanca aj na opačnej strane ihriska, avšak tu nešlo o tak vážny pokus, ako v prípade Danka.
     
    53
    Veľká šanca Michaloviec, ktorým sa v tejto chvíli znížiť na rozdiel jedného gólu nepodarilo. V zaujímavom zakončení sa ocitol Danko, ktorý loptu napálil len priamo do gólmana Muchu.
     
    53
    Domáci celok využil fakt, že Slovan smerom dopredu nerozohral celkom ideálne a hru pri autovom vhadzovaní mierne upokojil.
     
    52
    Tak ale teraz to vymysleli domáci o poznanie lepšie! K lopte sa totiž na ľavom krídle dostal Kubík, ktorý ešte posunul ďalej do vápna Soumahovi. Ten sa nezorientoval práve najlepšie a defenzívu súpera neprepálil.
     
    52
    Moje slová pritom domáci celok potvrdil aj v tejto chvíli, kedy sa síce usadil pred vápnom svojho súpera, avšak prihrávka na Riga nebola vyriešená práve ideálne a Patrik Macej preto mohol ostať pokojný.
     
    51
    Medzičasom môžeme skonštatovať, že z druhého polčasu ubehlo už úvodných 5 minút, pričom tých neprinieslo absolútne nič zaujímavé. Aktívnejší je Slovan, ten si ale v rozohrávke príliš nerozumie.
     
    50
    Naopak, zabrať by mali hostia, ktorí sa teraz po pravom krídle presúvali pred bránku Jána Muchu, avšak tam nezahral Škutka práve najlepšie a loptu poslal len na kopačku Kubíka.
     
    49
    Úvod druhého polčasu sa nesie v pokojnom tempe bez častejšieho útočenia. Napokon, to sme od Slovanu aj očakávali, domáci celok sa totiž za aktuálneho stavu rozhodne nemá kam ponáhľať.
     
    48
    Vráťme sa ale k dianiu na trávniku, kde úradoval aktívny Danko, avšak jeho rozohrávku útočné rady súpera zastavili. Dôležitým faktom však bolo, že s loptou sa ďaleko od stredového kruhu neodlepil ani domáci Slovan.
     
    47
    Zdá sa, že do druhého polčasu vstúpili oba celky bezo zmien na trávniku. To znamená, že obaja tréneri majú k dispozícii ešte po tri zmeny na hracej ploche.
     
    46
    Úvodný výkop druhého polčasu stretnutia 11. kola Fortuna ligy máme už za sebou, ja len pripomeniem, že po 45. minútach hry vedie Slovan nad Michalovcami pomerom 2:0. Budeme tak zvedaví na to, či sa ešte hosťom z východu podarí nepriaznivý stav nejako skorigovať, alebo si dá defenzíva Bratislavy dostatočný pozor.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Skončil sa prvý polčas stretnutia medzi Slovanom a Bratislava a hosťujúcimi Michalovcami, po 45 minútach hry môže byť spokojnejší Slovan. Ten sa totiž zásluhou Čavrića v 19. minúte ujal vedenia a gólom z penalty vyčaril belasým úsmev na tvári aj Soumah. Domáci tak vedú pomerom 2:0.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:06.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Slovan ju strávil zahrávaním priameho voľného kopu, Soumah ale vyslal príliš nízky center na to, aby s jeho odvrátením mohli mať Michalovce väčší problém.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45
    Bežia posledné sekundy prvého polčasu, budeme zvedaví na to, či sa ešte hlavný arbiter stretnutia rozhodne k úvodnej časti zápasu nadstaviť nejaké minúty. Veľa dôvodov na to ale nevidíme.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Juraj Kotula (ŠK Slovan Bratislava).
     
    44
    Škutka aktívne napádal obranné rady svojho súpera, napokon to bol ale práve futbalista Zemplína, od ktorého sa lopta odrazila len za bránkovú čiaru. Odkopávať tak môže v pokoj Mucha.
     
    43
    Nepresný center Čavrića smerom na hranicu vápna, lopta skončila až pri vzdialenejšej postrannej čiare. Tam už Michalovce vedeli, ako sa majú zachovať.
     
    42
    Zdá sa ale, že Morlacchi bude môcť v zápase po krátkom ošetrení pokračovať. To je pre Slovan a rovnako tiež pre ďalší priebeh zápasu nepochybne dobrá správa.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Stanislav Danko (MFK Zemplín Michalovce).
     
    41
    Poriadne nepríjemný moment, na trávnik teraz padol Morlachi, ktorý sa drží za svoju nohu a bude musieť byť ošetrený.
     
    41
    Slovanisti teraz loptu pomerne dlho držali na svojich kopačkách a potvrdili tak naše tvrdenie, že by už najradšej záver prvého polčasu prečkali v pokoji a bez inkasovaného gólu.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva posledných 5 minút.
     
    39
    Loptu uchopil do svojich rukavíc po nepresvedčivom pokuse o vysunutie Kubíka Patrik Macej. Michalovce by ešte v prvom polčase radi strelili kontaktný gól, avšak držanie lopty hrá teraz v ich neprospech.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Martin Koscelník (MFK Zemplín Michalovce).
     
    38
    Ján Mucha následne dostal priestor na odkop od vlastnej brány, s rozohrávkou smerom do poľa sa pritom absolútne neponáhľal. Slovan bude chcieť prečkať záver prvého polčasu v bezpečí.
     
    37
    Lopta opäť letela len k bližšej žrdi, zdá sa ale, že na tento priestor si dá dnes bratislavský Slovan veľký pozor. Platilo to aj v tomto prípade, kedy odhlavičkoval Kubík.
     
    36
    Center Danka zblokovaný, roh pre Michalovce.
     
    36
    Vhadzovanie Sipľaka, ani tento fakt ale Michalovciam k založeniu lepšej útočnej výraznejším spôsobom nedopomohol.
     
    35
    Lopta sa voľne presúvala v okolí stredového kruhu, kde sa jej napokon zmocnil Kubík. Ten sa smerom dopredu zbytočne neponáhľal a dopomohol si rozohrávkou s obrannými radmi Slovana.
     
    34
    Pre hostí ide o poriadne studenú sprchu, kapitán Žofčák však svojich spoluhráčov motivuje k lepšiemu výkonu.
     
    33
    Slovan dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil napokon SEYDOUBA SOUMAH, ktorý poslal Patrika Maceja na opačnú stranu a strelou k žrdi po druhýkrát rozvlnil sieť brány Zemplína.
     
    33
    Bola nariadená penalta v prospech Slovana!
     
    33
    Loptu si k rohovej zástavke postavil Nascimento, ktorý to skúšal prihrávkou k bližšej žrdi, avšak na jeho center zareagovali najlepšie hostia.
     
    32
    Roh v prospech Slovana.
     
    32
    Pomerne často sa lopta dostala len do autu, oba celky tak jednoducho reagovali na črtajúce sa kombinácie svojho súpera. Zápas poriadne stratil na svojom tempe.
     
    31
    Schet naštartoval svoje útočné motory, napokon sa to ale ukázalo ako zbytočné. Nepresnosť na strane domáceho celku, spoza postrannej čiary tak vhodia do hry loptu Michalovce.
     
    30
    Zo zápasu ubehla jeho prvá tretina, aj v tejto chvíli pritom platí stav z 19. minúty. Vtedy sa menil výsledok po prvýkrát, keď nechyteteľnou ranou nedal Čavrić Macejovi šancu na zákrok.
     
    29
    Škutka sa dostal na polovicu súpera, tam bol ale faulovaný. Štandardka v prospech hostí.
     
    28
    Ale pozor! Čavrić v ďalšej dobrej šanci na skórovanie, jeho strelu ale Macej vyrazil vysoko do vzduchu. Lopta sa ešte vrátila do pokutového územia, následný hlavičkový súboj ale už v prospech Michaloviec.
     
    28
    Schet bol na útočnej polovici poriadne nabudený, napokon ale až príliš. Loptu totiž sám poslal za bránkovú čiaru a daroval ju tak Patrikovi Macejovi.
     
    27
    Všetko sa to ale skončilo len útočným faulom.
     
    26
    Bratislava tak po góle Čavrića z 19. minúty stále vedie pomerom 1:0, aj keď jej hráči čelia v ostatných minútach relatívne veľkému tlaku zo strany Michaloviec.
     
    25
    Emmanuel Mensah sa snažil vysunúť jedného zo svojich spoluhráčov, jeho kolmica smerujúca na stred pokutového územia ale skončila len v moci defenzívy domáceho Slovana.
     
    24
    Na opačnej strane začal ďalšiu útočnú akciu Žofčák, ktorý postupne vysunul Mensaha aj Škutku. Vystrelil pritom druhý menovaný, avšak len nedôrazne po zemi.
     
    23
    Škutka nemal príliš na výber, na útočnej polovici sa totiž ocitol medzi trojicou obrancov domácich. Loptu im tak nedobrovoľne musel odovzdať na kopačky.
     
    22
    Seydouba Soumah ťahal akciu Slovana v pozícii hrotového útočníka, avšak na jeho kľučky zareagovala obrana Michaloviec výborne a o loptu ho tak bez väčších problémov pripravila.
     
    21
    Zápas v tejto chvíli mierne stratil na svojom tempe, ani jeden z celkov si totiž v kombinácii na súperovej polovici príliš nerozumel.
     
    20
    Následná snaha domácich o pridanie druhého presného zásahu sa skončila len nepresným zakončením.
     
    19
    Slovan dal gól!
    Slovan sa ujal vedenia, domáci celok využil fakt, že lopta sa teraz vo vnútri vápna poriadne poodrážala. To si všimol ALEKSANDAR ČAVRIĆ, ktorý vyslal nechytateľnú bombu a Macejovi tak nedal šancu na zákrok.
     
    18
    Črtajúca sa šanca v prospech Slovana, do šance sa teraz rútil Soumah, ktorý sa mohol dostať veľmi blízko Maceja, avšak gólman Michaloviec sa situácie nezľakol a loptu ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    17
    Kotula vysunul Nascimenta, ten ale následnú krížnu prihrávku smerom dopredu pokazil. Prišlo totiž zachytenie lopty defenzívou hostí a okamžitá snaha o presnejšiu kolmicu smerom dopredu.
     
    16
    Sledovali sme viacero nepresností v strede poľa, najskôr si v rozohrávke nerozumel Slovan, vzápätí ale poslali loptu na kopačky súpera aj hosťujúce Michalovce.
     
    15
    Šanca ale aj pre Slovan. Ten sa rýchlym centrom dostal do vápna, kde si ešte pre loptu doskočil Schet, avšak ten prihrávku nespracoval. Loptu len predĺžil smerom k bráne, pričom jej priestor nezasiahol.
     
    15
    Za sebou máme už 15 minút zápasu, stále pritom platí stav 0:0. Najväčšiu šancu na zmenu skóre pritom mali Michalovce, ktoré pred niekoľkými minútami parádnym spôsobom preverili pozornosť Muchu.
     
    14
    Hostia ešte zahrávali štandardnú situáciu, avšak lopta napokon loptu Qoseho nenašla. Prihrávka totiž prepadla k vzdialenejšej žrdi, kde si už dal Slovan na súpera pozor.
     
    13
    Omnoho zaujímavejšia situácia ale prišla na opačnej strane ihriska, kde sa hostia dostali do zakončenia, ktoré pomaly padalo pod brvno brány Slovanu. Mucha vo fantastickom výskoku strelu vyrazil aspoň na roh.
     
    12
    Soumah sa s loptou po pravom krídle presunul na útočnú polovicu, kde ešte chcel kombinovať so svojimi spoluhráčmi, avšak aktivita hostí mu to znemožnila.
     
    11
    Michalovce sa pokúsili o vysunutie hráča pri bližšej žrdi, avšak tento center dopadol len na hlavy Slovanistov. Tí sa tak bez väčších problémov ubránili.
     
    10
    Roh pre Michalovce, zahrávať ho bude kapitán Žofčák.
     
    9
    Prepad v defenzívy hostí ale zapríčinil ďalší prienik až pred vápno Michaloviec, kde ešte získal výhodu vhadzovania spoza postrannej čiary.
     
    8
    Slovanisti sa presunuli na polovicu svojho súpera, kde chceli kombinovať a následne aj ohroziť Maceja medzi tromi žrďami, avšak to sa im nepodarilo. Sledovať budeme protiútok Michaloviec.
     
    7
    Lopta sa postupne dostala až na polovicu bratislavského Slovana, ten ale bez väčších problémov zapracoval v defenzíve a opätovne ju získal do svojej moci. Pokračujeme v aktívnom futbale z oboch strán.
     
    6
    Slovanisti sa s loptou presunuli na útočnú polovicu, avšak tam loptu zahrali len za postrannú čiaru. Michalovce sa poľahky dostali k možnosti kombinovať, uvidíme, akým spôsobom ju dokážu využiť.
     
    5
    Slovan sa dostal do šance, avšak Rigo v dobrej streleckej pozícii priestor troch žrdí minul. Loptu tak do svojich rúk berie Patrik Macej, ktorý bude v pokoji odkopávať.
     
    4
    Úvod stretnutia prináša aktívny futbal z oboch strán, lopta sa pomerne často presúva medzi dvomi bránkami. Častejšie sa však predsa len nachádza pred Macejom, kde sa musí defenzíva Michaloviec formovať.
     
    3
    Slovan drží loptu vo svojej moci, budeme zvedaví, čo sa belasým prípadne podarí vymyslieť smerom dopredu.
     
    2
    Naopak, smerom dopredu sa teraz ponáhľali hostia, ktorí prebrali loptu na svoje kopačky a snažili sa využiť protiútok, avšak defenzíva Bratislavy v tomto prípade nezaváhala.
     
    1
    Slovan mal k dispozícii v úvode stretnutia vhadzovanie spoza postrannej čiary, avšak len na vlastnej polovici ihriska. Do šance sa tak nedostal.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – de Kamps, Kubík, Soumah, M. Rigo – Morlacchi, Saláta (C), Nascimento, Schet – Čavrić, Kotula.
    Náhradníci: Krnáč – Burnet, Scott, Oršula, Ligeon, Laczkó, Šefčík.

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Kotora, Žofčák (C), E. Mensah, Danko – Sipľak, Koscelník, Podhorin, Škutka – Qose, Lazarus.
    Náhradníci: Kira – Grič, Turík, Kunca, Vajs, Sedlák, Kushta.

    Rozhodca: Chmura – Hancko, Súkeníková – Hováth.
     
    Vážení priaznivci slovenského futbalu, srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní najvyššej futbalovej súťaže Slovenska, Fortuna ligy, ktorá 11. kolom ukončí svoju prvú tretinu. Postará sa o to aj stretnutie ŠK Slovan BratislavaMFK Zemplín Michalovce, z ktorého vám prinesieme podrobný textový online prenos.

    ŠK Slovan Bratislava sa kadoročne netají svojím jednoznačným cieľom – získať majstrovskú trofej a zosadiť tak z trónu AS Trenčín. Súčasný pohľad to tabuľky ale rozhodne nehrá v prospech belasých, ktorým v súčanosdti patrí až 6. priečka, pričom celok z hlavného mesta Slovenska bodovo nestačí ani na Myjavu, Podbrezovú, či iných predsezónnych outsiderov. Každopádne, Slovan má na svojom konte dokopy 14 bodov, ktoré si vystrieľal za 4 výhry, 2 remízy a 4 prehry, pričom v prospech Slovana nehrá ani jeho súčasné skóre. Činí ho totiž pomer 13:14.

    Posledné 3 zápasy Slovana:

    ŠK Slovan Bratislava – Spartak Myjava 1:2
    ŠK Slovan Bratislava – 1. FC Tatran Prešov 1:1
    AS Trenčín – ŠK Slovan Bratislava 2:1

    MFK Zemplín Michalovce patrí medzi príjemné tohtosezónne prekvapenia. Len málokto totiž čakal, že sa po 10 kolách bude držať celok z východu Slovenska na 7. priečke tabuľky, pričom bude postavením susedom práve svojho dnešného súpera, Slovana Bratislava. Zaujímavosťou je, že Michalovce majú tiež rovnaký počet bodov ako Slovan, a teda 14. Žlto-modrí si ich vystrieľali dovedna za 4 výhry, 2 remízy a 4 prehry, čo znamená, že ani v tomto ohľade sa od tabuľkového suseda Michalovce nelíšia. Rozdielne je ale ich skóre. Zatiaľ čo Slovan nastrieľal doposiaľ 13 gólov, Michalovce ich majú na svojom konte len 9. Aj preto ich skóre predstavuje nepriaznivý pomer 9:14.

    Posledné 3 zápasy Michaloviec:

    MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina 0:2
    FC Spartak Trnava – MFK Zemplín Michalovce 2:3
    MFK Zemplín Michalovce – Spartak Myjava 3:2
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 19. Čavrić, 33. Soumah (pen.), 83. Morlacchi – 90. Škutka (pen.)

    Karty:   44. Kotula (SBA), 67. de Kamps (SBA), 90+2. Saláta (SBA) – 38. Koscelník (MIC), 41. Danko (MIC), 90+2. Kushta (MIC)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – de Kamps, Kubík, Soumah, M. Rigo (60. Scott) – Morlacchi, Saláta (C), Nascimento (75. Oršula), Schet – Čavrić, Kotula (84. Ligeon).
    Náhradníci: Krnáč – Burnet, Scott, Oršula, Ligeon, Laczkó, Šefčík.

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Kotora (55. Kunca), Žofčák (C), E. Mensah (79. Turík), Danko – Sipľak, Koscelník, Podhorin, Škutka – Qose (72. Kushta), Lazarus.
    Náhradníci: Kira – Grič, Turík, Kunca, Vajs, Sedlák, Kushta.

    Rozhodca: Chmura – Hancko, Súkeníková – Hováth