Tomsk – FC Ural 1:1 (kon.) | Samara – Machačkala 2:1 (kon.) | Lok. Moskva – Arsenal Tula 1:1 (kon.)
Groznyj – Orenburg 2:1 (kon.)
koniec
FC Krídla Sovietov Samara
2:1 (2:0)
Anži Machačkala
cz Sobota 01.10.2016, 13:30Ruská Premier Liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Poslední Samara podala výborný výkon a proti Machačkale, vedené trenérem Vrbou, si připsala cenné vítězství. Hosté snížili až 90. minutě, ale na vyrovnání jim již nezbýval čas. (15:29:04)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí vedení bezpečně hlídají.
     
    90
    Budou se nastavovat tři minuty.
    90. Bernard BERISHA - 2:1
     
    90
    Machačkala právě vstřelila branku!
    Střídající Kosovan BERNARD BERISHA dostal přihrávku na levou stranu udělal hezkou zasekávačku mezi dva hráče a poslal přízemní střelu, které gólman Loria jen lehce změnil směr. Rána se otřela o tyč, ale skončila v síti.
     
    89
    Francouz Yohan Mollo dostal přihrávku, udělal tři kroky dopředu s balonem a opřel se do míče velkou silou. Střela však skončila vysoko nad.
    85.
     
    84
    Samara drží mič a nechce si přivodit komplikace. Teď dokonce doácí kopali roh, ale z tohoto mráčku nezapršelo.
     
    82
    Machačkala kopala roh, ale domácí obrana s přehledem odvrátila.
     
    79
    U míče je ale stále výběr hostů. Ten se nemůže dostat ke střele. Zatím Anži produkuje pouze centry, které chytá brankář.
     
    78
    Taktické střídání Křídel Sovětů. Útočníka Mbakogu střídá defenzivněji naladěný Baškirov.
     
    77
    O míč se bojovalo ve středu hřiště, takže opět nebyla hra nijak zajímavá.
     
    76
    Žluté varování viděl za faul zezadu autor druhé gólové trefy. Ve zbývajícím času si bude muset dát na podobné zákroky pozor.
     
    75
    Machačkala dnes potřetí střídá. Dolů jde Majewski, jehož nahrazuje Berisha.
     
    75
    Majewski má slova potvrdil, když jeho centr vyboxoval Loria.
     
    74
    Skoro celý druhý poločas zatím chválím aktivitu hostů. Nyní přišel prostor pochválit i obranu domácích, která je v dnešním duelu kompaktní a přestože do vápna létají centry, nic nebezpečného z nich není.
     
    72
    Gadžibekov si naběhl k pokutovému území, ale nedokázal ocentrovat přesně. Zbytečná ztráta míče pro Machačkalu, které se opravdu čas krátí. Zbývá něco kolem dvaceti minut.
     
    71
    Akce Machačkaly byla zastavená, protože podle mínění rozhodčího zahrál Iličević rukou.
     
    70
    Přímý kop měli fotbalisté Křídel Sovětů. Zůstal nevyužit, jelikož autor mířil přímo do zdi, což obvykle ke skórování nevede. U míče Anži.
     
    69
    Parádním obranným zákrokem se prezentoval Mensah, který sestřelil s míčem běžícího Mbakogu. Tento zákrok by oslavovala zejména recesní skupina Fanklub defenzivního fotbalu, opravdu kvalita.
     
    68
    A další centrovaný míč na Boliho. Útočníkovi Machačkaly chyběl zhruba krok, aby se k míči dostal rychleji, než Loria.
     
    67
    Jestli jsem po prvním poločase tvrdil, že Křídla Sovětů předvádí hitparádu, tak nyní tomu tak vůbec není. Domácí se spíše brání, když mají ten dvougólový náskok.
     
    66
    Po rohovém kopu Křídel Sovětů se k míči dostal za vápnem Callagov. Pokus obránce domácího výběru mířil mezi diváky, samotný fotbalista se tomu zasmál.
     
    65
    Další míč mířil z levé strany do vápna. Boli na něj dosáhl, ale jeho zakončení nebylo dobré, jelikož se mu kulatý nesmysl zamotal mezi nohami.
     
    64
    Hosté mohli srovnat z přímého kopu. Centrovaný míč se dostal do vápna, kde ho však nedokázal nikdo v žlutém usměrnit do branky.
     
    62
    Nemůžeme říci, že se Machačkala nesnaží, to opravdu ne. Hosté se tlačí do zakončení, do vápna míří centry, ale nic, co by nadělalo Loriovi potíže. Na zlepšení mají svěřenci Pavla Vrby zhruba půl hodiny.
     
    61
    V tuto chvíli se o míč bojuje ve středu hřiště, čili hra zas tak zajímavá není.
     
    59
    Gasanov se dostal do vápna a hnal se za míčem, určitě mohl následnou situaci, kdy byl křížen obráncem domácích, vyřešit lépe. Místo toho se dopustil útočného faulu a situaci zhatil.
     
    58
    Teď budou mít fotbalisté Anži šanci, neboť domácí hrají o deseti. Bateau byl ošetřován na hřišti, tudíž musel mimo hřiště.
     
    57
    Kornilenko byl tvrdě atakován a na svého soupeře se zlobí. Slabou náplastí mu může být fakt, že se dostal do zakončení, které sice nevypadalo nijak nebezpečně, ale Bělenovovi nadělalo menší potíže.
     
    56
    Ne, nejde to. Hosté jsou velmi zbrklí, nyní naprosto zazdili slušnou šanci. Ve vápně byl s míčem Majewski, ale naprosto zbytečně přihrával pod sebe mimo pokutové území. Následná střela mířila zhruba do desáté řady.
     
    55
    Závar ve vápně Anži zastavila píšťalka sudího, který odpískal ofsajd. Do útoku se tak dostává Machačkala.
     
    54
    Mollo si navedl míč do středu hřiště a opět se pokoušel o střelu na vzdálenější tyč, brankář Bělenov připraven a kulatý nesmysl vyrazil na roh.
     
    53
    Mohla, ale to by Mensah musel přesně přihrát na pár metrů. Trenér Vrba se na svého svěřence vyčítavě podíval a určitě si pro sebe utrousil pár nepublikovatelných výrazů.
     
    52
    Zápas pokračuje. U míče domácí hráči, kteří se zatím k ničemu ve druhé půli nedostali. Aktivnější je zatím určitě Anži, dokáže snížit?
     
    50
    Machačkala přidává na tempu. Centr do vápna poslal aktivní Iličević, ve vzdušném souboji se střetl Boli s brankářem Loriou, jenž je opět ošetřován. Chvíli se hrát nebude.
     
    49
    Ou! Po chybě obránce Callagova se dostal k zakončení Iličević. Fotbalista hostů, jenž nebyl nikým atakován, vystřelil trestuhodně vedle!
     
    47
    Iličević zatáhl míč z levé strany těsně před vápno, přihrál Tigijevovi, jenž v dobré pozici střílel velmi nepřesně. Je možné, že kulatý nesmysl poslal ze stadionu pryč.
     
    46
    Varování dostává Kornilenko, který v souboji udeřil do obličeje Mensaha. Tomu není do zpěvu, ale ve hře pokračovat bude.
     
    46
    Hosté udělali první změnu. Budkivskije, kterému se dnes vůbec nedařilo, vystřídal Boli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Aktéři dnešního utkání už jdou na trávník, spokojenější jsou jednoznačně Křídla Sovětů. Hosté z Machačkaly musí přidat, jinak si ze Samary odvezou nepříjemný výsledek.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nabídlo skvělý fotbal. Myslím si, že výkon domácích naprosto neodpovídá tabulce, neboť Křídla Sovětů jsou zatím poslední. Dnes ale hrají parádně a poté, co přežili šanci Budkivskije, udeřili. Skóre otevřel střelou z dálky v 18. minutě Yohan Mollo, v nastavení první půle mířil přesně i Sergej Tkačjov. Druhý poločas začne zhruba ve 14:33 a nabídne určitě zajímavou podívanou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Sergej TKAČJOV - 2:0
     
    45+1
    Samara právě vstřelila branku!
    A domácí toho náležitě využívají. Kornilenko získal na vápně míč, přihrál jej pod sebe, kde stál SERGEJ TKAČJOV, jenž si navedl míč na levou nohu a parádní střelou na zadní tyč posílá Samaru do dvoubrankového vedení – 2:0!
     
    45
    Rozhodčí nastavil v první půli jednu minutu nad rámec hrací doby.
     
    44
    Z následného přímého kopu se k hlavičce dostal Kornilenko, ale míč přeletěl branku. Už už to vypadá, že se do kabin půjde za stavu 1:0 pro domácí.
     
    43
    Naprosto zbytečný zákrok od Paršivljuka, který rozhodčí ocenil žlutou kartou. Obránce Machačkaly zajel zezadu do soupeře a může být rád, že nebyl vyloučen.
     
    42
    Samara to udělala naprosto skvěle. Tkačjov vykombinoval se spoluhráči obránce, ale k centru se nedostal, jelikož ten poslední mu míč odebral.
     
    41
    Domácí si přihrávají a nepouští hosty k balonu. Tohle není pro Vrbův celek dobrá zpráva, pokud dnes pomýšlejí na body.
     
    40
    A teď se fotbalisté Anži provinili ofsajdem. Rozehrávají Křídla Sovětů, kteří se snaží udržet jednogólový náskok do přestávky.
     
    39
    Z něj se nic moc zajímavého nestalo. Za zmínku stojí spíše protiútok Machačkaly, který naprosto zbabral Majewski, když se mu míč zamotal pod nohy a on nedokázal přihrát lépe postaveným spoluhráčům.
     
    39
    Aktivní Mollo se opět prezentoval střeleckým pokusem, tentokrát z hranice vápna. Brankář Bělenov vyrazil pouze na roh!
     
    38
    Iličević pronikl do vápna, kde mu míč uzmul Callagov. Hosté ale vybojovali rohový kop. Po centru do vápna rozhodčí odpískal útočný faul, čímž akce skončila.
     
    36
    Ohrožení pro branku Machačkaly! Autor jediné branky utkání se dostal do vápna, kde se protáhl kolem bránícího soupeře, ale zakončení se mu opravdu nepovedlo.
     
    34
    Hosté se nakonec přeci jen do akce dostali, ale Tkačjov skvěle vybojoval míč, ten se po několika přihrávkách dostal až ke Kornilenkovi, který centroval, ale nepřesně. Škoda pro domácí.
     
    33
    Brankář Loria opět trošku zariskoval při rozehrávce, čímž se postaral o to, že Samara přišla o míč. Anži kombinuje na polovině hřiště a snaží se najít prostor ve skvěle organizované obraně domácího celku.
     
    32
    Paršivljuk mohl vyslat do solidní šance Iličeviće, ale protože nedokázal přesně přihrát, musí se opět hosté bránit před domácím útočným valem.
     
    31
    Křídla Sovětů jsou lepším mužstvem na hřišti. Po rohovém kopu z pravé strany vyboxoval Bělenov míč tak nešťastně, že soupeři nabídl další roh.
     
    30
    Fanoušci Samary bouří. Pokus o střelu totiž ve vápně zasáhl Laziće do ruky, ten ji měl ovšem u těla a tak se rozhodčí rozhodl penaltu neodpískat.
     
    29
    Domácí fotbalisté se snažili o rychlý brejk, ale to bylo spíše na škodu, neboť Koncedalov uklouzl a ze situace nebylo nic.
     
    27
    O odpověď se nyní pokoušel Iličević, který přihrával za obranu na Budkivskije, jenže kulatý nesmysl měl příliš velkou rychlost a útočník hostí jej nedokázal doběhnout.
     
    26
    Domácí hráči měli příležitost ke zvýšení skóre. Autor dosud jediné branky utkání centroval míč z přímého kopu do vápna, ale tam jej zasáhl pouze obránce hostí a dokázal ho v klidu odhlavičkovat.
     
    25
    Hosté propadli v obraně a situaci musel za žluté upozornění hasit Musalov.
     
    24
    Ani fotbalisté Samary teď nejsou bůhvíjak přesní. O míč se bojuje ve středu hřiště.
     
    23
    Ne, hostům se prostě nevede. Přestože měli slibný začátek, tak aktuálně si neumí ani přesně přihrát, proto byla teď zazděná solidní příležitost na brejk.
     
    22
    Akce ale skončila rychleji, než vlastně začala. Koncedalov se prezentoval pěkným bránícím zákrokem a pro svůj celek vybojoval míč.
     
    21
    Tkačjov se odhodlal ke střele skoro z poloviny hřiště, zablokoval mu jí mimo jeden z bránících hráčů Anži. Ta se hrne do útoku.
     
    20
    Trenér hostí Pavel Vrba se netváří příliš nadšeně, do útoku se ale hrnou právě fotbalisté Machačkaly. Majewskiho centr chytil bezpečně Loria.
    18. Yohan MOLLO - 1:0
     
    18
    Samara právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení a musím přiznat, že zaslouženého! MOLLO se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, která udělala z Bělenova diváka a zapadla o tyč do branky – 1:0!
     
    16
    A další hráč na zemi. Protentokrát to je Gasanov. Ale už se zvedl, nicméně tyto okamžiky, kdy se nehraje, zbytečně hru kouskují.
     
    15
    Loria se při zásahu nějakým způsobem zranil, držel se za hlavu. Byli u něj lékaři a pár okamžiků ho ošetřovali, nyní se může opět hrát.
    13.
     
    13
    Neskutečná šance Machačkaly na skórování! Iličević centroval míč po zemi, ten se zastavil na kopačce Budkivskije, jenž byl asi tři metry před brankou a trefil skvěle postaveného Loriu!
     
    13
    Mbakogu to vzal na sebe, pronikl do vápna, jenže byl křížen obráncem, proto nemohl ani zakončit.
     
    12
    Ne, neprosadí. Alespoň nyní. Tkačjov totiž napálil pouze zeď, balon se odrazil až na půlící čáru.
     
    11
    Samara bude mít velkou příležitost. Poté, co se hosté osvobodili po dalším centru, zahrál nešťastně jeden z obránců rukou těsně před vápnem. Prosadí se domácí?
     
    10
    Vzápětí posílal Mollo míč do vápna, do vzduchu vyskočil Kornilenko, ale nedokázal kulatý nesmysl zasáhnout hlavou, chyběl mu zhruba půl metr.
     
    9
    Aktuálně to jsou domácí, kteří převzali útočnou aktivitu. Nejvíce je vidět Tkačjov, jemuž se opět nepovedlo dobře ocentrovat.
     
    8
    Domácí se snažili vytvořit gólovou příležitost, ale po rohovém kopu posílal Tkačjov nepřesný centr do vápna, tudíž míč pro Anži.
     
    7
    Ale to se jim vůbec nepovedlo, aktivní pressing pomohl Křídlům Sovětů k tomu, aby se dostali k ohrožení branky soupeře.
     
    6
    Nepřesná přihrávka na polovině hřiště znamená ztrátu kulatého nesmyslu pro domácí, míč tedy drží hosté v žlutých dresech a neváhají podniknout další útočný výpad.
     
    5
    Brankář Samary málem přivodil infarktovou situaci pro svůj tým, když dlouho váhal s rozehrávkou, napadající Budkivskij zaslouží pochvalu.
     
    4
    Hosté začínají přidávat na aktivitě. Po rohovém kopu se ke střele za vápnem odhodlal Tigijev, ani on netrefil branku.
     
    3
    Iličević se prezentoval pohlednou individuální akcí. Záložník Anži si navedl míč z levé strany na střed hřiště a vystřelil. Jeho pokus však mířil vedle.
     
    2
    S míčem kombinovali fotbalisté domácího celku. Tkačjov se snažil přihrát na Mbakogu, ale obránce Paršivljuk si skvěle poradil, když míč uzmul a bezpečně s ním opustil nebezpečné území.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou týmů vcházejí na trávník, fanoušci na stadionu je vítají. Duel začne během několika okamžiků.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Křídla Sovětů Samara: G. Loria – Callagov, Nadson, Bateau, Taranov, Jatčenko – Mollo, Koncedalov, Tkačjov – Kornilenko, Mbakogu.
    Náhradníci: Konjuchov, Pavlov – Baškirov, Čočijev, Božin, Margasov, Pasquato, Zinkov.

    Anži Machačkala: Bělenov – Paršivljuk, Yambéré, Lazić, Tigijev – Jonathan Mensah, Majewski, Gasanov, Musalov, Iličević – Budkivskij.
    Náhradníci: Šafinskij – B. Berisha, Boli, Gadžibekov, Ebecilio, Gazimagomedov, J. Kuzmin, Ščerbak, Mutari, Xandão.
     
    Srdečně vás vítám u zápasu mezi FK Křídla Sovětů SamaraAnži Machačkala. Pohodlně se usaďte, utkáním vás provede Milan Šplíchal.
     
    FK Křídla Sovětů Samara
    Domácí rozhodně pohodu neprožívají, ba naopak. Po osmi kolech se Samara krčí na posledním 16. místě, když dosud nedokázala zvítězit a zmohla se na tři remízy. Skóre 3:8 ukazuje ještě větší problém v ofenzívě, neboť góly střílejí obránci, defenzivní činnost ujde.

    Forma
    Fotbalisté Křídel Sovětů vybojovali v posledních třech duelech jediný bod. V šestém kole se utkali s Rostovem, kterému padli 1:2. Stejným poměrem skončilo jejich snažení na domácím hřišti proti CSKA Moskva. Naposledy ubránili v Permu remízu 0:0.

    Tabulka střelců týmu
    1 – Jatčenko, Rodić, vlastní.
     
    Anži Machačkala
    Hostům se vede slušně. Fotbalisté Machačkaly si za osm kol vykopali solidních 12 bodů a hájí sedmou příčku tabulky. Na pohárová umístění jim chybí tři body. Poměrně velký problém představuje ofenzivní schopnosti hráčů, jelikož Anži vstřelila pouhých šest branek, na druhou stranu inkasovala pouze sedmkrát.

    Forma
    Machačkala vybojovala z posledních tří utkání pět bodů. V rámci šestého kola remizovala v Gazovniku 0:0, poté vyhrála v Uralu 1:0 a naposledy před svými fanoušky dělila body se Zenitem Petrohrad po výsledku 2:2.

    Tabulka střelců týmu
    1 – Berisha, Boli, Budkivskyj, Ebecilio, Majevski, Obertan
     
    Vzájemné zápasy ze sezóny 2015/2016

    V uplynulém ročníku na tom byli v konečném součtu lépe domácí. Ti nejprve zvítězili v Machačkale, aby v posledním ligovém kole vybojovali remízu. Díky tomuto bodu Anži ze soutěže nesestoupila.

    1. kolo: Machačkala – Samara 0:1 (51. Gabulov)
    30. kolo: Samara – Machačkala 0:0
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Milan Šplíchal

    Góly: 18. Mollo, 45+1. Tkačjov (Kornilenko) – 90. B. Berisha

    Karty:   76. Tkačjov (KSS) – 25. Musalov (MCK), 43. Paršivljuk (MCK)


    FC Krídla Sovietov Samara: G. Loria – Callagov, Nadson, Bateau, Taranov, Jatčenko – Mollo, Koncedalov, Tkačjov – Kornilenko, Mbakogu (78. Baškirov).
    Náhradníci: Konjuchov, Pavlov – Baškirov, Čočijev, Božin, Margasov, Pasquato, Zinkov.

    Anži Machačkala: Bělenov – Paršivljuk, Yambéré, Lazić, Tigijev – Jonathan Mensah, Majewski (75. B. Berisha), Gasanov, Musalov, Iličević – Budkivskij (46. Boli).
    Náhradníci: Šafinskij – B. Berisha, Boli, Gadžibekov, Ebecilio, Gazimagomedov, J. Kuzmin, Ščerbak, Mutari, Xandão.