Tomsk – FC Ural 1:1 (kon.) | Samara – Machačkala 2:1 (kon.) | Lok. Moskva – Arsenal Tula 1:1 (kon.)
Groznyj – Orenburg 2:1 (kon.)
koniec
FK Tom Tomsk
1:1 (1:1)
FC Ural
cz Sobota 01.10.2016, 11:00 • Stadion Trud, Tomsk • Ruská Premier Liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Tomsk v souboji dvou týmů, které vyhrály pouze jedno z posledních pěti ligových utkání, v sobotu dopoledne přivítá na svém hřišti Ural. Zatímco hosté minulý týden zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem na hřišti Orenburgu 1:0, Tomsk bude vstupovat do sobotního střetnutí s dvěma prohrami v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Solosin – K. Kombarov, O. Vranješ, Djakov, Žirov, Bordačev – Droppa, Tiškin, Bicfalvi – Pugin, Samodin.
    Náhradníci: Kočenkov – Ten, Dudijev, D. Jablonský, Kuzněcov, Baljajkin, Popov, Čuperka, Golyšev, Pogrebňak, Kudrjašov.

    FK Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Novikov, Fontanello, Dancev – Fidler, Jemeljanov – Čanturija, Pavlenko, Lungu – Pavljučenko.
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Merkulov, Dinga, Pankov, Serčenkov, Ščerbakov, Podoksenov, Žukov, Stavpec, Bougouhi, Konaté.

    Rozhodčí: Vitalij Meškov.
     
    Hráči obou týmů se pečlivě rozcvičují. Do začátku utkání Tomsk – Ural zbývá necelých 10 minut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Vitalij Meškov si srovnal hodinky a dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstaral domácí Tomsk.
     
    2
    Domácí fanoušci o sobě dávají hned od úvodních sekund utkání vědět a svůj tým povzbuzují hlasitými pokřiky: "bojovat, bojovat!"
     
    3
    Tomsk se pokoušel založit útok ve středu hřiště dlouhou kolmou přihrávkou, ta ovšem skončila pouze u brankáře Nikolaje Zabolotnyje.
     
    4
    Maxim Tiškin zastavil útočnou snahu Uralu pěknou závorou, kterou vystavil do cesty na levé straně unikajícímu Chisambovi Lunguovi.
     
    5
    Ural rozehrál na pravé straně pěknou a po následném centru se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce Denys Kulakov, jeho pokus byl ovšem nepřesný a zamířil daleko vedle levé tyče.
     
    6
    Uralu se daří velice dobře bránit a domácí fotbalisté Tomsku se marně snaží prosadit.
     
    7
    Jeden z hostujících fotbalistů se před pár okamžiky dostal na levé straně šestnáctky ke střele, jeho pokus z úhlu byl ovšem příliš slabý na to, aby domácího brankáře Alexeje Solosina překonal.
     
    8
    Ural předvádí pohledný ofenzivní fotbal a před pár okamžiky nebezpečně pronikal k bráně po levé straně hřiště, jeden z jeho fotbalistů ale vzápětí neuspěl na levé straně šestnáctky proti dvojnásobné přesile.
     
    9
    Kirill Kombarov se snažil prosadit po pravém křídle, jeho následný centr z ostrého úhlu ale nic nepřinesl a hosté navíc mohli odkopávat od brány, i když to nejdříve vypadalo na rohový kop.
     
    10
    Ze zápasu uplynulo téměř deset minut a zatím čekáme na jedné nebo druhé straně na slibnou brankovou příležitost.
     
    11
    Tomsk předvedl na levé straně hřiště nádhernou kombinaci na jeden dotek a vzápětí zkusil zpoza šestnáctky vypálit, střela jednoho z domácích fotbalistů ale byla zablokována.
     
    12
    Denys Kulakov si na konci jedenácté minuty nabíhal na kolmou přihrávku svého spoluhráče, v blízkosti pravé postranní čáry se ale ocitl v ofsajdu.
     
    13
    Roman Pavljučenko byl faulován na vlastní polovině v blízkosti středového kruhu a protihráč se mu následně sportovně omluvil.
     
    14
    Oba týmy se snaží neustále útočit, jenže tomu schází nějaká překvapivá a především přesná finální přihrávka, po které by se jeden z aktérů na hřišti dostal do zakončení.
     
    14
    Jako bych to zakřikl! Roman Jemeljanov na levé straně hřiště v blízkosti šestnáctky napřáhl k nádherné střele, která zamířila těsně vedle bližšího levého horního rohu brány!
     
    15
    Sergej Samodin si hledal v pokutovém území prostor po pěkném centru z pravého křídla a málem se dostal do zakončení, jeden z jeho protihráčů ale na přední tyči míč nohou přizvedl nad bránu. Následoval rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    16
    Roman Jemeljanov se dostal na hranici šestnáctky k odraženému míči a pohotovou střelou se pokoušel levačkou zamířit ke vzdálenější levé tyči, jeho pokus byl ovšem zablokován.
     
    17
    Ural se nyní usadil na polovině svého soupeře a po autovém vhazování pálil na levé straně šestnáctky z otočky aktivní Roman Jemeljanov, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop.
     
    18
    Giorgi Čanturija rozehrál na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyč posílal pěkný centr, který jeden z obránců Tomsku dokázal hlavou odvrátit do bezpečí.
     
    19
    Domácí hráči Tomsku se začínají ocitat pod stále větším a větším tlakem, zatímco směrem vpřed jsou naprosto neškodní.
     
    20
    Tomsk mohl před pár okamžiky vyrazit po pravém křídle do ojedinělého rychlého protiútoku, ten ovšem zastavila nepřesná kolmá přihrávka, která zamířila do území nikoho.
     
    21
    Tomsk začal dobře napadat rozehrávku svého soupeře a vybojoval míč na své kopačky, jenže krátce na to se ho po další nepřesné kolmé přihrávce rychle zbavil.
     
    22
    Fanoušci Tomsku o sobě dávají opět hlasitě vědět pokřiky: "bojovat, bojovat!"
     
    23
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    ALEXEJ PUGIN se dostal uprostřed šestnáctky po kolmé přihrávce Maxima Bordačeva k odraženému míči a krásnou přízemní střelou poté zamířil k přední levé tyči.
    23. Alexej PUGIN - 1:0
     
    24
    Ural během posledních okamžiků zápasu přestal hrát a po špatném odkopu za to byl náležitě potrestán.
     
    25
    Fotbalisté Uralu se snaží odpovědět, jenže Roman Pavljučenko se snažil dostat do zakončení v pokutovém území marně a akci jeho týmu navíc přerušil ofsajd.
     
    26
    Ural si začíná vytvářet obrovský tlak a ke svým akcím využívá především pravou stranu.
     
    27
    Hosté dvakrát nebezpečně odcentrovali z pravého křídla, první centr ale Tomsk dokázal odvrátit, zatímco ten druhý skončil těsně nad břevnem.
     
    28
    Jeden z obránců Uralu si roli posledního hráče dovolil riskantní zasekávačku, vzápětí byl ale faulován a žádné nebezpečí nepřišlo.
     
    29
    Hra se přelévá v rychlém sledu ze strany na stranu, zatím ovšem bez nějaké brankové příležitosti.
     
    30
    Giorgi Čanturija se dokázal na pravé straně šestnáctky prodrat do zakončení a poté přízemní střelou z ostrého úhlu mířil k přední tyči, u ní byl ale připravený Alexej Solosin, který míč vyrazil na rohový kop!
    30. Čanturija se dokázal prodrat v šestnáctce do zakončení.
     
    31
    Následný rohový kop Uralu nic nepřinesl a na hrací ploše zůstal po tvrdém souboji s Maximem Tiškinem ležet jeden z hostujících hráčů, který byl hodně otřesený.
     
    32
    Jeden z hostujících hráčů po svých odešel za postranní čáru, kde bedlivě sleduje jeho stav jeden z lékařů.
     
    33
    Giorgi Čanturija se snažil po pravém křídle proniknout do slibné šance, jenže vzápětí byl čistým zákrokem o míč připraven.
     
    34
    Tomsk po vstřelení vedoucí branky přestal hrát a fotbalisté Uralu jsou nyní tím týmem, který tahá za delší konec lana.
     
    35
    Tomsk vyrazil po pravé straně do rychlého protiútoku a Maxim Bordačev se málem řítil sám na bránu, jenže kolmá přihrávka jeho spoluhráče byla příliš prudká a Nikolaj Zabolotnyj se skvěle vydal proti míči, který v blízkosti hranice šestnáctky lapil do své náruči.
     
    36
    Fotbalisté Tomsku vyrazili do rychlého protiútoku, ten ale nic nepřinesl. Vzápětí to zkusil Ural, jehož střela zpoza šestnáctky byla sražena vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    37
    Následný rohový kop hostujícího celku nic nepřinesl a Tomsk se může v závěru prvního poločasu pokusit navýšit své jednobrankové vedení.
     
    38
    Eric Bicfalvi předvedl na pravé straně dlouhý sprint a jeho následná střela z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu byla zřejmě sražena na rohový kop, jenže hlavní rozhodčí ukázal za pískotu domácích fanoušků na odkop od brány.
     
    39
    Tomsk se zdravě naštval a na pravé straně hřiště napřáhl v blízkosti pokutového území k prudké střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji nadvakrát pozorný brankář Nikolaj Zabolotnyj dokázal zneškodnit.
     
    40
    Do konce atraktivního utkání dvou celků ze spodní části tabulky zbývá odehrát pět minut. Domácí vedou nad Uralem 1:0 a jsou na dobré cestě ukončit sérii dvou ligových porážek v řadě.
     
    41
    Ural rozehrál na levé straně rohový kop a následný centr propadl na vzdálenější pravou tyč, tam ovšem nebyl žádný z hostujících hráčů, který by se dostal do zakončení.
     
    42
    Domácí se vzápětí pokusili zahrozit dlouhým kolmým pasem za obranu, ten byl ovšem příliš dlouhý a míč skončil v náručí brankáře Nikolaje Zabolotnyje.
     
    43
    Jeden z hráčů Uralu si na hranici šestnáctky zpracovával krásný diagonální pas svého spoluhráče, jenže po pěkném zalepení míče zahrál nešťastně rukou.
     
    44
    Roman Pavljučenko se tlačil na levé straně šestnáctky do zakončení hlavou a skončil na trávníku, penalta se ovšem nepískala.
     
    45
    Ural právě vstřelil branku!
    PABLO FONTANELLO si dokázal uprostřed šestnáctky najít volný prostor a po levém boku brankáře Alexeje Solosina poslal míč hlavou po krásném centru z rohového kopu v podání Giorgiho Čanturijy do sítě. Ural v samotném závěru poločasu vyrovnává na 1:1! Asistence: Giorgi Čanturija.
    45. Pablo FONTANELLO - 1:1
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Domácí fotbalisté Tomsku se v úvodu zápasu sice častěji bránili, jenže v polovině prvního poločasu vyrazili do rychlého protiútoku, po kterém se s nutnou dávkou štěstí a odrazu míče od jednoho z hostujících obránců dostal v pokutovém území ke střele Alexej Pugin, který přízemní ranou zamířil k přední levé tyči. Už to vypadalo, že si Tomsk odnese do kabin jednobrankový náskok, jenže těsně před přestávkou vyrovnal po centru z rohového kopu hlavou Pablo Fontanello. Skóre po prvním poločase. Tomsk 1 Ural 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 12:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ural obstaral výkop druhého poločasu, do kterého oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1 poté, co těsně před přestávkou Pablo Fontanello odpověděl na úvodní gól Alexeje Pugina.
     
    47
    Hosté vstoupili do druhé poloviny utkání dobře a zkusili vypálit zpoza šestnáctky, následný táhlý pokus ale zamířil vedle pravé tyče.
     
    48
    Alexandr Dancev byl v blízkosti šestnáctky na levém křídle tvrdě faulován a zůstává ležet na hrací ploše. Hlavní rozhodčí ovšem hru nechal plynout dál.
     
    49
    Obránce Uralu se po válení sudů vrátil zpět na nohy a vypadá, že v zápase bude moci v pohodě pokračovat.
     
    50
    Fotbalisté Uralu dobře odcentrovali z pravého křídla, jenže následný centr na vzdálenější levé tyči v pohodě stáhl ze vzduchu připravený brankář Alexej Solosin.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Giorgi Čanturija (FK Ural).
     
    52
    Giorgi Čanturija stáhl v blízkosti šestnáctky k zemi unikajícího Erica Bicfalviho a následovala nebezpečná standardní situace, domácí se ovšem po jejím rozehrání k ničemu nedostali a následný střílený centr skončil v náručí Nikolaje Zabolotnyje.
     
    53
    Chisamba Lungu zkusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže jeho pokus zamířil pouze doprostřed brány a náruče Alexeje Solosina.
     
    54
    Vitalij Djakov se skvěle vrátil a jednoho z protihráčů skvěle připravil o míč čistým skluzem, jenže se při něm s největší pravděpodobností poranil a zůstává ležet na hrací ploše.
     
    55
    Vitalij Djakov už je zpět na nohou a v doprovodu lékaře odkulhal za postranní čáru.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ognjen Vranješ (FK Tom Tomsk).
     
    56
    Ognjen Vranješ u postranní čáry stáhl k zemi unikajícího Giorgiho Čanturiju, který ve vzájemném souboji přišel o kopačku.
     
    57
    Ural na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a následný centr do šestnáctky byl na přední tyči odvrácen.
     
    58
    Na obou stranách je k vidění poměrně hodně nepřesností a hra se odehrává mezi šestnáctkami.
     
    59
    Pablo Fontanello byl v blízkosti vlastního pokutového území nepříjemně přišlápnut vleže Ericem Bicfalvim, který ztratil stabilitu a rozhodně to neudělal úmyslně.
     
    60
    Ze zápasu uplynula téměř hodina hry a skóre je stále vyrovnané 1:1. Ural je po přestávce lepší, až na jednu nebezpečnou střelu zpoza šestnáctky se ale zatím k ničemu nedostal.
     
    61
    Giorgi Čanturija rozehrál rohový kop a po jeho odvráceném centru se dostal uprostřed šestnáctky ke střele Artem Fidler, který pohotově vypálil z otočky, jeho přízemní pokus byl ale příliš slabý a navíc zamířil doprostřed brány, kde byl připravený Alexej Solosin a míč sebral ze země.
     
    62
    Ural se snaží otočit utkání na svou stranu a domácí fotbalisté Tomsku se začínají ocitat pod tlakem.
     
    63
    Hosté rozjeli po pravém křídle další slibnou akci, po které byl přetažený centr do šestnáctky odvrácen Ognjenem Vranješem na rohový kop.
     
    64
    Ural rozehrál v rychlém sledu dva rohové kopy a po tom prvním výrazně zahrozil Alexandr Novikov, který uprostřed šestnáctky hlavičkoval přesně k pravé tyči, brankář Alexej Solosin ale vytáhl úžasný reflexivní zákrok a jeho pokus vyrazil!
     
    65
    Tomsk se marně snaží dostat přes půlící čáru a z tribun se začíná ozývat hlasitý pískot.
     
    66
    Domácí připravují první střídání. U postranní čáry už je připravený nastoupit do hry Artem Popov.
     
    66
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Kirill Kombarov, přichází Artem Popov.
     
    67
    Kirill Kombarov byl stažen ze hřiště a pravdou je, že během dnešního utkání nebyl příliš vidět.
     
    68
    Bezvládnou hru Tomsku za potlesku domácích fanoušků přišel oživit Artem Popov.
     
    69
    Tomsk se vydal po pravém křídle po dlouhé odmlce do útoku a do šestnáctky poslal nebezpečný centr, na přední tyči ale dobře zasáhl Alexandr Novikov a míč odvrátil ze vzduchu na rohový kop.
     
    70
    Rohový kop Tomsku sice nic nepřinesl, domácí ale pokračovali v akci a na pravé straně šestnáctky zkusil z ostrého úhlu vypálit Vitalij Djakov, jeho pokus byl ale zablokován.
     
    71
    Roman Pavljučenko se pohodlně usadil na hřišti a čeká, až k němu přijdou lékaři.
     
    71
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Roman Pavljučenko, přichází Mohamed Konaté.
     
    72
    Mohamed Konaté se po vystřídání okamžitě zapojil do hry a na vlastní polovině hřiště vyhrál hlavičkový souboj.
     
    73
    Po vystřídání na straně Uralu tempo hry trochu dopadlo, hostům to ale hraje do not, protože Tomsk si začínal vytvářet místy obrovský tlak.
     
    74
    Jeden z hostujících hráčů se pokoušel prosadit na hranici šestnáctky, jenže si pomohl nedovoleným způsobem a byl mu odpískán faul.
     
    75
    Lukáš Droppa nádherným centrem z pravého křídla našel na vzdálenější tyči nabíhajícího Alexeje Pugina, který mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, jenže míč mu odskočil od nohy a skončil v rukavicích brankáře Nikolaje Zabolotnyje!
     
    76
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Alexandr Pavlenko, přichází Sergej Podoksenov.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Lukáš Droppa (FK Tom Tomsk).
     
    78
    Lukáš Droppa zabránil rychlému protiútoku Uralu tvrdým faulem, když vystavil do cesty svou nohu unikajícímu Alexandrovi Dancevovi.
     
    79
    Střídající Mohamed Konaté se dostal na pravé straně šestnáctky k přízemnímu centru, jeho pas z ostrého úhlu ale lapil na přední tyči Alexej Solosin.
     
    80
    Alexej Pugin se ocitl po zaváhání jednoho z obránců Uralu v obrovské šanci a diagonální střelou z levé strany šestnáctky málem zamířil ke vzdálenější pravé tyči, jenže míč se od brankové konstrukce odrazil zpět do hry a z bezprostřední blízkosti nedokázal míč dorazit do brány Sergej Samodin!
    80. Hráči domácího Tomsku neproměnili stoprocentní šanci!
     
    81
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Sergej Samodin, přichází Kirill Pogrebňak.
     
    82
    Tomsk před pár okamžiky zahodil obrovskou brankovou příležitost a hosté jsou stále naživu.
     
    83
    Domácí využili druhé střídání a hru Tomsku přišel oživit zkušený Kirill Pogrebňak.
     
    84
    Střídání v týmu FK Tom Tomsk: ze hřiště odchází Lukáš Droppa, přichází Sergej Kuzněcov.
     
    85
    Tomsk nevyužil obrovskou brankovou příležitost, aby ho to v závěru utkání ještě nakonec nemrzelo.
     
    86
    Oba týmy se neohroženě vydávají do útoků, ty ovšem zastavují nepřesné finální přihrávky.
     
    87
    Ani jeden z týmů se nemůže dostat do zakončení a hra se odehrává na polovině hřiště nebo v blízkosti šestnáctky hostujícího Uralu.
     
    88
    Do konce utkání zbývají odehrát dvě minuty a Tomsk se nadechuje k závěrečnému náporu, zatím bez nějaké nebezpečné střely.
     
    89
    Jeden z fotbalistů Tomsku se na hranici šestnáctky pěkně uvolnil a napřáhl pravačkou k přízemní střele, tu ovšem na přední tyči zlikvidoval připravený Nikolaj Zabolotnyj!
     
    90
    Nad rámec zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Roman Jemeljanov (FK Ural).
     
    90+2
    Artem Popov se dostal na pravé straně šestnáctky ke střele, kterou se snažil zamířit do bližšího horního rohu brány, jeho pokus byl ale sražen na rohový kop, který další šanci nepřinesl!
     
    90+3
    Nastavení se naplnilo a hosté připravili poslední střídání.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Giorgi Čanturija, přichází Alexandr Stavpec.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zajímavý zápas mezi Tomskem a Uralem je za námi. Vše podstatné se odehrálo během prvního poločasu, v jehož závěru Fabio Fontanello odpověděl na úvodní gól Alexeje Pugina a zařídil dělbu bodů. Tu mohli v závěru utkání domácí odvrátit, jenže Alexej Pugin krásnou přízemní diagonální střelou orazítkoval tyč a následná dorážka Sergeje Samodina z blízkosti skončila senzačně mimo. Konečný výsledek. Tomsk 1 Ural 1. (13:43:29)

    Tomáš Reiner

    Góly: 23. Pugin – 45. Fontanello (Čanturija)

    Karty:   55. O. Vranješ (TMS), 77. Droppa (TMS) – 51. Čanturija (URA), 90+1. Jemeljanov (URA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 19:18.
    FK Tom Tomsk: Solosin – K. Kombarov (66. Popov), O. Vranješ, Djakov, Žirov, Bordačev – Droppa (84. Kuzněcov), Tiškin, Bicfalvi – Pugin, Samodin (81. Pogrebňak).
    Náhradníci: Kočenkov – Ten, Dudijev, D. Jablonský, Kuzněcov, Baljajkin, Popov, Čuperka, Golyšev, Pogrebňak, Kudrjašov.

    FC Ural: Zabolotnyj – Kulakov, Novikov, Fontanello, Dancev – Fidler, Jemeljanov – Čanturija (90+4. Stavpec), Pavlenko (76. Podoksenov), Lungu – Pavljučenko (71. Konaté).
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Merkulov, Dinga, Pankov, Serčenkov, Ščerbakov, Podoksenov, Žukov, Stavpec, Bougouhi, Konaté.

    Rozhodca: Vitalij Meškov