Bayern – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:0 (kon.) | Ingolstadt – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Darmstadt – Brémy 2:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:0 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 01.10.2016, 18:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Charles Aránguiz, prichádza Julian Baumgartlinger.
     
    88
    Hakan Calhanoglu sa pustil proti odkopávajúcemu protihráčovi doslova bezhlavým faulom. Súpera, našťastie, naplno nezasiahol, no žltej karte sa nevyhol.
     
    87
    Borussia sa konečne dočkala gólu, no radosť jej zmarilo správne posúdené ofsajdové postavenie.
     
    84
    Dembelé mohol byť architektom gólovej akcie Borussie, keď po peknom úniku predložil loptu na zadnú žrď, kde chýbalo skutočne málo, aby ju Aubameyang usmernil do brány! Dortmundu akoby dnes nebolo súdené...
    79. Javier Hernández (LEV) - 2:0
     
    79
    Bayer Leverkusen dal gól! Fantasticky zrealizovaná rýchla kontra Bayeru znamená domáce vedenie 2:0! Druhú asistenciu v zápase si na konto pripisuje Hakan Calhanoglu, ktorý unikol svojím strážcom, predložil loptu pred bránu, kde ju do siete v páde dopravil tiesnený JAVIER HERNÁNDEZ!
     
    74
    Žltú kartu dostáva Emre Mor (Borussia Dortmund).
     
    74
    Na druhej strane priniesol vzrušenie Çalhanoğlu, ktorý si pripravil pozíciu na strelu a potom pekným technickým zakončením preveril Bürkiho pozornosť. Hosťujúci brankár obstál v neľahkom tesne na výbornú!
     
    73
    Naplno rozbehnutého Aubameyanga je nemožné zastaviť, presvedčila sa o tom aj defenzíva Leverkusenu, ktorej ukázal chrbát a rútil sa na Lena. Aj toho sa mu podarilo prekonať, no brankár Bayeru loptu dokázal stlmiť a tá už sa nestačila dokotúľať do jeho svätyne!
     
    71
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Šindži Kagawa.
     
    67
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Kevin Volland.
     
    62
    Toprak hasil vznikajúcu nepríjemnosť, Aubameyanga rukami doslova zložil k zemi. Za svoj taktický faul dostal druhú žltú kartu v tejto sezóne.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Gonzalo Castro, prichádza Marcel Schmelzer.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Christian Pulisic, prichádza Emre Mor.
     
    46
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lars Bender, prichádza Wendell.
     
    45+2
    Javier Hernández si skvelo nabehol za obranu Borussie, svojím zakončením prekonal Bürkiho, no gólovú radosť mu zmarila pravá tyč a najmä ofsajdový verdikt postranného arbitra.
     
    45
    Borussia mohla v závere polčasu vyrovnať krok so svojím súperom, no Ousmane Dembelé zahodil po prihrávke Aubameyanga obrovskú šancu, keď loptu z ideálnej streleckej parkety poslal do vyšších poschodí tribúny!
     
    43
    Zmätky v defenzíve Borussie spôsobené zlou komunikáciou takmer priniesli pre hostí veľké komplikácie.
     
    40
    Mexický útočník Javier Hernández je tretím potrestaným hráčom Bayeru Leverkusen, hráči Borussie zatiaľ bez kartového napomenutia.
     
    37
    Mladík Dembelé mal rýchlejšie nohy ako Kampl, ktorý mu v snahe získať loptu nepríjemne zasiahol pravé chodidlo. Stredopoliar Bayeru si za tento zákrok vyslúžil žltú kartu.
     
    32
    Kevin Kampl sa za hranicou šestnástky parádne oprel do lopty a nebol ďaleko od toho, aby sa tešil z gólu do siete svojho bývalého zamestnávateľa. Jeho projektil minul ľavú žrď Bürkiho svätyne zhruba o meter!
     
    23
    Aubameyang sa po zaseknutí protihráča rútil do stopercentnej príležitosti, no keď sa už chystal zakončiť, skvelým sklzom ho prekvapil Henrichs.
     
    20
    Prvýkrát v zápase dal o sebe vážnejšie vedieť útočný klenot Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý si nabehol na vydarenú kolmicu Piszczeka, no stihol zakončiť len priamo do pripraveného brankára Lena!
     
    14
    Dembelé si pekne hodil loptu medzi dvoch protihráčov, Aranguiz zastavil rozbehnutého protihráča tak trochu hokejovým zákrokom, za ktorý bol potrestaný zaslúženou žltou kartou.
    10. Admir Mehmedi (LEV) - 1:0
     
    10
    Bayer Leverkusen dal gól! To, čo pred pár sekundami nevyšlo Chicharitovi, sa podarilo ADMIROVI MEHMEDIMU. Ten obdržal v strede šestnástky fantastický center Hakana Calhanoglua od rohovej zástavky a krásne umiestnenou hlavičkou odsúdil Romana Bürkiho do roly pozorovateľa!
    9. Javier Hernández (LEV)
     
    9
    Leverkusen sa takmer ujal vedenia! Henrichs poslal do pokutového územia skvelý nadýchaný center, hlavičkoval Chicharito, ktorému Bürki zmaril gólovú radosť výborným skokom k svojej ľavej žrdi!

    Michal Bakoš

    Góly: 10. Mehmedi, 79. J. Hernández

    Karty:   14. Aránguiz (LEV), 37. Kampl (LEV), 40. J. Hernández (LEV), 62. Toprak (LEV), 88. Çalhanoğlu (LEV) – 74. Mor (DOR)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 21:7.
    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (C) (46. Wendell), Tah, Toprak, Henrichs – Brandt (67. Volland), Aránguiz (90. Baumgartlinger), Kampl, Çalhanoğlu – Mehmedi, J. Hernández.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Havertz, Dragović, R. Kruse, Wendell, Volland.

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos (C), Ginter, Guerreiro – Weigl, Dembèlé, G. Castro (46. Schmelzer), Rode (71. Kagawa) – Pulisic (46. Mor), Aubameyang.
    Náhradníci: Weidenfeller – Schmelzer, Passlack, M. Götze, Kagawa, Mor, Şahin.

    Rozhodca: Gräfe – Kleve, Seidel – Jablonski