Bayern – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.) | Hertha – Hamburger 2:0 (kon.) | Ingolstadt – Hoffenheim 1:2 (kon.)
Darmstadt – Brémy 2:2 (kon.) | Freiburg – Frankfurt 1:0 (kon.) | Leverkusen – Dortmund 2:0 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
1:1 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnom
Sobota 01.10.2016, 15:30 • Allianz Arena, München • Nemecká Bundesliga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Bayern Mníchov prišiel o svoju víťaznú šnúru v Bundeslige. Po prvom polčase síce viedol najtesnejším rozdielom, no v druhom dejstve napriek viacerým šanciam ďalší presný zásah nepridal. Naopak, chybu v defenzíve Bavorov potrestal Anthony Modeste a svojim piatym gólom v sezóne stanovil konečné skóre na 1:1. Domáci v závere tlačili, žrď okrem Javiho Martíneza trafili aj Thomas Müller a Juan Bernat, ale loptu už do siete nedostali. Kolín tak naďalej ostáva neporazený a poskočil už na štvrté miesto tabuľky. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:26:43)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci mali v závere ešte výhodu priameho kopu. Zodpovednosť na svoje plecia zobral David Alaba, no svojou ľavačkou minul bránu.
     
    90+2
    Bayern nezahral priamy kop najlepšie a hostia sa dostali do rýchleho brejku. Po prihrávke Artjomsa Rudņevsa sa rútil sám na bránu Simon Zoller, ale v stopercentnej šanci tesne minul svätyňu Manuela Neuera.
     
    90+1
    Frederik Sørensen fauloval Thomasa Müllera, a tak budú mať domáci výhodu priameho kopu. Ten zahrá španielsky záložník Xabi Alonso.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času vystrelil volejom Arturo Vidal. Jeho strelecký pokus ale mieril vedľa brány. Nadstavovať sa budú ešte tri minúty.
     
    89
    Thomas Müller sa dostal k centru z pravej strany. Prudkou prihrávkou hľadal svojich spoluhráčov, ale loptu odkopol do bezpečia Dominique Heintz.
     
    88
    Posledné striedanie v podaní Kolína. Na záverečné minúty prichádza aj rýchlonohý Artjoms Rudņevs, ktorý nahradil Juju Osaka.
    86. Juan Bernat (BAY)
     
    86
    Obrovské šťastie na strane hostí. Juan Bernat sa dostal k odrazenej lopte, prudko vystrelil spoza šestnástky, ale trafil len pravú tyč súperovej brány.
     
    85
    K strele z vnútra pokutového územia sa dostal aktívny Thomas Müller. Jeho pokus bol ale zblokovaný a dokonca nebude nasledovať ani rohový kop.
     
    84
    Robert Lewandowski bol s loptou v šestnástke. Bol ale aj dobre bránený, a tak sa snažil vymodliť si pokutový kop. Daniel Siebert mu ale na jeho pád neskočil.
     
    83
    Ofsajd vidíme aj na druhej strane. Juja Osako prestrčil loptu na Anthonyho Modestea, no tomu zmarila šancu zástavka postranného rozhodcu.
     
    82
    Bavori si akoby v zakončení dávali prednosť, a tak z toho nič nebolo. O niekoľko sekúnd neskôr stál v ofsajde Juan Bernat, a tak sú pri lopte hostia.
     
    81
    Frederik Sørensen zblokoval center z pravej strany, ktorého autorom bol Joshua Kimmich. Xabi Alonso tak bude rozohrávať desiaty roh domáceho tímu.
     
    80
    Thomas Müller centroval z pravej strany. V hlavičkovom súboji sa stretli Robert Lewandowski a Frederik Sørensen, ale po ňom budeme svedkami len odkopu od brány.
     
    78
    Gólman Timo Horn sa opäť veľmi neponáhľal s rozohrávkou. Daniel Siebert ho výrazne napomína, ale zatiaľ mu žltú kartu neudelil.
    77. Thomas Müller (BAY)
     
    77
    Xabi Alonso poslal od rohovej zástavky skvelý center. Našiel ním osamoteného Thomasa Müllera, ale jeho pohotové zakončenie vyrazil do žrde brankár Timo Horn.
     
    76
    Rohový kop rozohral David Alaba. K hlavičke sa dostal Thomas Müller, ale nemecký kanonier minul bránu súpera. Domáci ale stupňujú svoj tlak.
     
    75
    Rafinha fantasticky dokázal udržať loptu v ihrisku. Prihrávkou z prvej hľadal Roberta Lewandowskeho, ale ten sa k lopte nedostal. Nasleduje ďalší rohový kop.
     
    74
    David Alaba sa po svojom príchode na trávnik dostal k prvému centru. Ten ale zblokoval Frederik Sørensen, čím uľahčil prácu pre Tima Horna.
    72. Juja Osako (KLN)
     
    72
    Juja Osako prekonal Manuela Neuera, no jeho presný zásah platiť nemôže. Japonec totiž v čase prihrávky stál v postavení mimo hry.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza David Alaba.
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Arturo Vidal.
     
    70
    Do konca zápasu nám ostáva ešte približne dvadsať minút. Pripomínam, že Capkovia v novej sezóne ešte neprehrali a bodovať môžu aj dnes v Allianz Arene.
     
    69
    Hostia sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Obrana Bayernu teraz nechybovala a loptu poslal mimo šestnástky Mats Hummels.
     
    68
    Kolínčania si vybojovali rohový kop, keď loptu upratal do bezpečia brazílsky krajný obranca Rafinha. Loptu si už chystá Marcel Risse.
     
    67
    Striedajúci Simon Zoller dostáva žltú kartu po nepríjemnom faule na Javiho Martíneza. Ten ale následne zbytočne protestoval a žltú kartu dostal aj on.
     
    66
    Domáci okamžite zvýšili obrátky a snažia sa dostať do opätovného vedenia. Záver duelu tak sľubuje dramatické futbalové divadlo.
     
    65
    Bayern Mnníchov rozohrával priamy kop, no Timo Horn vyboxoval loptu do bezpečia. Za predošlý nedovolený zákrok ale dostal žltú kartu Frederik Sørensen.
    63. Anthony Modeste (KLN) - 1:1
     
    63
    1. FC Köln dáva gól! Tak toto je neuveriteľné! Kolínčania z ničoho nič vyrovnajú skóre dnešného zápasu. Na center z pravej strany si nabehol ANTHONY MODESTE a aj vďaka menšej chybe Manuela Neuera strieľa svoj piaty gól v sezóne -1:1.
     
    62
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Konstantin Rausch, prichádza Simon Zoller.
    Striedanie v tíme 1. FC Köln: z ihriska odchádza Marco Höger, prichádza Salih Özcan.
     
    61
    Joshua Kimmich vybojoval loptu pre svoj tím. V strede ihriska príkladne zabojoval a napokon ho len za cenu faulu odstavil vracajúci sa Matthias Lehmann.
     
    60
    Strela zo zúfalstva v podaní Kingsleyho Comana. Francúzovi pokus z veľkej diaľky absolútne nevyšiel a mieril len na tribúnu Allianz Areny.
     
    59
    Kingsley Coman predviedol peknú akciu po ľavej strane. Svoju prihrávku adresoval na Joshuu Kimmicha, no ten v páde nedokázal kvalitne zakončiť.
     
    58
    Bayern Mníchov si kontroluje svoje tesné vedenie. Medzitým si televízne kamery vybrali do záberu Artura Vidala, ktorý sa už intenzívne rozcvičuje.
     
    57
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať. Joshua Kimmich adresoval prihrávku na Renata Sanchesa, no čerstvý majster Európy bol v tom čase v ofsajde.
     
    56
    Bavori teraz veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Obrancovia Kolína sú pod veľkým tlakom a nemôžu konštruktívne rozohrať akciu.
    55. Javi Martínez (BAY)
     
    55
    Xabi Alonso poslal veľmi dobrý center do pokutového územia. K hlavičke sa dostal obranca Javi Martínez, ale trafil len ľavú žrď brány Tima Horna.
     
    54
    Frederik Sørensen to teraz zvládol dobre a nepustil k centru Juana Bernata. Výsledkom tohto súboja je ďalší rohový kop Bayernu.
     
    53
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať. Thomas Müller si príliš nepotykal so spracovaním lopty a v strede ihriska si pomohol rukou.
     
    52
    Capkovia sa snažia dlhšie držať loptu na svojich kopačkách. Bayern zatiaľ nemá takú územnú prevahu, ako tomu bolo v prvom dejstve zápasu.
     
    51
    Do ďalšieho zakončenia sa dostal Robert Lewandowski. Poľský útočník si nabehol na center Kingsleyho Comana, ale hlavičkoval nad bránu.
    50. Thomas Müller (BAY)
     
    50
    Domáci mohli zdvojnásobiť svoj náskok. Juan Bernat šikovnou prihrávkou pod seba našiel Thomasa Müllera, ale jeho prvá strela v zápase mierila tesne vedľa.
     
    49
    Na center Marcela Risseho najlepšie reagoval Juja Osako. Japonský útočník sa dostal k hlavičke, ale bránu Manuela Neuera minul.
     
    48
    Hostia vstúpili do druhého polčasu oveľa aktívnejšie. Teraz budú mať výhodu priameho kopu, keďže Marcela Risseho fauloval Juan Bernat.
     
    47
    K strele z veľkej diaľky sa odhodlal Renato Sanches. Jeho prízemný pokus ale mieril len do stredu brány, a tak Timo Horn nemal problémy.
     
    46
    Carlo Ancelotti počas polčasovej prestávky spravil jedno striedanie. Na trávnik prichádza Thomas Müller, ktorý prekvapujúco nahradil aktívneho Arjena Robbena.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Daniel Siebert ukončil prvý polčas zápasu. Do šantí môžu ísť oveľa spokojnejší Bavori, ktorí svoju územnú prevahu korunovali v 40. minúte vedúcim gólom. Do streleckej listiny sa zapísal Joshua Kimmich, ktorý zužitkoval parádny center Juana Bernata z ľavej strany. Okrem toho si ale domáci ďalšie šance nevypracovali, a tak ešte rozhodne nemajú tri body vo vrecku.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V prvom polčase sa bude nadstavovať len jedna minúta. Pri lopte sú aktuálne hostia, pretože Rafinha nezachytil loptu na hracej ploche.
     
    45
    Juan Bernat poslal z ľavej strany ďalší nebezpečný center. Robert Lewandowski sa pokúsil o akrobatické zakončenie, ale napokon minul bránu.
     
    44
    Mníchovčania držia loptu na svojich kopačkách. Smerom dopredu sa ale príliš nehrnú a kontrolujú záverečné sekundy prvého polčasu.
     
    43
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu koncu. Bavori si predsa len vypracovali tesný náskok, a tak môžu hrať oveľa pokojnejšie.
     
    42
    Hostia sa do zakončenia nedostali, a tak bude nasledovať odkop od brány Manuela Neuera. Ten je v dnešnom zápase prakticky bez práce.
     
    41
    Kolín bude mať šancu odpovedať na vedúci gól domáceho tímu. Po obrannom zákroku Rafinhu bude totiž zahrávať rohový kop.
    40. Joshua Kimmich (BAY) - 1:0
     
    40
    Bayern dal gól! Skvelý duel hrá dnes Juan Bernat a práve po jeho akcií padá úvodný gól zápasu. Španielsky obranca poslal skvelý center do nebezpečného priestoru a JOSHUA KIMMICH presnou hlavičkou posiela domáci tím do vedenia -1:0.
     
    39
    Mats Hummels si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Telom odstavil Anthonyho Modestea a prerušil tak jeho ofenzívne snaženie.
     
    38
    Domáci sa v ofenzíve výrazne trápia. K zúfalému centru sa dostal Kingsley Coman, ale trafil len pred ním postaveného protihráča.
     
    37
    Xabi Alonso sa šikovným centrom snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča. Táto akcia ale nebola úspešná, pretože včas zasiahol Mërgim Mavraj.
     
    36
    Juan Bernat pripravil streleckú pozíciu pre Xabiho Alonsa. Španielsky reprezentant vystrelil spoza pokutového územia, ale loptu nasmeroval vedľa brány.
     
    34
    Kolínčania teraz dlhšie podržali loptu na svojich kopačkách. K centru z pravej strany sa dostal Marcel Risse, ale Anthony Modeste bol v čase prihrávky v ofsajde.
     
    33
    Pre hostí sa črtala šanca na rýchly brejk. Anthony Modeste chcel prestrčiť loptu na Juju Osaka, no veľmi dobre sa stihol vrátiť Xabi Alonso.
     
    32
    Stopérska dvojica Kolína zatiaľ funguje veľmi dobre. Aj teraz si poradila s centrom Juana Bernata a upratala loptu z nebezpečného priestoru.
     
    31
    Bavori stále pokračujú v obliehaní hosťujúcej šestnástky. Všetko to ide ale cez pravú stranu, a tak sa do hry príliš nedostáva Renato Sanches ani Kingsley Coman.
     
    30
    Priamy kop napokon rozohral Robert Lewandowski. Poľský útočník ale trafil len početný múr, ktorý si dobre postavil brankár Timo Horn.
     
    29
    Daniel Siebert ešte upokojuje situáciu v pokutovom území hostí. Okrem Arjena Robbena je pri lopte aj najlepší strelec uplynulej sezóny – Robert Lewandowski.
     
    28
    Bayern Mníchov má šancu otvoriť skóre zápasu. Mërgim Mavraj tesne pred pokutovým územím fauloval Joshuu Kimmicha a priamy kop rozohrá Arjen Robben.
     
    27
    Tak toto je nepríjemný moment. Rafinha svojim centrom z pravej strany trafil do hlavy Jonasa Hectora a ten zrejme bude potrebovať ošetrenie.
     
    26
    Určite treba pochváliť futbalistov Kolína, ktorí aktívne napádajú rozohrávku súpera a zatiaľ dokonale vypojili z hry najmä Roberta Lewandowskeho.
     
    25
    Domáci mali k dispozícii ďalší rohový kop. Ten zahral Arjen Robben a presným centrom našiel Matsa Hummelsa. Jeho hlavička len tesne minula bránu hostí.
     
    23
    Domáci sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Naopak, na druhej strane vystrelil spoza šestnástky Juja Osako a svojou strelou zamestnal Manuela Neuera.
     
    22
    Juan Bernat centroval z ľavej strany. Loptu napokon odvrátil do bezpečia Jonas Hector, a tak bude nasledovať ďalší domáci rohový kop.
     
    21
    Timo Horn poriadne brnká na nervy domácich fanúšikov. Pri každom odkope od brány takticky zdržuje, čím zbiera cenné sekundy pre svoj tím.
     
    20
    Joshua Kimmich svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Bavori ho zahrali nakrátko, k strele sa dostal Arjen Robben, ale svojou ľavačkou opäť minul.
     
    19
    Poriadne prudkou strelou sa prezentoval Rafinha. Brazílčan sa oprel do lopty a nechýbalo veľa, aby jeho projektil skončil v sieti.
     
    18
    Výkon domáceho tímu zatiaľ nie je práve najlepší. Strelou z diaľky to skúsil Kingsley Coman, ale po jeho zakončení bude nasledovať len odkop od brány.
     
    17
    Vzrušenie v Allianz Arene bolo zbytočné. Robert Lewandowski sa síce ocitol sám pred brankárom Timom Hornom, no ešte predtým bol v postavení mimo hru.
     
    16
    Svojou typickou individuálnou akciou sa predviedol Arjen Robben. Holanďan si prehodil loptu na ľavačku, ale spoza šestnástky nemieril presne.
     
    15
    Juan Bernat sa pohral s Frederikom Sørensenom. Prudko poslal loptu do nebezpečného priestoru a jeden z obrancov hostí musel odkopávať loptu takmer z bránkovej čiary.
     
    14
    Trošku viac priestoru teraz dostali hostia. Konstantin Rausch svojim centrom hľadal zrejme Anthonyho Modestea, no jeho pas mu vôbec nevyšiel.
     
    13
    A ďalšia akcia po pravej strane. Po prihrávke Arjena Robbena centroval Rafinha, ale jeho prízemný center odvrátil Dominique Heintz.
     
    12
    Aspoň na hranicu pokutového územia súpera sa dostali aj Kolínčania. Loptu si ale nespracoval práve najlepšie Japonec Juja Osako.
     
    11
    Dominique Heintz si teraz postrážil situáciu. Mladý Joshua Kimmich nemal žiaden priestor, a tak sa nedostal k centru z pravej strany.
     
    10
    Robert Lewandowski číhal na svoju šancu v pokutovom území. Práve na neho smeroval jemnučký center Arjena Robbena, ale pred ním dobre zapracoval Mërgim Mavraj.
     
    9
    Kingsley Coman nespracoval najlepšie zaujímavý pas od Xabiho Alonsa. Obrancovia Kolína jeho zaváhanie využili a vybojovali loptu.
     
    8
    Bavori majú od začiatku zápasu územnú prevahu. Svoje akcie ťahajú najmä po pravej strane, kde operuje spomínaný navrátilec v zostave, Arjen Robben.
     
    7
    Výhodu rohového kopu mali aj hostia. Konstantin Rausch poslal loptu na prvú žrď, ale tam našiel len pozorného Xabiho Alonsa.
     
    6
    Arjen Robben potiahol akciu po pravej strane. Následne Renato Sanches posunul loptu na nabiehajúceho Juana Bernata, no jeho strela mierila vedľa brány Kolína.
     
    5
    Holandskému futbalistovi center absolútne nevyšiel. Jeho pas bol príliš vysoký, a tak budeme svedkami len odkopu od brány Tima Horna.
     
    4
    Konstantin Rausch dokázal zblokovať center Rafinhu z pravej strany. Nasledovať tak bude prvý rohový kop dnešného duelu, zahrávať ho bude Arjen Robben.
     
    3
    Juan Bernat sa dostal k prízemnému centru z ľavej strany. Hľadal ním Roberta Lewandowskeho, no pred poľským kanonierom dobre zasiahol Timo Horn.
     
    2
    Kingsley Coman sa predral k lopte, no veľmi dobre mu skrížil cestu Marcel Risse. Domáci hráč tak musel zvoliť len spätný pohyb.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mal domáci Bayern Mníchov. Ten je dnes jasným favoritom a v jeho základnej zostave sa po pol roku objavuje aj Arjen Robben.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Bernat – Kimmich, Alonso, Sanches – Robben, Lewandowski, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Lahm, Arturo Vidal, T. Müller, Alaba, Green.

    1. FC Köln: Horn – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Höger, Lehmann, Rausch – Osako, Modeste.
    Náhradníci: Müller – Jojić, Rudņevs, Zoller, Olkowski, S. Özcan, Mladenović.

    Rozhodca: Daniel Siebert.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z nemeckej Bundesligy. Spoločne sa pozrieme do Allianz Areny, kde úradujúci majster Bayern Mníchov privíta Kolín nad Rýnom. Zápas šiesteho kola sa začína o 15:30 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov v domácej súťaži naďalej valcuje a ako jediný tím v prvých piatich zápasoch nestratil ani bod. S gólovým priemerom tri góly na zápas jasne kraľuje súťaži a aj v tomto zápase bude jasným favoritom. Posledné dva súťažné zápasy zverencom Carla Ancelottiho príliš nevyšli. V Bundeslige sa poriadne natrápili na víťazstvo nad Hamburgom (0:1) a v stredu v Lige majstrov dokonca prehrali s madridským Atléticom. V domácom prostredí vyhrali v rámci nemeckej najvyššej súťaže 19 z posledných 21 zápasov a túto lichotivú sériu určite budú chcieť predĺžiť. Pre zdravotné problémy ale bude chýbať Holger Badstuber a menšie zdravotné problémy má aj Douglas Costa. Najväčším útočným tromfom bude opäť Robert Lewandowski, ktorý v tejto ligovej sezóne skóroval už päťkrát. Vyzdvihnúť však treba aj výkony Franka Riberýho, ten má na svojom konte už päť gólových prihrávok.

    KOLÍN NAD RÝNOM

    Futbalistom Kolína vyšiel vstup do novej sezóny na výbornú. Po piatich kolách sú na priebežnom treťom mieste tabuľky, keď nazbierali 11 bodov. Podobne ako Bavori ani Capkovia ešte neprehrali, keď tri zápasy vyhrali a dvakrát remizovali. Zaujímavosťou je, že Kolín neprehral v Bundeslige vrátane minulej sezóny desať zápasov po sebe. Zatiaľ sa vo veľmi dobrom svetle prezentuje najmä v obrane, keď dostal len dva góly. Na druhej strane ihriska ho zase ťahá Francúz Anthony Modeste, ktorý je so štyrmi gólmi tretím najlepším strelcom celej súťaže. Vo vzájomných zápasoch s Bayernom sa Kolínčanom dlhodobo nedarí. Naposledy vyhrali v Bavorsku v roku 2009, no na tento zápas si nepamätá nikto zo súčasného kádra. Aj dnes to budú mať veľmi ťažké, keďže pre zdravotné problémy budú v zápase absentovať Dominic Maroh, Konstantin Rausch a Leonardo Bittencourt.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 40. Kimmich – 63. Modeste

    Karty:   67. Javi Martínez (BAY) – 65. F. Sørensen (KLN), 67. Zoller (KLN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 18:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 3:11.
    Bayern Mníchov: Neuer – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Bernat – Kimmich, Alonso, Sanches (71. Arturo Vidal) – Robben (46. T. Müller), Lewandowski, Coman (71. Alaba).
    Náhradníci: Ulreich – J. Boateng, Lahm, Arturo Vidal, T. Müller, Alaba, Green.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Horn – F. Sørensen, Mavraj, Heintz, Hector – Risse, Höger (62. S. Özcan), Lehmann, Rausch (62. Zoller) – Osako (88. Rudņevs), Modeste.
    Náhradníci: Müller – Jojić, Rudņevs, Zoller, Olkowski, S. Özcan, Mladenović.

    Rozhodca: Daniel Siebert