Swansea – Liverpool 1:2 (kon.) | Hull City – Chelsea 0:2 (kon.) | Sunderland – West Bromwich 1:1 (kon.)
Watford – Bournemouth 2:2 (kon.) | West Ham – Middlesbrough 1:1 (kon.)
koniec
Swansea City
1:2 (1:0)
Liverpool FC
Sobota 01.10.2016, 13:30 • Liberty Stadium, Swansea • Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy

     
    Sledovali sme len priemerný futbal. Oba celky mali na to, aby nám toho ukázali viac. Hostia dnes boli lepším tímom, čo nám dokazovali svojou kombinačnou hrou a naopak domáci dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (15:24:07)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6.
    Střely mimo: 3:3.
    Rohy: 3:10.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 11:9.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Van der Horn teraz spálil zlatú príležitosť. Dokázal si pekne nabehnúť do priestoru, kde dostal prihrávku. Bol úplne voľný, napriek tomu nedokázal loptu ideálne trafiť z prvej a tak jeho zakončenie smerovalo vedľa ľavej tyčky.
     
    90+3
    Origi skúsil šťastie strelou z väčšej diaľky, čo mu neprinieslo želané ovocie. Jeho strelecký pokus smeroval len do stredu bránky, kde stál pripravený Fabiański a ten loptu dokázal zachytiť.
     
    90+2
    Barrow sa hnal po pravej strane ihriska dopredu, keď sa dostal už na hranicu šestnástky rozhodol sa centrovať, ale jeho center bol veľmi nepresný. Nasleduje odkop od bránky hostí.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v druhom polčase ešte štyri minútky navyše. Nechajme sa prekvapiť, či domáci dokážu ešte vyrovnať.
     
    89
    Cork si takmer vsietil vlastný gól. Daniel Sturridge poslal prudký center do pokutového územia domácich, kde sa ho sklzom snažil zachytiť Cork, ktorý poslal loptu presne do stredu brány, kde stál pripravený Fabiański, ktorý toto nebezpečie zlikvidoval.
     
    88
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 20 862 platiacich divákov.
     
    87
    Sledovali sme ďaľší center Daniela Sturridga, ktorý hľadal rozbehnutého Origiho, ale ten sa nakoniec ku hlavičke nedostal, pretože loptu dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    86
    Hostia zakladali rýchly útok po ľavej strane ihriska, ale celú rozbiehajúcu sa akciu prekazil Daniel Sturridge, ktorého sklamal prvý dotyk s loptou a o loptu nakoniec prišiel.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Emre Can.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.
    84. James Milner (LIV) - 1:2
     
    84
    Liverpool dal gól! Autorom gólu z pokutového kopu je JAMES MILNER, ktorý to technickým spôsobom poslal presne do stredu brány. Stav stretnutia je 1:2!
     
    83
    Hostia budú zahrávať pokutový kop po nedovolenom zákroku Barrowa!
     
    83
    Ale ani rohový kop číslo dva nebol úspešný. Defenzíva Swansea City si postrážila všetkých potrebných hráčov a loptu poslala za hranicu vlastnej šestnástky.
     
    82
    Na center po rohovom kope si najvyššie vyskočil Matip, ale jeho hlavičkové zakončenenie smerovalo mimo bránky. Postranný rozhodca ukazuje na rohovú zástavku. Hostia si rohový kop zopakujú.
     
    81
    Milner prihrával Coutinhovi do lepšieho streleckého uhla. Coutinho to skúsil z väčšej vzdialenosti, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    80
    Hráči Swansea sa rozhodli voľný kop rozohrať nakrátko a tak aj naďalej môžu pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    79
    Matip sa v súboji previnil voči pravidlám a domáci, tak budú mať výhodu voľného kopu, ktorý sa odohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    78
    Center po rohovom kope smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa v tom momente nachádzal van der Hoorn, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    77
    Sigurdsson si prevzal prihrávku, ktorú mu na ľavú stranu ihriska posielal Cork, ale jeho následný voľný kop bol zblokovaný a lopta smerovala za čiaru. Swansea s výhodou rohového kopu.
     
    76
    Domáci hráči zahrávali rohový kop, ale ani tento pokus nebol úspešný. Defenzíva hostí si aj s týmto rohovým kopom dokázala poradiť a loptu upratať do bezpečia.
     
    75
    Milner poslal nadýchanú loptu do hĺbky šestnástky súpera, ale ako prvý bol pri lopte Barrow, ktorý poslal loptu až na polovici súpera.
     
    74
    Milner dokázal získať pre svoj tím rohový kop, ktorý si aj sám rozohraje.
     
    73
    Mané sa snažil zachytiť prihrávku, ktorú mu posielal Daniel Sturridge, ale brániaci hráč bol v tomto prípade rychlejší a loptu si prevzal a tak zabránil hroziacemu nebezpečenstvu.
     
    72
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leroy Fer, prichádza Jay Fulton.
     
    71
    Hlavný arbite fúkol do píšťaľky a tým dal jasne najavo, že Wijnaldum si v súboji pomáhal nedovolene. Tomu sa vedikt rozhodcu veľmi nepáčil a dal to hlasne najavo.
     
    70
    V šestnástke Swansea sa po rohovom kope najlepšie zorientoval Daniel Sturridge, ale jeho hlavičkový pokus smeroval mimo bránky. Fabiański rozohrá odkop od bránky.
     
    69
    Mané si prebral v pokutovom území loptu a vypálil. Obranca ale jeho snahu brilantne zablokoval. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Liverpool rozohrá roh.
     
    68
    Clyne príliš nepremýšľal a poslal svoj tvrdý projektil medzi tri žrde. Bohužiaľ, jeho zakončenie smerovalo len do stredu bránky, kdebol pipravený Fabiański, ktorý jeho pokus dokázal zlikvidovať.
     
    67
    Mané sa po súboji s trojicou brániacich hráčov ocitá na trávniku. Hlavný arbiter sa rozhodol hru nechať pokračovať. Vyzerá to tak, že Mané bude v tomto stretnutí pokračovať bez nejakých problémov.
     
    66
    Lopta po rohovom kope smerovala ku bližšej žrdi, kde stál pozorný Naughton, ktorý si loptu prevzal a následne upratal do bezpečia.
     
    65
    Hostia budú mať možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    64
    Už to vyzeralo tak, že sa Borja Bastón dostane do sľubnej pozícii, ale hlavný arbiter ukázal, že si v súboji pomáhal nedovolene. Je tak po celej akcii.
     
    63
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leon Britton, prichádza Ki Song-jung.

     
    62
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Wayne Routledge, prichádza Modou Barrow.
     
    61
    Coutinho sa dostal k centru z ľavvej strany ihriska, ale jeho pokus zachytil brániaci hráč, ktorý loptu z prvej poslal do bezpečnej vzdialenosti, napriek tomu sú opäť pri lopte hostia, ktorí si začali vytvárať menší tlak.
     
    60
    Centrovanú loptu po rohovom kope dokázal Fabiański vyboxovať za hranicu vlastného vápna.
     
    59
    Mané sa dokázal odpútať od dotierajúceho brániaceho hráča, ale jeho následný center bol nepresný, napriek tomu budú hostia zahrávať rohový kop.
     
    58
    Zaujímavá príležitosť Roberta Firmina, ktorý si narazil loptu so svojim spoluhráčom a následne aj zakončoval. Jeho tvrdý strelecký pokus skončil tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    57
    Pri lopte sú hostia, ktorý rozbiehajú rýchly útok po pravej strane ihriska, ale celá akcia skončila zachytením prihrávky brániaceho hráča.
     
    56
    Jordan Henderson si v súboji s protihráčom počínal neférovo. Rozhodca celú situáciu videl a hvizdom avizuje faul.
    54. Roberto Firmino (LIV) - 1:1
     
    54
    Liverpool dal gól!
    Hostia mali možnosť ohroziť súpera po voľnom kope po nedovolenom zákroku Brittona, ale priame ohrozenie po voľnom kope nebolo úspešné, ale následne ROBERTO FIRMINO skvelo zareagoval na center svojho spoluhráča a svojim hlavičkovým pokusom dokázal vyrovnať. Asistencia: Hendersson.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Leon Britton (Swansea City).
     
    53
    Lopta je za čiarou. Vhadzovanie obstará Daniel Sturridge.
     
    52
    Pri lopte sú domáci, ktorí si medzi sebou na vlastnej polovici ihriska vymieňajú série krátkych prihrávok a snažia sa založiť ďaľšiu útočnú snahu.
     
    51
    Wijnaldum sa snažil vysunúť svojho spoluhráča, ale jeho prihrávka bola pridlhá a tak ju poľahky zachytil Fabiański.
     
    50
    Milner si prevzal prihrávku na ľavej strane ihriska a ihneď sa ju snažil preposlať svojim spoluhráčom do šestnástky domácich. To sa mu, ale nepodarilo, pretože jeho pokus bol zblokovaný brániacim hráčom.
     
    49
    Hostia sa rozhodli rozohrať voľný kop nakrátko. K lopte sa dostal Fimino, ktorý skúsil svoje šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil, ktorý smeroval ku ľavej žrdi dokázal Fabiański zachytiť.
     
    48
    Hlavný arbiter fúkol do píšťaľky a po nedovolenom zákroku Fera nariadil voľný kop, ktorý sa odohraje z väčšej vzdialenosti.
     
    47
    Rangel sa snažil založiť akciu svojho tímu dlhým nákopom. To sa mu nepodarilo, pretože loptu dokázal zachytiť brániaci hráč.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Prvý polčas možno označiť, ako priemerný. Videli sme len zopár zaujímavých situácii. Dúfajme, že sa to v druhom polčase zlepší. Cieľ oboch celkov je jasný. Držať loptu na svojich kopačkách, tak dlho, ako to len ide.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Mané zostal po súboji ležať na trávniku, ale vyzerá to tak, že to nebude nič vážne a v hre bude aj naďalej pokračovať.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca nadstavuje v prvom polčase ešte dve minútky navyše.
     
    45
    Exekútorom voľného kopu sa stal Sigurdsson, ktorý sa snažil ohroziť gólmana priamo, ale jeho zakončenie smerovalo len do stredu brány, kde stál pripravený Karius, ktorý loptu dokázal zachytiť.
     
    44
    Domáci budú po nedovolenom zákroku Wijnalduma zahrávať voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    43
    Lopta po rohovom kope prepadla do šestnástky domácich, kde sa jej ujal jeden z hráčov hostí, ale jeho následné zakončenie bolo tečované, vďaka čomu tento pokus stratil potrebnú razanciu.
     
    42
    Mané skúsil poslať loptu do pokutového územia z pravej strany ihriska. Jeho úmysel mu nevyšiel, ale môže ho tešiť následná možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    41
    Lopta po rohovom kope smerovala do hĺbky šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval brániaci hráč, ktorý loptu poslal za hranicu šestnástky.
     
    40
    Daniel Sturridge dokázal vybojovať roh pre svoj tím. Nechajme sa prekvapiť, či to hostia dokážu využiť vo svoj prospech.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Daniel Sturridge (Liverpool FC), ktorý zafilmoval pád v pokutovom území domácich.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Jack Cork (Swansea City) za nebezpečný sklz.
     
    37
    Firmino si v súboji pomáhal nedovolene, čo si všimol postranný rozhodca, ktorý ihneď zdvihol svoju zástavku.
     
    36
    Centrovaná lopta po rohovom kope našla iba pripraveného Amata, ktorý poslal loptu za hranicu šestnástky. Pri lopte sú, napriek tomu hostia, ktorí sa snažia usadiť na polovici súpera.
     
    35
    Firmino si prevzal loptu, ktorú mu do šestnástky domácich posielal jeho spoluhráč a následne ju preposielal do lepšieho streleckého uhla. Jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.
     
    34
    Pri lopte sú hostia, ktorý sa na dlhší čas usadili na polovici súpera. Je pravda, že defenzíva domácich dáva svojmu súperovi v dnešnom zápasy len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    33
    Do hry sa zapája aj Karius, ktorý hraje na istotu a posiela loptu, čo najďalej od vlastného vápna.
     
    32
    Clyne sa snažil dostať dopredu po pravej strane ihriska. To mu aj vychádzalo, pokiaľ nenarazil na pripraveného brániaceho hráča, ktorému sa podarilo loptu získať na svoju stranu.
     
    31
    Hostia budú mať výhodu outového vhadzovania po skvelej práci Milnera, ktorému sa podarilo prekaziť rozbiehajúci sa útok Swansea.
     
    30
    Mané to teraz troška prehnal v súboji s razanciou a nešetrne poslal na trávnik svojho protihráča. Hlavný arbiter uznal tento súboj, ako nedovolený. Pri lopte, tak budú domáci hráči.
     
    29
    Mané dokázal zachytiť loptu v pokutovom území súpera, kde sa pohral hneď s päticou brániacich hráčov. Tí mali veľký problém mu loptu zobrať, ale nakoniec sa im to podarilo.
     
    28
    Coutinho to teraz nespravil najrozumnejšie. Ten spoločne so Sturridgom útočili na bránu súpera. Sturridge bol úplne voľný, ale Coutinho mu nedokázal presne prihrať. Lopty sa následne zmocnil Fabiański.
    27.
     
    27
    Domáci mali možnosť ohroziť súpera po voľnom kope. Center po voľnom kope dokázal odhlavičkovať nabiehajúci Borja Bastón, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo tesne mimo bránky.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Jordan Henderson (Liverpool FC).
     
    25
    Roberto Firmino mimo hry. Bolo to tesné, ale rozhodca na čiare bol na správnom mieste a zastávku poslal do vzduchu bez váhania.
     
    24
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Daniel Sturridge.
     
    23
    Hostia skúsili nakopnúť loptu dopredu. Tam prihrávku dokázal zachytiť Mané, ktorý ju ihneď posielal Firminovi, ale toho sklamal prvý dotyk s loptou, o ktorú nakoniec prišiel.
     
    21
    Do veľkej príležitosti sa dostal Cork, ktorému sa podarilo zakončiť zo zlej pozície, ale nakoniec si s jeho pokusom Karius bez väčších problémov poradil.
     
    20
    Lallana opäť potreboval pomoc lekárnikov a nakoniec odchádza do šatne. Čoskoro uvidíme prvé striedanie. Hostia hrajú v oslabení.
     
    19
    Hra pokračuje. Hostia budú hrať malý moment v oslabení o jedného hráča.
     
    18
    Lallana sa po súboji ocitá na trávniku. Hra pokračovala bez prerušenia, ale hlavný arbiter nakoniec prerušil hru. Lallana potrebuje opateru lekárnikov, ale vyzerá to tak, že v hre bude aj naďalej pokračovať bez nejakého obmedzenia.
     
    17
    Hlavný arbiter bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Fera v strede pola.
     
    16
    Mané šikovne našiel nabiehajúceho Firmina, ktorý sa dostával do zaujímavej streleckej pozície. Jeho predčasnú radosť prekazil postranný rozhodca, ktorý ukázal, že sa Firmino včase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.
     
    15
    Rozhodca Michael Oliver videl faul, ktorého sa dopustil Gylfi Sigurdsson a bez rozmýšľania fúkol do píšťalky.
     
    14
    Matip sa hnevá na verdikt hlavného arbitra, ktorý ukázal, že domáci budú mať výhodu vhadzovania na polovici Liverpoolu.
     
    13
    Matip teraz pokazil rozbiehajúcu sa akciu svojho tímu. To sa mu podarilo po veľmi nepresnej prihrávke. Lopta putovala za postrannú čiaru a domáci, tak budú vhadzovať.
     
    12
    Domáci rozbiehali rýchly útok v strede ihriska. Tam, ale prihrávku dokázal zachytiť Lallana, ktorý už rozbieha rýchly protiútok.
     
    11
    Mané sa posunul spoločne s loptou bližsie ku hranici šestnástky, odkiaľ sa rozhodol centrovať. Jeho pokus zachytil brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    10
    Pri lopte sú hostia, ktorí si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok.
    8. Leroy Fer (SWN) - 1:0
     
    8
    Swansea dala gól!
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde ju dokázal odhlavičkovať jeden z domácich hráčov, čo ešte neznamenalo skórovanie. Lopta spadla späť na trávnik, kde sa najlepšie zorientoval LEROY FER, ktorý nemal problém poslať loptu do prázdnej bránky. Asistencia: Borja Bastón.
     
    8
    Domáci budú mať po zblokovanom pokuse možnosť ohroziť súpera po rohovom kope.
     
    7
    Lallana sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča a poslať center do veľkého vápna. Jeho center bol príliš nízky a tak našiel iba kopačku pripraveného brániaceho hráča, ktorý loptu poslal do bezpečia.
     
    6
    Borja Bastón si šikovne nabehol do priestoru, kde dokázal zachytiť centrovanú loptu, ktorú mu do šestnástky súpera poslal Cork. Borja Bastón sa do lopty oprel hlavou, ale jeho hlavičkové zakončenie smerovalo nad.
     
    5
    Milner stál v správnom čase na správnom mieste, vďaka čomu prekazil rozbiehajúci sa útok súpera.
     
    4
    Lallana sa snažil dobehnúť loptu skôr, ako prejde cez čiaru. To sa mu aj vďaka skvelej práci brániaceho hráča nepodarilo. Nasleduje odkop od bránky domácich.
     
    3
    Pri lopte sú hráči Liverpoolu, ktorí si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili na založenie akcie.
     
    2
    Domáci zakladali rýchly útok, ktorý skončil nepresnou prihrávkou Fera. Loptu si pohodlne prevzal Matip, ktorý rozbiehal rýchly protiútok.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu. Ihneď po rozohrávke sa snažili usadiť na polovici súpera. To im, ale nevyšlo a pri lopte je domáci gólman.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: Fabiański – Rangel, van der Hoorn, Amat, Naughton – Britton (C), Cork, Fer – G. Sigurdsson, Bastón, Routledge.
    Náhradníci: Nordfeldt – Mawson, Taylor, Fulton, Ki Song-jung, Barrow, McBurnie.

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Henderson (C), Wijnaldum – Lallana, Coutinho, Mané – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Origi, Sturridge.

    Rozhodca: Michael Oliver.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 7. kolo Premier League, kde Swansea City privíta na svojom trávniku Liverpool FC. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    SWANSEA CITY: Tento klub sa v aktuálnom ročníku nachádza na 17. priečke so ziskom štyroch bodov. To sa im podarilo získať po jednom víťazstve, jednej remízy a po štyroch porážkach. Svojim súperom nastrieľali iba 5 gólov, čo z nich robí druhý najhorší tím, čo sa týka ofenzívy a 10 gólov inkasovali. Posledný zápas odohrali pred očami vlastných fanúšikov, ktorých nepotešili v zápase proti Manchestru City, kde podľahli po výsledku 1:3. Jediným šťastným strelcom domácich sa stal v 13. minúte Llorente.

    LIVERPOOL FC: Po 6. kole sa tento klub nachádza na peknej 4. pozícii so ziskom 13 bodov. Dokázali štyri-krát zvíťaziť, raz remizovať a raz prehrať. Hráči Liverpoolu svojim súperom dokopy vsietili 16 gólov, čo z nich robí naopak druhý najlepší útočný tím, ale na svojom konte majú aj 9 inkasovaných. Naposledy sa predstavili taktiež na vlastnom trávniku, kde fanúšikovia sledovali vysoké víťazstvo svojich miláčikov a to presne 5:1, tento výprask schytali hráči Hull City. Hráčov, ktorí mierili presne medzi tri žrde je viac. Milner dokázal skórovať hneď dva-krát, ďaľší gól pridal Lallana, Mané a Coutinho.

    Favorit dnešného zápasu je tak jasný. Svetový bookmakeri dnes veria viac domácemu celku, na ktorých je vypísaný kurz 1.23, na remízu to činí 6.80 a na prípadné víťazstvo hostí je vypísaný kurz 12.20.

    Z pozície komentátora sa na vás teší Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 8. Fer – 54. Firmino, 84. Milner (pen.)

    Karty:   38. Cork (SWN), 53. Britton (SWN) – 26. Henderson (LIV), 39. Sturridge (LIV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:9.
    Swansea City: Fabiański – Rangel, van der Hoorn, Amat, Naughton – Britton (C) (63. Ki Song-jung), Cork, Fer (72. Fulton) – G. Sigurdsson, Bastón, Routledge (62. Barrow).
    Náhradníci: Nordfeldt – Mawson, Taylor, Fulton, Ki Song-jung, Barrow, McBurnie.

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Lovren, Matip, Milner – Henderson (C), Wijnaldum (85. Can) – Lallana (24. Sturridge), Coutinho, Mané – Firmino (85. Origi).
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, A. Moreno, Lucas Leiva, Can, Origi, Sturridge.

    Rozhodca: Michael Oliver

    Diváci: 20 862