Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň

Streda 10.08.2016, 13:00Olympijské hry
     
    23:00
    Slovenský lukostrelec Boris Baláž do ďalšieho kola nepostupuje. Kórejský reprezentant Bonchan Ku bol príliš ťažkým sústom a už po troch setoch vyhral jasne 0:6 (27:29, 28:29, 21:29).
     
    22:50
    Po vodnom slalome získava Veľká Británia zlatú medailu aj v synchronizovaných skokoch z trojmetrovej dosky. Olympijskými víťazmi sa stali Jack Laugher a Chris Mears, ktorí v celkovom súčte získali 454,32 bodu. Druhá skončila nemecká dvojica Sam Dorman/ Mike Hixom a tretí Číňania Yuan Cao/ Kai Qin.
     
    20:55
    Sme smutní, no musíme športovo pogratulovať novému olympijskému víťazovi Joseph Clarkeovi a tiež ostatným dvom medailistom – Petrovi Kauzerovi a Jiřímu Prskavcovi. Zlatá medaila tak putuje na Britské ostrovy a prvý cenný kov v Riu získavajú aj naši západní susedia. Bohužiaľ, Jakub Grigar mal v závere smolu a skončil piaty.
     
    20:45
    Trikrát škoda! Jakub Grigar bol ešte na druhom medzičase najrýchlejší, no v spodnej časti ho dvakrát výrazne spomalil valec a so stratou 90 stotín sekundy končí náš mladík až na piatom mieste!
     
    19:05
    Svoju semifinálovú jazdu má za sebou Slovák Jakub Grigar. Rodák z Liptovského Mikuláša predviedol skvelý, sebavedomý výkon a o takmer dve sekundy zdoláva Jiřího Prskavca. Krásny výkon – finálová miestenka je istá!
     
    17:55
    Poznáme medailistov cyklistickej časovky mužov. Víťazom sa stáva Fabian Cancellara, ktorému to praje snáď celý cyklistický svet. Druhý skončil Holanďan Tom Dumoulin a na stupňoch víťazov bude aj Brit Christopher Froome.
     
    17:50
    Skvelý Fabian Cancellara! Vo svojej poslednej časovke podal fantastický výkon a prevalcoval konkurenciu. Dovolím si povedať, že druhé olympijské zlato mu už neujde. Krásny záver kariéry pre tohto Švajčiara.
     
    17:25
    Zlatá medaila zo vzduchovej pištole mieri do Južnej Kórei. Získava ju Jongoh Jin, ktorý v záverečnej eliminácii zdolal Vietnamca Xuana Vinha Hoanga. Bronz získava Severná Kórea vďaka Kim Song Gukovi.
     
    17:13
    Tak toto je obrovská škoda. Deviaty a desiaty výstrel nášmu reprezentantovi vôbec nevyšli. Najskôr trafil len osmičku a následne len 7,1. Pavol Kopp je tak eliminovaný a končí na siedmom mieste.
     
    17:00
    Všetci teraz držte palce! Slovensko má šancu získať svoju druhú medailu na Hrách XXXI. letnej olympiády. Vo vzduchovej pištoli sa vo finále predstaví Pavol Kopp.
     
    15:50
    V brazílskom Riu sa dnes rozdala už aj prvá sada medailí. Víťazkou ženskej cyklistickej časovky sa stala Američanka Kristin Armstrongová, ktorá dosiahla čas 44:26:42. S odstupom piatich sekúnd skončila strieborná Ruska Oľga Zabelinská a tretie miesto patrí Holanďanke Anne Van der Breggeovej.
     
    15:30
    Je to oficiálne! Pavol Kopp postupuje v disciplíne vzduchová pištoľ na 50 metrov do finálovej osmičky. Nakoniec skončil na siedmom mieste s nástrelom 556 bodov. Gratulujeme a tešíme sa na finále.
     
    15:25
    Tak to je super! Posledné výstrely Pavol Kopp zvládol na výbornú, poslednú položku má za 93 a nechcem nič predbiehať, no myslím si, že na finálovú osmičku by to mohlo stačiť.
     
    15:15
    Paráda! Pavol Kopp napravil svoje zaváhanie z predošlej položky a zaznamenal 93 bodov. Škoda možno poslednej deviatky, ktorá ho odsunula na ôsme miesto. Bude to ešte veľmi napínavé, držte nášmu strelcovi palce.
     
    15:00
    Po štyroch hracích dňoch je na čele medailovej bilancie výprava Spojených štátov amerických. Na svojom konte má už 26 cenných kovov, z toho deväť zlatých, osem strieborných a deväť bronzových. Na druhom mieste figuruje s bilanciou 8-3-6 Čína a na treťom mieste je najmä zásluhou skvelej plavkyne Katinky Hosszuovej Maďarsko.
     
    14:50
    V brazílskom Riu opäť vyčíňa nepriaznivé počasie. Podľa posledných správ boli zrušené všetky dnešné veslárske disciplíny. Naopak, rozbehli sa halové športy ako hádzaná, basketbal či volejbal.
     
    14:40
    Výborne, Pavol Kopp síce nezačal tretiu sériu najlepšie, po štyroch výstreloch mal len 36 bodov, no následne sa zlepšil a dosiahol svoju najlepšiu položku – 94! Po polovici kvalifikácie by to na finále stačilo.

    Miroslav Kováčik

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:00 Kopp, Tužinský – vzduchová pištoľ 50 metrov
    17:00 Pavol Kopp – vzduchová pištoľ (finále)
    19:03 Jakub Grigar – vodný slalom
    22:49 Boris Baláž – lukostreľba
    Andrej Martin – tenisová dvojhra (odložené)
    Odkazy na priame prenosy:
    14:00 Kopp, Tužinský – vzduchová pištoľ 50 metrov
    17:00 Pavol Kopp – vzduchová pištoľ 50 metrov
    19:03 Jakub Grigar – vodný slalom
    22:49 Boris Baláž – lukostreľba
    Andrej Martin – tenisová dvojhra