Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň (kon.)
koniec udalosti
Denný prehľad na LOH Rio 2016 - 5. deň

Streda 10.08.2016, 13:00Olympijské hry
     
    SUMÁR

    Zo slovenského pohľadu sa piaty hrací deň na Hrách XXXI. letnej olympiády skončil. Síce nás potešili dve finálové účasti, no tento raz z toho medaila nebola. Pavol Kopp skončil vo vzduchovej pištoli na 7. mieste a Jakub Grigar vo vodnom slalome K1 na 5. priečke. Aby sme mali zoznam našich športovcov kompletný, tak musíme spomenúť 33. miesto Juraja Tužinského a skoré vypadnutie Borisa Baláža v lukostreľbe. Pôvodne mal dnes nastúpiť aj Andrej Martin, no jeho osemfinálový zápas sa kvôli nepriaznivému počasiu odložil.

    Okrem toho sme vás informovali aj o víťazstve Fabiana Cancellaru v cyklistickej časovke mužov i o rôznych udalostiach z futbalu, hádzanej či basketbalu. To je už ale skutočne z našej strany všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:22:19)
     
    0:00
    Dnešný denný prehľad na LOH Rio 2016 sa skončil.
     
    23:45
    Momentálne sa toho príliš veľa nedeje, nehrá sa o žiadnu sadu medailí. Ešte nás čakajú zápasy futbalového turnaja, dramatické plavecké disciplíny, ale napríklad aj atraktívny basketbalový zápas medzi Austráliou a USA.
     
    23:20
    Zo slovenských športovcov by sa dnes mal predstaviť už len Andrej Martin, no kedy nastúpi na svoj zápas tretieho kola proti Keiovi Nišikorimu je vo hviezdach. Zatiaľ je v tom poriadny chaos a skutočne nevieme, ako sa situácia vyvinie.
     
    23:00
    Slovenský lukostrelec Boris Baláž do ďalšieho kola nepostupuje. Kórejský reprezentant Bonchan Ku bol príliš ťažkým sústom a už po troch setoch vyhral jasne 0:6 (27:29, 28:29, 21:29).
     
    22:50
    Po vodnom slalome získava Veľká Británia zlatú medailu aj v synchronizovaných skokoch z trojmetrovej dosky. Olympijskými víťazmi sa stali Jack Laugher a Chris Mears, ktorí v celkovom súčte získali 454,32 bodu. Druhá skončila nemecká dvojica Sam Dorman/ Mike Hixom a tretí Číňania Yuan Cao/ Kai Qin.
     
    22:35
    Zápas Andreja Martina sa stále nehrá, no o necelú štvrťhodinku sa môžete tešiť na vystúpenie slovenského lukostrelca Borisa Baláža. Jeho zápas sledujte v našom priamom prenose.
    Skvelá olympijská séria amerických basketbalistiek

     
    22:20
    Americké basketbalistky pred malou chvíľou zdolali Srbsko vysoko 110:84 a pod piatimi kruhmi si na svoje konto pripísali 44 víťazstvo po sebe. Navyše je veľmi pravdepodobné, že táto séria bude pokračovať aj ďalej
     
    22:15
    Na tenisových kurtoch sa stále nehrá, no teraz nastala pomerne zaujímavá situácia. Väčšina zápasov je síce presunutých, no zápas Andreja Martina je stále napísaný o 22:30 hod. Tak zrejme sa na kurte 1 bude hrať.
     
    22:00
    Po zhruba hodine sa opäť v Riu rozbiehajú finálové disciplíny, tento raz v vzpieraní, synchronizovaných skokoch do vody a modernej gymnastike. O výsledkoch vás budeme informovať.
     
    21:25
    Dnes sme už spomínali zlyhanie argentínskej futbalovej reprezentácie. V náročnej pozícii sú aj Nemci, ktorí aktuálne hrajú proti Fidži. Ak si chcú zabezpečiť postup ďalej bez toho, aby sa museli pozerať na ostatných súperov, musia vyhrať aspoň o päť gólov.
     
    21:10
    Pred pár minútami sme videli veľkú drámu aj v basketbalovom turnaji. Srbi viedli nad Francúzskom ešte dve minúty pred koncom o 5 bodov, no výber galského kohúta otočil zápas v posledných sekundách. Autorom víťaznej strely bol nik iný ako Tony Parker.
    Novým olympijským víťazom na divokej vode sa stáva Joseph Clark.

     
    20:55
    Sme smutní, no musíme športovo pogratulovať novému olympijskému víťazovi Joseph Clarkeovi a tiež ostatným dvom medailistom – Petrovi Kauzerovi a Jiřímu Prskavcovi. Zlatá medaila tak putuje na Britské ostrovy a prvý cenný kov v Riu získavajú aj naši západní susedia. Bohužiaľ, Jakub Grigar mal v závere smolu a skončil piaty.
     
    20:45
    Trikrát škoda! Jakub Grigar bol ešte na druhom medzičase najrýchlejší, no v spodnej časti ho dvakrát výrazne spomalil valec a so stratou 90 stotín sekundy končí náš mladík až na piatom mieste!
     
    20:35
    Peter Kauzer išiel ešte o niečo rýchlejšie, ako prvý vo finále pokoril hranicu 89 sekúnd a dostáva sa cez Hannesa Aignera na prvé miesto.
     
    20:30
    Tak pozor! Hannes Aigner útočí na medailu. Predviedol výbornú jazdu, išiel čisto a jeho čas sa zastavil na hranici 89,02 sekundy. Nemec môže byť spokojný, tento čas nebude ľahké prekonať.

    Miroslav Kováčik

    Dnešný program Slovákov v Riu:
    14:00 Kopp, Tužinský – vzduchová pištoľ 50 metrov
    17:00 Pavol Kopp – vzduchová pištoľ (finále)
    19:03 Jakub Grigar – vodný slalom
    22:49 Boris Baláž – lukostreľba
    Andrej Martin – tenisová dvojhra (odložené)
    Odkazy na priame prenosy:
    14:00 Kopp, Tužinský – vzduchová pištoľ 50 metrov
    17:00 Pavol Kopp – vzduchová pištoľ 50 metrov
    19:03 Jakub Grigar – vodný slalom
    22:49 Boris Baláž – lukostreľba
    Andrej Martin – tenisová dvojhra