Vladivostok – Ufa 2:4 (kon.) | Chabarovsk – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.) | Novokuzneck – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 1:2 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavľ 1:2 (kon.)
D. Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.) | Novgorod – Togliatti 4:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Kazaň 2:4 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (2:3 po s.n.) | Záhreb – Helsinki 2:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Dinamo Riga
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Pondelok 04.01.2016, 18:30 • Arēna Rīga, Rīga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil ŽIGA JEGLIČ.
     
    59:23
    Brust podržal svoj tím, Jerofejevs nahodil puk z pravej strany od mantinelu od modrej, ten umne tečoval Meija, puk Brust v rozkľaku cez pravý betón vyrazil do vzduchu a oblúčikom letiaci puk na jeho hruď schoval do lapačky, defenzíva hostí Skvorcovsa k dorážke nepustila.
     
    53:18
    Bartovič po individuálnej akcii, keď nakorčuľoval s pukom do pásma, vystrelil spoza kruhov, Eriksson puk vyrazil pred seba a následne vyrazil aj dorážku z hokejky Bartoviča, ktorý preletel okolo dvoch bekov domácich ako rýchlovlak TGV.
     
    45:57
    Nedovolené bránenie a na dve minúty na trestnú usadá Dārziņš, Slovan dostal darček pod stromček.
    44:27 Takto sa hráči Dinama dokážu radovať z gólu, ktorý nedali
     
    44:27
    Džeriņš naservíroval z ľavej strany od kruhu puk pred bránkovisko, kde sa k zakončeniu dostal Toluzakov, ktorý vystrelil, puk od brvna bránky Brusta skončil na ochrannom skle a domáci sa radovali z gólu. Celú situáciu posúdil videorozhodca zápasu, či ten puk preletel cez sieť bránky, no nerozumiem, prečo sa všetci domáci radovali s hokejkami nad hlavami.
    34:38 SESTITO - 1:1
     
    34:38
    Dinamo Riga dalo gól!
    Skalický stratil po súboji v rohu klziska hokejku, puk domáci poslali na modrú, Seigo vystrelil z jej stredu, Brust puk vyrazil pred seba, dvaja voľní hráči domácich operovali pred Brustom, puk si prevzal na palicu TIM SESTITO a okolo Brusta puk poslal do jeho klietky. Asistencie: Steven Seigo a Bruno Zabis.
     
    31:31
    Kozák bojoval o puk za bránkou domácich, zovrel puk v rukavici a hlavný rozhodca ho okamžite poslal na trestnú, menší trest, dve minúty.
     
    28:19
    Lušňák nabil z ľavej strany od bránkovej čiary na pravý kruh na vnútornú stranu Skalickému, Pavol okamžite vystrelil, Eriksson puk vyrazil späť do hry.
     
    26:40
    Skvorcovs dostal dve minúty za podrazenie Starostu, to sa stalo ešte pri bránke Brusta, Tvrdoň potom atakoval Erikssona, ktorý mal Jegličov puk pod lapačkou a za seknutie dostal rovnako menší trest v trvaní dvoch minút. Hráme štyria proti štyrom.
     
    26:40
    Jeglič zakončil z ľavej strany spoza kruhov, Eriksson mal ideálny výhľad a puk na dvakrát zlikvidoval pod svojou rukavicou. Brust bol na striedačke, signalizované vylúčenie hráča domácich.
     
    24:29
    Dinamo sa dostalo do brejku a puk dostal na ľavú stranu Meija, vyrobil blafák na Brusta, no k zakončeniu sa nedostal, na to mu čas nezostal, skončil po páde na ľade a posunul bránku hostí.
     
    24:07
    Mihalik sa oprel do puku za ľavým kruhom a vystrelil príklepom, Vladimírov puk opečiatkoval konštrukciu Erikssonovej bránky.
     
    23:04
    Eriksson schoval do lapačky na dvakrát puk po strele Kašpara z pravého kruhu, puk najskôr cez hruď vyrazil pred seba, aby ho potom zatočil do lapačky.
     
    22:17
    Podrazenie v podaní Skvorcovsa, keď zostrelil prenikajúceho Kašpara do pásma domácich, presilovku si zahrá Slovan.
    17:52 SKALICKÝ - 0:1
     
    17:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil nevinnú akciu, PAVOL SKALICKÝ nakorčuľoval s pukom do pásma, pomotal hlavy dvom hráčom Dinama, s pukom sa dostal na ľavý kruh a z otočky po ľade vystrelil tak pekne, že pomotal hlavu aj Erikssonovi, ktorý puk nečakal.
     
    17:34
    Surový poslal puk spoza bránkovej čiary z pravej strany pred bránkovisko, kde zakončil Bartovič, Eriksson šiel do pokľaku a Milanov puk ukryl kdesi vo svojom výstroji.
     
    14:42
    Brust dostal dve minúty za podrazenie, Dinamo si zahrá presilovku.
     
    12:57
    Kundrátek dostal puk medzi kruhy a vystrelil príklepom z vnútornej strany pravého kruhu, Eriksson puk vyrazil späť do hry a podržal svoj tím, Dinamo puk napokon dostalo pod svoju kontrolu.
     
    03:01
    Brust stratil puk za bránkou, puk dostal na ľavý kruh Sotnieks a vypálil, Brust sa včas vrátil do bránky a puk cez ľavý betón poslal späť do hry.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 35. Sestito (Seigo, Zabis) – 18. Skalický, rozh. náj. Jeglič

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Toluzakov (RIG)
    0:1   Jeglič (SBA)
    2. séria:
    1:1   Indašis (RIG)
    1:2   Kašpar (SBA)
    3. séria:
    2:2   Dārziņš (RIG)
    2:2   Nedorost (SBA)
    4. séria:
    2:3   Jeglič (SBA)
    2:3   Dārziņš (RIG)


    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Rēdlihs (A), Sotnieks (C), Galviņš, Seigo, Jerofejevs, Cibulskis – Skvorcovs, Sestito (A), Meija – Dārziņš, M. Rēdlihs, Bičevskis – Toluzanov, Pavlov, Indrašis – Džeriņš, Kulda, Zabis
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Tvrdoň – Paré, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Bulanov, Sidorenko – Ramig, Palej

    Diváci: 3.888