Vladivostok – Ufa 2:4 (kon.) | Chabarovsk – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.) | Novokuzneck – Nižnekamsk 1:2 (po pr.)
Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 1:2 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavľ 1:2 (kon.)
D. Moskva – Petrohrad 5:1 (kon.) | Novgorod – Togliatti 4:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Kazaň 2:4 (kon.)
Riga – HC Slovan 1:2 (2:3 po s.n.) | Záhreb – Helsinki 2:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Dinamo Riga
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
HC Slovan Bratislava
Pondelok 04.01.2016, 18:30 • Arēna Rīga, Rīga • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    V závere kalendárneho roka 2015 HC Slovan vycestoval na dvojzápasový trip do Ruska. V úvodnom vystúpení zvíťazil po dráme v Nižnekamsku až po 11. sérii samostatných nájazdov, ktorú ukončil strelou pod brvno Žiga Jeglič. Svoj druhý zápas odohral v Čeljabinsku a rovnako úspešne, keď zvíťazil po samostatných nájazdoch s rozhodujúcim gólom Žigu Jegliča. V úvode nového roka Slovan vycestuje do Lotyšska, kde si zmeria sily s domácim Dinamom Riga.

    Riga je hlavným mestom Lotyšska a najväčším pobaltským mestom s takmer 700.000 obyvateľmi. Mesto leží v zálive Riga pri ústi rieky Daugava a žije v ňom takmer tretina obyvateľstva Lotyšska. Mesto Riga bolo založené v roku 1201 a jeho historická časť je zapísaná na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Mesto Riga bola v roku 2014 Hlavným Európskym mestom kultúry spolu so švédskym mestom Umeå.

    Hokejový klub Dinamo Riga bol znovu založený v roku 2008, keď predtým fungoval v období rokov 1946 až 1995. Od znovuzrodenia vstúpil tím do KHL, keď jej prvým trénerom sa stal Slovák Július Šupler. Ten na konci sezóny 2011/2012 z tímu odišiel do CSKA Moskva, predtým však vo všetkých troch sezónach dosiahol s Dinamom vždy záverečné play-off súťaže. V prvom ročníku vypadlo Dinamo v prvom kole s menovcom Dinamo Moskva po sérii 0:3 na zápasy. V druhom ročníku to bolo veselšie, v prvom kole Dinamo vyradilo SKA Petrohrad 3:1 na zápasy. Potom však nestačilo na HK MVD Balašicha po sérií 1:4 na zápasy. V tretej sezóne v KHL to bolo opäť Konferenčné semifinále, v prvom kole vyradilo Dinamo Riga svojho menovca z Moskvy po sérii 4:2 na zápasy, no potom podľahli 2:4 na zápasy hráčom Lokomotiv Jaroslavľ. Po Šuplerovi prevzal tím Fín Pekka Rautakalio, vo štvrtej sezóne to bolo opäť „len“ prvé kolo play-off, Torpedo Nižnij Novgorod vyradil Dinamo po sérii 4:3 na zápasy. V piatej sezóne skončilo Dinamo na 24. mieste, na účasť v play-off súťaže strácalo 22 bodov. Náplasťou však bola výhra v Pohári nádeje, keď Dinamo vyhralo vo finále s Amurom Chabarovskom 3:1 na zápasy. V šiestej sezóne vypadlo Dinamo hneď v úvodnom kole play-off s tímom Donbass Doneck, jeden zo zápasov sa hral aj v Bratislave, po sérii 3:4 na zápasy obsadilo Dinamo v konečnom účtovaní 12. priečku. V uplynulom ročníku zostali brány play-off pre Dinamo zatvorené a v konečnom účtovaní klub obsadil 21. priečku.

    Strieborno-karmínový dres obliekajú predovšetkým domáci hráči z Lotyšska, po jednom hráčovi majú zastúpenie Švédsko, USA, Kanada, Ruská federácia a Česká republika – Jakub Sedláček. Dinamo hráva svoje domáce zápasy v Arēna Rīga, ktorá má kapacitu 10.300 divákov, súčasným hlavným trénerom je Fín Kari Heikkila.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo zo 42 zápasov 53 bodov, Slovan odohral o štyri zápasy viac a získal celkom 65 bodov. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli už dvakrát, v riadnom hracom čase sa skončili oba zápasy remízou, v Bratislave zvíťazil Slovan po predĺžení, v Rige zvíťazil Slovan až po samostatných nájazdoch.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je obranca Cam Barker s 33 kanadskými bodmi (9+24), v závese sa drží Lukáš Kašpar s 30 bodmi (10+20). V tíme domácich je najproduktívnejším Lauris Dārziņš s 23 kanadskými bodmi (8+15), v závese sa na druhej priečke nachádza Miks Indrašis s 22 bodmi (9+13). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,8% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,12 gólov na zápas, Michael Garnett s 90,7% úspešnosťou drží priemer 2,77 gólov na zápas. Na druhej strane Joacim Eriksson s 92,7% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,14 gólov na zápas, Jakub Sedláček91,7% úspešnosť zásahov s priemerom 2,58 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Arēna Rīga uvidí v akcii slovenského zástupcu v KHL a onlajny.eu vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Riga:

    Eriksson (Sedláček) – K. Rēdlihs, Sotnieks, Galviņš, Seigo, Jerofejevs, Cibulskis – Skvorcovs, Sestito, Meija – Dārziņš, M. Rēdlihs, Bičevskis – Toluzanov, Pavlov, Indrašis – Džeriņš, Kulda, Zabis

    HC Slovan Bratislava:

    Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Tvrdoň – Paré, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca:

    Bulanov, Sidorenko – Ramig, Palej.
     
    Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z vystúpenia hokejistov HC Slovan v lotyšskej Arēna Rīga. Domáci nastúpia na duel v karmínových dresoch, hostia v dresoch bielych.
     
    Na ľadovú plochu už vykorčuľovali hráči HC Slovan, o chvíľu privítame tím domácich, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Skvorcovs sa dostal k odrazenému puku pred bránkoviskom a pohotovo vystrelil, minul však bránku Brusta, Slovan sa však ubránil a vyviezol puk von z pásma.
     
    01:05
    Tičar vykázaný z vhadzovania, nahradí ho Jeglič, ktorý vyhral buly s Slovan zakladá svoju útočnú akciu.
     
    01:45
    Galviņš nahodil puk z ľavej strany od modrej, ani neviem presne, kde trafil Brusta, ktorý v stoji so zdvihnutým pravým betónom puk vyrazil späť do hry.
     
    03:01
    Brust stratil puk za bránkou, puk dostal na ľavý kruh Sotnieks a vypálil, Brust sa včas vrátil do bránky a puk cez ľavý betón poslal späť do hry.
     
    04:00
    Slovan hral s pukom v pásme domácich, bránku Erikssona však neohrozil, Dinamo od úvodu aktívnejším tímom na ľadovej ploche.
     
    04:52
    Paré z bránkovej čiary z ľavej strany nahodil puk na bránku domácich, prinútil Erikssona puk schovať do lapačky a Slovan vybojoval pásmo na vhadzovanie.
     
    05:16
    Dinamo aktívne kombinuje s pukom v pásme belasých, Slovan ho však k ohrozeniu Brusta v bránke nepúšťa.
     
    06:14
    Viedenský korčuľoval za nahodeným pukom do pásma, Slovan si v rozohrávke nerozumel a puk Dinamo poslalo až za bránkovú čiaru Brusta.
     
    06:52
    Dinamo sa previnilo proti pravidlám zakázaným uvoľnením, vhadzovať budeme po ľavej ruke Erikssona.
     
    07:36
    Slovan opäť hral chvíľu s pukom v pásme domácich, no ani z tejto akcie nedokázal ohroziť Erikssona v bránke domácich, Dinamo vyviezlo puk von z pásma.
     
    08:31
    Brust nahodený puk zo stredného pásma v podaní Galviņša vykryl cez hokejku a okamžite prikryl pod svoju rukavicu, aby upokojil hru na ploche.
     
    08:38
    Jerofejevs dostal po buly puk na modrú, pohotovo vystrelil, Brust puk vyrazil pred seba a napokon ho defenzíva hostí upratala do bezpečia.
     
    09:29
    Viedenský vystrelil od kruhov, puk zblokovala defenzíva domácich a ten oblúčikom preletel ponad bránku Erikssona, domáci založia po dostriedaní svoju útočnú akciu spoza vlastnej bránky.
     
    10:27
    Pomer striel medzi žrde do týchto chvíľ 5:1, za hostí Paré nahodil puk na bránku domácich z ostrého uhla, Slovan si zatiaľ efektnú palebnú pozíciu nevypracoval.
     
    11:12
    Paré nakorčuľoval s pukom po pravej strane do pásma, od kruhu vystrelil, no dostal sa s pukom do ostrého uhla, Eriksson priestor pri ľavej žrdi vykryl a puk zneškodnil.
     
    12:09
    Puk lieta z pásma do pásma a zakončenie na bránku nevidíme, Arēna Rīga vidí hokej s prvkami krasokorčuľovania.
     
    12:57
    Kundrátek dostal puk medzi kruhy a vystrelil príklepom z vnútornej strany pravého kruhu, Eriksson puk vyrazil späť do hry a podržal svoj tím, Dinamo puk napokon dostalo pod svoju kontrolu.
     
    14:20
    Mihalik chyboval svojou prihrávkou a poslal Sersena až do vlastného pásma, nuž, keď to nejde, tak to nejde.
     
    14:42
    Brust dostal dve minúty za podrazenie, Dinamo si zahrá presilovku.
     
    15:15
    Slovan vyhodil puk von z pásma, zahral si s ním Eriksson, oba tímy posielajú na ľad čerstvé sily, Dinamo pôjde do útoku.
     
    16:13
    Dinamo chybovalo prihrávkou v pásme hostí, Nedorost im puk zachytil a poslal spolu s Kašparom von z obranného pásma.
     
    16:42
    Hostia v plnom počte, Dinamo počas presilovky ani jediný raz neohrozilo Brusta v bránke hostí.
     
    17:34
    Surový poslal puk spoza bránkovej čiary z pravej strany pred bránkovisko, kde zakončil Bartovič, Eriksson šiel do pokľaku a Milanov puk ukryl kdesi vo svojom výstroji.
     
    17:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Slovan vyrobil nevinnú akciu, PAVOL SKALICKÝ nakorčuľoval s pukom do pásma, pomotal hlavy dvom hráčom Dinama, s pukom sa dostal na ľavý kruh a z otočky po ľade vystrelil tak pekne, že pomotal hlavu aj Erikssonovi, ktorý puk nečakal.
    17:52 SKALICKÝ - 0:1
     
    19:22
    Slovan bojuje o každý puk a domácich drží na dištanc od svojej bránky, riedko zaplnená Arēna Rīga akosi stíchla.
     
    19:50
    Slovan drží puk vo vlastnom pásme a čaká na klaksón, ktorý ukončí úvodnú tretinu duelu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina nemastného-neslaného hokeja sa skončila a na radosť fans pod Tatrami, víťazstvom belasých, keď jediný gól vsietil po individuálnej akcii Skalický. Videli sme aj jedno vylúčenie, presilovku hralo domáce Dinamo, no mizerne, Slovan umne bránil a Brusta v bránke ohroziť nedovolil. Pomer striel medzi žrde v prvej časti hry 8:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    S pukom si už zahrali obaja gólmani, no oba puky boli len nahadzované k ich bránke, k priamemu ohrozeniu tej ktorej svätyne však nedošlo.
     
    21:05
    Tičar vystrelil z ľavej strany, Eriksson v pokľaku zrazil betóny k sebe, puk vyrazil a zlikvidoval aj dorážku Jegliča, ktorý mu puk poslal rovno do lapačky.
     
    21:30
    Mihalik vystrelil z ľavej strany od kruhu, puk bol zblokovaný na ochrannú sieť, vhadzujeme po pravej ruke Erikssona.
     
    22:02
    Slovan si nerozumel v rozohrávke a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Brusta.
     
    22:17
    Podrazenie v podaní Skvorcovsa, keď zostrelil prenikajúceho Kašpara do pásma domácich, presilovku si zahrá Slovan.
     
    22:39
    Slovan kombinuje s pukom v pásme domácich v snahe vytvoriť si palebnú pozíciu, kto?
     
    23:04
    Eriksson schoval do lapačky na dvakrát puk po strele Kašpara z pravého kruhu, puk najskôr cez hruď vyrazil pred seba, aby ho potom zatočil do lapačky.
     
    23:15
    Slovan stále drží Dinamo v pásme pred Erikssonom, no vytvoriť si efektnú palebnú pozíciu, to dá chlapcom od Dunaja veru zabrať.
     
    24:07
    Mihalik sa oprel do puku za ľavým kruhom a vystrelil príklepom, Vladimírov puk opečiatkoval konštrukciu Erikssonovej bránky.
     
    24:17
    Surový prešiel s pukom poza bránku z ľavej strany až na pravý kruh a z otočky vystrelil, Eriksson však zasahovať nemusel.
     
    24:17
    Domáci v plnom počte, ani Slovan svoju presilovku nevyužil.
     
    24:29
    Dinamo sa dostalo do brejku a puk dostal na ľavú stranu Meija, vyrobil blafák na Brusta, no k zakončeniu sa nedostal, na to mu čas nezostal, skončil po páde na ľade a posunul bránku hostí.
     
    25:31
    Cibulskis vystrelil príklepom z pravej strany spoza kruhu, Brust však zmenu skóre nepripustil, Slovan vybojoval puk a poslal ho von zo svojho obranného pásma.
     
    26:21
    Sestito sa dostal k zakončeniu na ľavej strane, Brust puk vyrazil späť do hry a Slovan pôjde do útočnej akcie.
     
    26:40
    Jeglič zakončil z ľavej strany spoza kruhov, Eriksson mal ideálny výhľad a puk na dvakrát zlikvidoval pod svojou rukavicou. Brust bol na striedačke, signalizované vylúčenie hráča domácich.
     
    26:40
    Skvorcovs dostal dve minúty za podrazenie Starostu, to sa stalo ešte pri bránke Brusta, Tvrdoň potom atakoval Erikssona, ktorý mal Jegličov puk pod lapačkou a za seknutie dostal rovnako menší trest v trvaní dvoch minút. Hráme štyria proti štyrom.
     
    27:40
    Minúta presilovej hry za nami, nič mimoriadne sa na hracej ploche neudialo, Slovan svojou umnou defenzívnou hrou drží v rukách vývoj zápasu.
     
    28:19
    Lušňák nabil z ľavej strany od bránkovej čiary na pravý kruh na vnútornú stranu Skalickému, Pavol okamžite vystrelil, Eriksson puk vyrazil späť do hry.
     
    28:40
    Oba tímy na ľadovej ploche s plným počtom hráčov.
     
    29:44
    Jeglič vydoloval na ľavej strane pri mantineli puk, poslal ho pred bránkovisko Tvrdoňovi, ktorý vystrelil, Eriksson v pokľaku puk vyrazil pred seba a dorážku Tvrdoňa zblokoval cez betón k mantinelu.
     
    30:31
    Opäť bol v akcii Eriksson, ktorý vykryl po chybe svojich spoluhráčov puk po strele Jegliča z pravej strany pri bránkovisku.
     
    31:31
    Kozák bojoval o puk za bránkou domácich, zovrel puk v rukavici a hlavný rozhodca ho okamžite poslal na trestnú, menší trest, dve minúty.
     
    32:20
    Slovan opäť vyhadzuje puk von zo svojho pásma, Dinamo ani túto presilovú hru nehrá dobre, pretože ho Slovan zatiaľ k ničomu nepustil.
     
    32:57
    Až teraz Dinamo zamklo Slovan v pásme, no vytvoriť si streleckú pozíciu zatiaľ nedokázalo, Slovan pozične veľmi dobre bráni.
     
    33:31
    Hostia v plnom počte, Dinamo ani v tejto presilovej hre nedokázalo ohroziť Brusta v bránke belasých.
     
    34:38
    Dinamo Riga dalo gól!
    Skalický stratil po súboji v rohu klziska hokejku, puk domáci poslali na modrú, Seigo vystrelil z jej stredu, Brust puk vyrazil pred seba, dvaja voľní hráči domácich operovali pred Brustom, puk si prevzal na palicu TIM SESTITO a okolo Brusta puk poslal do jeho klietky. Asistencie: Steven Seigo a Bruno Zabis.
    34:38 SESTITO - 1:1
     
    35:46
    Dinamo ožilo po góle a videli sme jeho akciu v pásme belasých, defenzíva Slovana si však poradila a Brust zasahovať nemusel.
     
    36:40
    Bartovič príklepom vystrelil z ľavej strany od mantinelu od modrej, Eriksson puk poslal na ochrannú sieť a upokojil hru na ploche.
     
    37:19
    Skalický sa opäť predral s pukom po individuálnej akcii až pred bránkovisko domácich, no zbytočne svoju akciu prekombinoval, akoby chcel napodobniť ten prvý svoj gól, defenzíva domácich mu puk vypichla a následne Lušňák puk do priestoru bránky neposlal.
     
    39:00
    Slovan len nahodil puk do pásma domácich, belasí odišli striedať a rovnako tak počas hry striedajú aj domáci.
     
    39:45
    Surového útok hral s pukom v pásme domácich, ohroziť Erikssona v karmínovom drese s číslom 30 na chrbte sa mu však nepodarilo.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine hral Slovan aktívnejšie ako Dinamo a vypracoval si pekné šance na zakončenie, puk za chrbát Erikssona však nedostal a tak trestali domáci, ktorí po kombinačnej akcii dokázali puk poslať za Brustov chrbát, keď mu kolegovia na ľade v defenzíve veľmi nepomohli. Všetko je tak otvorené pred záverečnou časťou duelu, Slovan má dnes šancu na plný bodový zisk. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 5:12.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:08.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:24
    Krišjānis Rēdlihs nakorčuľoval s pukom do pásma a vystrelil, Brust puk ukryl do lapačky, vhadzujeme po ľavej ruke Barryho.
     
    41:12
    Starosta poslal puk do pásma Dinama, ktoré čaká s rozohrávkou, oba tímy striedajú počas hry.
     
    41:39
    Surový zadovkou poslal puk Bartovičovi, Milan vystrelil švihom spoza ľavého kruhu, Eriksson puk vyrazil do hry.
     
    41:42
    Tvrdoň ihneď po buly ohrozil Erikssona v domácej bránke, Joacim bol pozorný a Tvrdoňov puk zlikvidoval.
     
    41:55
    Miķelis Rēdlihs sa dostal do šance a ohrozil Brusta, ktorý puk vyrazil a Švarný v páde na ľad pred bránkoviskom domácich do šance nepustil.
     
    42:45
    Puk v lapačke Brusta, ktorý znovu likvidoval strelecký pokus domácich, vhadzovať budeme pred gólmanom Brustom.
     
    43:53
    Slovan zohral dobré osobné súboje v pásme domácich, ktoré vyhrával, napokon však svoju akciu pokazil po chybnej prihrávke a pripravil sa o pásmo.
     
    44:27
    Džeriņš naservíroval z ľavej strany od kruhu puk pred bránkovisko, kde sa k zakončeniu dostal Toluzakov, ktorý vystrelil, puk od brvna bránky Brusta skončil na ochrannom skle a domáci sa radovali z gólu. Celú situáciu posúdil videorozhodca zápasu, či ten puk preletel cez sieť bránky, no nerozumiem, prečo sa všetci domáci radovali s hokejkami nad hlavami.
    44:27 Takto sa hráči Dinama dokážu radovať z gólu, ktorý nedali
     
    45:10
    Spoza vlastnej bránkovej čiary zakladajú domáci svoju akciu, nabudení falošným gólom budú chcieť rozhodnúť, Slovan ich vyčkáva na modrej čiare.
     
    45:57
    Nedovolené bránenie a na dve minúty na trestnú usadá Dārziņš, Slovan dostal darček pod stromček.
     
    46:15
    Slovan sa po vyhodení puku domácim Dinamom ponáhľal príliš späť do pásma a vyrobil ofsajd.
     
    46:36
    Viedenský sa dostal k zakončeniu na medzikruží, kde ho našiel svojim pukom Kašpar, Marekov puk však zblokovala defenzíva domácich, Eriksson zasahovať nemusel.
     
    47:25
    Cibulskis sa zmocnil puku a nevyhodil ho z pásma ako dorastenec, nakorčuľoval s pukom na palici až k bránkovisku hostí, tam ho síce odzbrojil Švarný, Oskars však získal cenné sekundy z oslabenia svojho tímu.
     
    47:57
    Domáci v plnom počte, Slovan sa snažil a ako sa snažil, tak sa mu nedarilo, Dinamo zahralo toto oslabenie na výbornú.
     
    48:29
    Krišjānis Rēdlihs dostal z buly puk za kruhy, príklepom z prvej pálil, minul však bránku hostí a puk poslal niekam na ochranné sklo, defenzíva hostí puk dostala pod kontrolu.
     
    49:24
    Hostia si nerozumeli pri zakladaní svojej akcie a vyrobili zakázané uvoľnenie, hra sa opäť presťahuje pred Brusta.
     
    49:45
    Viedenský vybojoval puk v strednom pásme, uvoľnil na pravú stranu Kašpara, ktorý potiahol puk do pásma a hľadal pred bránkoviskom Nedorosta, no nenašiel ho.
     
    51:01
    Tičar spoza bránkovej čiary nabil na pravý kruh Jegličovi, Žiga vystrelil spoza obrancu, puk však zblokovali hráči cloniaci pred Erikssonom.
     
    51:55
    Puk skončil na striedačke domácich, arbitri nariadili vhadzovanie v centrálnom kruhu.
     
    52:13
    Lušňák sa snažil puk naservírovať z pravej strany pred bránkovisko, defenzíva domácich ho usmernila na ochrannú sieť, vhadzujeme pred Erikssonom.
     
    52:27
    Zakázané uvoľnenie belasých, opäť je hra prerušená a vhadzovať budeme teraz pred Brustom.
     
    52:43
    Tak hra sa nám kúskuje viac, ako je potrebné, Slovan opäť poslal puk von cez všetky čiary len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:18
    Bartovič po individuálnej akcii, keď nakorčuľoval s pukom do pásma, vystrelil spoza kruhov, Eriksson puk vyrazil pred seba a následne vyrazil aj dorážku z hokejky Bartoviča, ktorý preletel okolo dvoch bekov domácich ako rýchlovlak TGV.
     
    55:05
    Slovan nahodil puk do pásma domácich, arbitri však hru prerušili a vhadzujeme v strednom pásme v centrálnom kruhu.
     
    56:00
    Lušňák nahodil puk do pásma a puk sa od ochranného skla odrazil k bránkovisku, kde ho pohotový Eriksson ukryl do lapačky.
     
    56:55
    Opatrnosť v závere tretej tretiny a to na oboch stranách, mám pocit, že aj tento zápas vedie k remízovemu výsledku.
     
    58:35
    Sotnieks posielal puk spoza bránky medzi kruhy, nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel, puku sa zmocnili hostia a vybrali sa do útoku.
     
    59:23
    Brust podržal svoj tím, Jerofejevs nahodil puk z pravej strany od mantinelu od modrej, ten umne tečoval Meija, puk Brust v rozkľaku cez pravý betón vyrazil do vzduchu a oblúčikom letiaci puk na jeho hruď schoval do lapačky, defenzíva hostí Skvorcovsa k dorážke nepustila.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Aj tretí vzájomný zápas súperov v aktuálnej sezóne skončil nerozhodne, v tretej tretine Arēna Rīga gól nevidela a tak si po krátkej prestávke opäť pozrieme predĺženie. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 7:10.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:50
    Bartovič vystrelil z ľavej strany od modrej, Eriksson v pokľaku puk vyrazil späť do hry, defenzíva domácich puk dostala pod svoju kontrolu a vyrazila do akcie.
     
    62:12
    Dinamo operovalo s pukom v pásme belasých, ohroziť Brusta v bránke sa mu nepodarilo, smerujeme na samostatné nájazdy?
     
    62:36
    Surový vystrelil spoza obrancu spoza kruhov, Eriksson v pokľaku Tomášov puk zlikvidoval a zmenu skóre nepripustil.
     
    63:19
    Viedenský vystrelil z pravej strany spoza kruhu z jeho vnútornej strany, Eriksson poslal puk do rohu klziska, ani táto šanca belasých dnešný zápas neukončila.
     
    63:53
    Dnešné stretnutie sleduje 3.888 divákov, Dinamo operuje s pukom v pásme belasých, svojich fans však nepoteší. Slovan pozične veľmi dobre bráni štvoricu hráčov v karmínových dresoch.
     
    64:33
    Sotnieks vystrelil spoza kruhov, Brust dobre čítal hru a puk poslal k mantinelu, Slovan ho vyváža von z pásma.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Predĺženie sa skončilo a víťaza zápasu nepoznáme, po krátkej úprave ľadu si pozrieme samostatné nájazdy. Pomer striel medzi žrde v predĺžení 2:5.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. séria
    0:0
    Filipp Toluzakov chcel Brusta vyškoliť na blafák, Barry mu hokejkou puk vypichol.
     
    1. séria
    0:1
    Žiga Jeglič, kráľ nájazdov, prestrelil Erikssona v bránke domácich.
     
    2. séria
    1:1
    Miks Indašis vystrelil, Brust puk vyrazil a puk mu ponad chrbát oblúčikom skočil do bránky.
     
    2. séria
    1:2
    Lukáš Kašpar sa vyrovnal Žigovi, po ľade zasunul.
     
    3. séria
    2:2
    Lauris Dārziņš prestrelil Brusta v belasom drese.
     
    3. séria
    2:2
    Vaclav Nedorost poslal puk len do lapačky Erikssona.
     
    4. séria
    2:3
    Žiga Jeglič, dnes vo svojom druhom nájazde, prestrelil Erikssona v bránke, kráľ je kráľ!
     
    4. séria
    2:3
    Lauris Dārziņš zvolil strelu, Brust jeho puk vyrazil a je rozhodnuté.
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
    Rozhodujúci nájazd premenil ŽIGA JEGLIČ.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovan po Nižnekamsku a Čeljabinsku víťazí aj v Rige po samostatných nájazdoch. V dnešnom zápase hosťom jeden bod ušiel, no o tie dva sa opäť postaral kto iný, ako famózny nájazdový mladík menom Žiga Jeglič, ktorý aj s krátkym účesom jednoducho kraľuje tejto hernej činnosti. Slovan tak k Dunaju opäť privezie dva body a vypredaná aréna sa už teraz teší na stredu, sviatok Troch kráľov bude aj sviatkom hokejovým, Slovan privíta Jokerit Helsinki. Dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:03:23)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 35. Sestito (Seigo, Zabis) – 18. Skalický, rozh. náj. Jeglič

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Toluzakov (RIG)
    0:1   Jeglič (SBA)
    2. séria:
    1:1   Indašis (RIG)
    1:2   Kašpar (SBA)
    3. séria:
    2:2   Dārziņš (RIG)
    2:2   Nedorost (SBA)
    4. séria:
    2:3   Jeglič (SBA)
    2:3   Dārziņš (RIG)


    HC Dinamo Riga: Eriksson (Sedláček) – K. Rēdlihs (A), Sotnieks (C), Galviņš, Seigo, Jerofejevs, Cibulskis – Skvorcovs, Sestito (A), Meija – Dārziņš, M. Rēdlihs, Bičevskis – Toluzanov, Pavlov, Indrašis – Džeriņš, Kulda, Zabis
    HC Slovan Bratislava: Brust (Garnett) – Kundrátek, Barker, Švarný, Starosta (A), Sersen (A), Mihalik, Kozák – Kašpar, Viedenský, Nedorost – Jeglič, Tičar, Tvrdoň – Paré, Surový (C), Bartovič – Skalický, Lušňák, Skokan

    Rozhodca: Bulanov, Sidorenko – Ramig, Palej

    Diváci: 3.888