KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:5 (1:2, 0:3, 3:0)
SKA Petrohrad
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Až teď má Metallurg volnou cestu vpřed, a Zagidullin míří na střídačku!
     
    58:52
    Petrohradští kombinují v útočném pásmu, a šetří cenné vteřinky!
     
    57:43
    Od modré vyslal tvrdou střelu Alexander Sjomin, jehož ránu vyrazil Koskinen pouze do míst, kam si najel Chris Lee. Jeho ránu však dokázal finský brankář také zneškodnit!
    Sergej MOZJAKIN - 4:5
     
    56:28
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To byla hokejová krása v podání SERGEJE MOZJAKINA, který svůj celek dostává zpět do hry! Metallurg má navíc ještě necelé čtyři minuty na vyrovnání! Sergej Mozjakin dostal na modrou čáru krásnou přihrávku, dostal se před obránce Judina, položil si i Koskinena, a dokázal kotouč zasunout za záda finského brankáře! Asistence: Viktor Antipin, Jan Kovář.
     
    55:09
    Velký zmatek před brankou Koskinena způsobilo nahození Kajgorodova, a kotouč zůstal ležet před brankou. Následně se odrazil od hostujícího beka na hůl Bereglazova, jehož ostrou střelu však vyrazil Koskinen!
     
    54:42
    Domácí celek se teď nemůže dostat do pásma, a Petohrad opět vyhazuje až k brance Zagidulina!
     
    53:22
    To je velká šance pro domácí celek! Na trestnou lavici míří hostující obránce Dinar Chafizullin, který poslal na brankovišti nedovoleným způsobem k zemi Berglazova!
     
    53:09
    Aktivní Alexander Sjomin opět operoval s kotoučem za brankou, a následně poslal ostrou přihrávku před branku. Nikdo z domácích však nedokázal kotouč usměrnit do branky!
    Jan KOVÁŘ - 3:5
     
    51:25
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Metallurg však využívá i druhou přesilovou hru, a Metallurg Ice Arena rázem ožila! Magnitogorsk snižuje na rozdíl dvou branek, a závěr bude ještě zajímavý! Z levé strany tvrdě vypálil Sergej Mozjakin, jehož rána však mířila mimo. Kotouč se však odrazil od mantinelu zpět do brankoviště, a pohotově zareagoval JAN KOVÁŘ, který doklepl kotouč do branky! Asistence: Sergej Mozjakin, Chris Lee.
    Danis ZARIPOV - 2:5
     
    50:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Teď už však domácímu celku přesilovková kombinace vyšla, a Metallurg snižuje na rozdíl tří branek! Na začátku celé akce byl DANIS ZARIPOV, který poslal kotouč nahoru, kde se nacházel Batyršin. Jeho následná křížná přihrávka putovala ke Kovářovi, a ten svou klasickou přihrávku skrz brankoviště našel volného Zaripova, který poslal kotouč do branky! Asistence: Jan Kovář, Chris Lee.
     
    49:57
    Mozjakin dostal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel Chris Lee. Jeho dělovka však přelétla branku SKA!
     
    49:26
    Uběhly tři sekundy, a máme tady další vyloučení! Jarno Koskiranta podrazil u mantinelu Sergeje Mozjakina, a Metallurg bude mít k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    49:24
    Hned poté byl ve středním pásmu podražen Chris Lee, a domácí celek si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Arťuchin!
     
    49:19
    Aktivní Alexander Sjomin si udělal místo na levé straně, a přízemní přihrávkou hledal před brankou Kajgorodova. Tomu však kotouč přeskočil hokejku!
     
    47:01
    Tentokrát chyboval na útočné modré Andrej Kutějkin, a do samostatného úniku se dostal Jevgenij Timkin. Domácí útočník se pokoušel poslat kotouč mezi betony, nicméně Koskinen jeho záměr přečetl, a předvedl povedený zákrok!
     
    45:58
    Petrohrad si zahraje přesilovou hru! Oskar Osala velmi agresivně bojoval o kotouč před brankou Koskinena. Finský útočník však následně trefil svou hokejkou do obličeje Šipačjova, a odchází na trestnou lavici!
     
    39:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Kablukov - 2 min., držení hole).
     
    39:36
    Parádní práci odvedl za brankou Pavel Bučněvič! Mladý ruský talent si zpoza branky vybruslil před Zagidulina, a dostal se do zakončení. Jeho následnou střelu však srazil mimo jeden z domácích hráčů!
     
    39:01
    Po další velké chybě v obraně Metallurgu se ke kotouči dostal na levé straně Nikita Gusev, který velmi pohotově zakončil. Jeho střela však mířila mimo!
    Únik Dadonova gólem neskončil
     
    35:34
    Hned o pár sekund později se dostal do úniku Jevgenij Dadonov, který byl při zakončení tísněn Antipinem. Zakončení mu však vyšlo, nicméně Zagidulin jeho zakončení zastavil parádně betonem!
     
    35:01
    Nikita Gusev dostal opravdu hodně prostoru na levé straně, a tak si najel mezikruhy, a měl na hokejce hattrick! Jeho rána však mířila těsně nad!
     
    33:22
    Jonas Enlund se hnal do další své šance, a postupoval po levé straně do útočného pásma. Následně však ztratil stabilitu, a nepříjemně dopadl na mantinel. Následně finský útočník s nepříjemnou grimasou odchází na střídačku!
     
    32:19
    Domácímu celku opět nevyšla rozehrávka, a propadl na modré čáře. SKA se tak OPĚT dostalo do přečíslení, které táhl Vadim Šipačjov. Jeho rána z mezikruží však těsně minula branku Zagidulina!
    Jarno KOSKIRANTA - 1:5
     
    30:44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA další nevyužitou šanci domácího celku opět trestá, a tady máme zaděláno na debakl! Po polovině zápasu totiž Petrohrad vede již 5:1! Vedle branku měl kotouč ve své moci Jonas Enlund. Nová posila SKA poslala kotouč na modrou, kde se nacházel Chafizullin. Jeho následné nahození na branku tečoval JARNO KOSKIRANTA, a Zagidulin nedokázal zareagovat! Asistence: Dinar Chafizullin, Jonas Enlund.
     
    30:26
    Velká šance domácích! Na pravé straně operoval s kotoučem Tomáš Filippi, jehož následná přihrávka našla před brankou Danise Zaripova. Jeho střela však těsně minula branku!
     
    29:03
    Teď zahroziul i domácí celek! Nejprve měl velkou možnosti Osala, který však svou střelou z pravé strany branku minul. Následně dostal na modrou nabídku obránce Chris Lee, jehož následnou ránu však srazil do ochranné sítě Jakovlev!
     
    27:53
    Jevgenij Ketov si opět vybral v útočném pásmu "volňásek" od domácí obrany, a projel po levé straně až před Zagidulina. Rána ruského útočníka však mířila nad branku!
     
    26:36
    To už bylo moc na Vasilije Košečkina, který přenechává své místo mladému Zagidulinovi. Pomůže tato změna domácímu celku?
    Nikita GUSEV - 1:4
     
    26:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jako bych o tom nemluvil! Hráči Metallurgu šli slepě za kotoučem, o ten však přišli, a rázem z toho bylo přečíslení hostujícího celku! Po levé straně ujížděl Jevgenij Dadonov, který parádně načasoval přihrávku na NIKITU GUSEVA, jehož přízemní střela prošla přesně mezi nohy Košečkina! Asistence: Jevgenij Dadonov, Pavel Bučněvič.
     
    25:43
    V obraně domácích to v posledních minutách opravdu hoří! O tom se tentokrát přesvědčil Vadim Šipačjov, který dostal volnou cestu z pravé strany mezi kruhy. Ruský reprezentant střílel do horní části branky, nicméně Košečkin dokázal zasáhnout!
     
    22:26
    Další velkou šanci domácích měl Alexander Sjomin, kterého před brankou našel Kajgorodov. Ruský útočník ještě udělal kličku do bekhendu, ale z ostrého úhlu prostor branky netrefil!
    Steve MOSES - 1:3
     
    21:08
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Petrohrad se vzápětí prosazuje, a odskakuje na rozdíl dvou branek! Ve středním pásmu dostal kotouč od Kovalčuk STEVE MOSES! Americký útočník, který se zkoušel prosadit v NHL, nabral rychlost, přebruslil obránce, a rázem byl před Košečkinem. Toho překvapil bekhendovou střelou na přední tyč, a skvěle zakončil svou individuální akci! Asistence: Ilja Kovalčuk, Alexander Kadějkin.
     
    19:26
    Velmi chytře to teď udělal Alexander Sjomin, který dostal přihrávku za branku, naznačil, že bude objíždět branku, poté se však otočil, a pokoušel se zasunout kotouč za záda Koskinena! Finský brankář však dokázal udržet kotouč před brankovou čárou!
     
    19:06
    Za brankou dlouho kombinoval Sjomin se Zaripovem. Následně druhý jmenovaný dostal kotouč na pravou stranu, kam si najel Antipin. Tomu však rána nesedla, a kotouč skončil mimo!
     
    18:26
    Tak teď to však udělal velmi chytře Honza Kovář, který si nabruslil do útočného pásma přes levou stranu. Hned po přejezdu modré byl však podražen Ketovem, a vybojoval pro svůj tým přesilovou hru!
     
    16:51
    Hosté předváděli v útočném pásmu sympatickou kombinaci! Kovalčuk dalším skvělým pasem našel na pravé straně Jakovleva, tomu však na poslední chvíli vložil hůl do střely Osala!
     
    16:07
    Oba hlavní rozhodčí si zatím dnešní utkání musí užívat, faulů je totiž požehnáno! Hned po vypršení trestu Danise Zaripova míří na trestnou také Honza Kovář, který sekl Dadonova!
     
    14:26
    Petrohrad se při hře čtyři na čtyři dostal do velké šance! Na hranici levého kruhu operoval s kotoučem Kovalčuk, jehož křížná přihrávka našla Bělova, jehož pohotovou ránu však s problémy dokázal zneškodnit Košečkin!
     
    14:04
    No jo, to by ale domácí obrana nesměla zapomenout na unikajícího Jevgenije Ketova, který se dostal do úniku. V zakončení mu však zabránil dotírající Zaripov. Ruský útočník však obkroužil branku, a přitom zavadil o Košečkina, a spadl. Na trestnou lavici nakonec míří Danis Zaripov!
     
    13:22
    Ruský obránce Maxim Čudinov je také zcela zaslouženě potrestán, a míří na trestnou lavici za hákování! To je velká šance pro domácí celek na srovnání stavu!
     
    13:22
    Teď měl domácí celek obrovskou šanci na vyrovnání! Po levé straně najížděl před branku Kaletnik, jehož následná přihrávka našla Timkina, tomu však znemožnil zakončení Maxim Čudinov!
    Danis ZARIPOV - 1:2
     
    12:29
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává zpět do zápasu, a snižuje na rozdíl jediné branky! DANIS ZARIPOV si prodloužil střídání, a dostal se ke kotouči na pravé straně. Jeho střelu však zblokoval někdo z hostů na levou stranu, kam si najel Viktor Antipin. Následná přihrávka ruského beka našla před brankou přesně Zaripova, na jehož dorážku byl Koskinen krátký! Asistence: Viktor Antipin, Alexej Kajgorodov.
     
    09:46
    Do útočného pásma najel Rafael Batyršin, který se s tím "nemazal", a hned po přejetí modré se opřel do kotouče. Jeho dělovka však skončila těsně vedle branky Koskinena!
    Nikita GUSEV - 0:2
     
    07:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jo, a Petrohrad dnes přesilové hry využívá ukázkově! SKA potřeboval na svou druhou branku jen pár sekund během přesilové hry, a rázem je to 2:0! Ilja Kovalčuk operoval s kotoučem na modré čáře, ke střele se však neodhodlal, nýbrž poslal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant si povyjel, a krásnou přihrávkou našel zcela volného NIKITU GUSEVA, a ten už to měl opravdu jednoduché ... Asistence: Vadim Šipačjov, Ilja Kovalčuk.
     
    06:43
    Tak hlavní rozhodčí se dnes na Štědrý den rozhodně nenudí! Konstantin Olenin posílá na trestnou lavici domácího Batyršina za podražení!
     
    04:07
    Druhým vyloučeným dnešního zápasu je Jarno Koskiranta. Finský útočník nedovoleně bránil Viktora Antipina, a odchází na trestnou lavici za sekání!
     
    03:51
    Metallurg si zahraje přesilovou hru!
    Ilja KOVALČUK - 0:1
     
    02:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Úvodní branka dnešního utkání je tady, a hostující SKA se bleskurychle dostává do vedení! Petrohrad rozjel velmi zajímavou přesilovkovou kombinaci,a před Košečkinem se ocitl osamocen Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant však raději poslal kotouč pod sebe, kam si najel ILJA KOVALČUK! Milimetrově přesná rána bývalého útočníka New Jersey skončila přesně v růžku domácí branky! Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov.
     
    01:31
    První vyloučení dnešního utkání je tady! Na trestnou lavici míří domácí Alexander Sjomin, který v rohu kluziště poslal k zemi Sergeje Širokova!
     
    00:26
    Hned v úvodu udělal velkou chybu v obraně Viktor Antipin, který nepřesnou přihrávkou našel najetého Mosese. Americký útočník však svou pohotovou střelou Košečkina nepřekvapil!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 13. Zaripov (Antipin, Kajgorodov), 51. Zaripov (Kovář, Lee), 52. Kovář (Mozjakin, Lee), 57. Mozjakin (Antipin, Kovář) – 3. Kovalčuk (Šipačjov, Dadonov), 8. Gusev (Šipačjov, Kovalčuk), 22. Moses (Kovalčuk, Kadějkin), 27. Gusev (Dadonov, Bučněvič), 31. Koskiranta (Chafizullin, Enlund)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 27.Zagidulin) – Lee (A), Antipin, Batyršin, Osipov, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Filippi, Potěchin – Sjomin, Osala, Kajgorodov – Timkin, Kaletnik, Kosov – Platonov
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudin (A), Judin, Kutějkin, Chafizullin – Kovalčuk (C), Moses, Kadějkin – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Enlund, Koskiranta, Širokov – Arťjuchin, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodca: Gašilov, Olenin – Musjur, Šikchanov