KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:5 (1:2, 0:3, 3:0)
SKA Petrohrad
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk "zapnul" v zápase s SKA Petrohrad až ve třetí třetině, a prohrál 4:5!

    Tak první třetina dnešního utkání nabídl přesně hokej, který se dal čekat! Do zápasu vstoupil daleko lépe hostující Petrohrad, který hned ve třetí minutě využil přesilovou hru zásluhou Ilji Kovalčuka! Další možnost přesilové hry dostalo SKA o pět minut později. Hosté tentokrát krásně rozebrali domácí obranu, a do prázdné zakončoval Nikita Gusev! Hlavní rozhodčí dnes zatím opravdu hodně vylučují, a ve hře obou týmů je to znát! Ve 13. minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se prosadil Danis Zaripov!

    Druhá třetina? Jasná dominance hostujícího Petrohradu! SKA se dostalo zpět do dvoubrankového vedení po krásné individuální akci Steva Mosese ve 22. minutě. Obrana Metallurg nadále chybovala, a po jedné z chyb se prosadil Nikita Gusev, který těžil z výborné přihrávky Dadonova. Po polovině dnešního zápasu to bylo již rozdílem čtyř branek! Jarno Koskiranta tečoval ránu Chafizullina, a puk skončil v brance! O další branku petrohradského celku se mohl postarat Dadonov, nicméně ten se svým samostatným únikem neuspěl!

    Ve třetí třetině to dlouho vypadalo na klidný konec zápasu. Metallurg poté nakopla dvojnásobná přesilová hra během které se prosadil Danis Zaripov a Jan Kovář! Necelé čtyři minuty před koncem se ještě prosadil Sergej Mozjakin, a vypadalo to, že by Metallurg mohl srovnat. SKA však zvládlo závěru zápasu po taktické stránce skvěle, a získává tři body! (17:23:38)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) 1+2, 5 střel, TOI – 23:49
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 2 střely, TOI – 13:14

    To je z mé strany vše! Děkuji vám za pozornost ve dnešní sváteční den, a u dalšího přenosu brzy nashledanou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Oskar Osala prohrál důležité vhazování s Šipačjovem, a po následném souboji Guseva s Mozjakinem skončil kotouč v ochranné síti!
     
    59:55
    Sergej Mozjakin nahodil pět sekund před koncem zápasu kotouč na Koskinena, který pochopitelně přerušil hru! Domácí kouč si bere oddechový čas ...
     
    59:33
    Až teď má Metallurg volnou cestu vpřed, a Zagidullin míří na střídačku!
     
    59:11
    Skvěle napadající pětice SKA se stále drží v útočném pásmu, a Metallurg se nemůže dostat do útoku!
     
    58:52
    Petrohradští kombinují v útočném pásmu, a šetří cenné vteřinky!
     
    58:15
    Petrohrad momentálně šetří čas, a vyhození Antipina navíc ve středním pásmu zachytil Kovalčuk. Ruský útočník pouze nahodil kotouč na branku Zagidulina, a bude se vhazovat v pásmu Metallurgu!
     
    57:43
    Od modré vyslal tvrdou střelu Alexander Sjomin, jehož ránu vyrazil Koskinen pouze do míst, kam si najel Chris Lee. Jeho ránu však dokázal finský brankář také zneškodnit!
     
    57:32
    Na led se dostala druhá formace Metallurgu, která se hned dostala do tlaku v útočném pásmu. Z rohu kluziště zkoušel Koskinena překvapit Danis Zaripov! Finský brankář byl však pozorný ...
     
    57:01
    Domácí celek hodně spěchal při rozehrávce, a tak poslal Kajgorodov hodně ostré nahození ze středního pásma. Ruský útočník byl však ještě před červenou, a je pískáno zakázané uvolnění!
    Sergej MOZJAKIN - 4:5
     
    56:28
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To byla hokejová krása v podání SERGEJE MOZJAKINA, který svůj celek dostává zpět do hry! Metallurg má navíc ještě necelé čtyři minuty na vyrovnání! Sergej Mozjakin dostal na modrou čáru krásnou přihrávku, dostal se před obránce Judina, položil si i Koskinena, a dokázal kotouč zasunout za záda finského brankáře! Asistence: Viktor Antipin, Jan Kovář.
     
    56:02
    Chris Lee byl teď hodně tvrdě sražen k zemi Bělovem, a domácí fanoušci se dožadovali vyloučení. Hlavní rozhodčí však zůstal v klidu ...
     
    55:37
    Petrohradští jsou pod velkým tlakem, a nyní musel Ilja Kovalčuk vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před domácí branku! SKA si raději vzalo oddechový čas ...
     
    55:09
    Velký zmatek před brankou Koskinena způsobilo nahození Kajgorodova, a kotouč zůstal ležet před brankou. Následně se odrazil od hostujícího beka na hůl Bereglazova, jehož ostrou střelu však vyrazil Koskinen!
     
    54:42
    Domácí celek se teď nemůže dostat do pásma, a Petohrad opět vyhazuje až k brance Zagidulina!
     
    54:17
    Až po polovině přesilovky vyslal první střelu Sergej Mozjakin, jehož přízemní střelu však dokázal Koskinen vyrazit přesně na hůl Ketova, který obratem vyhazuje!

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 13. Zaripov (Antipin, Kajgorodov), 51. Zaripov (Kovář, Lee), 52. Kovář (Mozjakin, Lee), 57. Mozjakin (Antipin, Kovář) – 3. Kovalčuk (Šipačjov, Dadonov), 8. Gusev (Šipačjov, Kovalčuk), 22. Moses (Kovalčuk, Kadějkin), 27. Gusev (Dadonov, Bučněvič), 31. Koskiranta (Chafizullin, Enlund)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 27.Zagidulin) – Lee (A), Antipin, Batyršin, Osipov, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Filippi, Potěchin – Sjomin, Osala, Kajgorodov – Timkin, Kaletnik, Kosov – Platonov
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudin (A), Judin, Kutějkin, Chafizullin – Kovalčuk (C), Moses, Kadějkin – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Enlund, Koskiranta, Širokov – Arťjuchin, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodca: Gašilov, Olenin – Musjur, Šikchanov