KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec po predl.
KHL Medveščak Záhreb
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy u konce po relativně rychle rozhodnuté prodloužení. Viděli jsme kvalitní zápas, který měl všechno, co by hokejový mač měl mít a nakonec z něj šťastněji a lépe vyšel domácí Medveščak. Ten využil lepšího vstupu do prodloužení k rozhodující brance, kterou o zaváhání Glasse vsítil pohotový Brule. Ode mne je to dnes vše, užijte si Štědrý den, já se loučím! (17:32:01)
     
    Konec zápasu.
    Gilbert BRULE - 3:2
     
    60:53
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Bonusový bod si dnes vezmou v prodloužení euforicky hrající domácí! Ke střele se dostal od modré čáry Bjorkstrand – ta se mu sice moc nepovedla, ale k radosti Záhřebu si vybral slabší chvíli dnes skvělý Glass. Ten totiž puk podivně vyrazil pouze před sebe, kde byl připravený GILBERT BRULE, jenž poslal puk pod dezorientovaným gólmanem Minsku přesně do sítě! Asistence: Patrick Bjorkstrand a Simon Gysbers.
     
    60:11
    Prodloužení začalo a domácí se ihned ženou vpřed, hraje se opět za bránou Dinama Minsk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba tak rozhodnutí nepřinesla a my budeme svědky nastaveného času neboli prodloužení. Domácím se podařil asi zaslouženě dohnat manko z první dvou třetin zásluhou Čecha Tomáše Mertla, který střelou do poloprázdné brány srovnal na 2:2 a jelikož oba celky poté ve svých šancích selhaly, stal se tento stav i stavem konečným – ten určil, že dnes už tři body nikdo nezíská. O tom bonusovém se bude rozhodovat za chvíli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Ke střele se dostal z ničeho nic Bjorkstrand, ale Glass nebyl překvapivým zakončení zaskočen a puk vyrazil do bezpečí.
     
    59:19
    Běží poslední minuta třetí třetiny a Parlett poslal svoji ránu pouze do bloků. Následně se dostal kotouč za bránu hostů a stále tak žije šance na vítěznou trefu.
     
    58:55
    Domácí budou útočit i nadále, protože Minsk se dopustil zakázaného uvolnění – a právě celek hostů si teď bere time-out.
     
    58:39
    K velkému závaru se dostalo Dinamo, ale po Filičkinově nahození nakonec Taylor puk zalehl a žádný z útočníků už ho nedokázal docpat do brány.
     
    58:04
    Opět se hraje za bránou Minsku, který se nikam nežene. Jenže rozehrávka se mu moc nepovedla, takže je pískáno zakázané uvolnění a hra se vrací před bránu Glasse.
     
    57:11
    Hra teď plyne až podezřele klidně a hraje se v útočném pásmu domácích, kteří se pokoušejí dostat dál od mantinelu.
     
    56:12
    Minsk už dávno hraje v plném počtu a snaží se tak rozhodnout. Ovšem ani jeden z týmů není ve finální fázi nijak přesný.
     
    55:35
    Ani druhá minuta z početní výhody branku nepřináší, ale alespoň přišla střela, když Glass musel vyrážet Mantylovu ránu od modré.
     
    54:47
    Domácí nedokázali z přesilovky zatím nic vytěžit a stále se nedostali k přímé střele. Zatím dnes přesilovky Medveščaku vůbec nejdou.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Pavlovich – 2 min., hákování).
     
    52:39
    Záhřeb se teď pěkně dostal z těžké situace za vlastní bránou a hnal se dopředu, jenže pas od Giliatiho byl nakonec na všechny moc dlouhý.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 15. Bjorkstand (Hedberg, Genoway), 46. Mertl (Mantyla), 61. Brule (Bjorkstrand, Gysbers) – 10. Kaljužnyj, 23. Vesce (Ellison, Gunderson)


    KHL Medveščak Záhreb: Taylor (Krošelj) – Gysbers, Morrisonn, Parlett, Mantyla (A), Jurčina, Katic, Deutsch – Smoleňák (A), Saarinen, Mertl – Giliati, Brule, Bolduc – Genoway, Hedberg, Bjorkstrand – Glumac (C), Jamtin, Perkovich
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Filičkin, Krajíček, Lisovec, Šinkevič, Ustiněnko – Kaljužnyj (C), Matěruchin, Štěpanov – Vesce, Cheechoo (A), Ellison – Drozd, Meleško, Komarov – Pavlovič, Kolcov (A), Michaljov

    Rozhodca: Vasilijev, Sojn – Golovlijov, Sivov