KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec po predl.
Traktor Čeljabinsk
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Dynamo Moskva
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:30 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Novák (TRK) 1+0, 2 střely, čas na ledě 17:04
    Martin Růžička (TRK) 0+1, 0 střel, čas na ledě 11:32
    Jakub Petružálek (DIN) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:36

    (Pavel Francouz do zápasu proti Dinamu Moskva z pozice náhradníka nezasáhl.) (17:58:59)
     
    Dinamo Moskva po třízápasovém čekání dokázalo vstřelit více než dvě branky, stejně mu to ale není nic platné. Filip Novák rychle rozhodl prodloužení a po pouhých 35 sekundách přesnou střelou k pravé tyči daroval fanouškům Čeljabinsku a také těm v Česku krásný dárek v podobě vítězného gólu. Konečný výsledek. Traktor Čeljabinsk 4 Dinamo Moskva 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    60:35 Filip NOVÁK - 4:3
     
    60:35
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    FILIP NOVÁK ukončuje po 35 sekundách prodloužení a rozhoduje o výhře Traktoru Čeljabinsku!! Domácí hokejisté v obranném pásmu vybojovali puk a poté se řítili do přečíslení dva na jednoho. Filip Novák dostal přihrávku do jízdy a ještě se ji mohl svému spoluhráči vrátit, český hokejista se ale rozhodl pro střelu, kterou ještě tečoval jeden z obránců Dinama, a puk zapadl přesně ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Alexander Rybakov, Semjon Kokujov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Vladimir Brjukvin strhl na začátku třetí třetiny vedení na stranu Dinama Moskva, když se dostal mezi kruhy pro vhazování k dorážce a poslal puk do prázdné brány. Jenže radost hostů trvala pouze necelé tři minuty, protože na opačné straně zamířil bekhendem přesně do pravého horního rohu Alexander Šarov a rozhodl o tom, že zápas dojde do prodloužení. Skóre po 60 minutách. Traktor Čeljabinsk 3 Dinamo Moskva 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Dmitrij Višněvskij podržel puk za vlastní bránou a je jasné, že dnešní utkání dojde minimálně do prodloužení.
     
    59:06
    Jurij Babenko mohl rozhodnout o osudu utkání, když se mezi kruhy pro vhazování dostal ke střele, Vasilij Demčenko proti němu ale vyjel a poté ho vychytal! Fantastický a velice důležitý zákrok.
     
    58:48
    Jurij Babenko byl na pravém křídle v útočném pásmu příliš rychle a hra byla po postavení mimo hru vykázána do středního pásma.
     
    58:00
    Dinamo Moskva se nechce smířit s nerozhodným stavem a snaží se rozhodnout, což na opačné straně otevírá cestu pro protiútoky Traktoru.
     
    57:33
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé tři minuty a čím dál více to vypadá, že se dočkáme na Štědrý den v Čeljabinsku prodloužení.
     
    56:47
    Maxim Karpov zavezl na pravém křídle puk do útočného pásma, vypálit ani přesně přihrát ale vzápětí nedokázal.
     
    56:02
    Maxim Jakuceňa vypálil na levém křídle od modré čáry a Alexander Šaryčenkov ukryl jeho střelu v lapačce!
     
    55:35
    Vjačeslav Osnovin si z pravého křídla skvěle sjel před bránu, bekhendem se mu ale v blízkosti pravé tyče překonat Alexandera Šaryčenkova překonat nepodařilo!
     
    54:38
    Traktor Čeljabinsk zahodil obrovskou šanci a střele jednoho z jeho hráčů z pravého kruhu pro vhazování orazítkovala pouze tyč! Brankář Alexander Šaryčenkov už byl překonaný, nakonec ho ale zachránila branková konstrukce.
     
    54:00
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát přesně šest minut a skóre je stále nerozhodné 3:3.
     
    53:51
    Dinamo Moskva se na pravém křídle vydalo na steč, jeho útočnou akci ale zastavilo postavení mimo hru.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 22. Glinkin (Rybakov, Martynov), 34. Denisov (Růžička, Penkovskij), 47. Šarov (Kokujov), 61. Novák (Rybakov, Kokujov) – 5. Nikulin (Gorovikov), 37. Volkov (Cvetkov), 45. Brjukvin (Těreščenko, Nikulin)


    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Novák, Pervyšin, Borodkin, Denisov, Quint, Šinin, Petrov, Martynov – Rybakov, Glinkin, Jakuceňa – Pestunov, Růžička, Penkovskij – Gubarev, Šarov, Kokujov – Osnovin, Kručinin, Afonasjevskij.
    Dynamo Moskva: Šaryčenkov (Zalivin) – Hietanen, Solovjov, Robinson, Mironov, Višněvskij, Nikulin, Barancev – Těreščenko, Petružálek, Pestuško – Kokarev, Gorovikov, Brjukvin – Cvetkov, Volkov, Fjodorov – Babenko, Igumnov, Tarasov – Karpov.

    Rozhodca: Alexej Bělov, Sergej Kulakov – Konstantin Gorděnko, Viktor Tomilov

    Diváci: 7000