KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec po predl.
KHL Medveščak Záhreb
3:2 (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
HC Dinamo Minsk
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Dom Sportova Zagreb • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy u konce po relativně rychle rozhodnuté prodloužení. Viděli jsme kvalitní zápas, který měl všechno, co by hokejový mač měl mít a nakonec z něj šťastněji a lépe vyšel domácí Medveščak. Ten využil lepšího vstupu do prodloužení k rozhodující brance, kterou o zaváhání Glasse vsítil pohotový Brule. Ode mne je to dnes vše, užijte si Štědrý den, já se loučím! (17:32:01)
     
    Konec zápasu.
    Gilbert BRULE - 3:2
     
    60:53
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Bonusový bod si dnes vezmou v prodloužení euforicky hrající domácí! Ke střele se dostal od modré čáry Bjorkstrand – ta se mu sice moc nepovedla, ale k radosti Záhřebu si vybral slabší chvíli dnes skvělý Glass. Ten totiž puk podivně vyrazil pouze před sebe, kde byl připravený GILBERT BRULE, jenž poslal puk pod dezorientovaným gólmanem Minsku přesně do sítě! Asistence: Patrick Bjorkstrand a Simon Gysbers.
     
    60:11
    Prodloužení začalo a domácí se ihned ženou vpřed, hraje se opět za bránou Dinama Minsk.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba tak rozhodnutí nepřinesla a my budeme svědky nastaveného času neboli prodloužení. Domácím se podařil asi zaslouženě dohnat manko z první dvou třetin zásluhou Čecha Tomáše Mertla, který střelou do poloprázdné brány srovnal na 2:2 a jelikož oba celky poté ve svých šancích selhaly, stal se tento stav i stavem konečným – ten určil, že dnes už tři body nikdo nezíská. O tom bonusovém se bude rozhodovat za chvíli.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Ke střele se dostal z ničeho nic Bjorkstrand, ale Glass nebyl překvapivým zakončení zaskočen a puk vyrazil do bezpečí.
     
    59:19
    Běží poslední minuta třetí třetiny a Parlett poslal svoji ránu pouze do bloků. Následně se dostal kotouč za bránu hostů a stále tak žije šance na vítěznou trefu.
     
    58:55
    Domácí budou útočit i nadále, protože Minsk se dopustil zakázaného uvolnění – a právě celek hostů si teď bere time-out.
     
    58:39
    K velkému závaru se dostalo Dinamo, ale po Filičkinově nahození nakonec Taylor puk zalehl a žádný z útočníků už ho nedokázal docpat do brány.
     
    58:04
    Opět se hraje za bránou Minsku, který se nikam nežene. Jenže rozehrávka se mu moc nepovedla, takže je pískáno zakázané uvolnění a hra se vrací před bránu Glasse.
     
    57:11
    Hra teď plyne až podezřele klidně a hraje se v útočném pásmu domácích, kteří se pokoušejí dostat dál od mantinelu.
     
    56:12
    Minsk už dávno hraje v plném počtu a snaží se tak rozhodnout. Ovšem ani jeden z týmů není ve finální fázi nijak přesný.
     
    55:35
    Ani druhá minuta z početní výhody branku nepřináší, ale alespoň přišla střela, když Glass musel vyrážet Mantylovu ránu od modré.
     
    54:47
    Domácí nedokázali z přesilovky zatím nic vytěžit a stále se nedostali k přímé střele. Zatím dnes přesilovky Medveščaku vůbec nejdou.
     
    53:51
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Pavlovich – 2 min., hákování).
     
    52:39
    Záhřeb se teď pěkně dostal z těžké situace za vlastní bránou a hnal se dopředu, jenže pas od Giliatiho byl nakonec na všechny moc dlouhý.
     
    51:13
    Velká chyba ale dovolila Smoleňákovi předložit před bránu puk na volného Mertla, jenže tomu byla střela na poslední chvíli zablokována a hraje se tak dál bez šance.
     
    49:57
    Hra se ale přeci jen trochu uklidnila a Minsk drží puk za bránou, čímž trochu otupuje tlak domácích.
     
    48:49
    Stále je Medveščak v útočném pásmu, pořád z toho ale není žádná zásadní šance, protože Minsk dobře vykrývá volné prostory. Hosté ale ztratili půdu pod nohama a jsou horším celkem.
     
    47:40
    Záhřeb ten gól nabudil a je lepším týmem, teď to ale Mertlovi znovu nevyšlo a z dobré pozice bránu neohrozil.
    Tomáš MERTL - 2:2
     
    45:40
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Medveščak tedy nakonec srovnává běh dnešního zápasu! Jestli je to zasloužené, to ponechám být, ale gól to byl tedy pěkný! Mantyla vydoloval puk na hraně třetiny a potáhl ho až do situace 2 na 1, poté ho předložil před poloprázdnou klec TOMÁŠI MERTLOVI, který se nemýlil a poslal ho přesně do sítě! Je vyrovnáno! Asistence: Tuukka Mantyla.
     
    44:35
    Do velké šance se dostal domácí Saarinen, který se zjevil zcela sám před Glassem, jenže ten vytáhl další prvotřídní zákrok a puk zachytil!
     
    44:10
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Bjorkstand - 2 min., hákování).
     
    44:00
    Máme tu drobné potíže se dvířkami u jedné ze střídaček, povolán do akce je tak místní technik.
     
    44:00
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jevgenij Lisovec - 2 min., napadení).
     
    43:59
    Záhřeb se dostal do akce před bránou, kam se natlačil i Perkovich, který tam způsobil pořádnou melu, která nezůstala je u slov. Vypadá to, že se bude vylučovat.
     
    42:59
    Opět se puk dostal až za bránu Minsku a celá akce tak musí začínat od začátku. Po ztrátě běloruského mužstva se dopředu dostal Mertl, ale bránu v rychlosti vůbec netrefil.
     
    42:09
    Teď nakonec to ohrožení přišlo a ke střele se po hezkém průniku dostal Brule, jenže brankář Dinama byl u tyčky včas a puk zachytil.
     
    41:40
    Zatím se v této třetině nehraje nijak pohledný hokej a na první střelu na bránu stále čekáme. Bully vyhráli domácí, ale nedostali se k ohrožení Glassovy brány.
     
    41:09
    Hraje se už v plném počtu a Minsk pokračuje v nepřesnostech, protože teď vyhodil puk pouze na zakázané uvolnění a vhazovat se tak bude v blízkosti brány Glasse.
     
    40:19
    Hosté začínají třetí periodu přesilovkou, ale mají problém se dostat do třetiny. Puk drží Medveščak a šetří čas.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina tak výsledkově vyzněla lépe pro hostující Minsk, ale herně to byl spíše Záhřeb, který byl lepší. Hned tři minuty po začátku třetiny ale hezky tečoval tvrdou ránu Ellisona Vesce a Dinamo šlo podruhé v zápase do vedení. To vydrželo i přes několik dobrých šancí Medveščaku, ovšem gólman Glass je dnes velice jistý a je těžké ho propálit. Abych byl fér, i Minsk měl několik dobrých šancí, ale i on selhal, takže skóre je třetinu před koncem 1:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    A i přes přesilovku jsou teď hosté horší. K další ráně se po bully dostal Hedberg, jenže na výtečného gólmana Minsku si nepřišel a hra je znovu přerušena.
     
    39:35
    Hosté tak mají přesilovku a díky ní se dostali do útočné třetiny, první větší šanci ale zastavil Taylor. Na druhé straně musel na zem i Glass a bude se před ním tak vhazovat.
     
    39:03
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Lukáš Krajíček - 2 min., hákování).
     
    38:43
    Medveščak chtěl všechno zbytečně urychlit a je tu tak další ze zakázaných uvolnění. To dává Minsku šanci ohrozit domácí bránu ještě před koncem třetiny.
     
    37:59
    Minsk se přeci jen více brání v posledních minutách, ale žádná zásadní šance pro Záhřeb nepřišla. Zatím je to pouze prázdný tlak. Teď nahození sebral bez potíží Glass.
     
    37:20
    Teď je hokej hodně zajímavý a na druhé straně se musel rychle přesouvat k levé tyčce Glass, ale zvládl to a střelu Mertla zastavil.
     
    36:59
    Po rychlém přenesení hry se ale na Taylora řítil Cheechoo, který ovšem slabou střelou domácího strážce brány moc neprověřil.
     
    36:40
    Dinamo Minsk se teď pokoušel rozehrát co nejrychleji a to se nakonec ukázalo jako velice zlý nápad, protože přihrávka Krajíčka přelétla všechny čáry a píská se zakázané uvolnění.
     
    35:59
    Na první pohled nebezpečný kontr táhl za Dinamo Vesce, jenže zasekávačkou celou akci zpomalil a poté střílel od modré Filičkin pouze do náruče připraveného Taylora.
     
    35:19
    Hra se trochu uklidnila a Medveščak hezky vykombinoval akci až ke střele Jurčiny, ta ovšem byla zastavena obětavým blokem Znacharenka. Další akce Záhřebu končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    34:13
    Hodně zmatený teď byl Glass! Ke střele na jeho bránu se dostal Katic, jenže před hostujícím gólmanem ještě na poslední chvíli přejel Genoway! Takže z toho byl takový podivný zákrok a puk s velkým štěstím skončil mimo!
     
    32:59
    Do rychlého protiútoku se hnalo duo Brule-Bolduc, první jmenovaný dostal puk kousek před brankou, byl ale ve velkém úhlu a tak pálil pouze do boční sítě.
     
    32:44
    Na druhé straně se krásně proháčkoval do šance Kaljužnyj, který poté posílal takovou zadovkou puk na bránu, ale Taylor byl na místě a dobrým zákrokem střelu vytěsnil vedle!
     
    32:09
    Hra je hodně rozháraná a ani jeden z celků nedokáže diktovat tempo, takže sledujeme hokej, který pozbývá kvalitu. Ovšem teď se do šance hnal domácí, kterým utekl puk za bránu.
     
    30:35
    Giliati pěkně vybojoval za vlastní bránou puk, k ničemu to ale nebylo, protože Minsk ho ihned získal zpět. Obrana Medveščaku v čele s Mantylou ale zafungovala dobře a kotouč opět získala.
     
    29:23
    Zápas se nám pomalu překlápí do druhé poloviny a hosté asi zaslouženě vedou. Teď se opět snaží aktivně ohrožovat domácí bránu, ke střele se ale nedostali.
     
    28:11
    Glass zatím drží hosty ve vedení! Sám na něj totiž jel Saarinen, jenže brankář Dinama dokázal zmenšit úhel a jeho ránu vyrazil do bezpečí!
     
    27:53
    Hra se hodně vyrovnala a momentálně z ní měli o něco více hosté, kteří se ale k ohrožení nedostali a puk skončil za bránou.
     
    27:19
    A nutno poznamenat, že i v právě probíhající pauze si oči diváků přijdou na své. Uklízečky ledu tu totiž snad musejí dělat modelky.
     
    27:09
    Boj ve středním pásmu nakonec vyzněl spíše pro hosty, protože domácí borci se vystavili do ofsajdu.
     
    26:32
    Záhřeb se teď dostal do mírného tlaku, ale ten zakončení neskončil. Nakonec se dostal ke střele z nevýhodné pozice Gysbers, ale bránu vůbec neohrozil.
     
    25:29
    Medveščak se hnal dopředu a najednou se z ničeho nic sám před Glassem zjevil Brule! Jenže svoji kličku udělal moc dlouhou a hostující gólman puk vykopl!
     
    24:31
    Domácí mají velké problémy s tím, aby se vzpamatovali a Dinamo je stále o něco lepším celkem. Teď nahození Gundersona kryl Taylor.
    Ryan VESCE - 1:2
     
    22:59
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    No a to je tedy bleskové využití přesilovky! Minsk se ihned usadil v útočném pásmu a skvěle to vykombinoval. Nakonec se dostal puk k na modré čáře stojícímu Ellisonovi a jeho ránu ještě těsně před bránou tečoval RYAN VESCE, takže Taylor byl bez šance. Asistence: Matt Ellison a Ryan Gunderson.
     
    22:49
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Bjorkstand - 2 min., hákování).
     
    22:44
    Přesilovka už je ta tam a do hry se dostávají i domácí, kteří teď budou mít bully v útočném pásmu.
     
    21:50
    První šanci této ne moc povedené přesilovky Záhřebu měl Mertl, který se dostal zcela volný do mezikruží, jeho rána ale pouze zaduněla o mantinel za bránou.
     
    21:03
    Teď byla další akce Medveščaku přerušena, protože Giliati si nepohlídal ofsajd. Po bully ve středím pásmu pak Minsk vyhodil a domácí musí znovu za svoji bránu.
     
    20:23
    První zákrok druhé třetiny musel vytáhnout Glass, který ale byl na zemi včas a dokázal střelu Smoleňáka schovat v lapačce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je tak zdárně u konce a my jsme ve výsledku sledovali vyrovnaný hokej. Začátek zastihl v lepší pohodě Medveščak, paradoxně to byl ale on, kdo první inkasoval, protože se puk odrazil ke Kaljužnyjmu a ten se nemýlil. Poté ale domácí využili převahy a záhy srovnali z hole Bjorkstranda. Ke konci třetiny byli už lepší hosté, ale další gól nepadl, takže stav po první dvacetiminutovce je 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Matěruchin - 2 min., podražení).
     
    19:30
    Hostům se zatím nedařilo dostat do tlaku, teď se to ale na chvíli povedlo a ke střele od modré se dostal Lisovec! Jenže jeho ránu vyrazil mimo Taylor.
     
    18:55
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Bolduc - 2 min., napadení).
     
    17:49
    Krásnou individuální akci předvedl domácí Perkovich, který pronikl po křídle, ale jeho ránu z velké blízkosti přizvedl Glass nad!
     
    17:09
    Přesilovka už je dávno pryč do vedení opět mohli jít hosté, jenže Taylor byl u své lev tyčky včas a namáčkl se na nic vážně neprostupně, tak puk přes něj neprošel.
     
    16:00
    Ve vlastním oslabení využil velké chyby v rozehrávce Záhřebu Kaljužnyj, který se řítil sám na Taylora, ale ten ho položeným betonem vychytal!
     
    15:21
    Ke střele se v přesilovce dostal Mertl, po příhře od krajana Smoleňáka ale pálil ze záklonu kousek nad Glassovu branku!
     
    14:46
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Matt Ellison - 2 min., držení).
     
    14:11
    Fanoušci naházeli na led velkou spoustu plyšových medvídků a sličné uklízečky ledu jsou tak opět v akci.
    BJORKSTAND - 1:1
     
    14:11
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je přeci jen srovnáno a je to zasloužené vyrovnání! Po pěkné akci a přenesení hry na levou stranu kluziště se ocitl zcela sám před Glassem PATRICK BJORKSTRAND, který se s tím vůbec nemazal a tvrdou bombou napálil puk přesně do míst, kde hostující gólman prostě být nemohl! Asistence: Edwin Hedberg a Colby Genoway.
     
    13:18
    Hraje se tak opět ve standardním počtu hráčů a domácí se snaží! Teď se ke střele z pravého kruhu dostal Saarinen a byl blízko gólu, jenže Glass byl proti a levým betonem jeho střelu vyrazil mimo!
     
    12:48
    Domácí v plném počtu.
     
    12:13
    Hosté tak mají krátkou přesilovku a pokoušeli si vytvořit střeleckou pozici, nakonec ale Matěruchinovi utekl puk a hosté musejí začít zpoza vlastní brány.
     
    11:32
    Hosté v plném počtu.
     
    11:20
    Malou chvíli se tak hraje 4 na 4 a oba týmy tak mají stejně hráčů na ledě. Zatím toho ale nevyužívá ani jeden, když se o puk bojuje ve středním pásmu.
     
    10:58
    Vyloučení v týmu Medveščak Záhřeb (Radek Smoleňák - 2 min., podražení).
     
    10:17
    Záhřeb se ale zatím nedokázal usadit v útočném pásmu a má problémy s vytvořením tlaku.
     
    09:32
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Šinkevič – 2 min., nedovolené bránění).
    KALJUŽNYJ - 0:1
     
    09:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak tu máme celkem překvapivě branku do sítě domácího celku! ALEXEJ KALJUŽNYJ se dostal dostal na ose kluziště k puku a měl před sebou volno, tak se neostýchal a vypálil. Jeho tvrdá a nikým netečovaná rána se tak stala první šancí Minsku v zápase a hned byla proměněna! Hezký gól. Bez asistence.
     
    08:51
    Po dalším nahození za branku Minsku se přeci jen hosté dostali k puku a hra se na chvíli přesunula před Taylora. Záhřeb ovšem zase zabojoval a z rychlého kontru prověřil Glasse Mertl.
     
    08:19
    Ojedinělý pískot se ozval po rozhodnutí sudích, kteří upřeli domácím šanci odpískáním ofsajdu. Rozhodnutí to ovšem bylo správné.
     
    07:46
    Záhřeb táhl další akci po křídle, Genoway si ale puk dal moc daleko před sebe a přišel o něj. Následně Minsk vyhodil do středního pásma.
     
    07:03
    Po tvrdém boji v rohu kluziště se dostal k celkem nepřipravené ráně domácí Giliati, bylo to vidět a bránu tak o hodně minul.
     
    06:24
    Naskytl se nám tak hezký pohled na spoře oděné uklízečky ledu a bude se opět pokračovat. Takových zpestření bude dnes doufám více.
     
    06:24
    Po delší době musel na zem i Taylor, který si ale se střelou z hodně velké dálky poradil a kryl ji. Následuje pauza na čištění ledu.
     
    05:35
    Stalo se tak po chvíli znovu a po nahození za branku musel opět hodně vyjet Glass – ten nakonec puk odehrál dost daleko a Minsk se osvobodil.
     
    05:16
    Hra je opět přerušena a navázána bude vhazováním ve středním pásmu – domácí se totiž provinili ofsajdem.
     
    04:39
    A chvíli po bully se dostal ke střele zápěstím Jurčina, jeho bomba od modré ale pouze vyprášila beton hostujícího brankáře!
     
    04:21
    Menší problémy s nahozeným pukem měl Gunderson a z brány tak musel rychle zatím přesný Glass. Puk nakonec schoval pod svým tělem.
     
    03:49
    Minsk je zatím ten pasivnější celek, Záhřeb ale má co dělat s vlastní přesností. Teď poslal jen slabé nahození do Glassovy náruče Smoleňák a bude se tak vhazovat v domácím útočném pásmu.
     
    03:11
    Teď se ale chorvatskému celku rozehrávka hrubě nepovedla a Morrisonn poslal puk na zakázané uvolnění. Následné bully ale domácí vyhráli a mohli taky konečně vystřídat.
     
    02:32
    Do velké šance se nakonec dostal domácí kapitán Glumac, který pálil skrz velkou skrumáž, Glass se ale zorientoval dobře a svoji lapačkou střelu vykryl!
     
    01:58
    Nebezpečí ale bylo z pohledu běloruského celku zažehnáno, když Filičkin vyhodil rybičkou do středního pásma. Domácí tak začínají opět zpoza vlastní brány, kam se dobrovolně vrátili.
     
    01:15
    Hra byla na chvíli přerušena po zákroku Taylora, poté ale Medveščak vyhrál vhazování a puk vyvezl. Teď o něj bojuje za bránou Minsku.
     
    00:38
    Zahajovací pětky tak vstoupily do zápasu a v bully byl úspěšnější domácí celek. Ten ihned šel dopředu a po chvíli se dostal do šance Mertl, ten ale z úhlu klec padajícího Glasse minul!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Všechny formality jsou tedy dokončeny a my už se můžeme věnovat hokeji.
     
    Teď je na řadě i chorvatská hymna, věnovaná týmu z hlavního města této země, jenž se dnes představí coby domácí.
     
    Domácí nastoupili v pro ně klasicky modře vyvedených dresech. My jsme teď svědky běloruské hymny.
     
    Už sledujeme nástup hráčů domácího Medveščaku a za nimi už jsou připraveni i bíle odění hráči Minsku.
     
    Na ledě už probíhají poslední úpravy a za chvíli hráči nastoupí na připravené kluziště.
     
    Úvodní sestavy:

    Medveščak Záhřeb: Taylor (Krošelj) – Gysbers, Morrisonn, Parlett, Mantyla (A), Jurčina, Katic, Deutsch – Smoleňák (A), Saarinen, Mertl – Giliati, Brule, Bolduc – Genoway, Hedberg, Bjorkstrand – Glumac (C), Jamtin, Perkovich

    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Filičkin, Krajíček, Lisovec, Šinkevič, Ustiněnko – Kaljužnyj (C), Matěruchin, Štěpanov – Vesce, Cheechoo (A), Ellison – Drozd, Meleško, Komarov – Pavlovič, Kolcov (A), Michaljov.
     
    Hostující HC Dinamo Minsk na tom je přeci jen o něco lépe a drží alespoň poslední postupové místo, které si dnes může pojistit právě před jedním ze svých pronásledovatelů. Minsk získal 62 bodů za 42 zápasů a má mírně záporné skóre 107:111. Ve své Bobrovově divizi je na třetím místě a a záda mu dýchá právě dnešní soupeř, Záhřeb.

    Aktuální forma je ale značně rozdílná a Minsk je na tom v tomto porovnání daleko lépe. Z posledních šesti duelů totiž vydoloval poloviční počet možných bodů, tedy devět. Nejprve doma tento celek prohrál po prodloužení s Novosibirskem 2:3, poté si mírně spravil náladu, když také na svém kluzišti udolal Novokuznětsk 5:4 po samostatných nájezdech. Následovala domácí prohra se silným CSKA (1:3) a dvě výhry – jasná v Čerepovci (0:5) a po přestřelce v Rize (3:5). Poslední zápas ale Minsk nezvládl, když padl na ledě bratislavského Slovanu (4:2).

    Nejlépe bodující hráči v této sezóně KHL:

    1. Matt Ellison – 39 (20+19)
    2. Nick Bailen – 31 (6+25)
    3. Ryan Vesce – 28 (16+12)
    4. Jonathan Cheechoo – 25 (11+14)
    5. Paul Szczechura – 22 (10+12)

    Statistiky gólmanů:

    1. Jeff Glass – 21 zápasů – 2,56 gól/zápas – 91,6% úsp. zákr.
    2. Dmitrij Milchakov – 14 zápasů – 2,17 gól/zápas – 91,5% úsp. zákr.
    3. Kevin Lalande – 10 zápasů – 2,84 gól/zápas – 89,9% úsp. zákr.
     
    Domácí Medveščak Záhřeb si hodně zahrává s postupem do play-off, když zatím drží pouze první nepostupové místo, tedy deváté. Ani v rámci své své divize (Bobrovova divize) na tom tento celek není nijak zářně, když je na čtvrtém ze sedmi míst a za sebou má pouze Bratislavu, Spartak Moskva a Rigu. Chorvatský celek získal za 44 zápasů 59 bodů a má skóre 100:119.

    Ani aktuální forma není nijak oslnivá, když Záhřeb získal z posledních šesti zápasů pouze 3 body. Nejprve totiž prohrál vysoko na ledě Omsku 6:3, poté doslova vybouchl v Astaně (6:1), následně doma nestačil po prodloužení na Jaroslavl (1:2 pp), jedinou výhru získal po samostatných nájezdech opět doma proti Soči (3:2 sn) a poté přišly opět dvě porážky. První na ledě finského Jokeritu 4:1 a ta poslední, celkem překvapivá, doma s Rigou 0:3.

    Nejlépe bodující hráči v této sezóně KHL:

    1. Marek Kvapil (už hraje za Nižněkamsk) – 27 (10+17)
    2. Radek Smoleňák – 24 (13+11)
    3. Tomáš Mertl – 23 (8+15)
    4. Jesse Saarinen- 19 (6+13)
    5. Patrick Bjorkstrand – 17 (11+6)

    Statistiky gólmanů:

    Danny Taylor – 27 zápasů – 2,3 gól/zápas – 92,2% úsp. zákr.
    Gasper Kroselj – 20 zápasů – 2,75 gól/zápas – 90,6% úsp. zákr.
    Calvin Heeter – 6 zápasů – 3,23 gól/zápas – 85,6% úsp. zákr.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u přenosu ze zápasu KHL, který bude hodně vyrovnaný, protože se střetnou dva sousedé z tabulky Západní konference. Konkrétně půjde o souboj domácího Medveščaku Záhřeb a HC Dinama Minsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Hradecký

    Góly a asistencie: 15. Bjorkstand (Hedberg, Genoway), 46. Mertl (Mantyla), 61. Brule (Bjorkstrand, Gysbers) – 10. Kaljužnyj, 23. Vesce (Ellison, Gunderson)


    KHL Medveščak Záhreb: Taylor (Krošelj) – Gysbers, Morrisonn, Parlett, Mantyla (A), Jurčina, Katic, Deutsch – Smoleňák (A), Saarinen, Mertl – Giliati, Brule, Bolduc – Genoway, Hedberg, Bjorkstrand – Glumac (C), Jamtin, Perkovich
    HC Dinamo Minsk: Glass (Milčakov) – Gunderson, Znacharenko, Filičkin, Krajíček, Lisovec, Šinkevič, Ustiněnko – Kaljužnyj (C), Matěruchin, Štěpanov – Vesce, Cheechoo (A), Ellison – Drozd, Meleško, Komarov – Pavlovič, Kolcov (A), Michaljov

    Rozhodca: Vasilijev, Sojn – Golovlijov, Sivov