KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:5 (1:2, 0:3, 3:0)
SKA Petrohrad
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    SKA PETROHRAD
    Úřadujícímu mistrovi KHL se začátek sezóny příliš nevydařil, a nepředváděl dobré výkony. To stálo místo trenéra Andreje Nazarova, který odešel do kazašské Astany. Poté přišel Sergej Zubov, který výsledky týmu zlepšil, a přišel i vzestup tabulkou! Momentálně se nachází SKA na šesté příčce Západní konference, a na devátý Záhřeb má náskok desíti bodů! Do play-off je však ještě dlouhá cesta!

    Před reprezentační přestávkou sehrál Petrohrad hned čtyři utkání v domácím prostředí, a ve všech dokázal uspět! Tím posledním bylo utkání právě s Metallurgem! SKA rozhodlo o své výhře v závěru zápasu, kdy se za stavu 3:3 prosadil Kutějkin a po něm také Ilja Kovalčuk! Po reprezentační přestávce se petrohradští představili na ledě Novgorodu, kde sehráli velmi vyrovnané utkání, které dospělo až do prodloužení. V něm však byli šťastnější domácí, kteří získali bonusový bod po trefě Dmitrije Sjomina.

    V posledních zápasech táhne ruský celek Vadim Šipačjov, který nasbíral za posledních pět zápasů hned devět bodů (3+6), a zářil také během reprezentační přestávce na Channel One Cupu! Trenér Sergej Zubov je také určitě spokojen s produktivitou obránce Nikity Guseva, jenž posbíral za posledních pět zápasů hned sedm bodů!
     
    METALLURG MAGNITOGORSK
    Metallurgu se start do nové sezóny také příliš nepodařil, a to stálo místo kanadského kouče Mike Keenana, kterého nahradil Ilja Vorobjov. Výkony Magnitogorsku se postupně zlepšovaly, nicméně do dneška to stále není ono, na co byli fanoušci z minulých sezóně zvyklí. Metallurg se momentálně nachází na druhé příčce Východní konference se ziskem 68 bodů!

    Magnitogorsk reprezentační přestávku velmi rád uvítal, neboť po sérii čtyř venkovních zápasů měl na kontě jediný bod za prohru na nájezdy na ledě Spartaku Moskva! V posledním utkání západního tripu Metallurg sehrál vyrovnané utkání právě s SKA, jenže v závěru neměl příliš štěstí, a prohrál 3:5! V posledním zápase se Metallurg představil doma v zápase s Viťazem, a vyhrál 4:2!

    Metallurg již tradičně táhne útočná trojice Kovář – Zaripov – Mozjakin! Jinak tomu není ani v této sezóně ... Za posledních pět zápasů nasbíral nejvíce bodů Danis Zaripov (3+3). Prostor dostává také Tomáš Filippi, který si ve své premiérové sezóně v KHL vede velmi dobře, a v Metallurg jsou s jeho výkony rozhodně spokojeni!
     
    Příjemné sváteční odpoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga si nedává pauzu ani na Štědrý den, a má dnes na programu hned sedm zápasů. My se společně zaměříme na šlágr dnešního programu, ve kterém se střetne Metallurg Magnitogorsk s SKA Petrohradem. Úvodní vhazování je naplánováno v 15:00, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Lee (A), Antipin, Batyršin, Osipov, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Filippi, Potěchin – Sjomin, Osala, Kajgorodov – Timkin, Kaletnik, Kosov – Platonov

    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudin (A), Judin, Kutějkin, Chafizullin – Kovalčuk (C), Moses, Kadějkin – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Enlund, Koskiranta, Širokov – Arťjuchin, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodčí: Gašilov, Olenin – Musjur, Šikchanov.
    Petrohrad získal novou posilu do ofenzivních řad! Z Jaroslavle přišel finský útočník Jonas Enlund, který bude připraven již pro dnešní utkání!

     
    Ještě jednou příjemné sváteční odpoledne! Metallurg Ice Arénou právě dozněla ruská hymna, a vše je připraveno k úvodnímu vhazování!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování dnešního klání vyhrál hostující Ilja Kovalčuk, který se prokličkoval až do útočného pásma. Jeho postup však zastavil hvizd čárového rozhodčího, který odpískal ofsajd!
     
    00:26
    Hned v úvodu udělal velkou chybu v obraně Viktor Antipin, který nepřesnou přihrávkou našel najetého Mosese. Americký útočník však svou pohotovou střelou Košečkina nepřekvapil!
     
    01:18
    Domácí celek měl hodně času na postupný útok, a Osipov protečoval kotouč do pásma pro Tomáše Filippiho. Český útočník se však nechal odstavit od kotouče Bělovem!
     
    01:26
    Petrohradští se velmi rychle přesunuli na útočnou polovinu, a Vadim Šipačjov dostal kotouč na volného Kutějkina, jehož bomba však minula domácí branku!
     
    01:31
    První vyloučení dnešního utkání je tady! Na trestnou lavici míří domácí Alexander Sjomin, který v rohu kluziště poslal k zemi Sergeje Širokova!
     
    01:51
    Chris Lee však dokázal vybojovat v rohu kluziště kotouč pro Antipina, který následně vyhazuje až k brance Koskinena!
     
    02:19
    Do hodně nadějné pozice si najížděl Nikita Gusev, kterému nechala obrana Metallurgu opravdu hodně prostoru. Jeho následnou střelu však zblokoval Osipov do ochranné sítě!
     
    02:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Úvodní branka dnešního utkání je tady, a hostující SKA se bleskurychle dostává do vedení! Petrohrad rozjel velmi zajímavou přesilovkovou kombinaci,a před Košečkinem se ocitl osamocen Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant však raději poslal kotouč pod sebe, kam si najel ILJA KOVALČUK! Milimetrově přesná rána bývalého útočníka New Jersey skončila přesně v růžku domácí branky! Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov.
    Ilja KOVALČUK - 0:1
     
    03:23
    Petrohrad je však aktivní i ve hře pět na pět! Třetí formace SKA se dokázala usadit v útočném pásmu, a ke střele se dostal Širokov. Jeho rána však nebyla přesná!
     
    03:51
    Metallurg si zahraje přesilovou hru!
     
    04:07
    Druhým vyloučeným dnešního zápasu je Jarno Koskiranta. Finský útočník nedovoleně bránil Viktora Antipina, a odchází na trestnou lavici za sekání!
     
    04:42
    Tomáš Filippi dostal důvěru hned na začátku první přesilové hry, a jeho formace si vytvořila tlak v útočném pásmu. Jeho dorážku však Koskinen dokázal lapit!
     
    05:21
    Tentokrát už se na led dostala elitní přesilovková formace Metallurgu! Na levé straně nebezpečně kombinoval Kovář s Mozjakinem, nicméně ke střele se neodhodlali.
     
    05:51
    To se nedá říci o obránci Viktoru Antipinovi. Ruský reprezentant dostal přihrávku na modrou, jenže jeho ostrá střela branku minula!
     
    06:11
    Prakticky hned po návratu Koskiranty na led se hra přerušuje! Petrohrad přes modrou čáru nepřešel v pořádku, a byl odpískán ofsajd!
     
    06:29
    Velmi dobře to udělal na levé straně Denis Platonov, který se prokličkoval až do útočného pásma, a z ostrého úhlu se pokoušel překvapit Koskinena. Finský brankář byl však na svém místě včas!
     
    06:43
    Tak hlavní rozhodčí se dnes na Štědrý den rozhodně nenudí! Konstantin Olenin posílá na trestnou lavici domácího Batyršina za podražení!
     
    07:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jo, a Petrohrad dnes přesilové hry využívá ukázkově! SKA potřeboval na svou druhou branku jen pár sekund během přesilové hry, a rázem je to 2:0! Ilja Kovalčuk operoval s kotoučem na modré čáře, ke střele se však neodhodlal, nýbrž poslal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant si povyjel, a krásnou přihrávkou našel zcela volného NIKITU GUSEVA, a ten už to měl opravdu jednoduché ... Asistence: Vadim Šipačjov, Ilja Kovalčuk.
    Nikita GUSEV - 0:2
     
    07:51
    Chris Lee teď předvedl parádní přehled o hře, když dlouhou přihrávkou od své branky našel na útočné modré Jaroslava Chabarova, jehož následná rána mířila mimo!
     
    08:26
    Petrohrad se však dnes na ledě Metallurgu předvádí parádní hrou, a zatím svého soupeře k ničemu nepouští. Momentálně mají kotouč na holi hráči SKA!
     
    09:09
    Třetí formace Metallurg se dokázala usadit v útočném pásmu, a velmi sympaticky kombinovala. Nejprve střílel z hranice pravého kruhu Sjomin, a po něm to zkoušel také Kajgorodov. Střela druhého jmenovaného však byla tečovaná Jakovlevem do ochranné sítě!
     
    09:46
    Do útočného pásma najel Rafael Batyršin, který se s tím "nemazal", a hned po přejetí modré se opřel do kotouče. Jeho dělovka však skončila těsně vedle branky Koskinena!
     
    10:21
    Domácí celek velmi dobře napadal při rozehrávce, a dokázal se dostat ke kotouči. Sergej Mozjakin však následně pouze nahodil kotouč do pásma, avšak nikdo další z domácích hráčů se k němu nedostal!
     
    11:01
    Teď si však vzal slovo Petrohrad, který aktivně kombinoval v útočném pásmu. Sergej Širokov měl za brankou hodně prostoru, nicméně nedokázal přihrávkou najít žádného ze svých spoluhráčů.
     
    11:43
    Danis Zaripov tentokrát najel do útočného pásma po levé straně, a velmi chytrou zadovkou vybídl ke střele Tomáše Filippiho. Český útočník však svou střelou z úhlu Koskinena nepřekonal!
     
    12:29
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává zpět do zápasu, a snižuje na rozdíl jediné branky! DANIS ZARIPOV si prodloužil střídání, a dostal se ke kotouči na pravé straně. Jeho střelu však zblokoval někdo z hostů na levou stranu, kam si najel Viktor Antipin. Následná přihrávka ruského beka našla před brankou přesně Zaripova, na jehož dorážku byl Koskinen krátký! Asistence: Viktor Antipin, Alexej Kajgorodov.
    Danis ZARIPOV - 1:2
     
    12:52
    Hostující celek se pokoušel velmi rychle přejít přes modrou čáru, nicméně přechod se nepovedl, a je odpískán ofsajd! Následuje komerční přestávka!
     
    13:22
    Teď měl domácí celek obrovskou šanci na vyrovnání! Po levé straně najížděl před branku Kaletnik, jehož následná přihrávka našla Timkina, tomu však znemožnil zakončení Maxim Čudinov!
     
    13:22
    Ruský obránce Maxim Čudinov je také zcela zaslouženě potrestán, a míří na trestnou lavici za hákování! To je velká šance pro domácí celek na srovnání stavu!
     
    14:04
    No jo, to by ale domácí obrana nesměla zapomenout na unikajícího Jevgenije Ketova, který se dostal do úniku. V zakončení mu však zabránil dotírající Zaripov. Ruský útočník však obkroužil branku, a přitom zavadil o Košečkina, a spadl. Na trestnou lavici nakonec míří Danis Zaripov!
     
    14:26
    Petrohrad se při hře čtyři na čtyři dostal do velké šance! Na hranici levého kruhu operoval s kotoučem Kovalčuk, jehož křížná přihrávka našla Bělova, jehož pohotovou ránu však s problémy dokázal zneškodnit Košečkin!
     
    15:09
    Petrohradu zatím hra čtyři na čtyři vychází daleko lépe, a šest vteřin před koncem trestu Čudinova to zkoušel Ketov. jeho slabou ránu však Košečkin v pohodě lapil!
     
    15:41
    Hostující celek má již přesilovou hru, a zajímavou kombinaci opět rozjížděl Šipačjov. Jeho příhrávka zpoza branky však před brankou nikoho nenašla!
     
    16:07
    Oba hlavní rozhodčí si zatím dnešní utkání musí užívat, faulů je totiž požehnáno! Hned po vypršení trestu Danise Zaripova míří na trestnou také Honza Kovář, který sekl Dadonova!
     
    16:25
    Petrohradským však začátek přesilové hry rozhodně nevyšel dle představ, a domácím se podařilo získat kotouč, a vyhodit!
     
    16:51
    Hosté předváděli v útočném pásmu sympatickou kombinaci! Kovalčuk dalším skvělým pasem našel na pravé straně Jakovleva, tomu však na poslední chvíli vložil hůl do střely Osala!
     
    17:31
    Petrohrad se však dokázal velmi rychle vrátit zpět, a momentálně opět kombinuje v útočném pásmu!
     
    17:56
    Na závěru dlouhé kombinace hostujícího celku byla ostrá střela Andreje Kutějkina z mezikruží. Košečkin měl však čistý výhled, a dokázal střelu vyrazit!
     
    18:11
    Domácí celek hned po vypršení trestu Jana Kováře vyrazil do protiútoku, nicméně křížná přihrávka Mozjakina nikoho z domácích nenašla!
     
    18:26
    Tak teď to však udělal velmi chytře Honza Kovář, který si nabruslil do útočného pásma přes levou stranu. Hned po přejezdu modré byl však podražen Ketovem, a vybojoval pro svůj tým přesilovou hru!
     
    19:06
    Za brankou dlouho kombinoval Sjomin se Zaripovem. Následně druhý jmenovaný dostal kotouč na pravou stranu, kam si najel Antipin. Tomu však rána nesedla, a kotouč skončil mimo!
     
    19:26
    Velmi chytře to teď udělal Alexander Sjomin, který dostal přihrávku za branku, naznačil, že bude objíždět branku, poté se však otočil, a pokoušel se zasunout kotouč za záda Koskinena! Finský brankář však dokázal udržet kotouč před brankovou čárou!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak první třetina dnešního utkání nabídl přesně hokej, který se dal čekat! Do zápasu vstoupil daleko lépe hostující Petrohrad, který hned ve třetí minutě využil přesilovou hru zásluhou Ilji Kovalčuka! Další možnost přesilové hry dostalo SKA o pět minut později. Hosté tentokrát krásně rozebrali domácí obranu, a do prázdné zakončoval Nikita Gusev! Hlavní rozhodčí dnes zatím opravdu hodně vylučují, a ve hře obou týmů je to znát! Ve 13. minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se prosadil Danis Zaripov!

    Doufejme, že i ve druhé třetině uvidíme parádní, přímočarý hokej! Druhá třetina začne přibližně v 15:54.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Metallurg na začátku druhé třetiny pokračoval v přesilové hře, a nebezpečnou ránu od modré vyslal Sergej Mozjakin. Jeho přízemní střela však branku minula!
     
    20:55
    Petrohrad je již v plném počtu, nicméně se nemohl dostat ke kotouči. Rozehrávku vzal na sebe Chris Lee, ten však o kotouč přišel!
     
    21:08
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Petrohrad se vzápětí prosazuje, a odskakuje na rozdíl dvou branek! Ve středním pásmu dostal kotouč od Kovalčuk STEVE MOSES! Americký útočník, který se zkoušel prosadit v NHL, nabral rychlost, přebruslil obránce, a rázem byl před Košečkinem. Toho překvapil bekhendovou střelou na přední tyč, a skvěle zakončil svou individuální akci! Asistence: Ilja Kovalčuk, Alexander Kadějkin.
    Steve MOSES - 1:3
     
    21:51
    Na druhé straně kluziště mohl odpovědět Oskar Osala. Finský útočník dostal mezi kruhy hodně prostoru, a pokoušel se překvapit Koskinena přízemní střelou, ta však mířila mimo!
     
    22:26
    Další velkou šanci domácích měl Alexander Sjomin, kterého před brankou našel Kajgorodov. Ruský útočník ještě udělal kličku do bekhendu, ale z ostrého úhlu prostor branky netrefil!
     
    23:03
    Petrohrad se rázem usadil v útočném pásmu, a sympaticky kombinoval. Na modrou čáru dostal kotouč Maxim Čudinov, jehož dělovku však dokázal Košečkin vyrazit do rohu!
     
    23:33
    Petrohradští pokračovali v kombinaci, a po krásném uvolnění Kablukova za brankou dostal kotouč na levou stranu obránce Kalinin, jehož ránu na vzdálenější tyč Košečkin lapil do lapačky!
     
    24:06
    Jevgenij Ketov udělil v útočném pásmu obráncům Metallurgu lekci z bruslení, když přebruslil hned dva! Následnou přihrávkou našel na modré Kutějkina. Následná rána ruského obránce však neměla gólové parametry!
     
    24:36
    Do pravého rohu dostal kotouč Jan Kovář, který si jej následně vyměnil s Wolskim. Polský kanonýr si však na střelu netrufl, a raději zatáhl kotouč za branku.
     
    25:11
    Domácí celek následně o kotouč přišel, a možnost útoku měl Petrohrad. Svěřenci Sergeje Zubova však s ním nenaložili dobře, a je tu další šance pro domácí!
     
    25:43
    V obraně domácích to v posledních minutách opravdu hoří! O tom se tentokrát přesvědčil Vadim Šipačjov, který dostal volnou cestu z pravé strany mezi kruhy. Ruský reprezentant střílel do horní části branky, nicméně Košečkin dokázal zasáhnout!
     
    26:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jako bych o tom nemluvil! Hráči Metallurgu šli slepě za kotoučem, o ten však přišli, a rázem z toho bylo přečíslení hostujícího celku! Po levé straně ujížděl Jevgenij Dadonov, který parádně načasoval přihrávku na NIKITU GUSEVA, jehož přízemní střela prošla přesně mezi nohy Košečkina! Asistence: Jevgenij Dadonov, Pavel Bučněvič.
    Nikita GUSEV - 1:4
     
    26:36
    To už bylo moc na Vasilije Košečkina, který přenechává své místo mladému Zagidulinovi. Pomůže tato změna domácímu celku?
     
    27:18
    Hostující celek měl opět možnost postupného útoku, nicméně rozehrávka se hostujícím bekům vůbec nepovedla, a hlavní rozhodčí odpískal první zakázané uvolnění v dnešním zápase!
     
    27:53
    Jevgenij Ketov si opět vybral v útočném pásmu "volňásek" od domácí obrany, a projel po levé straně až před Zagidulina. Rána ruského útočníka však mířila nad branku!
     
    28:36
    Ilja Kovalčuk se společně se Stevem Mosesem pokoušel velmi ostře napadat, nicméně hostující dvojice se nakonec ke kotouči nedostala!
     
    29:03
    Teď zahroziul i domácí celek! Nejprve měl velkou možnosti Osala, který však svou střelou z pravé strany branku minul. Následně dostal na modrou nabídku obránce Chris Lee, jehož následnou ránu však srazil do ochranné sítě Jakovlev!
     
    29:47
    Druhá formace SKA se opět dostávala do rozhozené domácí obrany. Jevgenij Dadonov byl však sevřen u pravého mantinelu, a o kotouč přišel!
     
    30:26
    Velká šance domácích! Na pravé straně operoval s kotoučem Tomáš Filippi, jehož následná přihrávka našla před brankou Danise Zaripova. Jeho střela však těsně minula branku!
     
    30:44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA další nevyužitou šanci domácího celku opět trestá, a tady máme zaděláno na debakl! Po polovině zápasu totiž Petrohrad vede již 5:1! Vedle branku měl kotouč ve své moci Jonas Enlund. Nová posila SKA poslala kotouč na modrou, kde se nacházel Chafizullin. Jeho následné nahození na branku tečoval JARNO KOSKIRANTA, a Zagidulin nedokázal zareagovat! Asistence: Dinar Chafizullin, Jonas Enlund.
    Jarno KOSKIRANTA - 1:5
     
    31:23
    Na druhé straně kluziště to zkoušel od modré čáry obránce Viktor Antipin, jehož ránu však dokázal Koskinen vyrazit do rohu kluziště!
     
    31:41
    Rozehrávku Metallurgu si vzal na starost obránce Rafael Batyršin, který se však zmohl pouze na nahození ze středního pásma.
     
    32:19
    Domácímu celku opět nevyšla rozehrávka, a propadl na modré čáře. SKA se tak OPĚT dostalo do přečíslení, které táhl Vadim Šipačjov. Jeho rána z mezikruží však těsně minula branku Zagidulina!
     
    32:44
    Metallurg se pokoušel velmi rychle otočit hru, a po levé straně najížděl do útočného pásma Wojtek Wolski. Polský kanonýr následně tvrdě vypálil, nicméně jeho rána skončil v ochranné síti!
     
    33:22
    Jonas Enlund se hnal do další své šance, a postupoval po levé straně do útočného pásma. Následně však ztratil stabilitu, a nepříjemně dopadl na mantinel. Následně finský útočník s nepříjemnou grimasou odchází na střídačku!
     
    33:22
    Tak stav Jonase Enlund bude zřejmě vážný! Finský útočník odchází za asistence týmových lékařů do šatny. To je velmi nešťastná premiéra v novém dresu ...
     
    33:55
    Petrohrad zvolil velmi jednoduché založení útoku, a po pravé straně se dostal do útočného pásma Kadějkin. Ruský útočník následně nahodil kotouč na Zagidulina, a vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    34:36
    Domácí celek se zatím ve druhé třetině skutečně trápí, a nemůže se dostat do nějaké zajímavější šance. Tentokrát skončila rozehrávka domácího celku na zakázaném uvolnění.
     
    35:01
    Nikita Gusev dostal opravdu hodně prostoru na levé straně, a tak si najel mezikruhy, a měl na hokejce hattrick! Jeho rána však mířila těsně nad!
     
    35:34
    Hned o pár sekund později se dostal do úniku Jevgenij Dadonov, který byl při zakončení tísněn Antipinem. Zakončení mu však vyšlo, nicméně Zagidulin jeho zakončení zastavil parádně betonem!
    Únik Dadonova gólem neskončil
     
    35:59
    Na modrou čáru dostal kotouč Kalinin, který však promáchl, a rázem se Metallurg dostal do protiútoku. Ten táhl po levé straně Osala, jehož ránu však Koskinen v pohodě lapil!
     
    36:49
    Petrohrad velmi riskantně rozehrával, nicméně risk vyšel, a do útoku se hnal Vadim Šipačjov. O ruského reprezentanta se však dokázal postarat obránce Antipin!
     
    37:26
    Chris Lee našel přesným nahozením na modré čáře Alexander Sjomina, který zkoušel překvapit Koskinena střelou z ostrého úhlu, nicméně finský brankář byl pozorný!
     
    37:59
    Třetí útok domácího celku si prodloužil střídání, a pokračoval v kombinaci v útočném pásmu. Alexander Sjomin se dostal ke kotouči na levé straně, najel si před Koskinena, nicméně jeho následné zakončení mířilo mimo!
     
    38:36
    Metallurg je v posledních minutách velmi aktivní, a o další střelu se postaral Oskar Osala. Finský útočník však svého krajana v brance SKA nepřekonal!
     
    39:01
    Po další velké chybě v obraně Metallurgu se ke kotouči dostal na levé straně Nikita Gusev, který velmi pohotově zakončil. Jeho střela však mířila mimo!
     
    39:36
    Parádní práci odvedl za brankou Pavel Bučněvič! Mladý ruský talent si zpoza branky vybruslil před Zagidulina, a dostal se do zakončení. Jeho následnou střelu však srazil mimo jeden z domácích hráčů!
     
    39:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Kablukov - 2 min., držení hole).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina? Jasná dominance hostujícího Petrohradu! SKA se dostalo zpět do dvoubrankového vedení po krásné individuální akci Steva Mosese ve 22. minutě. Obrana Metallurg nadále chybovala, a po jedné z chyb se prosadil Nikita Gusev, který těžil z výborné přihrávky Dadonova. Po polovině dnešního zápasu to bylo již rozdílem čtyř branek! Jarno Koskiranta tečoval ránu Chafizullina, a puk skončil v brance! O další branku petrohradského celku se mohl postarat Dadonov, nicméně ten se svým samostatným únikem neuspěl!

    Třetí třetina začne v Metallurg Ice Arena přibližně v 17:44!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Domácí Metallurg má na začátku třetí třetiny k dispozici přesilovou hru, nicméně zatím se nemůže dostat do útočného pásma!
     
    40:59
    Až po polovině přesilové hry se domácí celek dostal do kombinace v útočném pásmu. Nepřesnou přihrávku Jana Kováře na Mozjakina však vystihl Kalinin, který obratem vyhodil kotouč z pásma ven!
     
    41:37
    Prvním střelecký pokus při přesilové hře Metallurg vypálil až Viktor Antipin, který se prokličkoval až do útočného pásma, nicméně svým pokusem Koskinena nepřekonal!
     
    41:59
    Kablukov je zpět na ledě, a hned se zapojil do hry! Ruský útočník však neměl rychlost, a na útočné modré ho o kotouč přípravil Chris Lee!
     
    42:41
    Magnitogorsk měl při rozehrávce opět velké problémy. Alexej Kajgorodov nakonec pouze nahodit kotouč do útočného pásma, a Petrohrad otáčí hru!
     
    43:17
    Hostující celek zatím vyčkává ve vlastním pásmu, a trochu se i pokouší šetřit čas. Přecijen SKA má náskok čtyř gólů, a míří za vítězstvím!
     
    43:52
    Petrohradští se dokázali dostat do kombinace v útočném pásmu, a od modré čáry to zkoušel obránce Jakovlev. Jeho ránu však zblokoval obránce Batyršin!
     
    44:41
    Metallurg se pokouší být v posledních minutách velmi aktivní. To se domácím daří, nicméně ve finální fázi to domácím lehce pokulhává!
     
    45:22
    Petrohrad mohl opět využít rozhozené domácí obrany! Středem hřiště si najel do útočného pásma obránce Dmitrij Kalini, jehož následná střela zápěstím skončila nad brankou!
     
    45:58
    Petrohrad si zahraje přesilovou hru! Oskar Osala velmi agresivně bojoval o kotouč před brankou Koskinena. Finský útočník však následně trefil svou hokejkou do obličeje Šipačjova, a odchází na trestnou lavici!
     
    46:29
    Hostující celek se hned dokázal usadit v útočném pásmu, a první střelecký pokus během přesilové hry vyslal Kovalčuk. Jeho rána však skončila nad brankou!
     
    47:01
    Tentokrát chyboval na útočné modré Andrej Kutějkin, a do samostatného úniku se dostal Jevgenij Timkin. Domácí útočník se pokoušel poslat kotouč mezi betony, nicméně Koskinen jeho záměr přečetl, a předvedl povedený zákrok!
     
    47:57
    Metallurg své oslabení zvládl, a mohl dokonce i skórovat! Nicméně Oskar Osala je zpět na ledové ploše, a Metallurg pokračuje v plném počtu!
     
    48:34
    Ilja Kablukov zatáhl kotouč po pravé straně do útočného pásma, byl však velmi aktivně napadán Antipinem, a o kotouč přišel. Ruský bek následně velmi riskantně rozehrával, nicméně risk mu vyšel!
     
    49:19
    Aktivní Alexander Sjomin si udělal místo na levé straně, a přízemní přihrávkou hledal před brankou Kajgorodova. Tomu však kotouč přeskočil hokejku!
     
    49:24
    Hned poté byl ve středním pásmu podražen Chris Lee, a domácí celek si zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Jevgenij Arťuchin!
     
    49:26
    Uběhly tři sekundy, a máme tady další vyloučení! Jarno Koskiranta podrazil u mantinelu Sergeje Mozjakina, a Metallurg bude mít k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři!
     
    49:57
    Mozjakin dostal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel Chris Lee. Jeho dělovka však přelétla branku SKA!
     
    50:16
    Chris Lee tentokrát poslal kotouč na levou stranu, kde operoval Jan Kovář. Český útočník poslal kotouč obratem zpátky, jenže následná dělovka Chrise Leeho skončila na břevně!
     
    50:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Teď už však domácímu celku přesilovková kombinace vyšla, a Metallurg snižuje na rozdíl tří branek! Na začátku celé akce byl DANIS ZARIPOV, který poslal kotouč nahoru, kde se nacházel Batyršin. Jeho následná křížná přihrávka putovala ke Kovářovi, a ten svou klasickou přihrávku skrz brankoviště našel volného Zaripova, který poslal kotouč do branky! Asistence: Jan Kovář, Chris Lee.
    Danis ZARIPOV - 2:5
     
    51:25
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Metallurg však využívá i druhou přesilovou hru, a Metallurg Ice Arena rázem ožila! Magnitogorsk snižuje na rozdíl dvou branek, a závěr bude ještě zajímavý! Z levé strany tvrdě vypálil Sergej Mozjakin, jehož rána však mířila mimo. Kotouč se však odrazil od mantinelu zpět do brankoviště, a pohotově zareagoval JAN KOVÁŘ, který doklepl kotouč do branky! Asistence: Sergej Mozjakin, Chris Lee.
    Jan KOVÁŘ - 3:5
     
    52:05
    Metallurg je rázem daleko aktvinějším týmem, a pokouší se vstřelit další branku. Po levé straně najel do pásma Alexander Sjomin, jehož ránu zblokoval obránce do ochranné sítě!
     
    52:20
    O další ostrý střelecký pokus se postaral Rafael Batyršin, jehož ostrý projektil však skončil v lapačce Koskinena!
     
    52:41
    Jarno Koskiranta na pravé straně nabral rychlost, a pokoušel se prodrat před branku. O finského útočníka se však dobře postaral Tomáš Filippi, který ho do zakončení nepustil.
     
    53:09
    Aktivní Alexander Sjomin opět operoval s kotoučem za brankou, a následně poslal ostrou přihrávku před branku. Nikdo z domácích však nedokázal kotouč usměrnit do branky!
     
    53:22
    To je velká šance pro domácí celek! Na trestnou lavici míří hostující obránce Dinar Chafizullin, který poslal na brankovišti nedovoleným způsobem k zemi Berglazova!
     
    53:58
    Metallurg zatím pouze kombinuje v útočném pásmu, nicméně do zakončení se zatím domácí celek nedostal!
     
    54:17
    Až po polovině přesilovky vyslal první střelu Sergej Mozjakin, jehož přízemní střelu však dokázal Koskinen vyrazit přesně na hůl Ketova, který obratem vyhazuje!
     
    54:42
    Domácí celek se teď nemůže dostat do pásma, a Petohrad opět vyhazuje až k brance Zagidulina!
     
    55:09
    Velký zmatek před brankou Koskinena způsobilo nahození Kajgorodova, a kotouč zůstal ležet před brankou. Následně se odrazil od hostujícího beka na hůl Bereglazova, jehož ostrou střelu však vyrazil Koskinen!
     
    55:37
    Petrohradští jsou pod velkým tlakem, a nyní musel Ilja Kovalčuk vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před domácí branku! SKA si raději vzalo oddechový čas ...
     
    56:02
    Chris Lee byl teď hodně tvrdě sražen k zemi Bělovem, a domácí fanoušci se dožadovali vyloučení. Hlavní rozhodčí však zůstal v klidu ...
     
    56:28
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To byla hokejová krása v podání SERGEJE MOZJAKINA, který svůj celek dostává zpět do hry! Metallurg má navíc ještě necelé čtyři minuty na vyrovnání! Sergej Mozjakin dostal na modrou čáru krásnou přihrávku, dostal se před obránce Judina, položil si i Koskinena, a dokázal kotouč zasunout za záda finského brankáře! Asistence: Viktor Antipin, Jan Kovář.
    Sergej MOZJAKIN - 4:5
     
    57:01
    Domácí celek hodně spěchal při rozehrávce, a tak poslal Kajgorodov hodně ostré nahození ze středního pásma. Ruský útočník byl však ještě před červenou, a je pískáno zakázané uvolnění!
     
    57:32
    Na led se dostala druhá formace Metallurgu, která se hned dostala do tlaku v útočném pásmu. Z rohu kluziště zkoušel Koskinena překvapit Danis Zaripov! Finský brankář byl však pozorný ...
     
    57:43
    Od modré vyslal tvrdou střelu Alexander Sjomin, jehož ránu vyrazil Koskinen pouze do míst, kam si najel Chris Lee. Jeho ránu však dokázal finský brankář také zneškodnit!
     
    58:15
    Petrohrad momentálně šetří čas, a vyhození Antipina navíc ve středním pásmu zachytil Kovalčuk. Ruský útočník pouze nahodil kotouč na branku Zagidulina, a bude se vhazovat v pásmu Metallurgu!
     
    58:52
    Petrohradští kombinují v útočném pásmu, a šetří cenné vteřinky!
     
    59:11
    Skvěle napadající pětice SKA se stále drží v útočném pásmu, a Metallurg se nemůže dostat do útoku!
     
    59:33
    Až teď má Metallurg volnou cestu vpřed, a Zagidullin míří na střídačku!
     
    59:55
    Sergej Mozjakin nahodil pět sekund před koncem zápasu kotouč na Koskinena, který pochopitelně přerušil hru! Domácí kouč si bere oddechový čas ...
     
    59:59
    Oskar Osala prohrál důležité vhazování s Šipačjovem, a po následném souboji Guseva s Mozjakinem skončil kotouč v ochranné síti!
     
    Konec zápasu.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Jan Kovář (MET) 1+2, 5 střel, TOI – 23:49
    Tomáš Filippi (MET) – 0+0, 2 střely, TOI – 13:14

    To je z mé strany vše! Děkuji vám za pozornost ve dnešní sváteční den, a u dalšího přenosu brzy nashledanou!
     
    Je konec! Metallurg Magnitogorsk "zapnul" v zápase s SKA Petrohrad až ve třetí třetině, a prohrál 4:5!

    Tak první třetina dnešního utkání nabídl přesně hokej, který se dal čekat! Do zápasu vstoupil daleko lépe hostující Petrohrad, který hned ve třetí minutě využil přesilovou hru zásluhou Ilji Kovalčuka! Další možnost přesilové hry dostalo SKA o pět minut později. Hosté tentokrát krásně rozebrali domácí obranu, a do prázdné zakončoval Nikita Gusev! Hlavní rozhodčí dnes zatím opravdu hodně vylučují, a ve hře obou týmů je to znát! Ve 13. minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se prosadil Danis Zaripov!

    Druhá třetina? Jasná dominance hostujícího Petrohradu! SKA se dostalo zpět do dvoubrankového vedení po krásné individuální akci Steva Mosese ve 22. minutě. Obrana Metallurg nadále chybovala, a po jedné z chyb se prosadil Nikita Gusev, který těžil z výborné přihrávky Dadonova. Po polovině dnešního zápasu to bylo již rozdílem čtyř branek! Jarno Koskiranta tečoval ránu Chafizullina, a puk skončil v brance! O další branku petrohradského celku se mohl postarat Dadonov, nicméně ten se svým samostatným únikem neuspěl!

    Ve třetí třetině to dlouho vypadalo na klidný konec zápasu. Metallurg poté nakopla dvojnásobná přesilová hra během které se prosadil Danis Zaripov a Jan Kovář! Necelé čtyři minuty před koncem se ještě prosadil Sergej Mozjakin, a vypadalo to, že by Metallurg mohl srovnat. SKA však zvládlo závěru zápasu po taktické stránce skvěle, a získává tři body! (17:23:38)

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 13. Zaripov (Antipin, Kajgorodov), 51. Zaripov (Kovář, Lee), 52. Kovář (Mozjakin, Lee), 57. Mozjakin (Antipin, Kovář) – 3. Kovalčuk (Šipačjov, Dadonov), 8. Gusev (Šipačjov, Kovalčuk), 22. Moses (Kovalčuk, Kadějkin), 27. Gusev (Dadonov, Bučněvič), 31. Koskiranta (Chafizullin, Enlund)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 27.Zagidulin) – Lee (A), Antipin, Batyršin, Osipov, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Filippi, Potěchin – Sjomin, Osala, Kajgorodov – Timkin, Kaletnik, Kosov – Platonov
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudin (A), Judin, Kutějkin, Chafizullin – Kovalčuk (C), Moses, Kadějkin – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Enlund, Koskiranta, Širokov – Arťjuchin, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodca: Gašilov, Olenin – Musjur, Šikchanov