KHL
Novokuzneck – Omsk 3:4 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Barys 5:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Viťaz 2:3 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Petrohrad 4:5 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 3:2 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 4:3 (po pr.)
Ufa – S.Moskva 1:2 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
4:5 (1:2, 0:3, 3:0)
SKA Petrohrad
cz Štvrtok 24.12.2015, 15:00 • Metallurg Ice Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Sergej MOZJAKIN - 4:5
     
    56:28
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To byla hokejová krása v podání SERGEJE MOZJAKINA, který svůj celek dostává zpět do hry! Metallurg má navíc ještě necelé čtyři minuty na vyrovnání! Sergej Mozjakin dostal na modrou čáru krásnou přihrávku, dostal se před obránce Judina, položil si i Koskinena, a dokázal kotouč zasunout za záda finského brankáře! Asistence: Viktor Antipin, Jan Kovář.
    Jan KOVÁŘ - 3:5
     
    51:25
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Metallurg však využívá i druhou přesilovou hru, a Metallurg Ice Arena rázem ožila! Magnitogorsk snižuje na rozdíl dvou branek, a závěr bude ještě zajímavý! Z levé strany tvrdě vypálil Sergej Mozjakin, jehož rána však mířila mimo. Kotouč se však odrazil od mantinelu zpět do brankoviště, a pohotově zareagoval JAN KOVÁŘ, který doklepl kotouč do branky! Asistence: Sergej Mozjakin, Chris Lee.
    Danis ZARIPOV - 2:5
     
    50:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Teď už však domácímu celku přesilovková kombinace vyšla, a Metallurg snižuje na rozdíl tří branek! Na začátku celé akce byl DANIS ZARIPOV, který poslal kotouč nahoru, kde se nacházel Batyršin. Jeho následná křížná přihrávka putovala ke Kovářovi, a ten svou klasickou přihrávku skrz brankoviště našel volného Zaripova, který poslal kotouč do branky! Asistence: Jan Kovář, Chris Lee.
    Jarno KOSKIRANTA - 1:5
     
    30:44
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA další nevyužitou šanci domácího celku opět trestá, a tady máme zaděláno na debakl! Po polovině zápasu totiž Petrohrad vede již 5:1! Vedle branku měl kotouč ve své moci Jonas Enlund. Nová posila SKA poslala kotouč na modrou, kde se nacházel Chafizullin. Jeho následné nahození na branku tečoval JARNO KOSKIRANTA, a Zagidulin nedokázal zareagovat! Asistence: Dinar Chafizullin, Jonas Enlund.
    Nikita GUSEV - 1:4
     
    26:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jako bych o tom nemluvil! Hráči Metallurgu šli slepě za kotoučem, o ten však přišli, a rázem z toho bylo přečíslení hostujícího celku! Po levé straně ujížděl Jevgenij Dadonov, který parádně načasoval přihrávku na NIKITU GUSEVA, jehož přízemní střela prošla přesně mezi nohy Košečkina! Asistence: Jevgenij Dadonov, Pavel Bučněvič.
    Steve MOSES - 1:3
     
    21:08
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A Petrohrad se vzápětí prosazuje, a odskakuje na rozdíl dvou branek! Ve středním pásmu dostal kotouč od Kovalčuk STEVE MOSES! Americký útočník, který se zkoušel prosadit v NHL, nabral rychlost, přebruslil obránce, a rázem byl před Košečkinem. Toho překvapil bekhendovou střelou na přední tyč, a skvěle zakončil svou individuální akci! Asistence: Ilja Kovalčuk, Alexander Kadějkin.
    Danis ZARIPOV - 1:2
     
    12:29
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává zpět do zápasu, a snižuje na rozdíl jediné branky! DANIS ZARIPOV si prodloužil střídání, a dostal se ke kotouči na pravé straně. Jeho střelu však zblokoval někdo z hostů na levou stranu, kam si najel Viktor Antipin. Následná přihrávka ruského beka našla před brankou přesně Zaripova, na jehož dorážku byl Koskinen krátký! Asistence: Viktor Antipin, Alexej Kajgorodov.
    Nikita GUSEV - 0:2
     
    07:04
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jo, a Petrohrad dnes přesilové hry využívá ukázkově! SKA potřeboval na svou druhou branku jen pár sekund během přesilové hry, a rázem je to 2:0! Ilja Kovalčuk operoval s kotoučem na modré čáře, ke střele se však neodhodlal, nýbrž poslal kotouč na pravou stranu, kde se nacházel Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant si povyjel, a krásnou přihrávkou našel zcela volného NIKITU GUSEVA, a ten už to měl opravdu jednoduché ... Asistence: Vadim Šipačjov, Ilja Kovalčuk.
    Ilja KOVALČUK - 0:1
     
    02:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Úvodní branka dnešního utkání je tady, a hostující SKA se bleskurychle dostává do vedení! Petrohrad rozjel velmi zajímavou přesilovkovou kombinaci,a před Košečkinem se ocitl osamocen Vadim Šipačjov. Ruský reprezentant však raději poslal kotouč pod sebe, kam si najel ILJA KOVALČUK! Milimetrově přesná rána bývalého útočníka New Jersey skončila přesně v růžku domácí branky! Asistence: Vadim Šipačjov, Jevgenij Dadonov.

    Jan Havlovic

    Góly a asistencie: 13. Zaripov (Antipin, Kajgorodov), 51. Zaripov (Kovář, Lee), 52. Kovář (Mozjakin, Lee), 57. Mozjakin (Antipin, Kovář) – 3. Kovalčuk (Šipačjov, Dadonov), 8. Gusev (Šipačjov, Kovalčuk), 22. Moses (Kovalčuk, Kadějkin), 27. Gusev (Dadonov, Bučněvič), 31. Koskiranta (Chafizullin, Enlund)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (od 27.Zagidulin) – Lee (A), Antipin, Batyršin, Osipov, Těreščenko, Chabarov, Bereglazov – Wolski, Kovář, Mozjakin (C) – Zaripov (A), Filippi, Potěchin – Sjomin, Osala, Kajgorodov – Timkin, Kaletnik, Kosov – Platonov
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudin (A), Judin, Kutějkin, Chafizullin – Kovalčuk (C), Moses, Kadějkin – Gusev, Šipačjov (A), Dadonov – Enlund, Koskiranta, Širokov – Arťjuchin, Kablukov, Ketov – Bučněvič

    Rozhodca: Gašilov, Olenin – Musjur, Šikchanov