Willem II – Heerenveen 2:2 (kon.) | Graafschap – Heracles 0:1 (kon.) | Twente – Eindhoven 1:3 (kon.)
Kerkrade – Excelsior 1:2 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
2:2 (1:0)
SC Heerenveen
cz Sobota 24.10.2015, 18:30 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • Holandská Eredivisie • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Willem II Tilburgv domácím prostředí dvakrát vedl, nicméně nakonec s SC Heerenveenremízoval 2:2!

    První poločas na Koning Willem II Stadion bohužel nenabídl příliš ofenzivní fotbal. Hra byla po celý průběh prvního poločasu velmi vyrovnaná. Jedinou branku jsme viděli ve 23. minutě, kdy Ojo našel krásným pasem Richaira Živkoviće, který přeloboval brankáře, a poslal míč do branky! Heerenveen mohl vyrovnat ve 38. minutě, nicméně střela Cavlana byla zablokovaná.

    Do druhého poločase vstoupil aktivněji Heerenveen, který se hned v 50. minutě dostal k vyrovnání na 1:1, o které se postaral Henk Veerman. Domácím se však podařilo dostat se zpět do vedení! V 61. minutě se ve vápně uvolnil Lucas Andersen, který nedal Mulderovi šanci! O pět minut však vyrovnal hostující Luciano Slagveer! Rozhodnutí měl na noze domácí Wuytens, který však penaltu neproměnil, a tak se body budou dělit!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (20:50:08)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dlouhý nákop domácího brankáře do vápna Heerenveenu málem našel útočníka Andersena. Dánský střelec však na míč těsně nedosáhl!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Mezítím zůstal ležet na trávníku Patrick van Anholt, který musí být ošetřen.
     
    90
    Heerenveen se ještě pokouší dnešní utkání rozhodnout! Na hranici vápna se dostal k míči Slagveer, kterému však střela nesedla!
    88. Neproměněná penalta
     
    88
    K penaltě se postavil domácí Wuytens, který však trefil pouze tyč. Následně se nikdo z domácích k dorážce nedostal!
     
    87
    Willem bude zahrávat v 87. minutě penaltu po nedovoleném zákroku na pronikajícího Andersena! Žlutou kartu dostává Veerman i Cavlan za následné protesty!
     
    86
    Exekuce rohového kopu se ujal Caner Calvan. Jeho centr však příliš povedený nebyl, a obrana Willemu ho dokázala odvrátit!
     
    85
    Exekuce standardní situace se ujal Sam Larsson, jehož ránu však tečovala zeď hráčů Willemu, a míč se odrazil na rohový kop!
     
    84
    Žlutou kartu dostává domácí stoper Wuytens, který poslal před vápnem k zemi pronikajícího Sama Larssona. Následuje zajímavá standardní situace pro hosty!
     
    83
    Tentokrát Heerenveen zaútočil přes levou stranu, odkud ocentroval obránce Calvan. Jeho centr našel na zadní tyči Sama Larssona, jehož zakončení však nebylo přesné!
     
    81
    Hostující celek se tentokrát pokoušel zaútočit z pravé strany, kam si naběhl střelec poslední branky, Slagbeer. S ním se však skvěle vrátil obránce van der Struijk, který mu v centru zabránil.
     
    80
    Heerenveen je po vyrovnávací brance velmi aktivní, a pokouší se dostat na útočné polovině do zakončení.
    78. Luciano SLAGVEER - 2:2
     
    78
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hostující celek však srovnává na 2:2! Do vápna dostal parádní přihrávku střídající Marzo, který poslal míč před branku, kde se do zakončení dostal LUCIANO SLAGVEER, a srovnal na 2:2!
     
    76
    Nedovoleným zákrokem ve středu hřiště se prezentoval hostující stoper van den Berg, který poslal k zemi domácího Wuytense. U míče tak zůstane Tillburg!
     
    75
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Richairo Živković, přichází Robert Braber.
    73. Lucas ANDERSEN - 2:1
     
    73
    Willem II právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává necelých dvacet minut před koncem zápasu do vedení! K míči se za vápnem dostal Ojo, který se pokoušel najít ve vápně Nemece. Míč odhlavičkoval Otigba, nicméně ve vápně zabojoval LUCAS ANDERSEN, který poslal míč do sítě!
     
    72
    Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Simon Thern, přichází Stefano Marzo.
     
    70
    Velkou šanci měl hostující Thorsby, kterého našel na pravé straně Slagveer. Střela domácího záložníka však nebyla přesná!
     
    68
    Tilburg je v posledních minutác velmi aktivní! Tentokrát zastavil pronikajícího Živkoviće nedovoleným zákrokem hostující Thern. Následuje zajímavá standardní situace!
     
    67
    Pravý obránce van der Struijk si naběhl na pravou stranu, kam dostal centr od Oja. Následně nizozemský obránce poslal nebezpečný centr do vápna, na který si nabíhal Nemec, ten však spadl po souboji s Otigbou. Penalta se však nepíská!
     
    65
    Své druhé střídání v tomto zápase provádí domácí Willem. Ze hřiště odchází útočník Falkenburg, který nepředvedl ideální výkon. Na "plac" jde slovenský útočník Nemec!
     
    64
    Heerenveen se při rozehrávce dostal pod tlak, a míč se dostal až k brankáři Mulderovi. Toho velmi agresivně napadal Andersen, nicméně nizozemský brankář předvedl parádní kličku!
     
    62
    Tilburg následně zahrával také rohový kop. Toho se ujal dánský útočník Andersen, jehož centr však nebyl příliš povedený, a obrana Heerenveenu si dokázala poradit!
    61. Nebezpečná standardní situace Wuytense
     
    61
    Rozehrávky následné standardní situace se ujal Wuytens, jehož centr letěl nebezpečně před branku. Do zakončení se cpal Falkenburg, nicméně míč prolétl vápnem bez povšimnutí!
     
    60
    Caner Calvan si na své levé straně nepočínal ideálně. Dánského útočníka Andersena nedokázal ubránit, a musel ho faulovat!
     
    59
    Domácí Falkenburg v dnešním utkání nebyl příliš vidět, teď si však naběhl na levou stranu na centr od Wuytense. Domácí hráč se však nechal předběhnout Otigbou, který se zhostil míče.
     
    58
    Van der Struijk si následně naběhl na druhou stranu, kam dostal přihrávku od Oja. Nizozemský obránce si však míč špatně zpracoval, a ten skončil na noze Thorsbyho, kterého domácí hráč následně fauloval.
     
    57
    Útočník Slagveer se pokoušel projít přes pravou stranu, v tomto prostoru se však nacházel obránce van der Struijk, který se dostal k míči skvěle načasovaným obranným skluzem.
     
    55
    Exekuce následné standardní situace se ujal Sam Larsson, kterému se střela povedla, a mířila mezi tři tyče. Na svém místě byl však brankář Lamprou!
     
    54
    Henk Veerman se pokoušel najít na hranici vápna Sama Larssona. Švédský útočník si naběhl do středu, kde byl faulovaný Haemhoutsem, a bude z toho standardní situace!
     
    53
    Willem však rovněž zahrozil na útočné polovině! Z pravé strany odcentroval obránce van der Struijk, na jehož centr si naběhl Živković. Mladý útočník však nemířil přesně!
     
    52
    Hostující obránce van Anholt zaváhal na pravé straně, když se mu nepovedl odkop od postranní čáry. Chyba nizozemského obránce udělala radost hlavně domácím fanouškům.
    50. Henk VEERMAN - 1:1
     
    50
    Heerenveen právě vstřelil branku!
    Hostující celek do druhého poločasu doslova vlétl, a zaslouženě srovnává na 1:1! Sam Larsson si na hranici vápna narazil s Veermanem, a postupoval do vápna. Následně švédský útočník našel před brankou právě HENKA VEERMAN, který poslal míč do sítě!
     
    49
    Aktivní Heerenveen se však opět dostal do kombinace na útočné polovině. Tentokrát se pustil do zakončení středopolař Thorsby, který však mířil rovněž nad!
     
    48
    Hodně odvážný průnik provedl stoper van den Berg, který si to namířil středem hřiště směrem k vápnu. Od domácích hráčů dostal hodně prostoru, a vystřelil. Brankář Lamprou však nemusel proti vysoké střele zasahovat.
     
    47
    Hlavní rozhodčí musel poprvé ve druhém poločase přerušit hru po nedovoleném zákroku hostujícího Therna, který poslal k zemi Richaira Živkoviće!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas na Koning Willem II Stadion bohužel nenabídl příliš ofenzivní fotbal. Hra byla po celý průběh prvního poločasu velmi vyrovnaná. Jedinou branku jsme viděli ve 23. minutě, kdy Ojo našel krásným pasem Richaira Živkoviće, který přeloboval brankáře, a poslal míč do branky! Heerenveen mohl vyrovnat ve 38. minutě, nicméně střela Cavlana byla zablokovaná.

    Druhý poločas začne za příznivého stavu pro domácí v 19:32!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Hodně tvrdý souboj absolvoval Richairo Živković s van den Bergem. Hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok domácího hráče, což se kmenovému hráči Ajaxu příliš nelíbilo.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby, což je způsobeno zejména ošetřováním Haemhoutse, kterého zrannění nepustilo zpět do hry.
     
    44
    Na útočné polovině výborně napadal Lesly de Sa, který rozehrávajícího van Anholta zahnal do rohu. Bývalý obránce Chelsea však situaci zvládl, a míč odkopl do bezepečí.
     
    42
    Z pravé strany vhazoval autové vhazování domácí van der Struijk, který svým "centrem" našel ve vápně Andersena. Dánský útočník si však pomohl v souboji s Cavlanem nedovoleným zákrokem.
     
    41
    Heerenveen kontroloval hru na vlastní polovině, to však přestalo bavit stopera van den Berga, který se pokoušel zrychlit hru dlouhým nákopem na útočnou polovinu. Sam Larsson se však k míči neprotlačil.
     
    40
    Střídání v týmu Willem II Tilburg: ze hřiště odchází Robbie Haemhouts, přichází Lesly de Sa.
     
    39
    Následného rohového kopu se zhostil Thern, který poslal svůj centr na přední tyč. Obrana Willemu však dokázala centr odvrátit. Na druhé straně šel Tilburg do rychlého protiútoku, a ve vápně se dostal ke střele Živković. Mulder však předvedl velmi dobrý zákrok!
    38. Velká šance Heerenveenu
     
    38
    Do zajímavé příležitosti se na druhé straně dostal Heerenveen! Z pravé strany odcentroval obránce van Anholt, jehož centr odvrátila domácí obrana za vápno. Z tohoto prostoru vypálil Cavlan, jehož střelu však zblokovala obrana Tilburgu na rohový kop!
     
    37
    Tentokrát absolvoval těžký souboj domácí záložník Haemhouts, který se střetl s Slagveerem. Hůře je na tom domácí hráč, který musí být ošetřen.
     
    35
    Zajímavý pas za obranu dostal Richairo Živković, který byl však u míče o něco později než brankář Mulder, který parádně vyběhl!
     
    34
    Willem však dokázal velmi rychle otočit hru! Ve středu hřiště zaúřadoval Haemhouts, který krásným centrem uvolnil Andersena. Ukázalo se však, že se dánský útočník nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    33
    Stoper van den Berg se rozhodl pro útočný nákop na útočnou polovinu, který našel Sama Larssona. Švédský útočník však prohrál souboj s Petersem, a míč skončil u domácího brankáře.
    Fotografie z nástupu obou týmů na hrací plochu

     
    32
    Následné standardní situace se zhostil domácí Wuytens, který nacentroval míč před branku. Brankář Mulder však šel ven z branky, a míč dokázal lapit do svých rukavic.
     
    31
    První žlutou kartu dnešního utkání dostává hostující stoper van den Berg, který zastavil nedovoleným zákrokem pronikajícího Andersena!
     
    30
    Následného rohového kopu se ujal Caner Calvan, jehož centr letěl do nebezpečného prostoru na hranici malého vápna. Hlavní rozhodčí však přerušil hru po nedovoleném zákroku Otigba.
     
    29
    Heerenveen však pokračoval ve svém útoku! Míč se dostal do vápna na Sama Larssona, který měl proti sobě bránícího Peterse. Míč skončil po vzájemném souboji těchto dvou v zámezí, nicméně bude z toho roh pro hosty!
     
    28
    Hostující útočník Slagveer svedl těžký souboj o míč ve středu hřiště, avšak byl úspěšný, a postupoval směrem vpřed. Jeho následný postup však zastavil dobře načasovaným obranným zákrokem Wuytens.
     
    26
    Ve středu hřiště se nepříjemně střetl domácí Haemhouts s Slagveerem. Oba se nepříjemně srazili hlavami, a oba jsou v péči lékařů!
     
    24
    Tilburg je i po úvodní brance velmi aktivní. Tentokrát napadal rozehrávku svého soupeře, a získal míč.
    23. Richairo ŽIVKOVIĆ - 1:0
     
    23
    Willem II právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde však ve 23. minutě do vedení, a Koning Willem II Stadion bouří! Na začátku nádherné akce domácího celku se nacházel středopolař Ojo, který parádním centrem našel RICHAIRA ŽIVKOVIĆE, který přeloboval brankáře, a poslal svůj tým do vedení!
     
    21
    Aktivní Heerenveen pokračoval v aktivní hře! Tentokrát postupoval po levé straně křídelník Thern, který následně poslal centr do vápna. Nabíhající Sam Larsson však neměl šanci centr stihnout!
     
    20
    Hostující Heerenveen se dostal k zajímavé standardní situaci. Exekuce se zhostil hostující Caner Cavlan, jehož přízemní rána sice mířila na branku, nicméně Laprou míč dokázal lapit!
     
    19
    Středopolař Haemhouts se pokoušel najít nadýchaným centrem za obranou Živkoviće, ten však špatně načasoval svůj náběh, a míč na hrací ploše nestihl.
     
    18
    V posledních minutách je však velmi aktivní domácí Tilburg, který momentálně kombinuje na útočné polovině.
     
    16
    Heerenveen se nakonec dostal kombinací na útočnou polovinu, kde zakončil St. Juste. Jeho přízemní střela však skončila mimo branku, a Lamprou zasahovat nemusel.
     
    15
    Heerenveen kombinuje na vlastní polovině, a vyčkává. Domácí hráči však nikterak aktivně nenapadají, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí.
     
    13
    Domácí Tilburg je po předešlé chybě v obranné fázi velmi opatrný, a při rozehrávce rozhodně nikam nespěchá.
     
    11
    Velkou šanci měl hostující Veerman, kterého vyslal do samostatného úniku středopolař Juste. U míče byl však o něco dříve brankář Lamprou, který nepustil hostujícího hráče do zakončení!
     
    9
    Středopolař Haemhouts poslal zajímavou přihrávku za obranu pro Andersena. Dánský útočník však zaspal při náběhu, a do k míči se nedostal.
     
    8
    Hru zastavil nedovolený zákrok hostující Therna, který poslal k zemi středopolaře Haemhoutse. Hlavní rozhodčí však v tomto případě žlutou kartu neudělil.
     
    7
    Tilburg dobře napadal na útočné polovině rozehrávku svého soupeře, a dokázal se dostat k míči!
     
    6
    První rohový kop dnešního utkání vybojoval domácí Tilburg. Exekuce se ujal Wuytens, jehož nadýchaný centr však stáhl ze vzduchu brankář Mulder!
     
    4
    Heerenveen se však svému soupeři dokázal vyrovnat, a momentálně kombinuje na jeho polovině. Oba brankáři si však na míč ještě nesáhli.
     
    3
    V úvodu utkání je zatím velmi aktivní domácí celek. Stoper Wuytens posílal dlouhý centr za obranu pro Andersena. Dánský útočník se však nacházel v ofsajdu!
     
    1
    Hlavní rozhodčí právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici hostující fotbalisté, kteří se dostávají k postupní kombinaci na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Haemhouts, S. Wuytens – Živković, Falkenburg, Andersen.
    Náhradníci: Meul – Ligeon, de Sa, Braber, F. de Jong, Nemec, Joppen.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van den Berg, Cavlan – Thorsby, St. Juste, Thern – Slagveer, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Marzo, Bijker, Buijs, Kada, Zahovič, van den Boomen..
     
    Příjemný sobotní podvečer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Nizozemská Eredivisie má o tomto víkendu na programu své desáté kolo. My se společně zaměříme na duel Willemu II Tilburg s SC Heerenveenem. Úvodní výkop je naplánován na Koning Willem II Stadion v 18:30, a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    WILLEM II TILBURG
    Willem zatím nezažívá povedený vstup do sezóny. Po necelé třetině soutěže se nachází na šestnácté, tedy první sestupové pozici. Na svém kontě má pouze šest bodů. V případě dnešního vítězství by však Tilburg odsunul právě Heerenveen na sestupovou pozici!

    Poslední výhru zaznamenal Willem v nizozemském poháru, když uspěl na trávníku DOVO poměrem 3:0. Následovalo utkání s De Graafschapem, které skončilo po velmi zajímavém průběhu 2:2. Poslední domácí utkání odherál Willem proti Zwolle. V tomto zápase se domácí nedokázali prosadit, hosté ano, a tak Zwolle vyhrálo 1:0. V posledním utkání se Tilburg představil na trávníkku Groningenu, soupeře Liberce v základní skupině Evropské ligy. Favorit utkání se dostal do vedení již ve 24. minutě zásluhou Mahiho. V 85. minutě si však dal vlastní gól domácí Reijnen, a vypadalo to, že utkání skončí remízou. Minutu poté však poslal Groningen zpět do vedení Hoesen, který rozhodl o vítězství Groningenu!

    Domácí trenér Streppel se dnes bude muset obejít bez dvojice Ondaan – Bruno Andrade. Oba hráči jsou ve stavu zraněných. Zbytek kádru však bude připraven!
     
    SC HEERENVEEN
    Tradiční nizozemský klub tradičně obsazuje pozice v horní polovině tabulky. Momentálně se však Heerenveenu vůbec nedaří. Nachází se až na patnácté příčce, a na svém kontě má pouze sedm bodů. Pokud svěřenci trenéra Foppe de Haana dnes prohrají, spadnou se sestupové příčky!

    Heerenveenu se v poslední době výsledkově vůbec nedaří. Nejprve sice v domácím prostředí dokázal uhrát bezbrankovou remízu s Vitesse Arnhem, následně však prohrál na hřišti Heraclesu 2:0. Domácí celek tak potvrdil velmi dobrý vstup do nové sezóny! V posledním utkání však Heerenveen doma schytal debakl od Feyenoordu 2:5!

    Jan Havlovic

    Góly: 23. Živković, 73. Andersen – 50. Veerman, 78. Slagveer

    Karty:   84. D. Wuytens (WLM) – 31. van den Berg (HEE), 87. Veerman (HEE), 87. Cavlan (HEE)

    Nepremenená penalta: 88. S. Wuytens (WLM), mimo


    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Haemhouts (40. de Sa), S. Wuytens – Živković (75. Braber), Falkenburg (65. Nemec), Andersen.
    Náhradníci: Meul – Ligeon, de Sa, Braber, F. de Jong, Nemec, Joppen.

    SC Heerenveen: Mulder – van Anholt, Otigba, van den Berg, Cavlan – Thorsby, St. Juste, Thern (72. Marzo) – Slagveer, Veerman, Sam Larsson.
    Náhradníci: De Fockert – Marzo, Bijker, Buijs, Kada, Zahovič, van den Boomen.