Real Madrid – Granada 1:0 (kon.) | Valencia – Real Betis 0:0 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Sociedad – Espanyol 2:3 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:0 (0:0)
Granada CF
Sobota 19.09.2015, 16:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Real Madrid pod Rafaelom Benitez pripomína dobre fungujúcu mašinu, ktorá zvláda skvelo útočiť i brániť. Aj Real Madrid sa však presvedčil, že ani to mu nemusí stačiť k trom bodom vždy. Teraz proti nemu stojí ďalší namáhavý súper.

    Ak by ste sa spýtali hráčov Granady na miesto, kam naozaj neradi a len s veľkým sebazaprením jazdí, potom by vám možno odpovedali: Santiago Bernabéu. Keď sem totiž Granada zavítala naposledy, prežila tu nočnú moru. V Madride padlo desať gólov, z toho deväť do siete Granady! Vrchným katom sa stal portugalský fenomén Cristiano Ronaldo, ktorý riadil demoláciu Granady piatimi gólmi. Dva vtedy pridal Karim Benzema, raz sa trafil Gareth Bale a jeden gól si dala Granada sama.

    Real Madrid hral v strede týždňa v Lige Majstrov proti Shaktaru a okrem výhry pribudli na zoznam zranených až trojica hráčov. Bale si zranil ľavý lýtkový sval a bude pauzovať do polovičky Októbra. Varane striedal pre bolestí v holennej kostí, ale bolo to iba preventívne striedanie a proti Granade by mal hrať. Sergio Ramos, ktorý musel z ihriska po hodine. Dôvod vykĺbenie ramena. Napriek tomu to skúsený stopér berie s úsmevom, pretože na svojom twitterovom účte napísal: "Nech sa stane čokoľvek, vždy to beriem s úsmevom. Je to príležitosť vrátiť sa oveľa silnejší."

    So skvelým výkonom súhlasí aj mladík Isco, ktorý sa musel prispôsobiť novému rozostavenie a nové úlohu na ihrisku. Pomerne často je mu vytýkané, že neskóruje veľa gólov, čo si uvedomuje aj Isco. V rozhovore pre denník AS zmienil: "Viem, že na tomto musím pracovať. Je to niečo, čo chcem zlepšiť. Som ale nadmieru spokojný s tým, ako hrám, že dostávam dostatok šancí od trénera a som rád aj za svoju formu. Myslím, že som si zvykol na krajnej pozícii, takže teraz viac bránim. Tréner mi presne povedal, čo odo mňa očakáva a ja to plním. "


    Real Madrid – pravdepodobná zostava:
    Navas – Marcelo, Pepe, Nacho, Carvajal – Modrić, Casemiro – Isco, Kovačić, Ronaldo – Benzema

    Granada CF – pravdepodobná zostava:
    Andres – Biraghi, Lomban, Babin, Lopes – Perez, Krhin – Rochin, Ustaritz, Success – El-Arabi
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Marcelo, Varane, Pepe, Daniel Carvajal – Kroos, Modrić – Cristiano Ronaldo, Isco, Lucas Vázquez – Benzema
    Náhradníci: Kiko Casilla – Nacho, Casemiro, Kovačić, Arbeloa, Jesé, Cheryshev

    Granada CF: Andrés Fernández – Biraghi, Lombán, Doria, Miguel Lopes – Javi Márquez, Krhin – Edgar Méndez, Rubén Rochina, Success – El-Arabi
    Náhradníci: Kelava – Fran Rico, Babin, Robert Ibañez, López, Bifouma, Foulquier

    Rozhodca: Juan Martínez – Ángel Nevado, David Canales.
     
    Obidva tímy sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v tradičných bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči domáceho tímu, tí okamžite vyštartovali do prvého útoku v zápase, na dostrel brány sa ale nedostali.
     
    2
    Naopak, menšie problémy narobili napádajúci útočníci Granady Pepemu, ktorý musel vracať Navasovi. Ten rozohrával pod tlakom a aj preto lopta končí za postrannou čiarou.
     
    3
    Ani po pravej strane sa domácemu tímu nedarí dostať sa do útočnej časti ihriska, v strede ihriska postup domáceho tímu súper zatiaľ zastavuje.
     
    4
    Javi Márquez však tentoraz musel faulovať Benzemu a Real Madrid bude zahrávať prvý priamy kop v zápase. Treba však poznamenať, že je to pomerne ďaleko od brány.
     
    5
    Domácemu tímu sa nepodarilo udržať sa pred hranicou pokutového územia, následne sa však lopty zmocnil Modrić, ktorá si ju potiahol po pravej strane, podarilo sa mu odcentrovať pred bránu, tam mu ale chýbali spoluhráči.
     
    6
    Hráči Realu Madrid sa rýchlo dostali k lopte, Marcelov podarený center sa na zakončenie snažil zužitkovať Benzema, no bol v ofsajde.
     
    7
    Na opačnej strane sa na útočný výlet po pravom krídle vydal Success, proti dvojici brániacich hráčov však nemal šancu na úspech.
     
    8
    Veľká šanca pre Granadu! Biraghiho pozemnú prihrávku pred bránu chcel do brány v sklze zraziť Edgar Méndez, loptu ale minul. Následne sa do zakončenia takmer dostal El-Arabi, pred ním však obrana spoločne s Navasom situáciu krkolomne vyriešila a lopta len s veľkým šťastím neskončila v bráne.
     
    9
    Real Madrid okamžite vyštartoval do kontry, s cieľom taktiež si vypracovať nebezpečnú situáciu, súper priestor vo svojej šestnástke prehusťuje a ohrozenie brány zatiaľ nepripúšťa.
     
    10
    Po zisku lopty to Granada skúšala nakopávanou loptou na Successa, pass bol prisilný a skončil v rukaviciach Navasa.
     
    11
    Ďalšia neúspešná akcia Realu, plynie z nej aspoň prvý rohový kop v zápase, ktorý bude zahrávať Kroos.
     
    12
    Nacvičený signál domácim nevyšiel, Andrés Fernández zasahovať nemusel. Lopta sa po dlhom odkope nachádza v strede ihriska.
     
    13
    Pekná kombinácia domáceho tímu na pravej strane, Modrićov center bo zrazený na druhý rohový kop pre Real Madrid.
     
    14
    Na center z rohu ihriska si najvyššie vyskočil Pepe, jeho hlavička ale smerovala iba do priestoru kde stál pripravený Andrés Fernández.
     
    15
    Tempo nám po tejto akcii trošku upadlo, hra sa presťahovala najmä do okolia stredového kruhu.
     
    16
    Po faule hráča hostí zahrával domáci tím priamy kop. Ten hráči v podstate zahodili, naopak do protiútoku mohol vyštartovať Edgar Méndez, ten však stroskotal na obrane Realu.
     
    17
    Z ľavej strany si do šestnástky s loptou nabehol Ronaldo, po súboji s obrancom šiel k zemi a aj napriek jeho protestom pokutový kop nasledovať nebude.
     
    18
    Real Madrid to opäť hral na Ronalda, na spracovanie dlhej nakopávanej lopty mu chýbali len centimetre. Takto lopta končí mimo hracej plochy.
     
    19
    Domáci tím kombinoval na pravom krídle na malom priestore, po malej chybičke ale lopta končí za postrannou čiarou.
     
    20
    Veľká šanca na úvodný gól! Ronaldo inkasoval krásnu prihrávku do pokutového územia, z bezprostrednej vzdialenosti to však len napálil do Fernándeza. Isco následne odrazenú loptu do siete usmerniť nedokázal.
     
    21
    Hostia okamžite vyštartovali do protiútoku, po rýchlej akcii sa El-Arabimu podarilo prekonať Navasa, avšak gól pre ofsajd platiť nebude.
     
    22
    A Real Madrid mohol opäť viesť! Ronaldo z priameho kopu nepríjemne vypálil, Fernández iba vyrazil pred seba, kde sa k dorážke dostal Benzema. Aj jeho pokus bol zablokovaný na roh.
     
    23
    Z toho napokon nič nebolo, po malej chvíli si však situáciu hráči zopakujú. Nebezpečnú situáciu musel riešiť aj za cenu rohového kopu Biraghi.
     
    24
    Ďalší nacvičený signál z rohového kopu, tentoraz lopta letí vysoko nad bránu hostí.
     
    25
    Priamy kop mali k dispozícii aj hostia, pekný center Rochinu na Krhina dokázal hráč využiť na ohrozenie brány. Navas však stál na správnom mieste a loptu chytil.
     
    26
    Granada sa nebojí útočiť, dnes je síce vidieť, že kvalita je na domácej strane, minimálne v bojovnosti sa však hostia svojmu súperovi vyrovnajú.
     
    27
    Modrić pekne kolmicou vysunul Ronalda, ten ho naoplátku hľadal spätnou prihrávkou naslepo, Modrić jeho úmysel nepochopil a lopta sa k nemu nedostala.
     
    28
    Takmer rovnaké vysunutie Benzemu, ten z dobrej pozície nestrieľal, ale prihrával Iscovi. Prihrávku na poslednú chvíľu zastavil brániaci hráč.
     
    29
    Kroos na svojej polovici obral o loptu Márqueza, vyštartoval dopredu, no s prihrávkou otáľal príliš dlho a napokon o loptu prišiel.
     
    29
    Oba tímy sa teraz čudujú, prečo píšťalka rozhodcu ostala nemá. Hostia si myslia, že Kroosove obratie o loptu bolo za pomoci faulu, domáci hráči si následne pýtajú priamy kop za následný zákrok na Kroosa.
     
    30
    Andrés Fernández sa opäť musel poriadne obracať! Modrićove prudké zakončenie z hranice šestnástky dokázal iba vyraziť pred seba. Našťastie preňho následné zakončenie hlavou smerovalo nad.
     
    32
    Na opačnej strane sa cez dvojicu brániacich hráčov do pokutového územia podarilo predrať Successovi, po kontakte s hráčom v bielom šiel k zemi, ale ani tentoraz penalta nasledovať nebude.
     
    33
    Lopta tak skončila mimo a od brány bude rozohrávať Navas. Ten si počká, kým sa jeho spoluhráči správne rozostavia.
     
    34
    Granada stále zostáva aktívna, hráči si vymieňajú loptu pred hranicou pokutového územia, k strele sa zatiaľ neodhodlali.
     
    35
    Za potiahnutie za dres Marcela automaticky vidí žltú kartu Edgar Méndez.
     
    36
    To využili domáci hráči na založenie útoku, na letiacu loptu chcel zareagovať Benzema, dostal sa ale do kontaktu s protihráčom a rozhodca odpískal útočný faul.
     
    37
    Rýchlu akciu rozbehli hráči v čiernych dresoch, čoskoro ich ale zastavil postranný rozhodca, ktorý odmával ofsajd.
     
    38
    Hrá sa z jednej strany na druhú, tentoraz po rýchlom prechodu dopredu zakončoval Ronaldo do ľavej tyče, bolo to však taktiež z ofsajdu.
     
    39
    Krásnym zákrokom sa teraz predviedol Navas, ktorý zachránil svoj tím pred inkasovaným gólom! Po krásnom vysunutí Successa domáci gólman včas vybehol, hodil sa mu pod nohy a čistým zákrokom ho o loptu obral.
     
    40
    Hostia sa ešte držali na dostrel domácej brány, k strele sa však už nedostali, Navas už zasahovať nemusel.
     
    41
    Na opačnej strane si na center na Benzemu skúsene zbehol Fernández a loptu skryl vo svojich rukaviciach.
     
    42
    Ďalšia nevyužitá šanca! Isco sa k lopte dostal na pravej strane, z ťažkého uhla vypálil, no lopta len tesne minula vzdialenejšiu žrď.
     
    43
    Daniel Carvajal získal loptu v strede ihriska, dopredu sa mu ponáhľala hneď trojica hráčov, domáci hráč s prihrávkou zbytočne váhal a najlepší okamih premrhal.
     
    43
    Za nebezpečný zákrok na Krhina zozadu kartový trest neminie Isca.
     
    45
    Real Madrid sa pustil do jedného z posledných útokov v prvom polčase, prudký pass Benzema však zachytiť nedokázal a lopta skončila za čiarou.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Nadstavovať sa nebude ani jedna minúta a tak je prvý polčas bohatý na útočné akcie na oboch stranách za nami. Ani jednému z tímov sa nepodarilo skórovať, ak nerátame gól z ofsajdu El-Arabiho. Inak sme sledovali naozaj pekný súboj, ktorý bude pokračovať druhým polčasom, ktorý začne zhruba o 17:01.
     
    Oba tímy dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa môže začať, počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Fernández musel prvý raz v druhom polčase zasahovať, s ďalekonosnou strelou Ronalda však veľké problémy nemal.
     
    48
    Isco sa dostal až do pokutového územia súpera, prihrával spoluhráčovi, v poslednej chvíli bola lopta tečovaná a svojho adresáta nenašla.
     
    49
    Začiatok druhého polčasu sa nesie v pomalšom tempe ako záver toho prvého, vidíme či to hráči postupne vystupňujú.
     
    50
    Zatiaľ sa prevažne hrá v strednej časti ihriska, sledujeme aj zvýšenú opatrnosť na jednej či druhej strane.
     
    51
    Ronaldo pálil z prvej z rohu šestnástky, strela mu ale nesadla a vypálil veľmi nepresne.
     
    52
    Obrovská šanca pre Granadu! El-Arabi nasadil obrancovi jasličky, lopty sa zmocnil Success, ten však z ideálnej pozície trestuhodne páli nad.
     
    53
    Granada je čím ďalej aktívnejšia, hráči nepoľavujú no na gól to stále nestačí.
     
    55
    Real Madrid dal gól! Konečne sme sa dočkali prvého gólu zápasu, domáci tím získal priamy kop, ten hráči rozohrali narýchlo, Iscov ideálny center do brány hlavou usmernil KARIM BENZEMA.
    55. Karim BENZEMA - 1:0
     
    56
    Tak uvidíme ako sa s inkasovaným gólom vysporiadajú hostia, ktorí do tohto momentu úspešne odolávali veľkému favoritovi, ba naopak sami mohli ísť niekoľkokrát do vedenia.
     
    57
    Success vyštartoval dopredu s cieľom vyrovnať, jeho pozemný center takmer od rohovej zástavky úspešne zastavil Marcelo.
     
    58
    El-Arabi to následne skúsil sám cez stred ihriska, ani on úspešný nebol, dvojica hráčov mu bez väčších problémov loptu odobrala.
     
    59
    Kroos zahrával rohový kop z ľavej strany, na loptu si naskakoval Ronaldo. Fernández bol v strhu a jeho pokus hlavou bez väčších obtiaží chytil.
     
    60
    Success šiel k zemi na súperovej polovici, priamy kop z toho nebol, lopty sa ale zmocnil El-Arabi, ten si z ľavej strany robil lepšiu pozíciu na strelu dovtedy, pokiaľ ideálny čas na strelu nepremrhal a Navas jeho pokus zneškodnil.
     
    61
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Success, jeho miesto zaujme Robert Ibañez.
     
    62
    Strieda aj domáci tím, Kroosa na ihrisku vymení Kovačić.
     
    63
    Navas sa po poslednom zákroku bolestivo držal za členok, nevyzerá to však vážne v hre bude môcť pokračovať.
     
    64
    Pekná akcia Realu Madrid, ponad šestnástku súpera preletelo niekoľko nebezpečných prihrávok, aj vďaka menšiemu chaosu medzi hráčmi nebola ani jedna z nich usmernená na bránu.
     
    65
    Ronaldo následne nepríjemne vypálil spoza obrancu, lopta ešte pred brankárom podskočila, Fernández musel vyrážať na roh.
     
    66
    Opäť nebezpečná strela Ronalda, tomu to tam ale dnes nepadá. Fernández opäť len končekmi prstov jeho nebezpečnú strelu vytlačil na roh.
     
    66
    Tak napokon nie, podľa rozhodcu sa brankár lopty nedotkol a nasledovať bude odkop od brány.
     
    67
    Granada strieda po druhý raz v dnešnom zápase, z ihriska odchádza kapitán Rubén Rochina, opačným smerom vybieha Fran Rico.
     
    68
    Modrićov center z rohu ihriska jeho spoluhráči zužitkovať nedokázali, Ronaldo navyše pri spracovaní lopty zahral nechtiac rukou.
     
    69
    A ďalší rohový kop pre Real Madrid, ten ich mal už dnes k dispozícii neúrekom, no ani jeden z nich hráči nepretavili na gól.
     
    70
    Nestalo sa tak ani tentoraz, lopta skončila v náručí Fernándeza, ktorý sa s ďalšou rozohrávkou neponáhľa.
     
    71
    Javi Márquez za faul na svojej polovici ihriska na Benzemu vidí žltú kartu.
     
    72
    Prudká strela z priameho kopu stroskotala na múre tiel v čiernych dresoch. Lopta sa po následnom odkope nachádza v strednej časti ihriska.
     
    73
    Nasledovať bude ďalší priamy kop pre Real Madrid z podobnej pozície ako tomu bolo pred chvíľou, uvidíme čo Ronaldo vymyslí tentokrát.
     
    74
    Skončilo to obdobne, prudká delovka neprešla cez brániacich hráčov Granady.
     
    75
    El-Arabi bojoval o loptu na pravej strane, odcentrovať síce nedokázal, no vybojoval aspoň rohový kop.
     
    76
    Skóre sa po tejto štandardnej situácii nemení, domáci tím bezchybne bráni, strela z hranice šestnástky po rohovom kope až k brankárovi neprešla.
     
    77
    Tempo hry sa nám trošku zmiernilo, hrá sa prevažne v strednej časti ihriska, tam má miernu prevahu domáci tím.
     
    78
    Z ihriska odchádza strelec zatiaľ jediného gólu Benzema, na hrot putuje náhrada v podobe Čeryševa.
     
    79
    Granada strieda už posledný raz v zápase, zápas predčasne končí pre Edgara Méndeza, na zhruba 10 minút si zahrá López.
     
    80
    Čeryšev sa dostal do prvého súboja a hneď sa v ňom dopustil útočného faulu. Lopta pre Granadu.
     
    80
    Tentoraz sa nedovoleným zákrokom previnil Krhin, ktorý protihráča stiahol za dres.
     
    81
    Isco prenikol do šestnástky aj s loptou, tam sa dostal do kontaktu s protihráčom po ktorom šiel k zemi. Sám nemôže uveriť tomu, že nebude nasledovať penalta.
     
    82
    Marcelo potiahol ďalšiu akciu svojho tímu, Čeryšev posielal loptu pred bránu, tam ale úradovali hráči v čiernom.
     
    83
    Hráčom Granady očividne dochádzajú sily, domáci tím teraz jednoznačne kontroluje hru, zatláča súpera a ten sa namiesto vyrovnania musí sústrediť na obrannú hru.
     
    84
    Javi Márquez teraz kľudne mohol vidieť druhú žltú kartu, za potiahnutie za dres v strednej časti ihriska. Rozhodca sa však nad ním zmiloval a nevylúčil ho.
     
    85
    Striedajúci Čeryšev mohol definitívne rozhodnúť! Po centri z pravej strany sa presne zakončiť nepodarilo Ronaldovi, no lopta sa odrazila práve k striedajúcemu hráčovi, ktorý z dobrej pozície páli trestuhodne mimo.
     
    86
    Čeryšev sa po strele zrazil s brankárom hostí, ten sa drží za ruku a zo zeme sa príliš nezdvíha. Navyše Granada už vyčerpala všetky tri striedania.
     
    86
    Prerušenie hry využil domáci tréner na posledné striedanie, Isca na trávniku nahradí Casemiro.
     
    87
    Napokon to s Fernándezom nebude tak vážne, bude môcť pokračovať a dlhým odkopom posiela svojich hráčov do zúfalej snahy o vyrovnanie.
     
    88
    Ronaldo si nabiehal na kolmicu od spoluhráča až do pokutového územia, od lopty bol však odtlačený a až príliš ľahko šiel k zemi. Pokutový kop tak nasledovať nebude ani tentoraz.
     
    89
    Pepe zbytočne držal loptu na svojej polovici, pritom mohol v kľude prihrávať. O loptu tak prišiel a v snahe získať ju späť musel faulovať. Plynie z toho kartový trest a priamy kop z veľmi sľubnej pozície pre Granadu.
     
    90
    Hostia sa rozhodli pre priame ohrozenie brány, prudká strela sa ale cez blokujúcich hráčov až k bráne nedostala.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 4 minúty navyše.
     
    90+1
    Ronaldo rozbiehal akciu svojho tímu, Čeryševov center z pravého krídla obrana zrazila na roh.
     
    90+2
    Z toho napokon nič nebolo, pri lopte ale zostal Lucas Vázquez, ktorý nazbieral pri rohovej zástavke zopár cenných sekúnd.
     
    90+3
    Pri lopte sa síce nachádzajú hráči Granady, obrana Realu ich však drží ďaleko od svojej brány, hostia to musia riešiť iba nakopávanými loptami.
     
    90+4
    Tie im však nevychádzajú, domáca obrana výborne bráni tesný výsledok, súpera nepúšťa k strele, zdá sa, že si Real Madrid najtesnejší výsledok už postráži.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, víťazom dnešného zápasu sa stáva domáci favorit Real Madrid. Napriek tomu, že sme v dnešnom zápase videli množstvo gólových príležitostí sa zápas skončil najtesnejším možným výsledkom. O jediný gól stretnutia sa postaral v 55. minúte Benzema. Granada dnes hrala naozaj výborne, svojmu súperovi bola počas celého zápasu vyrovnaným tímom, no ani to na bodový zisk dnes nestačilo.

    Po dnešnom dni Real Madrid v tabuľke poskočí na prvé miesto pred Barcelonu, no tú ešte čaká zajtrajší súboj proti Levante. Naopak Granada zatiaľ zotrvá na 11. mieste tabuľky.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:58:29)

    Andrej Marienka

    Góly: 55. Benzema

    Karty:   43. Isco (REA), 89. Pepe (REA) – 35. Méndez (GRN), 71. J. Márquez (GRN), 80. Krhin (GRN)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:15.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo (C) – Modrić, Kroos (62. Kovačić) – L. Vázquez, Isco (86. Casemiro), Ronaldo – Benzema (78. Čeryšev).
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, Casemiro, Kovačić, Arbeloa, Jesé, Čeryšev.

    Granada CF: Andrés Fernández – Miguel Lopes, M. Dória, Lombán, Biraghi – Krhin, J. Márquez – Success (61. R. Ibáñez), Rochina (67. F. Rico), Méndez (79. N. F. López) – El Arabi (C).
    Náhradníci: Kelava – F. Rico, Babin, R. Ibáñez, N. F. López, Bifouma, Foulquier.

    Rozhodca: Juan Martínez – Ángel Nevado, David Canales