Třinec – Vlašim 2:0 (kon.) | Sokolov – Znojmo 1:0 (kon.) | Táborsko – Vyšehrad 2:1 (kon.)
Karviná – Č. Budějovice 5:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
2:0 (1:0)
FC Graffin Vlašim
cz Sobota 19.09.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ) • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Dobrý den, všem fotbalovým příznivkyním a příznivcům přeji příjemné sobotní dopoledne z Třince! Vítejte při sledování textového online přenosu ze sedmého kola Fotbalové národní ligy. Sedmé kolo bylo rozehráno včera v Ústí nad Labem a dnes pokračuje dalšími čtyřmi zápasy. Dva z nich se hrají již před polednem, v našem přenosu se detailně zaměříme na utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Graffin Vlašim.

    Třinec nerozjel novou sezonu špatně a drží se v klidném středu tabulky, kde by se chtěl v pohodě vyhnout záchraně. To Vlašim v úvodních šesti soubojích nevyhrála, třikrát se jí povedlo alespoň uhrát remízu. Slezané po domácí ztrátě s Vyšehradem zvítězili v Opavě, Vlašim zase na domácí půdě remizovala se silnou Karvinou. Na stadionu Rudolfa Labaje očekáváme vyrovnané utkání bez favorita a začínáme v 10:15. Uspějí domácí, nebo si Graffin připíše první vítězství? Pokud nebudete na stadionu, jste srdečně zváni ke sledování přenosu, jímž vás provede Ondřej Zoubek.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    7. místo, 8 bodů, skóre 12:11


    Třinci se minulý ročník ve Fotbalové národní lize nepodařil a výsledkem bylo 13. místo. Hlavně díky jarní nemohoucnosti Mostu se však Slezané nakonec celkem v pohodě v zachránili. V aktuální sezoně by však pod Javorovým chtěli atakovat umístění v první polovině tabulky. V léte došlo v Třinci k výměně trenéra. Marka Kalivodu, jenž odstoupil na vlastní žádost, vystřídal Radim Nečas. A docela značné zemětřesení otřáslo hráčskou kabinou. Nové mužstvo začalo druhou ligu výhrou a remízou, pak ovšem následovaly dvě porážky a jen plichta v domácím duelu s Vyšehradem. Naposled ovšem Třinečtí přivezli z horké půdy v Opavě tři body za těsné vítězství. To by je mohlo do souboje s Vlašimí povzbudit.

    Poslední tři ligová utkání Třince

    Pátek 21. srpna, 19:00, 4. kolo, Znojmo:
    1.SC Znojmo FK – FK Fotbal Třinec 5:2 (1:2)
    Branky: 32. Šumbera, 58. Šamánek, 65. Šumbera, 69. Žondra, 81. Njire (pen.) – 25. Teplý, 34. Málek.
    Neproměněná penalta: 17. Mozol (TRI).
    Diváci: 1673 (64 % celkové kapacity).

    Sobota 5. září, 10:15, 5. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FK Slavoj Vyšehrad 3:3 (0:1)
    Branky: 63. Malcharek (pen.), 74. Dedič, 83. Černý – 5. Blažek, 68. Smolák, 90. Kučera.
    Diváci: 352 (18 % celkové kapacity).

    Sobota 12. září, 18:00, 6. kolo, Opava:
    Slezský FC Opava – FK Fotbal Třinec 1:2 (0:1)
    Branky: 78. Jurečka – 41. Teplý, 77. Teplý.
    Diváci: 1759 (23 % celkové kapacity).
    TRI: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Janoščín – Salachna – Malcharek (80. Málek), Bedecs, Mozol, Teplý (87. M. Čelůstka) – Dedič.
    Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Brych – Joukl, Málek, Knötig, Tomeček, M. Čelůstka, Černý.

    Nejlepšími střelcemi třineckých hutníků jsou se třemi brankami útočník Jakub Teplý, jenž je v Třinci na hostování z Jihlavy, a záložník Pavel Malcharek. Teplý se prosadil poprvé ve Znojmě, ale hlavně dvěma góly rozhodl poslední utkání v Opavě. Druhý jmenovaný nasázel dva góly rezervě olomoucké Sigmy a vstřelil gól také Vyšehradu. Je zajímavé, že dva ze tří zásahů zaznamenal Malcharek z penalty. Na třetím místě je se dvěma trefami René Dedič. Plný počet minut má zatím na svém kontě zkušený gólman Lukáš Paleček, jenž v Pardubicích vychytal také jedno čisté konto. Ostatní brankáři v Třinci na šanci čekají.
     
    FC GRAFFIN VLAŠIM
    12. místo, 3 body, skóre 5:10


    Vlašim je od roku 2009 stabilním účastníkem druhé nejvyšší soutěže a nikdy neměla větší starosti se záchranou. V uplynulém ročníku skončil Graffin desátý a o tři příčky vylepšil umístění z roku 2014. Na postu trenéra zůstal zkušený matador Vlastimil Petržela, který už ve své trenérské kariéře zažil působení v Petrohradu nebo v Ázerbájdžánu. Během letního přestupového období zamířila do Vlašimi tradičně skupina sparťanů na hostování, jenže Graffin kromě toho přišel o brankáře Fendricha a nadějného beka Simerského. Středočeši zahájili nový ročník mezi druholigisty slibnou remízou s Českými Budějovicemi. Problém je však v zápasech venku, odkud Vlašim ještě nepřivezla ani bod. Doma pak remizovala také se silným Sokolovem a Karvinou.

    Poslední tři ligová utkání Vlašimi

    Pátek 21. srpna, 17:30, 4. kolo, Vlašim:
    FC Graffin Vlašim – FK Baník Sokolov 1:1 (1:0)
    Branky: 28. Průcha – 84. Kosak.
    Červená karta: 85. Nový (VLA).
    Diváci: 492 (41 % celkové kapacity).

    Pátek 4. září, 18:00, 5. kolo, Ústí nad Labem:
    FK Ústí nad Labem – FC Graffin Vlašim 3:0 (2:0)
    Branky: 3. Smola, 36. Zeman, 60. Martykán.
    Diváci: 1185 (30 % celkové kapacity).

    Sobota 12. září, 17:00, 6. kolo, Vlašim:
    FC Graffin Vlašim – MFK OKD Karviná 0:0
    Diváci: 505 (42 % celkové kapacity).
    VLA: V. Budínský – Breda, Štochl, Toml, Nový – Reiter (46. Kučera), Tarczal (C), Vebr, Průcha – Jícha (65. Matějka), Nečas (75. Hronek).
    Trenér: Vlastimil Petržela.
    Náhradníci: Vorel – Vondra, Kučera, Matějka, Hašek, Janda, Hronek.

    Nejlepším střelcem Vlašimi je se dvěma přesnými zásahy Petr Hronek, záložník, který je ve Vlašimi na hostování z pražské Sparty. Hronek se prosadil v Opavě a v Praze proti Vyšehradu. Další tři hráči, Ladislav Janda, Martin Nový a Ondřej Průcha, nastříleli po jedné brance. Produktivita Graffinu je však žalostná, protože v šesti kolech zaznamenal pouze pět gólů. Čtyři ze šesti ligových duelů odchytal Slovák Viktor Budínský, jenž je v klunu od února. Budínský vychytal naposled proti Karviné první nulu, dvě utkání ještě stihl odchytat druhý brankář Vojtěch Vorel, reprezentant do 21 let.
     
    ABSENCE

    Ani jeden z týmů netrápí žádná marodka a k utkání by měli být připraveni všichni fotbalisté.

    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Třinec odehrál s Vlašimí od jejího postupu do Fotbalové národní ligy v roce 2009 celkem deset utkání. Zvítězil jen dvakrát, dále se zrodily dvě remízy, Graffin slavil zisk tří bodů hned v šesti případech. V posledních letech se potom Vlašimi na Slezany daří, jelikož vyhráli všech pět z posledních pěti vzájemných zápasů a neprohráli s Třincem od března 2011. Pojďme se podívat na poslední dva vzájemné duely.

    Pátek 24. dubna 2015, 17:00, 24. kolo, Třinec:
    FK Fotbal Třinec – FC Graffin Vlašim 0:1 (0:1)
    Branka: 9. Kučera.
    Diváci: 321 (16 % celkové kapacity).

    Sobota 11. října 2014, 16:00, 10. kolo, Vlašim:
    FC Graffin Vlašim – FK Fotbal Třinec 3:2 (1:0)
    Branky: 19. Jakubov, 56. Janda, 83. Barák – 54. Velner, 90. Gomola.
    Diváci: 585 (49 % celkové kapacity).

    ROZHODČÍ

    Hlavním arbitrem utkání bude pan Pavel Orel, mladý, šestadvacetiletý rozhodčí. Na čarách budou působit zkušenější pánové David Hock a Valter Boček. Delegátem utkání bude pan Jaroslav Kubíček.

    ŘEKLI PŘED ZÁPASEM

    Vlastimil Petržela (trenér, VLA): „Máme sice málo bodů, ale jinak je situace normální. Panice rozhodně nepropadáme, protože vím, že náš tým rozhodně není na padáka. Potřebujeme jedno vítězství, aby se tým zvedl. Nejvíce nás trápí koncovka. Kromě posledního utkání s Karvinou jsme si vypracovali dostatek šancí, ale bohužel je neproměnili. Na zápas jedeme den předem, což vidím jako pozitivum. Domácím tým je hodně nevyzpytatelný, ale my jedeme pro úspěch, kterým by měly být tři body.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Vlašimí, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #TRIvVLA a #FNLiga.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Janoščín – Bedecs – Malcharek, Salachna, Mozol, Teplý – Dedič. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Bruk – Joukl, Málek, Knötig, Tomeček, Čelůstka, Černý.

    FC Graffin Vlašim: Budínský – Breda, Toml, Štochl, Nový – Vebr – Nečas, Tarczal (C), Hronek, Průcha – Jícha. Trenér: Vlastimil Petržela.
    Náhradníci: Vorel – Brejcha, Vondra, Kučera, Hašek, Janda.

    Rozhodčí: Pavel Orel – David Hock, Valter Boček.
     
    Třinecký trenér Nečas byl s výkonem svého týmu v Opavě natolik spokojený, že v základní sestavě neudělal ani jednu změnu. Jedinou rošádu provedl na postu náhradního gólmana, kde Lukáše Brycha pro zápas s Vlašimí nahrazuje Václav Bruk. Jasnou jedničkou však i nadále zůstává Lukáš Paleček. Podruhé se třineckému publiku v ligovém zápase představí Lukáš Salachna, těšit se můžeme také na střelce dvou branek z Opavy, Jakuba Teplého.
     
    Ani vlašimský kouč Petržela do své sestavy ze zápasu proti Karviné příliš nesahal. V základní jedenáctce akorát Rudolfa Reitera, jenž na soupisce úplně chybí, vystřídal Petr Hronek. V Třinci si jistě nezahraje ani Tomáš Matějka, který před týdnem začínal mezi náhradníky. Na lavičce ho nahrazuje Ondřej Brejcha. Není bez zajímavosti, že v základní sestavě Graffinu najdeme dvacetiletého Jakuba Nečase a ještě o rok mladšího Martina Tomla.
     
    Do zahájení utkání zbývá zhruba půlhodinka a obě mužstva již zahájila finální rozcvičku. Na ochozech jsou zatím pouze desítky příznivců, počasí je dnes fotbalovější spíše pro samotné fotbalisty než pro fanoušky. Ale taková zima, aby zůstávali doma, zase není.
     
    S krátkým zpožděním přicházejí na hřiště fotbalisté s trojicí rozhodčích. Třinec se představí kompletně v bílé barvě, Vlašim zvolila k bílým trenýrkám modré dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarali domácí fotbalisté a hned přišli s nákopem na vysokého útočníka Dediče. Vlašim se ubránila, pak její útok přibrzdil nepovedenou kličkou Hronek.
     
    2
    Hronek s Novým po vhazování u rohového praporku vykombinovali ze hry třinecké obránce, jenomže centr prvně jmenovaného poté skončil v boční síti.
     
    3
    Mozol vybojoval v souboji s Vebrem první rohový kop, který rozehrál nakrátko s Janoščínem. S centrem Janoščína si Vlašim bez obtíží poradila.
     
    4
    Po faulu na Teplého rozehrávali Třinečtí standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů. Mozolovi se centr nepodařil a balon zamířil přímo do rukou Budínského.
     
    5
    Hronek nenavázal na úspěšnou práci Tarczala uprostřed hřiště a Graffinu nevyšel ani další útok. Před rozběhnutým Průchou byl u míče dříve Paleček.
     
    6
    Jícha posunul za půlkou hlavou balon na Nečase, který by, nebýt ofsajdu, postupoval sám na branku. Na opačné straně nastřelil Janoščín jen některého z obránců.
     
    7
    Mozolův centr Vlašim v pohodě odvrátila a sama zamířila do rychlého brejku. Vomáčka však ukázkovým skluzem Hronka zastavil, ještě o něj odrazil míč do zámezí a vybojoval tak autové vhazování pro Třinec.
     
    8
    Na útočné polovině je ze začátku zápasu častěji Třinec, ale nemůže se srovnat s předfinální fází. Vlašim zatím hraje spíše na rychlé protiútoky.
     
    9
    Nový se na polovině hřiště octl pod tlakem, a tak zvolil jen nákop dopředu. Svou přednost, a sice hru hlavou, však ukázal Hloch.
     
    10
    Malcharek prodloužil Velnerův odkop na Dediče, od kterého se balon odrazil do zámezí. Týmy Vlašimi a Třince poté v krátkém časovém sledu přišly na půlce o balon.
     
    11
    Teplý ještě stihl na hřišti dlouhý pas Bedecse a přihrál pod sebe Janoščínovi. Jeho nebezpečný centr odvrátil hlavou raději na roh Vebr.
     
    12
    Mozol s Malcharkem se pokusili o domluvený signál. Malcharek měl Mozolem nakopnutý míč vrátit exekutorovi rohu ke střele. To ovšem nevyšlo, brejk Vlašimi hasil skluzem Salachna.
     
    13
    Proti nákopu Budínského zkušeně vystoupil Vomáčka a rozehrál. Salachnova přihrávka do běhu Teplému byla na třineckého útočníka příliš dlouhá.
     
    14
    Nový vhazoval na obranné polovině a následně zvolil pouze odkop na útočníky. Janoščín přehlavičkoval Nečase, k jeho smůle ale balon zamířil přímo k Budínskému.
     
    15
    Graffin se ze středu hřiště krátkými přihrávkami sám vyhnal až na vlastní polovinu a dostal se pod tlak. Štochl pak přihrál nepřesně Tomlovi, a je z toho třinecké vhazování.
     
    16
    Zkrat Budínského mohl znamenat třinecké vedení! Vlašimský brankář vyhodil balon přímo na Teplého, jemuž však míč při prvním doteku odskočil a Budínský ve skluzu svou hrubku napravil!
     
    17
    Na Třinci je vidět větší snaha o útočení, zatím však bez efektivního účinku. Salachna si nezpracoval Mozolovu přihrávku, Vomáčka na druhé straně ubránil Nečase.
     
    18
    Vomáčka z otočky odkopával přímo do běhu Malcharkovi, který pořádně prohnal Nového. Vlašimský bek pak střelu z úhlu v podání třineckého záložníka srazil na rohový kop.
     
    19
    Janoščín levačkou kroutil balon přímo do chumlu hráčů na brankové čáře. Budínský si vyběhl a balon vyboxoval. Útok Třince ale stále trvá.
     
    20
    Něco podobného jako Vomáčka, akorát v menším měřítku, předvedl také Nečas. Z otočky přihrával do běhu Hronkovi, u míče byl včas gólman Paleček.
     
    21
    Janoščín se v ostrém souboji na půli hřiště střetl s Bredou a oba hráče to pořádně zabolelo. Faul se nepískal, Třinec bude vhazovat.
     
    22
    Velner ve skluzu zastavil Průchu, a byl z toho roh pro Vlašim. Nového přetažený centr Paleček vyrazil a srazil se při tom s útočníky Vlašimi. Pískán faul na třineckého brankáře.
     
    23
    Středočeši se osmělují a častěji teď podnikají útočné výpady. Průchu zastavil Salachna, jenže Velner vhazuje o chvilku později z vlastní poloviny.
     
    25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Povedená útočná akce znamená první branku utkání! Dedič zahájil celou kombinaci přihrávkou na Janoščína, který přinesl klíčový prvek v podobě průnikové přihrávky na PAVLA MALCHARKA! Ten si na hraně ofsajdu zpracoval balon, unikl po pravé straně a přízemní střelou kolem noh bezpečně prostřelil Budínského – 1:0!
     
    25
    Nečas získal balon na polovině hřiště a okamžitě chtěl vysílat do běhu svého spoluhráče. To by ovšem musel přihrát přesněji.
     
    26
    Vomáčkův nákop sklepl Mozol na Dediče, který se octl sám před Budínským! Ještě přihrával doleva na Teplého, jehož ve skluzu připravil o jistý gól Toml!
     
    27
    Třinec měl obrovskou šanci na navýšení náskoku, Teplý si v souboji s Tomlem přivodil nějaké zranění a je odváděn za postranní čáru.
     
    28
    Tarczalova myšlenka přihrávky na rozběhnutého Bredu nebyla vůbec špatná, jenže provedení výrazně pokulhávalo. Balon dolétl až k Palečkovi.
     
    29
    Napodruhé už to Tarczalovi vyšlo, Bredův centr ovšem odvrátil Hloch. Teplý se mezitím vrátil do hry a u rohového praporku se zapojuje do boje o míč.
     
    30
    Nečas uklouzl na kluzkém terénu a odpadl tak ze souboje s Janoščínem. Třinec vypadá po vstřelené brance ve větší herní pohodě.
     
    31
    Velner se šikovně protáhl mezi obránci Vlašimi na pravém křídle, pak jeho centr mířící do branky stáhl ze vzduchu Budínský. Na opačné straně bude dvojice Nečas – Nový rozehrávat roh.
     
    32
    Rozehráli krátkou přihrávkou na Tarczala a vlašimský kapitán centroval míč před Palečka. Třinecký gólman vyběhl a vyboxováním míče nedovolil v dobré pozici hlavičkovat Jíchovi.
     
    33
    Mozol se na levé straně hřiště promanévroval až k nebezpečnému centru. Mířil na vzdálenější tyč, hlavou však odvrátil Nový.
     
    34
    Tarczal se šikovně zbavil bránících hráčů, pak ale míč pouze odevzdal Vomáčkovi. Tomlova přihrávka zahnala Bredu až do zámezí.
     
    35
    Bedecsova přihrávka na Malcharka nebyla z nejpřesnějších, Malcharek musel do skluzu, balon nestihl, a navíc vytrhl pořádný kus trávníku.
     
    36
    Průcha unikal Velnerovi po levé straně a třinecký obránce sáhl k nedovolenému zákroku. Nového nebezpečně vzhlížející centr odvrátil hlavou Vomáčka.
     
    37
    Vlašimský útok poté definitivně uťal jistým zákrokem gólman Paleček. Malcharkovu přihrávku zase sebral před Mozolem vybíhající Budínský.
     
    38
    Hronkův přetažený centr ještě stihl na hrací ploše Průcha a rychle cpal míč před Palečka. Vomáčka zahrál ve skluzu na rohový kop.
     
    39
    Dedič odvrátil Nového centr, každopádně se teď Třinec ocitá pod mírným tlakem Graffinu. Alespoň se mu podařilo vyhnat Středočechy s míčem na jejich polovinu.
     
    39
    Jícha sklepl na hranici šestnáctky balon volnému Štochlovi, jehož přízemní rána se odrazila od pravé Palečkovy tyče! Po centru Průcha hlavičkoval v ještě větší šanci nad branku Hronek, ale ten už byl stejně v ofsajdu.
     
    40
    Třinečtí se v posledních minutách zatáhli a s míčem hraje častěji Vlašim. To se nelíbí kapitánovi Vomáčkovi, který dal svým kolegům v obraně co proto.
     
    41
    Vomáčka s rozehrávkou přímého kopu z poloviny hřiště nikterak nespěchal. Nakonec nakopl míč na levou stranu, kde vlašimského beka fauloval Dedič.
     
    42
    Ještě před koncem prvního poločasu Vlašim poprvé střídá. Ze hřiště byl stažen Jakub Nečas, nastoupil Ladislav Janda. Možná stojí za střídáním zdravotní problémy Nečase, to ovšem nemůžu tvrdit s jistotou.
     
    43
    První půle odpočítává své poslední minuty a Třinec je stále pod mírným tlakem Graffinu. Balon Slezané neudrželi ani po vhazování Velnera.
     
    44
    Bredův přízemní centr zprava protáhl Janda nechtíc na Hronka, po jehož zásahu by ještě teoreticky mohl střílet Průcha. Ten ovšem takový vývin situace nečekal a pro míč si došel Paleček.
     
    45
    Po nedovoleném zákroku na Dediče rozehrávali domácí přímý kop zpoza šestnáctky. Mozolovi se centr nepovedl, od Hlocha zamířil balon na hranici vápna mezi Hronka a Bedecse. Klasický šprajc posoudil rozhodčí jako další faul na třineckého hráče.
     
    45+1
    Mozol balon přeběhl a Malcharkův oblouček zastavila zeď. To je pro první poločas všechno.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:22.
     
    První poločas duelu mezi Třincem a Vlašimí máme za sebou a sledujeme nadstandardní utkání na poměry Fotbalové národní ligy. O něco aktivněji začali Slezané a první branku mohli zaznamenat po šestnácti minutách. Budínský rozehrál balon chybně přímo na Teplého, kterému ovšem nevyšlo zpracování a bylo po šanci. Za dalších osm minut už se domácí radovali. Janoščínova přihrávka do ulice našla Malcharka, a ten přízemní střelou okolo Budínského poslal Třinec do vedení.

    Třinečtí byli po vstřelené brance v herní pohodě a po dvou minutách mohli vedení navýšit. Mozol sklepl Vomáčkův nákop na Dediče, ten ještě přihrával před odkrytou bránu Teplému, jemuž ovšem výborným skluzem sebral jistý gól Toml. V dalším průběhu poločasu převzala iniciativu hry Vlašim. Největší šanci si Středočeši vypracovali pět minut před koncem poločasu. Štochlova střela po zemi orazítkovala tyč Palečkovy branky, Hronkovi byl v další slibné příležitosti odpískán ofsajd. Do druhé půle zůstává vše otevřené.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Také druhý poločas začal s několikaminutovým zpožděním, ale už se hraje. Bedecsovi byl hned po několika sekundách odpískán faul na Hronka.
     
    47
    Oba týmy hrají beze změn v sestavě. Hronek o chvilku později pro změnu fauloval Bedecse. Toml pak mnohem blíže Budínského brance nedovoleně zastavil Dediče.
     
    47
    Mozolův nadýchaný oblouček do vápna nalezl volného Vomáčku, který se musel po míči trochu natahovat. Nakonec zvládl zakončit hlavou, ale Budínský byl připraven.
     
    48
    Útok Vlašimi byl přerušen ofsajdem, ve kterém se octl Průcha. Hostující hráči vehementně protestovali, samozřejmě jim to ale nebylo k ničemu.
     
    49
    Štochl si tělem dobře pohlídal cestu míče do zámezí před Dedičem, avšak po vhazování Vlašim o balon znovu přišla.
     
    50
    Teplý ještě zastihl nepřesnou Bedecsovu přihrávku ve hře, ale ve skluzu nepřihrál dobře na Mozola. Balon putuje až k brankáři Budínskému.
     
    51
    Janoščín šikovně pronikl po levé straně, ale ještě před centrem ho o balon připravili obránci Vlašimi. Salachnu fauloval na své obranné půlce Hronek.
     
    52
    Mozol rozehrál do křídla a do běhu Janoščínovi. Jenže ho zahnal do hodně nevýhodné pozice, kde byl pod tlakem Tarczala a odcentroval nepřesně.
     
    53
    Salachna se dostal k odraženému míči a rozehrál na Malcharka. Ten udělal mezi Vlašimskými pár kliček a došel si pro další faul od Hronka.
     
    54
    Standardní situaci rozehrál Janoščín, avšak jeho centr se ukázal jako příliš krátký a nízký. Salachna zahrál na obranné polovině jen do zámezí, útočí Graffin.
     
    55
    Rohový kop Vlašimi rozehrál vysoký centrem Nový. Jícha sklepl míč hlavou na Bredu, jehož slabé zakončení, taky hlavou, zachytil Paleček.
     
    56
    Nový fauloval Malcharka a na hráčích hostí jsou znát známky frustrace kvůli častým faulům. Balon uvede do hry opět Janoščín.
     
    57
    Tentokrát už měl Janoščínův centr ty správné parametry a Dedičova hlavička pořádně protáhla Budínského! Ten nakonec zvládl vyrazit na roh.
     
    58
    Mozolův centr vyboxoval Budínský rovnou do protiútoku Středočechů. Jandu zastavil na půlce za cenu autového vhazování pro Vlašim Velner.
     
    59
    Teplý se snažil zahrát na housle Jandovi. Nepovedlo se, načas o míč přišel, aby jej zase o chvilku později vybojoval zpět a rozehrál na spoluhráče.
     
    60
    Mozol šel do souboje s Vebrem šlapákem a po zásluze mu byl odpískán faul. Vlašim rozehrávala bleskově po levé straně, Průcha odcentroval před branku na Jíchu, který ve vyložené šanci promáchl!
     
    61
    Poprvé v zápase střídají také Slezané. Hřiště opustil levý obránce Jiří Janoščín, který odehrál povedené utkání. Na jeho místo nastupuje Tomáš Knötig.
     
    62
    Knötig se ihned zapojil do hry, když odehrál přetažený centr na Jandu hlavou na rohový kop. S rohem Nového si třinecká defenziva v klidu poradila.
     
    63
    Tarczal si čistě odstavil Mozola a Vlašim pokračovala s míčem ve středovém kruhu. Poté už přišel Bedecsův faul na Průchu.
     
    64
    Breda už nestihl balon na hrací ploše, a navíc byl tvrdě dohrán Hlochem. O to více to vlašimského obránce bolí, když od své brány rozehrává Paleček.
     
    65
    Petr Breda (VLA) je rovněž první karetním hříšníkem dnešního utkání. Teplý si Bredu pohotově obhodil a vlašimský obránce ho nelítostně skosil k zemi.
     
    66
    Mozolův vysoký centr si na hranici šestnáctky na hruď zpracoval Dedič, pak ale přihrávkou pořádně prohnal Hlocha. Tne sice balon stihl, jenomže neodcentroval přesně.
     
    67
    Paleček si lehl na zem a schoval balon odcentrovaný Tarczalem. Malcharek na půlce fauloval Hronka, Vlašim má výhodu a pokračuje v útoku.
     
    68
    Toml našel exkluzivní přihrávkou středem hřiště Jíchu, který se octl sám před Palečkem. Avšak o balon ho čistým skluzem připravil pozorný Vomáčka ještě před zakončením, a navíc byl v ofsajdu.
     
    69
    Hloch si ukázkově odstavil Hronka, aby si pro míč mohl dojít Paleček. Hra je v posledních momentech vyrovnaná, dopředu se logicky tlačí více hosté.
     
    70
    Jícha byl znovu jen v postavení mimo hru a nemohl zakončovat. Ze hry odchází střelec jediné branky Pavel Malcharek, v třinecké jedenáctce ho zastoupí Jaroslav Málek.
     
    71
    Tomlovu přihrávku zastavili třinečtí obránci, oblouček do běhu Teplému od Mozola byl příliš razantní a prvně jmenovaný neměl šanci balon stihnout.
     
    72
    Teplý si narazil balon s Mozolem, v nadějné situaci ho zastavil ofsajd. Střídá také Vlašim. Jana Jíchu nahrazuje na trávníku Adam Kučera.
     
    73
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí odskakuje po hrubce ve vlašimské obraně do dvoubrankového vedení! Vebr s Tomlem si dávali přednost a nikdo z nich odražený balon neodehrál. Toho využil LUKÁŠ SALACHNA, prostrčil si míč okolo Tomla a střelou doprostřed brány překonal ležícího Budínského – 2:0!
     
    74
    Pro Salachnu je to vůbec první branka v třineckém dresu, a rovnou takto důležitá. Vlašim to teď bude mít s případným ziskem bodů hodně těžké.
     
    75
    Jandův prudký centr se od Hlocha odrazil na rohový kop. Od rohového praporku rozehrával Kučera, v těžké pozici zvládl nebezpečí odvrátit Knötig.
     
    76
    Blaničtí rytíři se o chvilku později dostali k rohu z druhé strany. Rozehrávat bude Nový, ještě předtím řeší rozhodčí něco s vlašimskou střídačkou.
     
    77
    Nový kroutil rohový kop přímo na Palečkovu branku, sudí však viděl útočný faul Graffinu a hru přerušil. Od vlastní branky rozehrává Paleček.
     
    78
    Vlašim střídá potřetí a naposled v tomto zápase. Trenér Petržela stahuje ze hry zkušeného Lukáše Vebra, jehož nahradí pro závěrečné minuty Martin Hašek.
     
    79
    Bedecsovi se nepodařil odkop a centrovat do vápna tak mohl Nový. Kučera otřel své zakončení o Hlocha a vyžadoval si penaltu. Rozhodčí odpískal jen rohový kop.
     
    80
    Vlašim si ani teď nedala pozor a znovu jí byl odpískán útočný faul na brankáře Palečka. Po delší době mají balon pod kontrolou domácí, Salachna přihrává dozadu na Vomáčku.
     
    81
    Velner nedovoleně zastavil Průchu na polovině hřiště. V dnešním duelu sice je k vidění mnoho menších faulů, zatím byla ale udělena jen jedna žlutá karta.
     
    82
    Málek vybojoval balon u postranní čáry, pak ovšem přihrál Dedičovi jen do ofsajdu. Adam Kučera (VLA) vidí žlutou kartu za řeči vůči rozhodčímu. Jako bych to s těmi kartami zakřikl.
     
    83
    Hloch měl ve vlastní šestnáctce tolik času, že si mohl Kučerův přízemní centr dokonce zpracovat a v klidu odkopnout.
     
    84
    Nového nepříjemný centr mířil na zadní tyč k nabíhajícímu Jandovi, kterého ovšem zvládl ubránit Knötig, a balon prošel až do zámezí.
     
    85
    Dnešnímu utkání přihlíží 470 diváků. Ti teď sledovali nepřesnou Bedecsovu přihrávku, po které Třinec ztratil balon a musí zpět do obrany.
     
    86
    Mozolova přihrávka na Dediče byla v pořádku, ale slovenského útočníka ve službách Třince předběhl bránící Štochl.
     
    87
    Palečkovi se nepovedla rozehrávka od branky a zahnal Knötiga do těžké pozice na postranní čáře. Knötig balon na hřišti neudržel.
     
    88
    Třinecký brankář menší zaváhání vzápětí napravil, když s přehledem pokryl Jandův centr. Vlašim ještě spěchá dopředu a snaží se s výsledkem něco udělat.
     
    89
    Hloch nakopl balon na útočnou polovinu Třince, kde se také domácí snaží držet čas. Kombinují zatím okolo středového kruhu.
     
    90
    Velmi sportovní gesto předvedl Teplý, když přiznal, že tečoval Bredův centr do zámezí. Graffin na základě toho rozehrává rohový kop.
     
    90+1
    Kučerův centr byl příliš dlouhý a hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu. Třinečtí se navíc chystají střídat. Kdoví, jestli to vůbec stihnou.
     
    90+1
    Oficiálně to Třinečtí ještě stihli, ale Petr Joukl, příchozí hráč, si možná ani nekopne do míče. Na hřišti nahradí na poslední sekundy Jakuba Teplého.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Třinec ve druhém poločase náskok ještě zdvojnásobil a získal tři body. Druhá půle se dlouho odehrávala v klidných notách. Po dvanácti minutách přinesl trochu vzruchu Janoščínův centr a hlavička Dediče, kterou Budínský vytáhl na roh. Největší šanci Graffinu na vyrovnání spálil po hodině hry Jícha, když vůbec netrefil balon po Průchově centru před branku.

    Pak už přišly chvilky Třince. Ten se sice ve druhém poločase trochu zatáhl, ale vyčkal si na chyby Vlašimi. Vebr se nedohodl s Tomlem, Salachna šel sám na branku, prostřelil Budínského a vstřelil svůj první gól v třineckém dresu. Závěr byl ze strany Středočechů docela nervózní. Vlašim se cítila možná trochu ukřivděna některými výroky rozhodčího a do pořádné příležitosti už se nedostala. Třinec tak ukončil pět zápasů trvající sérii porážek se soupeřem z Vlašimi.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    V souběžně hraném zápase Sokolov udolal Znojmo a upevnil si postavení na čele tabulky. Třinec se vítězstvím posunul na šestou pozici, Středočeši klesli na třináctou. V příštím kole nastoupí Třinec v sobotu 26. září od 16:30 proti Karviné na jejím hřišti. Vlašim přesně v ten samý čas přivítá v Kollárově ulici Hradec Králové.

    Z mé strany je to pro dnešek úplně všechno a loučím se s vámi. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni a děkuji za pozornost. Přeji dobrou chuť k obědu a příjemnou sobotu. Někdy příště se těším, na počtenou! (12:18:56)

    Ondřej Zoubek

    Góly: 25. Malcharek, 73. Salachna

    Karty:   65. Breda (VLA), 82. Kučera (VLA)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Janoščín (61. Knötig) – Bedecs – Malcharek (70. Málek), Salachna, Mozol, Teplý (90+1. Joukl) – Dedič. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Bruk – Joukl, Málek, Knötig, Tomeček, Čelůstka, Černý.

    FC Graffin Vlašim: Budínský – Breda, Toml, Štochl, Nový – Vebr (78. Hašek) – Nečas (42. Janda), Tarczal (C), Hronek, Průcha – Jícha (72. Kučera). Trenér: Vlastimil Petržela.
    Náhradníci: Vorel – Brejcha, Vondra, Kučera, Hašek, Janda.

    Rozhodca: Pavel Orel – David Hock, Valter Boček

    Diváci: 470 (24 % celkové kapacity)